Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EI-28 bulabildim işe yarar mı ? Araştırmalarıma göre 120-150W güç sağladığı söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

EI-28 bulabildim işe yarar mı ? Araştırmalarıma göre 120-150W güç sağladığı söyleniyor.

hocam EI 28 e ne gerek var... EI 33 varken
  • "EI-28 bulabildim işe yarar mı ?"

"EI 33 varken"

• Kendi düşüncem; . E28 yada E33 malzeme olarak aynı olabilir, sağdece primer ve sekonder sarımının tel kesiti ve sarım sayısına cevap verebilecek nüve olması gerekiyor.
    Mesela; (12v/2x30v ortalama) 2x4sipir 3mm primer, 2x12 sipir 3mm sekonder sarımı gerekiyor. Bu kalıp E33 nüvesine yerleşiyorsa. E28 e kıyasla biraz büyükse, E28 sarımınız için küçük gelecektir, işinizi görmeyecektir.
    Bu şekilde istediğiniz ortalama ölçüde çıkma nüveleri kullanabilirsiniz.
    Eğer diyorsanızki, kendim standart sardırmayıp, çıktığı gibi kullanacagım. primer sargısı E33 den zayıf olabilir ısınabilir, ısınma sonucu vernik eriyip mosfetlerinizi yakar. sekonder sargısıda aynı şekilde. Butür güç devrelerinde en önemlisi kullanılacak gücün daha fazlasını sağlıyacak sistem kurulup (siz güçsüz malzeme katıyorsunuz şuanda), devrenin esnek çalışması sağlanmalı. 200w anfi için 200w güç devresi yetmiyebilir, 300w güç olmalıki, 50w anfi kayıpları, 50w güç devresinin rahat çalışması gibi. Kendi çalışmanızda deneme amaçlı kullanabilirsiniz, çalışmaz demiyorum. Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 20 Eylül 2013; 1:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Kendi düşüncem; . E28 yada E33 malzeme olarak aynı olabilir, sağdece primer ve sekonder sarımının tel kesiti ve sarım sayısına cevap verebilecek nüve olması gerekiyor.
    Mesela; (12v/2x30v ortalama) 2x4sipir 3mm primer, 2x12 sipir 3mm sekonder sarımı gerekiyor. Bu kalıp E33 nüvesine yerleşiyorsa. E28 e kıyasla biraz büyükse, E28 sarımınız için küçük gelecektir, işinizi görmeyecektir.
    Bu şekilde istediğiniz ortalama ölçüde çıkma nüveleri kullanabilirsiniz.
    Eğer diyorsanızki, kendim standart sardırmayıp, çıktığı gibi kullanacagım. primer sargısı E33 den zayıf olabilir ısınabilir, ısınma sonucu vernik eriyip mosfetlerinizi yakar. sekonder sargısıda aynı şekilde. Butür güç devrelerinde en önemlisi kullanılacak gücün daha fazlasını sağlıyacak sistem kurulup (siz güçsüz malzeme katıyorsunuz şuanda), devrenin esnek çalışması sağlanmalı. 200w anfi için 200w güç devresi yetmiyebilir, 300w güç olmalıki, 50w anfi kayıpları, 50w güç devresinin rahat çalışması gibi. Kendi çalışmanızda deneme amaçlı kullanabilirsiniz, çalışmaz demiyorum. Kolay Gelsin.

hocam size katılıyorum aynen kayıpları da hesap etmek gerekir...

Yarın delikli pertinax üzerinde denemeler yapacağım bakalım inşallah tek seferde çalıştırabilirim...

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Yarın tamircihasan EI-28 devresini basmayı düşünüyorum yanına da LM3886 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 20 Eylül 2013; 18:41:39 >
  • işte elimdeki malzemeler bende de EI 28 Nüveli trafo varmış ben EI 33 diye hatırlıyodum ama neyse

Beyler ben bu SMPS DC DC İnverterleri deneye deneye en stabil çalışanını bulup yaklaşık 500 watt güçte bir SMPS İnverter yapacağım...

TDA 7294 ler sudan ucuz SMPS ile düzgün bi şekilde besledikten sonra 2 X TDA 7294 İLE Köprü 8 ohm 150 watt 4 200 watt çıkışlı anfi ve 2 x 100 watt anfi yapacam... Toplam güç 400 watt olacak el yapımı bir anfi olacağından çok güzel çalışacağını şimdiden görür gibiyim...

yarın daha önce resimlerini paylaştığım 320 W DELTA ELECTRONİC e ait PSU yu sökmeyi düşünüyorum... daha sonra zuladaki PSU larıda gün yüzüne çıkarma vaktinin geldiğini düşünüyorum...

işte şu ana kadar elimdeki malzemelerin tümü hepsi burda
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• keles kardeş tamirci hasanın 200 wattlık tek trafolu devresinimi basacaksın yoksa 600 wattlık çift trafolu 4 mosfetli modelimi basmayı düşünüyorsun...

bu arada Allaha seven söylesin bu powerların ikiside yaklaşık aynı güçte biri 300 watt frisby diğeri 320 watt DELTA ELECTRONİC

çin malı ve orjinal ürün arasındaki farkları görün diye paylaşıyorum bu resimleri

arada dağlar kadar fark var arkadaş !!!
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• ilk yaptıgım smpslerin birinde . çıkışı ölçtügümde 24 volt alıyordum. tda7294ü bagladım. enerjiyi verdim. ve bum! . sonra osiloskop ile yaptıgım ölçümlerde 24 v üzerinde 80 volt civarı pik sinyaller gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

ilk yaptıgım smpslerin birinde . çıkışı ölçtügümde 24 volt alıyordum. tda7294ü bagladım. enerjiyi verdim. ve bum! . sonra osiloskop ile yaptıgım ölçümlerde 24 v üzerinde 80 volt civarı pik sinyaller gördüm.

hocam nasıl oluyor 24 volt çıkan yerden 80 volt çıkıp tda 7294 ü patlatıyor ???

osilaskop yok napalım şimdi ??

bence tüm elemanları doğru düzgün ayarlayıp yerleştirdikten sonra çalışmamasına imkan yok...
  •  SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

bak mesela bu görüntü de kare dalga diyelim 24 volt. ama sinyal bozuk gürültülü gibi . işte ölçü aletleri ölçerken o cıkıntılı bozuklukları ölçemiyor. ancak osiloskopta görebiliyorsun. eger smps in kaliteli degil ise bu gürültüler tda7294 gibi entegreleri patlatabilir. bu tip nedenlerden dolayı dikkatli olmak gerek.

transistörlü amfi de sorun olmamıştı ama 7294 ü patlatmıştı.

şimdi sen o smps i yaparsın . ölçersin 24 v . baglarsın devren çatlar patlar . sonra dersin ki bu nasıl devre . bu tda lar sahte felan. o nedenle bu tarz hüsranlar yaşamamak için dikkatli hesaplı kitaplı devre yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 21 Eylül 2013; 0:25:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

bak mesela bu görüntü de kare dalga diyelim 24 volt. ama sinyal bozuk gürültülü gibi . işte ölçü aletleri ölçerken o cıkıntılı bozuklukları ölçemiyor. ancak osiloskopta görebiliyorsun. eger smps in kaliteli degil ise bu gürültüler tda7294 gibi entegreleri patlatabilir. bu tip nedenlerden dolayı dikkatli olmak gerek.

transistörlü amfi de sorun olmamıştı ama 7294 ü patlatmıştı.

şimdi sen o smps i yaparsın . ölçersin 24 v . baglarsın devren çatlar patlar . sonra dersin ki bu nasıl devre . bu tda lar sahte felan. o nedenle bu tarz hüsranlar yaşamamak için dikkatli hesaplı kitaplı devre yap.

hocam yapmayabaşlamadan bu tür sorunları görmek insanın hevesini kırıyor bu bi gerçek transistörlü anfi yapmak daha iyi olurdu özellikle mosfet transistörlü anfiyi yapmak çok daha iyi olurdu

neyse bugün bi tanesine karar kılıp onu dekikli peertinax üzerine kuracağım inşallah sorun çıkarmaz...

Tek trafolu olan EI-28 , bugün eksik malzemeleri alıp staj yaptığım yerde çalışacağım eski bir elektronikçi abimiz var yardım edecek bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 21 Eylül 2013; 9:02:39 >
  • evet bugün baktım elimdeki malzemelere 2 AD EI 28 trafo 1 AD ETD39 NÜVE Sayısız filtre bobinleri vs vs vs

yarın arkadaşımdan EI 33 Trafo alacam bakalım yarın şlk denemelerimi yapıp nasipse buradan paylaşacağım...
  • evet ilk olarak delikli pertinax üzerine 200 wattlık EI 28 NÜVELİ mosfet dc dc inverterin çoğunu bitirmiş bulunmaktayım...

işte resimler ilk başta deneye deneye en stabil devreyi yapıp sonra orjinal baskı devresini basmayı düşünüyorum...

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• Hadi bakalım hayırlısı arkadaşlar, niyetine girdiniz inş devamı gelecektir.

Kolay gelsin...

Saygılar hepinize...
  • Teşekkürler , amacımı biraz daha yükselttim.150W RMS amplifikatör ( 2XSC5200) birde bass filtresi koymayı düşünüyorum.Yapmışken full bir proje olsun araştırma yapıyorum şuan.

http://construyasuvideorockola.com/noticias.php sistesinde birçok amplifikatör , aktif filtre , saç trafo sarımı bile var.Youtube videolu testleri var sesi güzel olan bir filtreyi eklemeyi düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1212044/3831dfe5-e210-42b9-bf4f-31968a30e4b2.png
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1212044/4fad90cf-68c9-41ce-aed5-cd18e6a2f6df.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Eylül 2013; 7:16:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Teşekkürler , amacımı biraz daha yükselttim.150W RMS amplifikatör ( 2XSC5200) birde bass filtresi koymayı düşünüyorum.Yapmışken full bir proje olsun araştırma yapıyorum şuan.

http://construyasuvideorockola.com/noticias.php sistesinde birçok amplifikatör , aktif filtre , saç trafo sarımı bile var.Youtube videolu testleri var sesi güzel olan bir filtreyi eklemeyi düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1212044/3831dfe5-e210-42b9-bf4f-31968a30e4b2.png
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1212044/4fad90cf-68c9-41ce-aed5-cd18e6a2f6df.jpg

Hocam iyi güzelde siz hangi devreyi yapıyorsunuz henüz anlamış değilim benim devre şeması ile senin bu şema farklı sende optokuplör var bende yok bende 6 adet BD serisi transistör var sende yok acaba hangi devre daha iyi çalışacak görelim bakalım

bu arada ben şu TALI elektronik adlı 2 mosfetli 2 x 0 ..... 90 volt ayarlı bir SMPS yapıyorum sadece 2 x 35 volt falan değil inşallah yanlış bişe yapmam

bu arada arkadaşımda olan EI 33 trafoyu malesef bulamadım elimde iki adet EI 28 Trafo var ve başlangıç için iyi bir seçim diye düşünüyorum...

resimlerdende anlaşılacağı üzere devreyi delikli pertinax üzerine kurmuş bulunmaktayım şayet istediğim verimi alırsam baskı devresini basmayı düşünüyorum...

sizdende projenizle alakalı resimler bekliyorum
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 23 Eylül 2013; 10:28:20 >

USB kablomu bulamadım staj yaptığım yerde 22000UF 100V kondansatörler var çöksemmi diye düşünüyorum , 20cm yakın boyu var ilk defa gördüm akşam resimleri atacağım.

Bir çok parçayı topladım eldeki malzemeleri değerlendireceğim 2 tane SG3525 / KA3525 , 8 TANE UF 5408 , 4 IRFZ44N,2IRFZ64N ayarladım.Maliyeti ne kadar düşürürsem o kadar iyi olacak çünkü staj yerinde yol-yemek yok sıkıntıdayım.

Yapacağım devre ;
    http://tamircihasan.****.com/viewtopic.php?t=262&mforum=tamircihasan

2Mosfet için BD140-139 sürücülerini kullanmana gerek yoktu.Entegre kendi sürebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Eylül 2013; 10:49:30 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.