Şimdi Ara

Smite Olmadan Jungle ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @Gurcell adamın resmi görmemiş miydin abi sen? 13-14 yaşında çocuk bırak takılsın kendi halinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Orijinalden alıntı: Krofessional

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheMutant

konuda mantık hatası var bi kere sen smiteı jungleın hızlansın diye alıyorsun. zaten jungleın amacı earlyde bolca gank atıp karşı tarafın farm yapmasını engellemek. e senin adamların da boş lanede farm fırsatını değerlendirirse smiteı geç sana gerek kalmadan alırsınız oyunu.

ben arabayı kapısı açık kullanıyorum. düşmüyosun, herkes açık kullansın. demek gibi bir şey bu smite olmadan jungle yapın demek dostum. Oyunu öğrenince anlarsın smitesız jungle yapabiliyomusun diye. oyuna yeni başlayan tiplerin birden artmasından dolayı olsa gerek çok fazla ezik level 30 var. öyle direk öğrenemezsin yani. (19 level arkadaş var, oyunu öğretiyorum smurf account ile. Çoğundan daha iyi oynar ki DotA falan da oynamadı kendisi.)

Bak arkadaşım ben hangi herolar smite olmadan yapar dedim.Sen hala smitesız olmaz diyosun.Türkçen yoksa Translate'e at ingilizce oku.

yapabilicek olman, yapmanın mantıklı olduğu anlamına gelmez diyorum. O yüzden hangisi yapar kiee diye düşünmeye de gerek yok. Algılayabiliyor musun?

Mantıklı olmadıgını kim soyluyor ?

• Millet çok agresif davranmış da yeni jungle ın aşırı kolaylaştırılmasıyla gözden çıkarılabilir bir şeye dönüştü smite bir şekilde telafi etmeleri lazım diye düşünmekteyim. Late game edoğru buffları kesin almanızı dragonu baronu daha emin bir şekilde kesmenize yardım eder o kadar bir de trundle sanız belki last second save olabiliyor.

Ben açıkçası bir şekilde buff bekliyorum.
    Ayrıca son updatelerdensonra o akdar da abes değil he ama ben smite kullanıyor muyum evet hala kullanıyorum.
  • quote:

@Gurcell adamın resmi görmemiş miydin abi sen? 13-14 yaşında çocuk bırak takılsın kendi halinde.

Haklisin. Bende hala bir umit besliyorum belki kaybetmeyiz diye arkadasi ama anlasilan o ki; kayip olmak olmak onun icin sorun degil !...
  • forumda jungle konusunda veya oyun geneli terimler konusunda tartışmaya girebileceğiniz en son adam PhT iken siz direkt onunla tartışmaya giriyorsunuz... mantıksız işler yapmayın biliyo izah etmeye çalısıyo adam hala dikleniyosunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: p1r4t3s

Smitesız jungle teleportsuz solotopa benzer arkadaşım.Top'ta gank yediğinde eğer ölürsen kulen boş kalır pushlarlar.Zararınadır yani nasıl bağladığımı bilmiyorum ama anlıyan anlar sanırım.Teleportla smitenin ne alakası var demeyin şimdi bana ...

TP olmadan solo top yapılıyo yalnız, hani Akali top gönderince TP almak saçma olur bitirmek için ignite ya da lane'e kim geliceğine bağlı olarak exh daha iyi iş yapabilir.

Ama şunu söylüyeyim,
    Karşınızdaki jungler beceriksiz olabilir, smitesız iyi iş yaparsınız. Bu yaptığınızı dogru kılmaz. Çok basit bişey, organize bir takım CV'si olcak. Cloth 5 pot basladıgınızı görmese bile, en kötü ihtimal lane'e atıcaktır CV'i, lane'de göremeyince Jungle atabilir, atmazsa da lane'de görmeyince siz jungler olarak karşı tarafın jungle'ına bakarsınız bir. Ya da daha olası bir durum hiç bir şey olmadığı durumda gerçekten karşıda jungler yok diye düşünen adam karşı tarafın wraithlerden başlar zaten. (en iyi ihtimal'de adam 4-5 iken 3 level olucaksın. Adam senden en iyi durumunda 1 dakika kadar önce 6 level olucak. Ve bu aralarda gank atmak için zaman ayırabilicek.)

Tabi oyunu ortalama bilgi düzeyinin altında oynayan insanlar bununla mutlu olur, karşısına bir tane kafası çalışan takım gelince yanlış yaptığını acı acı öğrenir zannediyorum.

Birazda zeka olması gerekiyor yazdığımı anlamak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ObiWanKenoobi

forumda jungle konusunda veya oyun geneli terimler konusunda tartışmaya girebileceğiniz en son adam PhT iken siz direkt onunla tartışmaya giriyorsunuz... mantıksız işler yapmayın biliyo izah etmeye çalısıyo adam hala dikleniyosunuz.

Dostum konunun ilk mesajında ne yazdıgını goruyomusun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krofessional

quote:

Orijinalden alıntı: ObiWanKenoobi

forumda jungle konusunda veya oyun geneli terimler konusunda tartışmaya girebileceğiniz en son adam PhT iken siz direkt onunla tartışmaya giriyorsunuz... mantıksız işler yapmayın biliyo izah etmeye çalısıyo adam hala dikleniyosunuz.

Dostum konunun ilk mesajında ne yazdıgını goruyomusun ?

adam yapmanız mantıklı değil diyo başka birşey söylemiyo konunun başında yazanın ne olduğunu biliyorum
  • quote:

quote:

quote:

Smitesız jungle teleportsuz solotopa benzer arkadaşım.Top'ta gank yediğinde eğer ölürsen kulen boş kalır pushlarlar.Zararınadır yani nasıl bağladığımı bilmiyorum ama anlıyan anlar sanırım.Teleportla smitenin ne alakası var demeyin şimdi bana ...

TP olmadan solo top yapılıyo yalnız, hani Akali top gönderince TP almak saçma olur bitirmek için ignite ya da lane'e kim geliceğine bağlı olarak exh daha iyi iş yapabilir.

Ama şunu söylüyeyim,
    Karşınızdaki jungler beceriksiz olabilir, smitesız iyi iş yaparsınız. Bu yaptığınızı dogru kılmaz. Çok basit bişey, organize bir takım CV'si olcak. Cloth 5 pot basladıgınızı görmese bile, en kötü ihtimal lane'e atıcaktır CV'i, lane'de göremeyince Jungle atabilir, atmazsa da lane'de görmeyince siz jungler olarak karşı tarafın jungle'ına bakarsınız bir. Ya da daha olası bir durum hiç bir şey olmadığı durumda gerçekten karşıda jungler yok diye düşünen adam karşı tarafın wraithlerden başlar zaten. (en iyi ihtimal'de adam 4-5 iken 3 level olucaksın. Adam senden en iyi durumunda 1 dakika kadar önce 6 level olucak. Ve bu aralarda gank atmak için zaman ayırabilicek.)

Tabi oyunu ortalama bilgi düzeyinin altında oynayan insanlar bununla mutlu olur, karşısına bir tane kafası çalışan takım gelince yanlış yaptığını acı acı öğrenir zannediyorum.

1. ihtimal TP'siz top lane olmaz demen. TP'siz top lane olur.
    2. ihtimal TP'siz top lane ve Smitesız jungle olur demen, TP'siz top lane olur, smitesız jungle olmaz.

Sanırım her iki ihtimal için de aynı cevap yeterli olur. Ben ilk ihtimal için düşünüp sadece TP'siz top lane olur kısmını sana yazmıştım tabi, ama olsun.

Ve Smite oyun ne kadar değişirse değişsin, oyunda bir gereklilik. Nunu ile jungle yapıyorsan belki gerekmez, diyebiliriz, o da ayrı tabi de, Yine de çalmaya çalışmak için biraz daha fazla range'e sahip olan bir skill ve kendin yapıyorsa daha fazla true damage ile bitirebilmek güzel şey.

Hala anlatamıyorum sanırım, yapabilicek olmanız mantıklı olduğu anlamına gelmiyor. Başka örnek veriyim Karthus ile Kassadin'i daha önce kesmiş olmanız karşınıza Kassadin gelince Karthus pick yapmanız anlamına gelmez. (Oyun hakkında hiç fikri olmayanlar için, Kassadin baya iyi counterlar karthus'u 1v1 lane'de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 23 Kasım 2011; 20:20:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ama şunu söylüyeyim,

1. ihtimal TP'siz top lane olmaz demen. TP'siz top lane olur.
    2. ihtimal TP'siz top lane ve Smitesız jungle olur demen, TP'siz top lane olur, smitesız jungle olmaz.

Sanırım her iki ihtimal için de aynı cevap yeterli olur. Ben ilk ihtimal için düşünüp sadece TP'siz top lane olur kısmını sana yazmıştım tabi, ama olsun.

Ve Smite oyun ne kadar değişirse değişsin, oyunda bir gereklilik. Nunu ile jungle yapıyorsan belki gerekmez, diyebiliriz, o da ayrı tabi de, Yine de çalmaya çalışmak için biraz daha fazla range'e sahip olan bir skill ve kendin yapıyorsa daha fazla true damage ile bitirebilmek güzel şey.

Benim demek istediğim smitesiz jungle'da zararınadır teleportsuz solotopta gank'te ölürsen lane'e geç dönersin zararına olur kuleyi pushlarlar.Aynı şekilde smitesiz jungle yaparsan zaman kaybedersin zararına olur.
    Konuyu açan arkadaşta senin dediğin gibi düşnüüyor smite almasak exhaust alsak gibi.Sende teleport yerine başka bir spell diyorsun.Bende diyorum zararına olur oyuncunun.

• Yahu arkadaş ne tartışma dönmüş ya.. Smite'in amacı sadece rahat jungle yapmak değilki... Counter jungle yapmak, dragon & baron işlemlerinde rahatlamak. Lifesteal ile çoğu championda smite olmadan jungle yapılır zaten. Ranked oynamıyorsanız bilemem de rankedda smite almadan jungle yapmaya çalışmak takıma zarardan öteye gidemez.
  • Neyse daha konuşmaya gerek yok.Aynı muhabbetler dönüyor.
  • @p1r4t3s, TP'nin amacı lane dönmek değil zaten, TP'nin amacı diğer lanelerde bir şey olduğunda rahat gidebilmek. Oynadığın karaktere bağlı bir şey o. Yani double AP oynuyosan ya da ne bileyim, Akalidir vs top lane yolluyosan gayet TP olmadan da devam edebilirsin, Jungler'a hold the lane for a sec diyip gank gidebilicek karakterler bunlar. Ya ne biliyim, bir sion top lane mesela TP olmadan gayet rahat işe yarıyabilir. Smite ile arasındaki fark şu, birinin + ve - yönlerini eşit sayıda verebilirsin. Diğeri direkt olarak zarar veriyor sana. Escape olmayan karaktere Exh Ignite almak gibi bir şey yani solo lane için. Eğerki offensive spell istiyosan jungler'a flash/ghost yerine bir şey alman daha mantıklı.

Üst konu olarak uzun uzun açıkladım ben erken gank atabilen karakterlerin oyundaki farkı yaratabiliceğini. Ama olay o da değil, Smite ile jungle yaparken 6 level olmak için full farm yaparsan arada 30-40 sn gank süren kalır, smitesız yaparsan bu süre kalmadığı gibi daha da yavaş olursun. Bir adamın 6 olup WW, Noct ile ulti gank attığı ve senden hiç bir şey çalmaya çalışmadığı bir oyunun 7. dk'sı denebilir, ayrıca bu süreye kadar adam en az 1 kez daha ganklemiş sen ise hiç gankliyememiş olucaksın. Ve bu neye yol mu açar? Eşit seviyede olan ve bir biriyle eşit güçteki karakterlerden oluşan bir lane'de o adamın lane'inin domine etmeye başlamasına yol açar. Ya da hızlı junglerlar için solo lanelerden fazla level ve daha güçlü halde gidip gank atamazsın veya gank için daha fazla süren kalmaz falan. (Bu arada bu adamlar da kafasız, böyle 10 dk görmeyince CV'lerini falan jungle'a atmıyolar, ya da bu jungler karşıda kimse yok huehuehue diyip karşı takımın jungle'ına girmiyor, fairplay! diyerek takılıyorlar. tamamen 0 aggression.)

Şimdi gelip bana smitesız olur dicekseniz, sebeplerini adam akıllı açıklarsanız sevinirim. Çünkü adama ignite da atsan, exhaust da atsan o adamın ölmeme ve senin o summonerla hiç bir şey çıkarmadan diğer lane'leri gankleme ihtimalin de var. (En basitinden adamın exhaust/ignite yiyince flash atması durumunda direk olarak hiç bir şey yapamamış olursunuz çift summonerla, adam 3 dk defansif oynar. Flash ile takip ederseniz de turret dive yapmanız ilginç bir sonuç çıkarabilir, early için o riske değmez.)
    Late game işlevini de söyledim zaten, ignite ile atıcağımız damage 410. Baron Nashor çalınca takımımıza gelicek olanlar; 40 AD, 40 AP, 3% Max HP Regen/5sec, 1% Max MP regen/1 Sec yani toplam da 200AD ve 200AP. Sence 410 damage buna değer mi? (18 level isen o da, baron daha early'de de gidebilir, o durumda da oyunu acı acı kaybedersiniz zaten.) Ha bir de kişi başı 300g ve 900 exp verdiğini de hatırlatıyım.
    Team Fight için Smite almıyorum demeyin diye Baron Buff örneğini verdim. Yoksa Anivia'dan alınmış bir blue buff, Bruiser'dan alınan bir redbuff falan onların da baya bir önemi var ve direk oyunu değiştirebilicek şeyler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 23 Kasım 2011; 20:50:03 >

• Valla smıte cok gereklı jungle ıcın hem gank hemde dragon flb calarsın ayrıca bugun baron caldım smıte ıle lee sındım ward vardı baronda onlar keserken ben taa baseden geldım barona smıte bastım ve bala bı seklde caldım baronu mıllet nıce fln dıyınce mutlu oluyosun :)
  • her şey tamam da abicim şunu anlayamıyorum sen diyorsun bu soruyu a yolundan çözerim ben, adam diyor ben de b yolundan çözerim. Sen niye adama diyorsun ki hayır sen de a dan çözeceksin. O adamın doğrusu bilgisini paylaşmak istemiş forumda kendi doğruna göre yontmaya çalışma başkalarının fikirlerini. Çok da kargaşa çıkmadan; smitesız jungle olur mu olur eğer sen düşük level kalıp gank atamadan neutral monster kesmeye jungle diyorsan.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.