Şimdi Ara

SMARTDISK SPORT 120 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Harici harddisk almayı düşünüyorum. Smartdisk sport 120GB nasıl? Kullanan var mı?

• Ben sahsen kullanmadım.Bende arastırıyorum ve bu ürünü almayı dusunuyorum.Simdiye kadarki arastırmalarıma gore alınabilecek en guzel urunlerden biri bu.İçin rahat olsun...
  • Smardisk gerçekten güven verıcı bi alet, pişman olmazsın.. iyi bir seçim olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Smardisk gerçekten güven verıcı bi alet, pişman olmazsın.. iyi bir seçim olur.

+1
    pişman olmazsın
  • teşekkürler
  • formatsız geliyolarmış yalnız.öyle biliyorum.görürseniz şaşırmayın
  • smartdisk çok sorunludur(ilk başlarda olmasa bile) dikkat!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIFIR BORY 120 GB SSD
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunludur derken?? Mesela ne olmuş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

smartdisk çok sorunludur(ilk başlarda olmasa bile) dikkat!

Ben de merak ettim doğrusu..
  • Bende var 100gb versiyonu. 1 sene oldu alalı. Tık demedi. Hergün aktif olarak kullanılır. İçindeki hdd ler Samsung'dur.
  • Ben bu ürünü aldım, tavsiye ederim.. fiyat nakit 140YTL, taksitle 149YTL.. linkteki fiyat eski!

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=12880&categoryId=1074&path=1000:1065:1074&ref=007.1

Smartdisk, Seagate, Freecom, Codegen, Lacie, Western Digital ve Packard Bell marka ürünlerin hepsini gördüm ve inceledim. Philips'i tercih etmemin nedenleri:

1) 5400RPM
    2) 8MB Cache
    3) Anti-şok özelliği (Disk cihazın içinde özel bir kauçuk askıda duruyor ve bu da darbe emici olarak görev yapıyor.)
    4) Şık dizayn
    5) Tek tuşla yedekleme
    6) USB kablosu kendi üzerine sarıldığı için tek parça olarak çok rahat bir şekilde taşınması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 26 Temmuz 2007; 13:37:42 >

• bende kesinlikle tavsiye ederim iyi bir seçim olacaktır
  • Tavsiyeleriniz için sağolun. Cihazı aldım. Tasarımı oldukça iyi. Cihazla birlikte verilen taşıma çantası da güzel ancak cihazın kablosu için olduğunu tahmin ettiğim arka cep biraz dar o yüzden kabloyu sıkıştırmak gerekiyor.

Ayrıca diğer başlıklarda da belirtildiği gibi 120GB değil 111GB. Ancak bu benim için pek sorun değil. Alternetifleri arasında bulunan Philips 120GB.lik modelin 5400rpm olarak belirtilen harddiski, philipsin kendi sitesinde 4200rpm.

Çeşitli alışveriş sitelerinde ve forumda fotoğrafı olsa da cihazı almadan önce beni tatmin eden fotolar yoktu. O yüzden cihazı almak isteyen olursa mesaj atsın tatmin edici resimler eklerim(çantalı çantasız).
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın..

quote:

Orjinalden alıntı: cc.ali

Alternetifleri arasında bulunan Philips 120GB.lik modelin 5400rpm olarak belirtilen harddiski, philipsin kendi sitesinde 4200rpm.

Philips ile ilgili olarak da çektiğim resim.. 5400RPM!

http://img502.imageshack.us/img502/5450/25072007278ng2.jpg

Bu da içindeki harddisk.. 5400RPM!

http://www.hitachigst.com/portal/site/en/menuitem.dac393208bfae6f199558fe7eac4f0a0/

• @ mightywings; teşekkürler...

Linklere baktım. Forumda diğer başlıklarda belirtilen 5400 mü 4200 mü sorularına kaynak olan Philips Türkiye ve 120 GB modelin teknik özellikleri:

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/tr/tr/consumer/pc_products_gr_tr_consumer/pc_storage_ca_tr_consumer/ce/_activeTab_specifications/_productId_SPD5220CC_00_TR_CONSUMER/Harici_Sabit_Disk+SPD5220CC_00?proxybuster=FFBT52LKQJKDZJ0RMRCSHP3HKFSESI5P

• @ mightywings; teşekkürler...

Linklere baktım. Forumda diğer başlıklarda belirtilen 5400 mü 4200 mü sorularına kaynak olan
    120 GB modelin teknik özellikleri(Philips Türkiye):

TIKLAYINIZ

Önceki mesaj eksik çıkmış ve değiştir seçeneği aktif olmadığı için flood yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cc.ali -- 1 Ağustos 2007; 9:21:48 >

• Evet hatalı yazıyor ne yazık ki.. bunu sebebi ilk seri olan 40 ve 80GB'lık modellerin 4200RPM olması.. daha sonrasının da bu şekilde olduğu sanılarak hatalı yazılmış.. hala düzeltmediklerine göre haberleri yok muhtemelen..

Normalde ben çoktan yazardım onlara ama çok ilgisiz bir müşteri hizmetleri var! Daha önceden bir konu ile ilgili aramıştım, 48 saat içinde arayacaklarını söyleyip 1 hafta sonra ancak arayıp çözüm üretememişlerdi bir de üstüne..
  • Peki siz bu kadar emin olduğunuza göre...
    İçime bi kere kurt düşmüştü
    Acaba bunun için test programı var mı? Mesela herhangi bir harddiskin gerçekten kaç rpm ile döndüğünü test edeceğimiz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: cc.ali

Peki siz bu kadar emin olduğunuza göre...
    İçime bi kere kurt düşmüştü
    Acaba bunun için test programı var mı? Mesela herhangi bir harddiskin gerçekten kaç rpm ile döndüğünü test edeceğimiz???

Hızını falan test edebiliyoruz ama unuttum, galiba rpm hızıda aşağıdaki program vasıtası ile gösteriliyordu..

HD Tach 3.0.1.0 Programı indirmek için:
    http://www.softpedia.com/progDownload/HD-Tach-Download-7002.html

• Arkadaslar smart disk sport modelinin boyutları hakkında bilgi verebilirmisiniz.En*Boy*Yükseklik ve ağırlığı nedir bu ürünün?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.