Şimdi Ara

Smile ADSL Güvenlik Açığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modemlerinize yazdığınız kullanıcı adı ve şifreler başka bilgisayarlarda da kullanılabiliniyor.

Ttnet adsl servisinde bu özellik kapatılmıştır fakat smile adsl ve tahminen diğerleride bu özelliği kapatmamıştır.

Örneğin evinize smile adsl aldınız kullanıcı adınız user@smileadsl.net şifreniz telefon numaranız.

adınız, soyadınızı ve telefon numaranızı bilen ( ki bu çok kolaydır) her hangi bir adsl kullanıcısı bu bilgilerle internete girer ve kota miktarıda size yazılır.

ttnet abonesi bile girer ki ben girdim.

Sonra bir baktınız ki kotanız yükselmiş. Wireless le değil Kullanıcı adı ve parolanızla bu iş mümkün.

Fakat söylediğim gibi ttnet bu özeliği kaldırmıştır.

Dikkat edin arkadaşlarınızı uyarın. Şifrenizi değiştirtin. (şifre değiştirme işlemi yapmıyorlar bildiğim kadarıyla ama baskı yapın.)

• böyle bişiy varsa bu işi yapcak kişi kotalı kullanıcının şifresini kullanmaz zaten ... artı siz söylemedikçe şifrenizi kim bilecek? birçok modem internet üzerinden erişime kapalı.. özellikle firewall kapatılmazsa internet üzerinden erişim olmuyor..

artı şikayet durumunda başkasının şifresini kullanan kişinin bağlandığı hat yani telefon numarası tesbit edilir.. nereden biliyorum ?? bu ttnet döneminde yapılıyordu... yani tanımadığın birinin şifresini kullanmak çok riskli bir durum..

kaldıki zaten bu işi yapacak kişi adsl abonesi olmak zorunda yani en azından 29 ytl ödüyor.. bana göre insanların tanıdığı birinin anlaşarak şifresini kullanmasındna sakınca yok hatta böyle bir paylaşım kasıtlı olarak dünyanın en pahalı interneti sunulan ülkemizde tüketicinin biraz olsun kendini düşünme gayreti olur..

tıpkı apartmanlarda internet paylaşımını birçok kişinin yaptığı gibi .... ona bakılırsa apartmanlarda 10 ytl ücrete sınırsız kullananlar var..

ekliyeyim.. böyle bişey varsa bunu sadece sizmi keşfettiniz sanıyorsunuz ? burada bu işlerde uzman olmuş yılların kullanıcıları var hiç birisi bu konuda başlık açmadı!!

bence 4gb kota verenler utansın!! hemde 29 ytl gibi bir ücrete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 7 Şubat 2009; 8:41:39 >

• O yüzden mağdurlar gün geçtikçe artıyor.

Şifre bulunamaz diyorsanız bu işi hiç bilmiyorsunuz demektir. Ayrıca bir şikayet olmadan hiç bir servis sağlayıcı hattınızı kontrol etmiyor.

Sorunu SmileADSL'ye anlattım bugün telefon aldım. İnanmıyacaksınız ama böyle bir şeyin farkında bile değiller. Düzeltecekleriniz belirttiler.

Şizde herkezi işinin ehli sanıyorsunuz ya bravo size...
  • Düşünsenize kotası dolmak üzere olan biri bu bilgilere ulaşsa bir başkasının internetini kullanamaz mı.
    Bunu gayet rahat yapar ve kimsenin ruhu duymaz. Açık işte burada.
  • ben ttnet kullanıyorum. karsı apt.de smile kullanan arkadasım var. k.adını ve sifresinide biliyorum. modem ayarlarına girip onun k.adını ve şifresini yazdım. internete baglanamadım.(bu arada arkadasım kotasız ve k.adını vs. bildigimide biliyor)
  • @zathura93
    aynısını bende denemiştim olmamıştı bende demekki tlfonla alkalı diye düşünmüştüm ondan olabilirmi?
  • bence sen birşey bilmiyorsun.. öncelikle hiç birşey sandığın gibi değil... bu ttnet zamanında da böyleydi şimdide böyle..

her kullanıcı adı ve şifreyli ip alamazsın.. yukarıda arkadaşlarda belirtmişler zaten.. ip alsan bile bir süre sonra hattan düşebilirsin yada şifre sahibi hattan düşebilir..

ayrıca ben şifrenin bulunamıyacağı gibi birşey söylemedim elbette bulunur.

ama bu işle uğraşan kişi kalkıp kotalı bir kullanıcının şifresini kullanarak başını belaya sokmak istemez..

ben zaten tanımadık , bilmedik birinin şifresinin kullanılmasına tamamen karşıyım bunu zaten belirtmiştim okuduklarımı anlayamıyıyorsan benim yapacağım birşey yok..

söylediğim gibi mutlaka internetten bulduğu şifreyi kullanmak isteyen birisi sınırsız kullanıcı şifresi kullanır..

hiç kimse 3 kuruş için başının derde girmesini istemez.. zaten 29 ytl ücret ödüyor 20 ytl daha öder sınırsız kullanır..

büyütülecek bir olay yok..

ha siz başka adsl abonelerine zarar verme dışında kotalı bir kullanıcının bir kaç gb daha fazla veri kullanmasına karşıysanız onu sabaha kadar tartışırım..

siz belki değeri binlerce dolar olankullandığınız işletim sisteminin, programların, dinlediğiniz mp3lerin, izlediğiniz filmlerin

ücretini ödüyormusunuz diye sorarım ??

sınırsız 1mbit internete 29ytl bile fazlayken 4gb kotaya 29 ytl ödendiğini hatırlatırım..

yazılımların,mp3 lerin, filmlerin, oyunların vs.. ücretini ödeyenlerde sizin deyiminizle bu açığın kapatılılmasını sağlasalar memnun olurmuydunuz ???

siz anlamak istemiyorsunuz ama tekrar söylüyorum böyle bir şeyi yapmak isteyen birisi zaten adsl abonesi olmak zorunda yani en kötü ihtimalla 29 ytl ödüyor..

hem bakın ne güzel bir telefonda açığı kapatmışsınız.. keşke yıllardır bizi mağdur eden ttnet e de bir telefon açabilseniz ;) ama onların ki sayılmıyor dimi pardon ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 7 Şubat 2009; 21:11:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet DNS Değişikliği..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakın benim 2 tane adsl aboneliğim var. İş yerinde ttnet sınırsız evde ise smile adsl kotalı kullanıyorum.
    Smile adsl'den internet paketi alırken modem istemedim. Evde modemim de yoktu. onun yerine işyerinden modemi getirip evde kullanıyordum. Tabii şifresini değiştirerek.
    Bir gün modemi işyerine geri götürdüğümde ttnet in şifrelerini girmeyi unutmuşum. Ama modem yinede bağlanmıştı, aklıma gelen başıma mı gelecek diye, bir baktım, smile adsl in şifresiyle internete bağlanıyormuşum. ttnet'den kota bilgilerine girdim. 0kb tabii şok. sınırsız adsl hattında 0kb ı görmek nasıldır bir düşünün.

Bunun üzerine internetten bağlantı kurduğum serverlara baktım haklılığım ortaya çıkmıştı. SmileAdsl ye bu bilgileri verdim. bugün bana ayrıntılı bilgiyi iletecekler. Smile adsl internet alt yapısını ttnet'den kendi şirketine taşıdığı için bu sorun olabilir. bilemiyorum fakat şimdi işyerine gitsem yine bağlanırım.

Ayrıca arkadaş yasal programlar'dan bahsediyordu. 1650 ytl vererek adobe photoshop programı satın alan birisiyim. Bu forumda kaç kişi benim verdiğim parayı verir. diğer orjinal windows yazılımlarını anlatmıyorum.

Call of Duty , CounterStrike , Tom Rider gibi oyunlarda cabası..

• bak dostum bu durum biz sürekli sömürülen kullanıcıların yararına olan birşeydir.. senin söylediğin olay milyonda bir olabilecek birşey yani hem iki adsl abonesi olucaksın hem biri ttnet olucak biri smile hem biri kotalı olucak biri sınırsız hemde kalkıp modemi biryerden biryere götüreceksin ve şifresini değiştirmeyeceksin..

türkiyede insanlar sürekli sömürülmekte aşırı yüksek vergiler, 500-600 ytl asgari ücret vs... vs söylememe gerek yok sende biliyorsun..

aylık geliri iyi olan birisi kalkıp zaten bu işleri yapmaz.. bunuda söylememe gerek yok sanırım..

ayrıca adobe photoshop yazılımına 1650 ytl verip kotalı internet kullanman beni şaşırttı doğrusu hadi bunu geçelim.. yanlışlıkla kotalı şifrenle veri indirmen sana en fazla 30 ytl gibi bir ücrete mal olur.. bildiğin gibi kota aşımı ne kadar yüksek olursa olsun ödeyeceğin maksimum ücret 61.25 ytl

kabaca 30 ytl zarar etmişsindir oda en azamisi.. adobe photoshap yazılımına 1650 ytl ödeyen birinin 30 ytl nı önemsemesi bana ilginç geldi doğrusu..

benim bulunduğum yere quiknet gelmiş iki ay 9.90 ytl 2 ay 10 mbit erişim.. sonrası 29 ytl ve 1mbit down 1mbit up.. kendi adıma sevinçliyim..

demek bu hizmet bu fiyata verilebiliyor.. bence insanların fazladan kullanacağı bir kaç gb veriyle uğraşacağınız yerde ( fazladan diyorum tabi hata yapıyorum .. sömürüyü o kadar benimsemişiz ki)

kotalı kullanımın kalkmasına ve sınırsız 1mbit kullanımının 29 ytl olması için çabalayınız.. o zaman böyle bir başlık açmanıza gerek kalırmıydı soruyorum size ????

not: yanlış anlamayın ama söyledikleriniz hepsi birer çelikşi yazılımlara vs.. hem binlerce dolar ücret ödediğinizi söylüyorsunuz hemde modeminizin olmadığından bahsediyorsunuz .. yani sürekli modem taşımak , tak-sök.. benim aklım almadı doğrusu 20 ytl fiyata modemler var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 9 Şubat 2009; 8:32:00 >

• konuyu kaç gündür okuyorum öyle abartılacak bir durum yok burda olay sadece aynı modemin diğer yerde kullanılabilmesi başka bir modemle bunun yapılabileceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero77

konuyu kaç gündür okuyorum öyle abartılacak bir durum yok burda olay sadece aynı modemin diğer yerde kullanılabilmesi başka bir modemle bunun yapılabileceğini zannetmiyorum

dostum söylüyoruz ama anlatabiliyormuyuz bilmiyorum.. ben şimdi quiknet olarak 29 liraya 1mbit kullanacağım üstelik upload ta 1mbit benzer kampanya smiledasl de de var.. fiyatlar bu seviyeye gelmişken başka şifrenin kullanılmasının bir önemi yok zaten.. ayrıca adam zaten 29 ytl ödüyorsa sınırsız kullanmaya bile hakkı vardır.. bu durum beni hiç rahatsız etmez..

arkadaşı neden rahatsız ediyor anlamış değilim...

konuyu kimsenin önemsemeyip yazmamasından belli zaten.. arkadaşla ikimiz başbaşa kaldık

• Arkadaşım sen söyle bana 1mbit 29ytl olsun sosyal dayanışma hareketi nerde altına imza atmayan taş olsun.
    elbette söylediğin herşeye katılıyorum. Katılmamak mümkün mü?
    ayrıca modem i almayışımın nedeni, arkadaşlarımın modemlerinden edindiğim tecrubeler sonucu wireless yayını daha iyi olan bir modem aramamdı. 10 gün oldu Zyxel modem aldım kullanıyorum. Çok memnunum, modem üst katta mükemmel alt katta ise en kötü yerde orta ile iyi arasında frekans veriyor.
  • Ne oldu yani bu tehlike varmı yokmu smile adsl bu konu için sizi aradımı aslında oldukca onemli bir tehlike.Burda kotalı hattımdan kacak girişle beni 60 tl lık faturalara bağlayan bir durumu oyle herkezin zaten sınırsız kullanması gerekir mantığıyla kabul edemem.Herkez sınırsız kullanımını telekomdan yapsın baskasının canını yakmasın.Tartışmak değil çözüm bulmaya çalışalım,hakikaten bu olabilirmi acaba baska bu tip deneyimi olan varmı acaba?
  • arkadaşım uzun zaman önce kendi kullanıcı adı ve şifrem ile başka bir telefon numarasında bağlanmayı denemiştim. hat ttnet e kayıtlıydı.. ve ilk olarak 184.. ile başlayan numaranızı ve şifrenizi girin yazan bi sayfa çıkmıştı. zaten o sayfadan başka biryerede girmiyordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: t_erhan

Smile adsl kullanıcıları;

Modemlerinize yazdığınız kullanıcı adı ve şifreler başka bilgisayarlarda da kullanılabiliniyor.

Ttnet adsl servisinde bu özellik kapatılmıştır fakat smile adsl ve tahminen diğerleride bu özelliği kapatmamıştır.

Örneğin evinize smile adsl aldınız kullanıcı adınız user@smileadsl.net şifreniz telefon numaranız.

adınız, soyadınızı ve telefon numaranızı bilen ( ki bu çok kolaydır) her hangi bir adsl kullanıcısı bu bilgilerle internete girer ve kota miktarıda size yazılır.

ttnet abonesi bile girer ki ben girdim.

Sonra bir baktınız ki kotanız yükselmiş. Wireless le değil Kullanıcı adı ve parolanızla bu iş mümkün.

Fakat söylediğim gibi ttnet bu özeliği kaldırmıştır.

Dikkat edin arkadaşlarınızı uyarın. Şifrenizi değiştirtin. (şifre değiştirme işlemi yapmıyorlar bildiğim kadarıyla ama baskı yapın.)

Ben 2 yıldır smile kullanıyorum ve bunu bir türlü beceremedim başkasının da becerebileceğini zannetmiyorum. Başkasının bilgilerini kullanarak girdiğiniz zaman sizi yanlış şifre girmiş gibi algılayarakhttp://213.243.33.201/bilgiportali/Default.aspx sayfasına yönlendiriyor. Ancak smile ve doğan online sitelerine girebiliyorsunuz (www.smileadsl.com www.dol.com.tr) bu da bu sitelerin ip adreslerini sizle aynı yerden almalarından dolayı kaynaklanıyor sanırım. IP lere whois çektiğinizde bu iplerin aynı yerden olduğunu görebilirsiniz.

Ayrıca bu evlerimize gelen hat da telekomdan gelmiyor mu? Yani sonuçta o telefon hattına sahip olmadan giriş yapılamaz sanıyorum. TTNet de bir zamanlar yapıldığını bende hatırlıyorum ama şimdi olmuyor ikisinde de artık "biri" de olur belki. Yine de girmenin bir yolunu bulan olursa söylesin......

• bu olay sadece konuyu açan arkadaşa özel galiba henüz 2. bir kişi çıkmadı forumda bunu başaran yalnız bunun için smileadsl'de kullanılan modemin götürülüp diğer hatta takılması gerekiyor anladığım kadarıyla bu şekilde deneyen varmı bunu aynı bölgede
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero77

bu olay sadece konuyu açan arkadaşa özel galiba henüz 2. bir kişi çıkmadı forumda bunu başaran yalnız bunun için smileadsl'de kullanılan modemin götürülüp diğer hatta takılması gerekiyor anladığım kadarıyla bu şekilde deneyen varmı bunu aynı bölgede

arkadaşım kocaeli ve istanbulda modemimle gidip arkadaşımın evinde denedim. xDSL bağlanıyor. bir sayfa açtığında TTNet kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol edin diye bi sayfa açılıyor sadece. başka hiçbir yere giremiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: sero77

bu olay sadece konuyu açan arkadaşa özel galiba henüz 2. bir kişi çıkmadı forumda bunu başaran yalnız bunun için smileadsl'de kullanılan modemin götürülüp diğer hatta takılması gerekiyor anladığım kadarıyla bu şekilde deneyen varmı bunu aynı bölgede

arkadaşlar smile adsl şifremi değiştirmek için nette dolanırken bu konuya rastladım(gerçi şifremi değiştiremedim:) aynı olay benim de başıma geldi evde kablosuz kullanıyordum daha sonra o modemi söküp arkadaşa verdim tabi bende kullanıcı adını falan silmeyi unuttum.. sora arkadaş kurdu modemi bağlanıyor çatır çatır ben eve geldim bağlantı yok saatlerce uğraştım ki sonra aklıma geldi arkadaşın yanıa gittim değiştik kullanıcı adını falan eve geldiğimde bağlantı sorunum kayboldu..daha önce tt nette askere giden arkadaşımın kotasından yararlanmak için onun kullanıcı adıyla girdiğim çok oldu fakat ttnet o olayı kaldırdı.. şu anda smile adsl devam ediyor benim net smile kotasız arkadaşlarda kaldığım akşamlarda benim kullanıcı adı ve şifrem ile smile adsl den bağlanıyoruz film falan izlerken onun tt sınırlı kotası dolmasın diye bilginize..

• Bence okadar kolay değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.