Şimdi Ara

smpsden gelen çığlık:d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://img51.yukle.tc/image.php?id=8636smps.jpg

arkadaşlar bu devredeki r15 direnciyle oynayınca gerilimde değişio fakat belli bi değere gelince çok fazla akım çekio ve power supply korumaya geçio bide toroid çığlık atıo nedeni neidr

• toroid rezonansa gelmiş Fazla yüksek frekanslara çıkma
  • herhangi bi sorun çıkarırmı rezonans devre için yani şöle hoparlörden ben o çığlığı duymam inş
  • devren girişten boşta iken akım çeker. bu da boşuna güç sarfiyatı demek oluyor. ben bu şekilde bu devrede toroidi çatlatmıştım. toroidden ses çıkması normal değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amfi_46

http://img51.yukle.tc/image.php?id=8636smps.jpg

arkadaşlar bu devredeki r15 direnciyle oynayınca gerilimde değişio fakat belli bi değere gelince çok fazla akım çekio ve power supply korumaya geçio bide toroid çığlık atıo nedeni neidr

o direnç osilator frekansını ayarlamak için sen direnç değerini değiştirince haliyle çıkıştaki frekansta yukselip/alçalıyo.devre korumaya geçiyo dedin nasıl bi koruma yani devre kendi kendine akımımı kesiyo.

• korumaya smps geçmio smpsyi beslediğim power geçio. direk kapanıo yani
  • ben smps devresi kendi kendine korumaya geçiyo sandım.neyse o dirençle fazla oynama istersen smps yi yuksek frekansta çalıştırmayacaksan şemadaki değerde direnç kullanman daha sağlıklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerilimin biraz daha yüksek olması işime gelio ondan öle yaptım devre normal haliyle 60 civarı bi gerilim verio. r15le oynayınca 90lara kadar çıkabilio buda hoşuma gitti açıkçası şu meşhur 500w poer ampli x-finin olan o amfiyi çok güsel beslio. ama küçük bi sorun var arabanın kontak kapalıyken son sesi açınca hafif hafif kesilmeler yaşıyorum
  • smps devresinde toroidin secondary spir sayıları ne.yani spir sayısı 90 volt'u karşılayamacak kadar azsa ve sen frekansı yukseltip voltajı 90 a kadar çıkarıyorsan eğer haliyle toroid aşırı ısınır.frekansı yuksekltmek yerine secondary spir sayısını artırman daha doğru olur.
  • Voltage Adjust ayarı pek işe yaramıyor mu? Yaramıyorsa jhoosen arkadaşın dediği gibi çıkış tur sayısını arttır. Bir de sargı yönlerine dikkat et.
  • Ben bu devreyi bugün yaptım, trafosunu da kendim sardım. Geribesleme sadece +'dan alınıyor( bu demektir ki - rail'den amperlerce akım çekmeniz sonucu gerilim yerlere düştüğünde entegrenin haberi bile olmuyor ) ve pot kontrollü olduğundan çok stabil değil. Gerisi.... standart işte Bahsettiğin direnç ve beraberindeki C16 (RT ve CT pinleri!!) switching frequency denilen "anahtarlama frekansını" ayarlar. Elleşmemen gereken bir yer.. Voltajın az geliyorsa sekonder spir sayısını artır..

Ayrıca, devre boşta 0.01A çekiyor. İlginçtir, ben bile şaşırdım. İlk saniyelerde bir peak var tabi, onu saymıyorum.
    Şunu da söyleyebilirim, trafonuz ne kadar sessiz çalışır ve az ısınırsa, o kadar verimli demektir. Boştayken asla ses duymamalısınız, kanal başı 4A çektiğinizde ise ben bir tırrr sesi duyuyorum, sarımlarımın yeterince sıkı olmamasına bağlıyorum bunu da..

Ek olarak, yine ilginçtir ki entegrenin beslemesini şekilde verildiği gibi yaptığımda çalıştıramadım. Sade C11 ve C12 kullanarak başarıya ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ekim 2007; 0:02:33 >

• hazar daha önce o linkteki devreyi bende yaptım.aynen dediğin gibi geri besleme sadece + uzerinden yapıldığı için - den çıkan voltajdan/akımdan entegrenin pek haberi yokdaha sonra verdiğim linkteki devreyi kurdum oldukça randumanlı ve stabil çalışıyor.şu an bu devreye aşırı akım ve kısa devre koruması yapmaya çalışıyorum.bitince şemayı eklicem.
    http://rapid-share.com/files/60030397/SMPS_Schematic.pdf.html
  • r14 r16 oyna bunlarla yukseliyosa
    birde cıkıstaki elektrolitik kondansatörlerin voltasını yukselt
    r15 osc oynama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.