Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu makinadan satan varsa bana pm atabilirmi?
  • askan22 satıyordu sanırım
  • Arkadaşlar makra filtre almayı düşünüyorum öneriniz var mı macro çekimlerde işe yarar mı? Makinam s6500fd.
  • raynox dcr-250 var bende, çok pratik ve kaliteli, tavsiye ederim :) hem makinayı değiştirsen bile değişik objektif çaplarına da takılabiliyor
  • @NickTheChopper cevabın için teşekkürler.en kısa zamanda kurcalamaya başlayacağım
  • Arkadaşlar peki bizim makineye uygun Teleconvertör nerden bulabilirim GG'de bulamadım.. Birde bu TC'leri kullanan varmı? foto kalitesini bozuyormu? hangi markayı almalıyız ucuz ve bilinmeyen markalarmı kalitesiz oluyor? bu makinede TC kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmisiniz?

Bunlarda 10x optik + 2x dijital zoom (10x optik zoom yetmiyor dijital zoom u kullanmak zorunda kalıyorum) 300 mm ne kadar azmış ya zoom için almadan önce bayağı bir yeter sanıyordum..

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• aynen ya :) fz28i andım şimdi :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper

aynen ya :) fz28i andım şimdi :))

sırf bu yüzden fz28 emsali 20x optik zoom'lu makineleri düşündüm ama hiçbiride s6500fd'nin foto kalitesini vermiyor:(

Kuş fotoğrafçılığı zoom fotoğrafçılığı için 500-600 mm idealmiş.. yokmu s6500fd için Tele convertör 2x olsa bile 600mm'ye çıkaracak yeterdi haralde.. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 2 Mayıs 2009; 19:18:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

@NickTheChopper cevabın için teşekkürler.en kısa zamanda kurcalamaya başlayacağım

sonuçları bekliyoruz hadi
  • @askan22,
    Var ! "Fujifilm WL-FXF6" tabi fiyatını filan sormayacaksınız. Büyütme 0.8x
    http://www.amazon.ca/Fujifilm-WL-FXF6-Angle-S6000fd-S9000/dp/B000J3J0UE
    http://fr.shopbot.ca/pp-fujifilm-wl-fxf6-prix-159791.html
    Ama bulunması imkansız gibi bir şey. Belki elinde olan olabilir....
    FZ50 nin croplanarak ki FZ28 de öyle 21.4X zoom yapılabiliyordu ama sonuçlar o kadar tatmin edici olmuyor. Hava şartları özellikle aradaki hava tabakasındaki ısı ve rutubet farklılıkları fotografı oldukça bozuyordu. FZ50 topiğinde belki o tarihlerde çektiğim 21X fotografları bol bol vardı.
    Teleconverter' lede sonuçlar farklı olmuyor. Eğer objektif ters ışıkta veya genel manzara fotograflarında cromatic sapmalar veya mor saçaklanmalar yapıyorsa bunlar iyice abartılarak yansıyorki kesinlikle uığraşmayada değmez o kadar bedel ödemeyede....
    quote:

Orjinalden alıntı: askan22

quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper

aynen ya :) fz28i andım şimdi :))

sırf bu yüzden fz28 emsali 20x optik zoom'lu makineleri düşündüm ama hiçbiride s6500fd'nin foto kalitesini vermiyor:(

Kuş fotoğrafçılığı zoom fotoğrafçılığı için 500-600 mm idealmiş.. yokmu s6500fd için Tele convertör 2x olsa bile 600mm'ye çıkaracak yeterdi haralde.. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Mayıs 2009; 20:56:30 >

• @Bipekkan hocam bilgiler için sağolasın.. O zaman 300mm + 2x dijital zoom'a devam, Neyseki S6500fd'nin dijital zoom'u da kaliteli..
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

@Bipekkan hocam bilgiler için sağolasın.. O zaman 300mm + 2x dijital zoom'a devam, Neyseki S6500fd'nin dijital zoom'u da kaliteli..

aslında ben pek sorun yaşamıyorum, ama şöyle bi 12x hiçte fena olmazdı :)
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

raynox dcr-250

• 300 mm değilde 500mm falan özellikle kuş fotoğrafçılığı için iyi olurdu.. Tabi s6500fd'nin de üstün foto kalitesi bulunmaz.. fotoğraflarda çok güzel..

• teşekkürler, fotolar iyimiş, kompozisyon işini beceriyorsun bakıyorumda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 11 Mayıs 2009; 17:16:33 >
  • olayı tamamen iso performansı olarak nitelendirmek ve diğer kriterleri saymamak olaya objektif bakmamak olur
    tabi ki 600-700 liraya (18-55) k100ds bulunurken gidip sensörü apsc sensörünün 10/1 i oranında olan bir kompaktta para vermek işe tamamen amatör gözle bakmak olur
    dslr in verdiği tad başka kompaktın verdiği pratiklik çok başka
    amaç sadece fotoğraf çekmekse ve gerçek anlamda bu işe gönül vermekse her yolun sonu illa ki dslr e çıkar
    kompaktla çok çok iyi fotolar çekilebilir ama illa ki dlsr şart
    tabi ki devamında alınacak lensleri de hesaba katmak lazım
  • işin kolayına kaçtım bu sefer :) diyafram öncelikli modu denedim geçen gün, manuel kullanıma kıyasla gerçekten işi çok kolaylaştırıyor, ortamdaki ışığa göre uygun enstanteneyi öğrenmek için çok iyi bi mod bence :) arkadaşlar bu arada siz hangi modları kullanıyosunuz, ben manuel kullanımı tercih ediyorum ama amatör olduğum için çuvallıyorum bazen, bide şu bizim lcd ekran hakkında yorumlarınız neler? hep makinayı övecek değiliz, bence lcd ekran iyi değil, yanıltıcı olabiliyor, o yüzden manuel modda cekip lcd ekrandan baktıgımda gayet net gözüken fotolar, pcye aktardıgımda çok kötü çıkıyor, vizörden bakmakta yeterli olmuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 15 Mayıs 2009; 21:33:45 >

• @NickTheChopper fotoğraflar üzerindeki renk düzenlemelerin ve alan derinliğini etkin bir şekilde kullanman harika.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.