Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işte benim yaptığım devre mosfetleri 2 adet kullandım :)

umarım yanlış devreyi yapmıyorum
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!
  • Ana şemayı yapsaydınız daha iyi olurdu biraz karmaşık geldi.Sizin şemadada geri besleme opto ile sağlanmış.Bu şekilde gerilim ayarı zener voltajına göre ayarlanıyor.Yükte çökerse geri beslemeyi iptal edip 1nolu pin ile 1K pot ile geri besleme yapın önceki devrede sorunum buydu , ne yazık ki trafonun sarımlarını düzgün saramamışım mosfetler kısa devre olup sargılarda yandı.EI-33 bulmak tam bir işkence hangi powerlarda olduğunu aramaya çalışıyorum.Genellikle 350W Everest PSU'lardan çıkıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Ana şemayı yapsaydınız daha iyi olurdu biraz karmaşık geldi.Sizin şemadada geri besleme opto ile sağlanmış.Bu şekilde gerilim ayarı zener voltajına göre ayarlanıyor.Yükte çökerse geri beslemeyi iptal edip 1nolu pin ile 1K pot ile geri besleme yapın önceki devrede sorunum buydu , ne yazık ki trafonun sarımlarını düzgün saramamışım mosfetler kısa devre olup sargılarda yandı.EI-33 bulmak tam bir işkence hangi powerlarda olduğunu aramaya çalışıyorum.Genellikle 350W Everest PSU'lardan çıkıyormuş.

hocam ben yanlış resmi upload etmişim pardon k. bakma

20 cm boyundaki 22000 mf 100 volt kondansatörleri harbiden merak etmeye başladım...

senin paylaştığın resimdeki devreyi yapıyorum ben mosfeti 2 adet kullandım mosfetleri de bd serisi transistörlerle sürüyorum...

sizin devreden resim falan yok...halen

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Devreyi en az 1 hafta daha göremeyebiliriz :) Stajdayım biraz sıkı tutuyor adamlar hafta sonu yapmaya başlayacağım resmini çektim telefonla akşam resimleri atarım :)

Filtre bobini de buldum uçları seçemedim kalın uçlarımı kullanacağız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Eylül 2013; 13:12:09 >
  • Hocam siz benden önce bitireceksiniz gibime geliyor...
    Toplayabildiğim elemanlar daha hiç birine para vermedim.Ordan burdan :)

Telefonum pek iyi değil bu resimlerle idare edeceğiz.

Kondansatörler 22000UF/100V ve kardeşi 22000UF /50V Orjinal Amerikan malı.Adamdan isteyeceğim koleksiyon olarak saklarım

Çalışma ortamı

Masaüstünde uzay montajıyla yaptığım AN5277 var.(2X10W) kabinli midleri oldukça performanslı sürüyor.Çok kaliteli bir entegre 1554Q bunun yanından geçemez o kadar söyleyeyim.Isınma sorunuda yok.DC16V ile besledim.
    AN5277 eski bir TV kartından söktüm

• Hocam 22000 mf 100 v kondansatorler gercekten devasa boyutlarda onu beyendim calisma ortamin sanami ait yoksa staj yaptigin yerin resmimi ??

Hocam ben EI 33 trafoyu nihayet bulabildim EI 28 ler bunun yaninda minyatur trafo gibi :)

Ben bu devre hakkinda dogru duzgun bilgiye henuz ulasabilmis degilim :( ama Tali elrktronik yapmis ve calistirmis taa 7 sene once demekki SMPS devre calisiyor

Benim elimde 1000 MF 200 Volt kondansatorler var 2 ser tane bunlar 4700 mf 140 volt yerine kullansam olurmu ayarli ve toplamda 180 volt cikardigi icin devreye 100 volttan assagi kondansator takilmaz diye tahmin ediyorum... Sizce kullanmalimiyim ???

Iyi aksamlar tsk ederim paylasimlar icin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Siz benden daha bilgilisiniz ben üniversite öğrencisiyim burası staj yaptığım yer.
    1000MF yeterli gelecektir yüksek frekansta anahtarlama yaptığından çökme sorunu smps'lerde daha azdır.Kullanılacak filtre kondansatörü geri besleme voltajından yüksek olmak zorunda.Bende 4 tane 6800UF 50V , 2 Tanede 4700UF 80V var onları kullanacağım.Maksimum +/-45V ayarlamam gerekecek.Onuda zenerle ayarlayacağım.
    Bu smps'de çalışmazsa birdaha yapmam bu yaptığım 3. doğru düzgün çalıştıramadım

EI28 banada çok küçük geldi 150w nasıl vereceğini bir türlü anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Eylül 2013; 19:56:49 >
  • 12 volt hattını 10k uf civarında tutun. mosfetlerin hatlarını oldukca kısa be kalın tutun.
  • Staj yaptigin yer oldugunu anlamistim zaten :)

Simdiye kadar hangi devreleri yapip calistiramadiniz sema vs varsa size zahmet paylasinda bizde ayni hataya dusmeyelim olurmu !!!

Evet EI 28 ilk basta bana da ufak gelmisti ama SMPS tasarim programlarindan EI 28 EI 33 Ei 35 ve diger toroidal vs serisi nuvelerin tum olculeri max gucu vs herseyi var programda... 320 volt.comdan programlar bolumunden indirmistim... EI 28 tek basina 200 watt veya 300 watt vermiyorki mosfetler ile veriyor o gucu :) :).

Bende birazdan eklerim elimdeki kondansator ve EI 33 nuvenin resimlerini ok.

Insallah ilk denemelerimde cok fazla sorun yasamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında pek şemaya ihtiyac yok. yani devrenin yapısını malzemeleri bilmen yetiyor.
    mesela sg entegresi nasıl calışır onu bilmek birde mosfet sürmeyi bilmek trafonun karakterini bilmek yeter. gerisi ohm kanunu

ei 28 ile 100 w gücü yakalamanız bile zor bu nokta da . paraya kıyın azcık sağlam nüve alın. özdisana gidiverin bi zahmet ee65 alın oto smps için toroidal nüve alın. nüveler 20 tl yi geçmez. diger haftaya da 20 liraya mosfet ve diyot kondansatör alırsınız. tamam.

aşagıdaki linkte tl494 entegresinin çalışmasını anlatıyor.

Sg3525in iç yapısı da buna benzer.

http://320volt.com/tl494-smps-kontrol-entegresi-hakkinda/

buda örnek smpslerin oldugu bi site.

http://elektronik.seselim.com/smps/TL494_SMPS.aspx

http://elektronik.seselim.com/smps/ka_3525_smps.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 23 Eylül 2013; 20:53:53 >

Daha önce yaptığım aynı şemaydı.Birebir tamircihasan 600W smps yaptım sadece trafoyu kendim toroid nüve üzerine sardım.Yükte çökme meydana geliyordu.Aslında EI-28 direk bağlayıp deneyebilirdim fakat devrede sorun varsa EI-28'i risk etmek istemedim.
  • Toroid nüvede sardım ancak çökmeler yaşıyordum.Daha önceki devremi hatırlayanlar vardır.Kaç kere sarımları söktüm güzelce sardım hiçbirşey değişmedi.SMPS genel çalışma prensibi çok kolayda yapmak çok zor :/
  • bir nokta da sorun var mutlaka. ya geribesleme de yada nüvenin materyalinde yada başka bir yerde .

bak bu site de baştan sona araba smps ini anlatıyor.

http://www.bcae1.com/switchingpowersupplydesign/switchingpowersupplytut01.htm#ttl594di

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 23 Eylül 2013; 21:06:09 >
  • quote:

Toroid nüvede sardım ancak çökmeler yaşıyordum.Daha önceki devremi hatırlayanlar vardır.Kaç kere sarımları söktüm güzelce sardım hiçbirşey değişmedi.SMPS genel çalışma prensibi çok kolayda yapmak çok zor :/

hocam siz bu devreye çalışmazmı diyorsunuz yani ??? sizin areste çizdiğiniz devre yine ırfp 064 lü ve yine 200 watt güçte peki çalışıyormu ?
    Tamircihasan 150w smps bu.Çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 24 Eylül 2013; 7:06:47 >
  • quote:

Tamircihasan 150w smps bu.Çalışıyor.

hocam inanmicaksınız ama attığınız link telefonda görünüyor burda normal internet sayfasında görünmüyor bu ne biçim bir olay ???

acaba benim chrome damı bi sıkıntı var
    Adres bendede ***** şekilinde çıkıyor.En güzeli resim halinde atayım.

Bugün malzemeleri aldım , baskıyı ütüledim evde perhidrol kalmamış yine hafta sonuna kaldık bugün yapayım diye izin almıştım

IRFP064N tekine 5TL verdim yakarsam fena koyar

• selam dostum ben ilk attığın linki yine göremiyorum malesef arkadaş malzemelerinide aldırdım bu devrenin yapamazsam içimde uhde kalacak :)

sana zahmet tekrar atabilirmisin açık şemayı ??

baskı devre var açık şema yok :)
    Açık şemayı daha önce gönderdim . Baskı devrede geri besleme pot yerine zener ile sağlanmış.Pot ile çıkış gerilimini ayarlı olarak, zenerle sabit olarak kullanıyoruz.
    http://www.mediafire.com/download/ydmjnjnxzzl/150W+-+600W+-+1200W++oto+smps+TAM%C4%B0RC%C4%B0HASAN.rar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.