Şimdi Ara

Gaz yememe ve kaputtan gelen pat pat sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arac 2002 octavia bu sabah calistiginda kaputtan kisa araliklarla pat pat diye sesler geldi ve ve arac gaza basmama ragmen devir yukselmedi sonra normala dondu.Arabada benzin azdi yokus yukarida koyunca ondan gaz yememis olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızdan Pat Pat Sesi mi Geliyor? İşte Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızdan pat pat diye bir ses gelmesi, göz ardı edilmemesi gereken bir sorunun habercisi olabilir. Bu ses, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aracınızın performansını ve güvenliğini etkileyebilir.

Motorun Arızalanması

Arızalı bir motor, genellikle gaza bastığınızda pat pat sesi çıkarır. Bu, motordaki yakıtın tam olarak yanmamasına ve egzoz sistemine patlama şeklinde salınmasına neden olur. Motor arızası, ateşleme sistemi sorunları, yakıt püskürtme sistemi sorunları veya mekanik hasar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Egzoz Sistemi Sorunları

Egzoz sisteminde bir delik veya çatlak varsa, egzoz gazları kontrolsüz bir şekilde dışarı salınabilir ve pat pat sesi çıkarabilir. Ayrıca, tıkanmış bir katalitik konvertör de egzoz sisteminde basınç birikmesine ve patlama seslerine neden olabilir.

Yakıt Sistemi Sorunları

Yetersiz yakıt, aracınızın pat pat ses çıkarmasına neden olabilir. Yakıt pompasında bir sorun varsa veya yakıt filtresi tıkalıysa, motora yeterli yakıt sağlanmayabilir. Bu da yakıtın tam olarak yanmamasına ve egzoz sistemine patlama şeklinde atılmasına yol açar.

Bujilerin Aşınması

Aşınmış veya kirli bujiler, ateşleme sisteminde sorunlara neden olarak motorda patlama seslerine yol açabilir. Bujiler, yakıtın yanması için gerekli kıvılcımı sağlar. Bujiler aşınırsa veya kirlenirse, kıvılcım zayıflar veya tamamen kesilir ve yakıt tam olarak yanmaz.

Diğer Nedenler

Dizel araçlarda, turboşarj sorunları veya yakıt püskürtme sistemindeki arızalar da pat pat seslerine neden olabilir. Ayrıca, bazı yüksek performanslı araçlar, egzoz sistemine eklenen "patlama boruları" ile donatılmıştır ve bu borular gaza basıldığında patlama sesi çıkarır.

Arabanızdan pat pat diye ses geldiğini fark ederseniz, sorunu belirlemek ve çözmek için bir oto tamircisine başvurmalısınız. Tamirci, motorun, egzoz sisteminin, yakıt sisteminin ve ateşleme sisteminin kapsamlı bir şekilde kontrolünü yapacaktır. Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra, tamirci uygun onarımları yapacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bobinlerde(bujilerin) problem oldugunda benzer belirtiler gormustum eski arabamda. Gaz yememe, patirdayarak calisma gibi.

Bu halde atesleme yapmadigindan cig benzin de atmisti araba.

• Yorum icin tesekkurler benimde aklima geldi ama lpgde normal devam etti hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Bobinlerde(bujilerin) problem oldugunda benzer belirtiler gormustum eski arabamda. Gaz yememe, patirdayarak calisma gibi.

Simdi denedim geldim normal calisti hocam dediginiz gibi olsa surekli yapmasi gerekirdi sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Bobinlerde(bujilerin) problem oldugunda benzer belirtiler gormustum eski arabamda. Gaz yememe, patirdayarak calisma gibi.

Simdi denedim geldim normal calisti hocam dediginiz gibi olsa surekli yapmasi gerekirdi sanirim

En iyisi bir bilgisayara baglayip rapor almak servisten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.