Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
4
Favori
55.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibbayram

AYIPSIN YA SENİ SEVMEYEN TAVŞAN OLSUN

abi attım devreyi senin gmail e

• Sağolasın paşam allah ne muradın varsa versin inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu isteyerek hortlatıyorum çünkü bu smps devresini bende yapmak istiyorum.

e33 trafo var elimde bunu direk kullanabilir miyim?

bir tarafında 5 bacak(biri kırık görünüyor) diğer tarafındabacağında 7 bacak var

sarımlarını yeniden kendim mi sarmalıyım . bu trafoda ayrı çıkan kalın bir kablo yok. buradaki resimlerdeki gibi trafonun üzerinden cıkan kablo yok.

şimdilik bilgisayar güç kaynağında denemek istiyorum. ileride belki arabada bass amfisi yaparsam onda kullanabilirm.

kağıda baskısını aldım bir kıvılcım bekliyorum plakete aktarmak için.
  • konuyu isteyerek hortlatıyorum çünkü bu smps devresini bende yapmak istiyorum.

bir tarafında 5 bacak(biri kırık görünüyor) diğer tarafındabacağında 7 bacak var

sarımlarını yeniden kendim mi sarmalıyım . bu trafoda ayrı çıkan kalın bir kablo yok. buradaki resimlerdeki gibi trafonun üzerinden cıkan kablo yok.

şimdilik bilgisayar güç kaynağında denemek istiyorum. ileride belki arabada bass amfisi yaparsam onda kullanabilirm.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

konuyu isteyerek hortlatıyorum çünkü bu smps devresini bende yapmak istiyorum.

dostum EI-33 Trafo eski tip 300 watt lık psu lar içinde bolca var bi tarafta 3 ayak (pin) vardır bunların normalde ikisi kullanılır ama biz simetrik beslemede orta ucuda kullanıyoruz trafonun primer ucu olarak geçiyor

diğer tarafta ise 6 adet pin var bunlar yan yana 5 volt 5 volt 12 volt olarak kullanılır

Birde trafonun ortasından çıkan kalın bir uç vardır bu da GND şase ucudur...

Resim ekledim daha iyi anlaman için

bir kere bu trafonun aynısı elinde olmalı fazlasıyla ben ilk yaptığım devrede EI-28 trafo kullandım devre çalışıyor fakat mosfetler anında ateş oluyordu istenilen voltajı vermiyordu tüm parçaları değiştim olmadı yapamadım sonra dedimki şu trafoyu değişeyim değiştim şakk diye çalıştı tüm illet trafodaymış

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• Peki trafoyu yeniden mi sariyorsunuz yokaa olduğu gibi mi kullanıyorsunuz. Şimdi bu devre için ben ei33 mu yoksa ei 28 mi arayayim. Yoksa farketmiyor mu bacak ve voltajları aynıysa boyutu aynıysa . elimdeki e 33 u baskı üzerinde denetim benim trafo büyük geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

konuyu isteyerek hortlatıyorum çünkü bu smps devresini bende yapmak istiyorum.

dostum EI-33 Trafo eski tip 300 watt lık psu lar içinde bolca var bi tarafta 3 ayak (pin) vardır bunların normalde ikisi kullanılır ama biz simetrik beslemede orta ucuda kullanıyoruz trafonun primer ucu olarak geçiyor

diğer tarafta ise 6 adet pin var bunlar yan yana 5 volt 5 volt 12 volt olarak kullanılır

Birde trafonun ortasından çıkan kalın bir uç vardır bu da GND şase ucudur...

Resim ekledim daha iyi anlaman için

bir kere bu trafonun aynısı elinde olmalı fazlasıyla ben ilk yaptığım devrede EI-28 trafo kullandım devre çalışıyor fakat mosfetler anında ateş oluyordu istenilen voltajı vermiyordu tüm parçaları değiştim olmadı yapamadım sonra dedimki şu trafoyu değişeyim değiştim şakk diye çalıştı tüm illet trafodaymış

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

bugün bir power söktüm içinden EER-34 çıktı bacak bağlantıları sizin koyduğunuz resimdekiyle aynı sadece 3 bacak olan yerdeki orta bacak bağlanntısı var ama bacak yok. oraya tel lehimleniyor sanırım.

birde baskıda 3 bacaklı olan taraf biraz uzun geldi baskı üzerinde oynama yapsam hızlı diyotları biraz aşağıya çeksem tam oturur diye düşünüyorum. fakat EER-34 ile yaparsam bu devreyi diğer elemanları değiştirmek lazım mıdır bilmiyorum. sadece istediğim trafoyu EER-34 olarak kullanmak. birde çıkışta zener yerine pot kullanmaktan bahsetmişler çıkış gerilimini ayarlamak adına bu ne kadar sağlıklıdır acaba misal 100k pot ile ne gibi çıkış voltajları alabilirim ? ben açıkcası bunu deneme olarak yapmak istiyorum şuan +-24 bana yeterlidir . bu gerilimi ben zenerle ayarladıktan sonra ileride zeneri değiştirince çıkışta aldığım gerilim değişir mi? yada bunu pot ile yapabilirsem hiç uğraşmayayım pot bağlayayım.

• Devreyi bastım eer34 e gore uzattim trafonun 3 bacaklı tarafını bayram sonrası baslayayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 23 Eylül 2015; 22:59:47 >
  • Resim atmakta telefondan zorlanıyorum

Devre tasarımı tamircihasan a aittir. Yolları değiştirince ismini silmek zorunda kaldım belirtmek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 23 Eylül 2015; 23:02:10 >

• Dostum eer-34 trafo eı - 33 ün bir üst modeli ise ve de aynı sarım şekline sahipse kullanabilirsin yoksa devre çalışmaz trafo olarak ben eı - 28 kullandım bomba gibi çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q
    ben biliyorum arkadaş şemayı kendim alıp çizmedikçe bu tür belaların başıma geleceğini tamircihasan denen arkadaş keyfine göre ares çizimi yapmış ben çizsem bir kerede çalışırdı bu devre

tda 1562q denen arkadaş ! beğenmiyorsan devreyi kendin çizer yapar çalıştırırsın kimse sana bu devreyi zorla iteklemiyor.

benim baskıdevreyi yüzlerce kişi yaptı ve halen kullanıyorlar.
    bu kişilerden bazılarında yaparken sorun oldumu illaki işçilik malzeme hataları oluyor resimlerini istedik belirli ölçümler istedik sorunların hepsini çözdük hatayı önce kendinizde arayın ve önce adam olmayı adam gibi hitap etmeyi öğrenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 14 Aralık 2015; 0:33:29 >
  • gün geçmiyor ki bir devre daha ... sayın seyirciler :D
  • Bir soru soracam, bende 500w 6cm gri renk ferrit nüve var primer sargıyı orta ucu olmayan trafo gibi tek girişli sardım.Fakat devre boştayken frekansa göre 5 -10 amper çekiyor. IRFP250 aşırı ısınıyor.Bir şeyler yanlış gidiyor.Yapmak istediğim şey 12 v giriş / 50 v 10 amper çıkış.Ama trafo çıkışından 20w bile veremiyor.

Kullanılan malzemeler: 555 , mosfet, trafo
  • Yıl olmuş 2018 devreyi hala kullanıyorum. Gonyalı tamircihasan teşekkürler.

• Şu devreyi ei35 trafo ve irfz44n ile yapsam çalışır mı? ve bahsettiğiniz değişikliklerin olduğu devre şeması hala elinizde duruyor mu?

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!
  • AlptekinCK kullanıcısına yanıt
    Ne yazıkki dosyalar 5 sene önce silindi

ei35 uyuyor diye hatırlıyorum fakat pcb üstüne oturmayacak.Baştan çizilmesi gerek.EI-33 kesin uyar.
  • Bendeki ei 35 tam oturuyor gibi genişlikleri aynı.Bakalım deneyeceğiz artık umarım çalıştırabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlptekinCK

Şu devreyi ei35 trafo ve irfz44n ile yapsam çalışır mı? ve bahsettiğiniz değişikliklerin olduğu devre şeması hala elinizde duruyor mu?

resimde soldaki smps devresinin tasarımı bana ait arkadaşlar. devre ei 35 trafo ile çalışmaz çünki ei 35 trafoda 12 5 ve 3,3 çıkışları ayrı ayrı yapılmıştır.

devrenin çalışabilmesi için ei33 trafolu atx psu dağıtmanız lazım atxten sökerken ayak bağlantılarına dikkat etmelisiniz mosfetlere 5v bacakları denk gelmesi lazım. şemayı paylaşan arkadaş eski bir versiyonu paylaşmış entegreden mosfetlerin gate ayaklarına giden 1k dirençleri 22 ohm dirençler ile değiştirin irfz44 yerine irf3205 kullanabilirsiniz

• konuyla alakası yok ama konu baya kalabalık yanıt gelir diye düşünüyorum :) besleme katlarında kullanılan büyükce kondansatörlerdeki birikmiş elektirk bazı videolarda direk kondansatör bacakları tornavida vb iletkenle kısa devre yapılıp boşaltılıyor bu zararlı değilmidir yüksek voltaj kapasitörleri nasıl boşaltmak gerekir
  • Kısa devre yaparak boşaltmak tabiki sakıncalı bir durum

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.