Şimdi Ara

Smart City: D-Smart'ın Kablo TV Platformu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
3
Favori
23.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: hwa

quote:

Smart City kullanıyorum. Smart Sport HD 77 (ve onun paketindeki sanırım 78, 79) kanalında her 10-15 saniyede bir, anlık olarak bir mozaikleşme/görüntü bozukluğu oluyor. Ataşehirde oturuyorum, benzer durum yaşayan var mı 77. kanalda?

Ben o kanalları yükleyemiyorum bile. Acaba frekansını belirtme şansın var mı? Ben benzer sorunu sadece TRT HD ile yaşıyorum.

Bende D-smart'ın QAM receiverı var, frekans filan girilemiyor/gözükmüyor bildigim.

Siz ataşehirdeydiniz sanırım.

bizde bence o kanalları eklemediler ama qam receiver olmadığı için emin olamıyorum. Bir şekilde frekans öğrenirseniz paylaşırsanız sevinirim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Smart City kullanıyorum. Smart Sport HD 77 (ve onun paketindeki sanırım 78, 79) kanalında her 10-15 saniyede bir, anlık olarak bir mozaikleşme/görüntü bozukluğu oluyor. Ataşehirde oturuyorum, benzer durum yaşayan var mı 77. kanalda?

Ben o kanalları yükleyemiyorum bile. Acaba frekansını belirtme şansın var mı? Ben benzer sorunu sadece TRT HD ile yaşıyorum.

Bende D-smart'ın QAM receiverı var, frekans filan girilemiyor/gözükmüyor bildigim.

bizde bence o kanalları eklemediler ama qam receiver olmadığı için emin olamıyorum. Bir şekilde frekans öğrenirseniz paylaşırsanız sevinirim :)

Ya receiver direk D-Smart'ın olduğu için doğru düzgün ayarı filan da yok. Bir tek TP noktası seçiyorsunuz o da zaten 746.000 MHz ve Sinyal rate 6952 oluyor. Kanal listesi otomatik uydudan çekiyor kurulumda.

Kanalın olup olmadığını aslında Smart City'de iseniz site yönetiminden öğrenebilirsiniz. Altyapı ile uğraşan bir firma vardır mutlaka, kanalları size söyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Nisan 2012; 23:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: impressM

smart city i bilmiyorum da bir akrabam head end sistemli bir sitede oturuyor böyle berbat bir sistem görmedim hem digitürke hem dsmarta üyelikleri var iki platformda da seyredemedğim kanallar var ne site yönetimi ne de digital platform müşteri hizmetleri sorunu çözemediler headend sistemin mi var derdin var ...

akrabanızın oturdugu site'de İF+İF convertor sistemi mevcut'tur. sistem'den sikayetçisiniz fakat yaşanılan sıkıntı buyuk ıhtımalle gereklı güncelellemelerin yapılmadıgından kaynaklanıyor. dijital platform müşteri hizmetleri sizin sorununuzu çözemez, açıkcası ilgilenmezler'de Bu konu ile ilgili D-smart İle DİGİTÜRK aynı frekanstan farklı yayınlar gönderir, bunun seçimi site yönetimine aittir. fakat sorununuza bakılacak olursa bu site ile ilgilenen bir altyapı firması'da yok. site ismini verirseniz daha detaylı bilgilendirebiliriz

• Benim Smart Sport 77-78-79 kanallarındaki sorunu ne altyapı firması ne D-Smart çözebiliyor. Ataşehir Ağaoğlu My World deyim bu kadar olur yani altyapıcılar receiver bozuktur sinyal iyi diyor, D-Smart da sinyaldendir diyor.

İptali basıcam bu gidişle 3 hafta deneme sürem daha var 1.5 hafta sonra başvuracam iptali. Formula 1 için aldık kepaze oldum.

Smart City'yi kesinlikle tavsiye etmiyorum, probleminiz varsa ayvayı yediniz. O kadar ilgisizler ki, gelen D-Smart teknik servis isterseniz kapatın üyeliği diyor, aynı sorunu farklı sitelerde de gördüğünü söylüyor pişkince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 24 Nisan 2012; 18:36:07 >
  • quote:

Benim Smart Sport 77-78-79 kanallarındaki sorunu ne altyapı firması ne D-Smart çözebiliyor. Ataşehir Ağaoğlu My World deyim bu kadar olur yani altyapıcılar receiver bozuktur sinyal iyi diyor, D-Smart da sinyaldendir diyor.

İptali basıcam bu gidişle 3 hafta deneme sürem daha var 1.5 hafta sonra başvuracam iptali. Formula 1 için aldık kepaze oldum.

Smart City'yi kesinlikle tavsiye etmiyorum, probleminiz varsa ayvayı yediniz. O kadar ilgisizler ki, gelen D-Smart teknik servis isterseniz kapatın üyeliği diyor, aynı sorunu farklı sitelerde de gördüğünü söylüyor pişkince.

zamanında aynı sebepten lanet edip dsmart ı 1 ay sonunda iptal ettirdim(bende myworld deyim). şimdi digiturk hd kullanıyorum hiçbir sorunu yok. problem bence kesinlikle dsmarttan kaynaklanmakta. zaman kaybetmeyin, iptal ettirin hiç boşuna uğraşmayın, çözemiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gcd

quote:

Benim Smart Sport 77-78-79 kanallarındaki sorunu ne altyapı firması ne D-Smart çözebiliyor. Ataşehir Ağaoğlu My World deyim bu kadar olur yani altyapıcılar receiver bozuktur sinyal iyi diyor, D-Smart da sinyaldendir diyor.

zamanında aynı sebepten lanet edip dsmart ı 1 ay sonunda iptal ettirdim(bende myworld deyim). şimdi digiturk hd kullanıyorum hiçbir sorunu yok. problem bence kesinlikle dsmarttan kaynaklanmakta. zaman kaybetmeyin, iptal ettirin hiç boşuna uğraşmayın, çözemiyorlar

Formula 1 canli izlemek icin baska yolum yok sitede yoksa ne bu kazikci platformlarla isim olmaz. Artik internetten 2-3 saat sonra indiririm full HD ingilizce pasalar gibi izlerim. 1 hafta daha muddet taniyorum.

edit: iptal talebini verdim, allah Smart City'ye düşürmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 25 Nisan 2012; 20:48:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya receiver direk D-Smart'ın olduğu için doğru düzgün ayarı filan da yok. Bir tek TP noktası seçiyorsunuz o da zaten 746.000 MHz ve Sinyal rate 6952 oluyor. Kanal listesi otomatik uydudan çekiyor kurulumda.

Kanalın olup olmadığını aslında Smart City'de iseniz site yönetiminden öğrenebilirsiniz. Altyapı ile uğraşan bir firma vardır mutlaka, kanalları size söyler.

Merhaba,
    İkinizde aynı sitede iseniz, ataşehir desiniz anladığım kadarıyla, 'PhantomX' nickli arkadaşın verdiği otomatik frekansdan (746 MHZ den) 8 er (LCD TV lerde 8000) düşerek ya da artırarak toplamda yaklaşık 15 TP yayın almanız gerekiyor. Symbol rate sabit her TP de 6952.
    Böylelikle eksik kanallarınızı tamamlayabilirsiniz.
    İyi seyirler.

• Bizim sitede frekanslar farklı. yeni kanallar da yok. Zaten sistemin saatide eski saat kaldı. geçmiş olsun
  • Yeni kanallar geldi. TRT1 HD ve TRT HD artık düzgün çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: atogen

Bendeki Televizyon Sharp 46le830e ve cihazdaki tunerda QAM desteği mevcut fakat sitedeki smart city yayınlarını açamıyorum.Bugün mh ve teknik destek alabileceğim bir yeri aradım ,ikisi de bana izleyemezsiniz dedi.Dediklerine göre televiyondaki dahili receiver qam desteklide olsa açmıyormuş,verdikleri qam destekli harici receivera yazılım atıp öyle verdiklerini söyledi.Benim kafamı kurcalayan bi arkadaş "Yeni taşındığım sitede smart city var. LG TV ile tüm yayınları receiversız izliyorum. CI module'de çalışıyor. Tüm odalarda tüm yayınları alıyorum. Receiver'ımı sattım. Turksattan 165 TV yayını var." demiş. Sembol oranları qam modülasyonu başlangıç frekansı bu değerleri biri verebilirse sevinirim.Son olarak niye kurulumda Almanya ya da Finlandiya seçiyoruz?

Bizim sitemizde de D-Smart Qam yayını mevcut.

Fakat bana TV mdeki CI girişini kullanarak modül ile hiç bir şekilde izleyemeceğimi söylediler. İllaki QAM receiver almalıymışım. Hal böyleyken sizin mesajı ve izleyebildiğinizi görünce şaşırdım.

Nasıl emin olabiliriz bu durumdan?

• quote:

smart city i bilmiyorum da bir akrabam head end sistemli bir sitede oturuyor böyle berbat bir sistem görmedim hem digitürke hem dsmarta üyelikleri var iki platformda da seyredemedğim kanallar var ne site yönetimi ne de digital platform müşteri hizmetleri sorunu çözemediler headend sistemin mi var derdin var ...

o sistemi ben yapiyorum sorunu merak ettim detayli bi sekilde aciklaya bilir misin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitaldünya

quote:

o sistemi ben yapiyorum sorunu merak ettim detayli bi sekilde aciklaya bilir misin .

site yönetimi sorunu halletmiş digitürk ntv spor hd çıkmıyordu geçen bayram ziyaretinde sormuştum bütün kanallar artık çıkıyormuş ...

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Bendeki Televizyon Sharp 46le830e ve cihazdaki tunerda QAM desteği mevcut fakat sitedeki smart city yayınlarını açamıyorum.Bugün mh ve teknik destek alabileceğim bir yeri aradım ,ikisi de bana izleyemezsiniz dedi.Dediklerine göre televiyondaki dahili receiver qam desteklide olsa açmıyormuş,verdikleri qam destekli harici receivera yazılım atıp öyle verdiklerini söyledi.Benim kafamı kurcalayan bi arkadaş "Yeni taşındığım sitede smart city var. LG TV ile tüm yayınları receiversız izliyorum. CI module'de çalışıyor. Tüm odalarda tüm yayınları alıyorum. Receiver'ımı sattım. Turksattan 165 TV yayını var." demiş. Sembol oranları qam modülasyonu başlangıç frekansı bu değerleri biri verebilirse sevinirim.Son olarak niye kurulumda Almanya ya da Finlandiya seçiyoruz?

Fakat bana TV mdeki CI girişini kullanarak modül ile hiç bir şekilde izleyemeceğimi söylediler. İllaki QAM receiver almalıymışım. Hal böyleyken sizin mesajı ve izleyebildiğinizi görünce şaşırdım.

Nerede oturuyorsun?

Banada öyle demişlerdi ama uyduruyorlar. TV'den digital kanalları ara yüklemesi gerekiyor. Dijital kanal arama kapalı ise ülkeyi Almanya yap. TV DVB-C destekliyorsa kanalları yükleyebilmen lazım. Eski model bazı LCD'ler uyumsuz olabiliyor. Zaten şifresizleri direk açabiliyorsun. Aşağıda bizim sitedeki frekansları yazıyorum.

586000 6952 256QAM
    594000 6951 256QAM
    602000 6951 256QAM
    610000 6951 256QAM
    618000 6951 256QAM
    626000 6951 256QAM
    634000 6951 256QAM
    642000 6951 256QAM
    650000 6951 256QAM
    658000 6951 256QAM
    666000 6952 256QAM
    674000 6951 256QAM
    682000 6951 256QAM
    690000 6952 256QAM
    698000 6951 256QAM

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Nerede oturuyorsun?

Banada öyle demişlerdi ama uyduruyorlar. TV'den digital kanalları ara yüklemesi gerekiyor. Dijital kanal arama kapalı ise ülkeyi Almanya yap. TV DVB-C destekliyorsa kanalları yükleyebilmen lazım. Eski model bazı LCD'ler uyumsuz olabiliyor. Zaten şifresizleri direk açabiliyorsun. Aşağıda bizim sitedeki frekansları yazıyorum.

Anteni bağlayıp DVB/C de tarama yapınca D-smart ın bütün kanallarını gördü. Hatta şu anda şifreliler hariç geriye kalanlar izlenebiliyor. TRT HD, ATV HD falan da çıkıyor.

Fakat bana söylenen şu, Tv deki CI girişi DVB/S içinmiş. Yani oraya takacağım D-smart kartı DVB/C deki kanalların şifresini açamazmış.

En son bunu söylediler. Ben de kutu almak istemediğim için vazgeçtim.
    Anteni bağlayıp DVB/C de tarama yapınca D-smart ın bütün kanallarını gördü. Hatta şu anda şifreliler hariç geriye kalanlar izlenebiliyor. TRT HD, ATV HD falan da çıkıyor.

Fakat bana söylenen şu, Tv deki CI girişi DVB/S içinmiş. Yani oraya takacağım D-smart kartı DVB/C deki kanalların şifresini açamazmış.

En son bunu söylediler. Ben de kutu almak istemediğim için vazgeçtim.

TV mde yeni 2012 model Panasonic. DVB/C, DVB/S2 hepsini destekliyordu normalde.

• Öyle birşey yok. CI girişi DVB/S olmayan modellerde neden var o zaman? :)

Ben LG'nin LM, LV, LW, LX serilerinde denedim hepsi sorunsuz çalışıyor. Bir komşum Samsung TV'de izliyor. Panasonic'te sorun olacağını hiç sanmıyorum. En güzeli içine sinmiyorsa birinden modül alıp 5 dakika dene. Zaten anında açması gerekiyor.
  • Para tuzağı kanal sayısını arttırmak için 2. cihaz bağlanacakmış saçma gibi.
  • Arkadaşlar smartcity e üye değilim, şifresiz dvb-c yayınlarını izleyebiliyordum.2-3 gündür sinyal gitti daha da gelmedi. Yeniden tarama yaptım yine gelmedi. Aynı kabloyla s bandı kablo tv yayınları geliyor, digiturk yayınları da geliyor. Fiziksel bir kablo sorunu olsa onlar da gelmez. Benzer sorunu yaşayan var mı?Tam da modüllü üyelik almayı düşünüyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thasmudyan

Arkadaşlar smartcity e üye değilim, şifresiz dvb-c yayınlarını izleyebiliyordum.2-3 gündür sinyal gitti daha da gelmedi. Yeniden tarama yaptım yine gelmedi. Aynı kabloyla s bandı kablo tv yayınları geliyor, digiturk yayınları da geliyor. Fiziksel bir kablo sorunu olsa onlar da gelmez. Benzer sorunu yaşayan var mı?Tam da modüllü üyelik almayı düşünüyordum...

arama bandını 050-730 arası yap... Ben öyle yaptım.. Şu anda 2 ayrı band'dan Kanal D alıyorum... (bir 400 küsürlarda bir de 600 kusurlarda)

Zannedersem sitelerin altyapısına göre sinyal kayıplarını minimize etmek için farklı bandlar kullanıyorlar.

Mesela HWA nickli arkadaş 586'dan başlamış ama bende ilk sinyal 626'da başladı 730'da bitti.

Turksat Kablo tv'dekiler 800 kusurlardan başlıyorlar.

Benim daha önce oturduğum Başakşehir 4.etap7da 073'den başlıyor 346 da bitiyordu....

bu arada modül deneyen var mı? Bende modul almayı düşüyorum. ama etrafımda hiç kullanan olmadığı için alıp deneyemedim..

Turksat Kablo tv'de çalışan bir arkadaş çalıştırması lazım dedi. Ama risk almak da istemiyorum...

• Hocam ben modülü bir arkadaşımdan alıp test ettim çalışıyor. Tek sıkıntı biss şifreli kanalları çözmüyor (Ntv-Ntvspor-Trt Haber Maç yayınları sırasında bu sistemi kullanıyor).Diğer Dsmart kanallarında sorun yoktu.

Açıkçası arama bandını 050-730 yap ne demek tam anlamadım.Ben LG TV ile ayar yaparken yalnızca aşağıdaki ayarlamayı yapmama izin veriliyor.

Başlangıç frekansı
    Bitiş frekansı
    Network Id

Hatta ben bu ayarları da atlayıp Tam(Tüm mevcut sinyalleri)Aratıyorum ama nafile sinyal yok...İzlerken birdenbire gitti bir daha da gelmedi. Sitede kimler qam ile dsmart abonesi bilmediğim için soramıyorum da.Pendik Dsmart servislerden birine durumu anlattım abone olmadığım için pek sallamadılar. Şimdi abone olsam,abone olduktan sonra da sinyalim gelmeyebilir.Modüllü üyelik alacağım hem fiyatı daha uygun hem de bir receiver daha istemiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thasmudyan -- 5 Aralık 2012; 0:22:11 >

• Başlangıç frekansını 050000 yap bitiş frekansını da 746000 qam 256 symbol 6952

Ben öyle yaptım şu anda 346 kanal var çoğu çift

Eğer Analog Yayin geliyor dijital gelmiyorsa dağitim Merkezinden kapatilmiştir site yöneticisi ile görüş derim
    Açık derse sana gelen hatta sorun vardır
    Ayrıca site yönetimi dsmart City abonesi ol veya olma yasal olarak Türksat dan şifresiz yayınları sana açık olarak vermekle yükümlü dsmart City abonesi değilsin bunu alamazsın deme hakkı yok bu konuda ısrarcı ol.

Ben samsung kullanıyorum yukarıda emirbt nickli arkadaş samsung da denemiş çalışmamış dile yazmış o nedenle teredütlüyüm

Çünkü tv daki yazılım çok fark ediyor. Bir arkadaşım da panasonic plazma var tarama yapinca hiç modülsüz SİNEma HDgibi bazi kanallari açıyor
    Ancak hafızaya almıyor çok uğraştık ama sonuç vermedi HD kanalların frekansını 000000 olarak görüyor
    O yüzden samsung da deneyen birine ihtiyacım var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.