Şimdi Ara

...!SLR MAKİNE ALACAĞIM YARDIM!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500-1500 tl aralığında sıfır SLR fotoğraf makinesi almak istiyorum ne önerirsiniz ayrıca internetten hangi siteye güvenebilirim

• Sizin özel taleplerinizi bilmeden şu anda en iyi SLR indirimlerinden dolayı Nikon D5100 18-55 vr kit -yaklaşık 1300 TL- gibi duruyor. Bir çanta, temizlik kiti ve UV filtre ekledinizmi 1500 TL ulaşır. Ama biraz kompakt olsun derseniz Sony Nex3 serisi olabilir.
  • Öncelikle 18-55 kiti olan makinalardan uzak durun. Onlarla hiç bir şey yapılmaz. 18-55 lenslerde zoom yoktur ve o çok beğendiğiniz fotoğraflar (eğer ki diyafram aralığınız çopk düşük değilse) zoom ile çekilir. Zoom olmadan arka planda fluluk ve derinlik sağlanmaz.

O yüzden kit yerine body+objektif almalısın.

Ama benim nacizane tavsiyem eğer daha önce fotoğrafçılıkla uğraşmadıysan, önce ikinci el bir makinayla başla. işi iyice öğren, ondan sonra kendi ihtiyaçlarına göre uygun bir makinayı kendin seçebilecek duruma gelirsin.

Şimdi 0 makina alsan, işi öğrendikten sonra sana yetmeyecek. Onu satıp yenisini almak istersen de ikinci ele düştüğünden fiyatı düşecek. Gerek yok.

Önce ikinci el ile başla, objektifi kötü olmasın. Bir kaç sene sonra zaten sana hangi makina gerektiğine kendin karar verebilecek duruma geleceksin.
  • valla benim de bütçem senin ki kadardı ben teknosa.comdan canon 1100d + 18-55mm IS (999TL) aldım 50 tl hediye çeki verdiler onlada teknosadan eye-q çanta aldım hem lenslerimi koyabileceğim hem bodyi. gittigidiyordan 55-250mm IS II zoom lens aldım (450 TL) birde 29TL ye 58mm UV filtre aldım kısacası hepsi 1480 TL ye malolmuş oldu :) fena bi set olmadı :D şimdi birde 230tl ye 50mm f/1.8 lens alıcam ve setimi tamamlıcam.... bu da sana bi alternatif olsun ;) böyle bi setle bi çok ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum... şimdiden alıcağın makinan hayırlı olsun...
  • Al, daha 7000 çekimde yeni gibi alet(benim ilanım değil, tanımıyorum):

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d80-18-135mm-lensle-birlikte-cok-temiz-101950268/detay

Gövde de üstündeki lenste seni güzel bir süre götürür. Acemiliğini atıp, kendini geliştirirsin. Sonra ister lens yatırımı yaparsın ister yarı prolara geçersin. Gidip de 1100d gibi düdük gibi makinelere, 18-55 lenslere o paralar verilmez.

• evet yeni bir başlangıç yapacağım fakat 2. ellerde pek güvenilir olmuyor açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkagrnts

evet yeni bir başlangıç yapacağım fakat 2. ellerde pek güvenilir olmuyor açıkçası

İlk başlayan için 2. el tatsız ve riskli kanımca. Konuya hakim olunca, makinayı tartabilecek deneyime kavuştukça 2. el düşünebilirsiniz ama ilk makinanızı en risksiz alın bence de.
    Yukarıda erayarslan tarafından önerilen Canon 1100D de gayet iyi bir öneri. Yol bile çizmiş.
  • evet zaten canon eos 1100D aklımdaki seçeneklerden birisiydi güzel makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: cipses

Öncelikle 18-55 kiti olan makinalardan uzak durun. Onlarla hiç bir şey yapılmaz. 18-55 lenslerde zoom yoktur ve o çok beğendiğiniz fotoğraflar (eğer ki diyafram aralığınız çopk düşük değilse) zoom ile çekilir. Zoom olmadan arka planda fluluk ve derinlik sağlanmaz.

Ama benim nacizane tavsiyem eğer daha önce fotoğrafçılıkla uğraşmadıysan, önce ikinci el bir makinayla başla. işi iyice öğren, ondan sonra kendi ihtiyaçlarına göre uygun bir makinayı kendin seçebilecek duruma gelirsin.

Şimdi 0 makina alsan, işi öğrendikten sonra sana yetmeyecek. Onu satıp yenisini almak istersen de ikinci ele düştüğünden fiyatı düşecek. Gerek yok.

Önce ikinci el ile başla, objektifi kötü olmasın. Bir kaç sene sonra zaten sana hangi makina gerektiğine kendin karar verebilecek duruma geleceksin.

18-55 KİT lensler ile çekilmiş aaauuuuwww dedirtecek fotoğraflar için tıklayınız lütfen .

yahu bir mesaj yazmadan önce bir kağıda bi kenara yazın sonra bi okuyun ben ne yazdım bu mesaj ne diyor diye . yok bilmiyorsan da bi foruma bak , araştır . bak başka siteleri demiyorum , sadece forumu araştır diyorum . "o çok beğendiğimiz" aaauuu dedirten fotoğrafların hepsi makro , portre midir ? geniş açı fotoğraflar kötü müdür ? yanlış yola düştün bari başkasını düşürme be kardeşim ne diyeyim .

konu sahibi arkadaşa önerim ise , canon 550D veya Nikon D3100 veya Sony A37 KİT almasıdır . zaten sonradan bu KİTlere lens de eklenebiliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 8 Aralık 2012; 11:55:04 >

• Size Nikon D5100+18-55mm öneriyorum. Başlanghıç için oldukça iyidir, ilerde kendinizi geliştirdikçe ek olarak lensler alabilirsiniz.

İyi Forumlar.
  • alın bir canon 550d keyfinize bakın ofiyat aralığında
  • quote:

Öncelikle 18-55 kiti olan makinalardan uzak durun. Onlarla hiç bir şey yapılmaz. 18-55 lenslerde zoom yoktur ve o çok beğendiğiniz fotoğraflar (eğer ki diyafram aralığınız çopk düşük değilse) zoom ile çekilir. Zoom olmadan arka planda fluluk ve derinlik sağlanmaz.

O ne tavsiyedir arkadas...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Görmemiştim. Müthiş bir bilgi hazinesi varmış içimizde. Ne mutlu oldum anlatamam.

-
    Zum olmadan alan derinliği sağlanamaz denmiş. İspat da edebilse idi. Ben aksini ispat edeyim hemen basit şekilde.

bir örnek
    1/500, ƒ/4.8, ISO400 ve 38 mm ile çekilmiş, yani öyle yüksek zum mum yok ! 18-55 kit lens ile çekilmiş 38mm'de.
    -
    Bir başka örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Aralık 2012; 1:36:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Size Nikon D5100+18-55mm öneriyorum. Başlanghıç için oldukça iyidir, ilerde kendinizi geliştirdikçe ek olarak lensler alabilirsiniz.

İyi Forumlar.

Dikkatimi çekmişti fakat slr makineler hakkında pek bilgim olmadığından sınıfına göre nasıl bir makine olduğunu çözememiştim
  • o çektiğinin makro olduğunu farkındasın herhalde.

bir insan fotoğrafını çek şöyle boyu posu görünsün de görelim
  • quote:

o çektiğinin makro olduğunu farkındasın herhalde.

http://www.flickr.com/groups/18-55canon/pool/

44000 foto var insanda var böcekde var manzara da var.
  • quote:

o çektiğinin makro olduğunu farkındasın herhalde.

verdiğimiz başlıkta her çeşit fotoğraf var . biraz düşünerek incelersen farkedeceksin
  • rc model ile dışarıda çekim yaptım sizce nasıl (makine fujıfılm fınepıx jx)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkagrnts -- 15 Aralık 2012; 14:43:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.