Şimdi Ara

SLR makina ne alinir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar; bir makina alayim diyorum artik cok bekledim isxus 750 alacaktim ama bir arkadas SLR al dedi. Sunlari onerdi:

Olympus EVolt E-300
    Canon EOS Digital Rebel XT
    Konica Minolta Maxxum 7D
    Nikon D70s

Her okudugum dergi aldigi reklama gore baska bir makinaya yonlendiriyor. Bu isten anlayan birileri yol gosterebilir mi lutfen? Bi de nerden alicaz?

• kesinlikle konica minolta dynax ( yada maxum) 7D diğerlerinden bir sınıf üstte. canon eos 350d (diğer tabirle Digital Rebel XT ) çok net fotoğraflar veriyor vede oldukça seri bir ürün. ve kompak yapıda olması taşıma kolaylığı sağlıyor... nikon d70s net fotoğrafları var, seri çekimde biraz kösülüyor diyorlar (bu makineyi yakından inceleme fırsatım olmadı). olympus e 300 aralarındaki en amatör makina. fotoğrafları iyi ama biraz mavi ve mor saçılması yapıyor (ama göz ardı edilebilir). aynı zamanda tam hakimiyet sağlamıyor. örneğin tam manuel focus yok, auto+ manuel şekilde. (eğer dijital bir kompak makineden geçecekseniz ve fotoğrafta iddianızda yoksa çok kolaylık sağlayabilir. ama daha önceden slr deneyimiz varsa biraz siniz bozucu (hele benim gibi mekanik anolog slr kullandıysanız) ). ergonomi hataları var ve manuel focusa geçmek için menü içine girmeniz gerekli (diğerlerinde objektif üstünde düğme ili yapılıyor bu).. ama bana sorarsan kesinlikle Maxum. eğer paran sınırlı değilse hiç düşünmeden alabilirsin..

• Sagolun hocam. Ben de Maxxum 7D'ye vuruldum ama biraz boyutundan biraz da yayginligindan tirsmistim aslinda. Turkiye'de buna duzgun bir garanti bulunur mu? Bir de bakiyorum yabanci sitelerle cok buyuk farklar var. Bunu en hesapli magazadan alabilecegimi dusunuyorum. Onerebileceginiz yer var mi? Bir de yaninda ne aksesuar almak gerekir? Anladigim kadari ile amator bir fotografcinin tum ihtiycai olabilecek bir lensi var zaten.

Para sinirsiz degil tabii ki ama bu tur aletleri insan on yilda bir alabiliyor. Almisken de tabi o anki en optimumunu istiyor. 1000 yerine 1200 vermem gerekiyorsa, boynumuz kildan ince

Cok sagolun tekrar.
  • konica nın servisi problemsizdir. gerçek boyutları biraz iri. teknik veriler olarak hepsi neredeyse aynı gözüksede kullanımda farklar oluyor. yalnız boyutları korkutmasın seni iyi makina maxum. ayrıca titreşim engelleyici antishaake mekanizması var. yalnız objektifleri biraz pahalı minoltanın. (tecrübeler ile sabit ). yalçınlardan alabilirsin. biraz pahalı ama bilmiyorum dağıtıcısını. kesinlikle maxum diye satılanını alma. çünkü maxum amerika ve japonya adı. avrupada dynax adı ile satılıyor makine. maxum ise kaçaktır ve garantisizdir. eğer hiç tecrüben yoksa slr biraz ağır kaçabilir. maxum biraz preset özürlü, otomatiği kötü bir makine. eos 350 daha pratik. ama bir kez alırım diyorsan minolta. ( ve ayrıca çoğu kimse minoltayı bilmez ve iyi olmadığını düşünür. aksine çok kaliteli ürünler yapıyor. ben şu an minolta x700 kullanıyorum (anolog mekanik slr) çok kaliteli ve memnunum)

• Dynax 7D'nin Türkiye fiyatı saydığın diğer ürünlere göre biraz daha yüksek sanırım. Eğer para konusunda biraz daha çıkabilirim diyorsan bence Nikon D200'ü de listeye eklemelisin. Eğer bu makina fiyatlıdır dersen Dynax 7D'nin fiyatını da uygun birşey bulabilirsen 7D iyi makinadır. Eğer bu makinalardan birini alma olanağın olmazsa bence listede önde olan model kesinlikle Nikon D70s'dir. E-300 ise bu kategorideki en kötü makina.
  • Arkadaşın da dediği gibi Konica Minolta Maxxum 7D bir üst klasmanın ürünüdür. Ayrıca ben Olympus E300'ü değil de halefi olan E500 modelini listene alıp incelemeni tavsiye ederim. Özellikle objektif değişimi sırasında sensöre toz kaçmasını engelleyen Supersonic Wave Filter teknolojisini kullanan tek makine olması önemli bir artı.
  • ixus düşünürken slr ye geçme ne derece doğru bilemiyorum bence hesabını iyi yap slrlike makinede olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canon EOS Digital Rebel XT
  • Biladerde D70 varacaip memnun.Zaten gazetecilerin tercih ettiği bir makina.Çok hızlı bir makine!
  • Konica Minolta Maxxum 7D değil de, kesinlikle onun küçük kardeşi Konica Minolta Maxum/Dynax 5D.Birbirlerine çok benziyorlar. Biraz daha ufak 7D'ye göre.Ama çok da küçük değil. İdeal büyüklükte. Neredeyse 7D'nin yarı fiyatına. Ben ABD'den bir arkadaşa siparişini verdim. Yakında gelecek. Bir çok sitede uzman ve kullanıcı yorumlarını okudum. Herkes makina için süper diyor.Ayrıca üzerinde titreşim önleme özelliği Yani üzerine taktığın her objektif otomatik olarak titreşim önleme özellikli olacak) ve 2,5 inch ekranı var.Renkleri çok iyi.Bir çok prpfesyonel ayarları üzerinde barındırıyor. Çok kaliteli bir ürün. Ayrıca objektifleri canon ve nikona göre çok daha ucuz Türkiye'de. Resmi ithalatçısıwww.eftas.com.tr. Yerleri sirkecidesanırım. Gidip makinayı deneyip fiyat da öğrenebilirsin.
    Şu an piyasada 18-70 kit lensi (ki fiyatına göre kaliteli bir objektif olarak değerlendiriliyor) ile beraber 1.400 ytl'ye alabilirsin. Makinayı öğrendikten sonra 70-300 bir objektif aldıktan sonra bence sana fazlasıyla yeter. Makro seviyorsan ileride bir de Tamron 90 mm ya da Sigma 105 mm objektif aldın mı olay biter.Ben kendi adıma böyle düşünüyorum.Aylardır bu makineyi ve bir sürü makineyi takip ediyorum( Nikon D50, D70s,Canon 350 ve 300, Olympus 300 ve 500, Pentax ist DS ve DL) tüm kullanıcı yorumlarında bu makine üst seviyede.Makine Türkiye'de o kadar yaygın değil. Ama İstanbul'da yaşıyorsan ve bu işi profesyonelce yapmayacaksan (2 ya da üç objektif yeter bana diyorsan) kesinlikle sana fazla bile gelecek bir makina.
    Bence pişman olmazsın.Ben çok pimpirikli ve bir şeyin en ince ayrıntısına kadar inceleyen birisi olarak kendi adıma gönül rahatlığıyla Konica Minolta 5D siparişi verdim.
    Ayrıca bu yıl Konica Minolta ve Sony DSL'de ortaklık anlaşması yaptılar. Sony en büyük DSLR sensör üreticilerinden.Yani yakında çok daha fazla çeşit Konica Minolta DSLR makinaları piyasaya çıkabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.