Arkadaşlar biraz önce durup dururken kasadan pat diye ses geldi, korktum noluyo diye hemen kasaya baktım hafif bi yanık kokusu geldi ve işlemci fanı hariç diğer kasa fanlarının durmuş olduğunu gördüm. Bu arada bilgisayara birşey olmadı, hala normal bir şekilde çalışıyordu. Sonra pcyi kapatıp fanlara bakayım dedim. Fanlarda sağlam gözüküyodu, tekrar açtım bilgisayarı kasa fanları yine çalışmadı. Başka fanlar taktım kasa fan soketlerine, onlarda çalışmadı; yani anlaşılan nolduysa anakarttaki kasa fan soketlerinin 2 si de çalışmıyor, yalnız işlemci fanında bir problem yok. Bende şimdi sıcaklık problemi olmasın diye kasa fanlarını işlemci fanıyla beraber pwm çoklayıcı ile anakartın işlemci fan soketi üzerinden çalıştırıyorum. 10 dk dır bir sorun yok.
Sonuç olarak anakartı servise göndericem ama işlerim olduğu için pc lazım, en azından 1 hafta gönderemem. Bu şekilde acaba kullanırsam sistemde başka parçalara birşey olur mu ve böyle birşey niye oldu acaba fikri olan var mı? Nedense bu anakartlardan bir türlü şansım yaver gitmiyor anlamadım gitti bu işi, daha önce de msi marka anakarttan cızırtı geldiği için değiştirip bunu almıştım...
Bu arada anakartım: Asus p7p55d pro
Bence kullanma. Sorun daha da büyüyebilir.
Teşekkürler cevap için,
Bakalım artık pzt. göndericem servise. Dünden beridir kullanıyorum bir problem yok hala. İnşallah 2 gün daha da olmaz.
Hiç uğraşmadan yolla bir ekilde anakartta kısa devre olmuş aynı sorun bende çıktı bende servise yolladım anakart üzerindeki elektrik akımını düzenleyen lehimli parçaları değişmişler. Geçmiş olsun
Kullanmak zorundaysanız en azından kasa fanlarını işlemci fanına paralel değilde güç kaynağından besleyinki işlemci fan soketinden çektiğiniz güç çok olmasın.
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Kullanmak zorundaysanız en azından kasa fanlarını işlemci fanına paralel değilde güç kaynağından besleyinki işlemci fan soketinden çektiğiniz güç çok olmasın.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Kusura bakmayın arkadaşlar bakmayı unutmuşum bu konuya...
Evet bende sonradan değiştirdim aynı düşüncüyle fakat güç kaynağından normal 12v olarak değil 5v olarak çekiyorum çünkü öteki türlü fanlar çok gürültü yapıyor, rahat çalışamıyorum. Bu arada işlerim olduğundan hala gönderemedim servise bu şekilde kullanıyorum, tatile çıktığımda göndericem, inşallah bi sorun olmaz...
Teşekkürler hepinize tekrardan...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme