Bildirim
sms problemi
Stanley Adventure Taşınabilir Soğutucu Çanta, 15.1 lt : Amazon.com.tr
https://www.amazon.com.tr/dp/B08BCSLJBC
2 yıl önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu gelen acaba flash sms miydi?Kısa anlaşılmaz bir kaç karakter gördünüzmü sms aplikasyonunu açmadan önce? (iphone nun başı flash sms ler ile dertte) -
SMS sorunu bende de var. oncesinde gayet düzgün çalışıyordu (bankalardan sms alamamama rağmen - IT birimleriyle görüştüm mac tabanlı cihazları desteklemiyorlarmış ??)
artık sms'lerime giremiyorum.
cihaz kilitliyken uyarı penceresinde ne görüyorsam o (anlaşılmaz karakterler vardı) , unlock edip içine girmeye çalışırken 1-2 kere kilitlendi alet. (benimkisi içi açılarak hardware ile kırılmış) . yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de aklıma takılan bir kaç soru var aşağıda bilen biri cevaplarsa sevinirim ;
1)ringtone için mp3leri m4r'ye nasıl çevirebiliriz?
2)i tunes a Türkiyeden hesap açılamiyor , album artworklerini nasıl bulabiliriz ?
3)voicemail tuşu çalışmıyor , bu mümkün mü ? Pardon NOFEAR buna cevap vermişsin. denedim oldu...
turkcell sim kartımı outlooka nasil aktaririm bilemediğim/uğraşamadığım için büütün phonebookumu tek tek contact lere girdim, vs vs
ama cihaz yine de cok cool ve keyif veriyor..
-
Sms sorunsalı iphone nun alphanumeric data (alpanumerik) ile ilgili bir probleminden dolayı oluşuyor diye biliyorum.(Misal normal telefon numarasi 123456xx formatında geliceğine xxx.com vb gibi bir şekilde gelmesi) Bana da olmuştu.Eğer ileri derecede bu işlerle ile uğraşıyorsanız open SSH yükleyip ilgili sms bölümünün plist ini düzenlemek gerekiyordu diye hatırlıyorum.Ben kolay yolu şeçtim : (Bu arada bana gelen sms in başlığı ve mesaj aynen bu : ()-) bununa görmenin çeşitli yolları var.Mac kullancıları hemen : Mobilsysnc browser adlı ufak ve güzel bir program ile zahmetsizce görebilirler programın linki : Tık sms leri import vb etmeye yarıyor)quote:
Orijinalden alıntı: ibreng
SMS sorunu bende de var. oncesinde gayet düzgün çalışıyordu (bankalardan sms alamamama rağmen - IT birimleriyle görüştüm mac tabanlı cihazları desteklemiyorlarmış ??)
artık sms'lerime giremiyorum.
cihaz kilitliyken uyarı penceresinde ne görüyorsam o (anlaşılmaz karakterler vardı) , unlock edip içine girmeye çalışırken 1-2 kere kilitlendi alet. (benimkisi içi açılarak hardware ile kırılmış) . yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de aklıma takılan bir kaç soru var aşağıda bilen biri cevaplarsa sevinirim ;
1)ringtone için mp3leri m4r'ye nasıl çevirebiliriz?
2)i tunes a Türkiyeden hesap açılamiyor , album artworklerini nasıl bulabiliriz ?
3)voicemail tuşu çalışmıyor , bu mümkün mü ? Pardon NOFEAR buna cevap vermişsin. denedim oldu...
turkcell sim kartımı outlooka nasil aktaririm bilemediğim/uğraşamadığım için büütün phonebookumu tek tek contact lere girdim, vs vs
ama cihaz yine de cok cool ve keyif veriyor..
Komple resetleyip tekrar 1.0.2 yükledim (restore modunda) sonra tekrar sim free yaptım.iTunes da tüm adres defteri,takvim,şarkılar,videolar,fotolar yüklü olduğu için geri yüklemekte basit oldu(nipseten)
Bu mesajlar nereden gelir kimden gelir bilmiyorum ama bazı web bazlı serverlardan gelebiliyor diye tahmin ediyorum (reklam&spam sms ler)Bunlar geldiğinde malesef sms programı çöküyor ve bilinen hiç bir şekilde düzeltilemiyor (yukarıdaki yöntemler hariç)
1 ) ringtone için mp3leri m4r'ye nasıl çevirebiliriz : itunes 7.4.2 sürümü nün alt sürümleri ile (7.4.0 dı galiba en altı tam hatırlıyamadim şimdi) dosya boyutu fazla büyük olmayan (128 kbs civarı genelde) mp3 leri önce AAC çevirip daha sonra 30 sn yeye ayarlayarak (maks 30 sn izin veriyor) daha sonra dosya tipini AAC den .m4r ye değiştirip itunes atıp iphone ile senkronize ederek yada ibrickr gibi programlar ile.
2 ) itunes a Türkiyeden hesap açılamiyor , album artworklerini nasıl bulabiliriz ? : Bu konu hakkında ayrı bir başlık açtım bu forumda lütfen orayı okuyunuz.
IT birimi kulluyen sallamis, Mac vb cihazlari ile ilgisi yok size soyledikleri aciklamanin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 10 Ekim 2007; 3:46:33 >
-
REstore etmek istemiyorsanız görece basit tutorialini pasteliyorum (Hackintosdan):quote:
Orijinalden alıntı: Vipracing
Sms sorunsalı iphone nun alphanumeric data (alpanumerik) ile ilgili bir probleminden dolayı oluşuyor diye biliyorum.(Misal normal telefon numarasi 123456xx formatında geliceğine xxx.com vb gibi bir şekilde gelmesi) Bana da olmuştu.Eğer ileri derecede bu işlerle ile uğraşıyorsanız open SSH yükleyip ilgili sms bölümünün plist ini düzenlemek gerekiyordu diye hatırlıyorum.Ben kolay yolu şeçtim : (Bu arada bana gelen sms in başlığı ve mesaj aynen bu : ()-) bununa görmenin çeşitli yolları var.Mac kullancıları hemen : Mobilsysnc browser adlı ufak ve güzel bir program ile zahmetsizce görebilirler programın linki : Tık sms leri import vb etmeye yarıyor)
Komple resetleyip tekrar 1.0.2 yükledim (restore modunda) sonra tekrar sim free yaptım.iTunes da tüm adres defteri,takvim,şarkılar,videolar,fotolar yüklü olduğu için geri yüklemekte basit oldu(nipseten)
Bu mesajlar nereden gelir kimden gelir bilmiyorum ama bazı web bazlı serverlardan gelebiliyor diye tahmin ediyorum (reklam&spam sms ler)Bunlar geldiğinde malesef sms programı çöküyor ve bilinen hiç bir şekilde düzeltilemiyor (yukarıdaki yöntemler hariç)
1 ) ringtone için mp3leri m4r'ye nasıl çevirebiliriz : itunes 7.4.2 sürümü nün alt sürümleri ile (7.4.0 dı galiba en altı tam hatırlıyamadim şimdi) dosya boyutu fazla büyük olmayan (128 kbs civarı genelde) mp3 leri önce AAC çevirip daha sonra 30 sn yeye ayarlayarak (maks 30 sn izin veriyor) daha sonra dosya tipini AAC den .m4r ye değiştirip itunes atıp iphone ile senkronize ederek yada ibrickr gibi programlar ile.
2 ) itunes a Türkiyeden hesap açılamiyor , album artworklerini nasıl bulabiliriz ? : Bu konu hakkında ayrı bir başlık açtım bu forumda lütfen orayı okuyunuz.
IT birimi kulluyen sallamis, Mac vb cihazlari ile ilgisi yok size soyledikleri aciklamanin.
Alıntıları Göster
Hi all,
maybe this can save some time if your SMS application crash when you receive 2FA or flash SMS from banks.
if done manually, u need to actually go to the folder [/var/root/Library/SMS/sms.db] to delete it manually and if you are on the move with no computers around, you can't use your SMS application.
I wrote a shell script that does that manual work of deleting the sms.db
u can upload to your iphone via iBricker ( do not need to go to any subfolder to upload it)
applications needed:
1. iBricker (i tested it on windows)
2. Mobile Terminal
if you want to test it, dl the file here,
1. delete the sms.db to resolve the sms application crash (fixsms.sh) ->http://download.yousendit.com/A490FE350123A829 (updated new file)
2. backup sms (backupsms.sh)->http://download.yousendit.com/45E01A346ADCBE32
3. restore sms IF you have done a backup prior to this (restoresms.sh)->http://download.yousendit.com/759733CF7C3AB537
4. upload it using iBricker
5. Go to your MobileTerminal, type
# # chmod +x fixsms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./fixsms.sh
OR
# # chmod +x backupsms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./backupsms.sh
OR
# # chmod +x restoresms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./restoresms.sh
6. turn off and turn on your iphone
-
Bu arada bir metod daha var Aslinda en BASITI bu :quote:
REstore etmek istemiyorsanız görece basit tutorialini pasteliyorum (Hackintosdan):
Hi all,
maybe this can save some time if your SMS application crash when you receive 2FA or flash SMS from banks.
if done manually, u need to actually go to the folder [/var/root/Library/SMS/sms.db] to delete it manually and if you are on the move with no computers around, you can't use your SMS application.
I wrote a shell script that does that manual work of deleting the sms.db
u can upload to your iphone via iBricker ( do not need to go to any subfolder to upload it)
applications needed:
1. iBricker (i tested it on windows)
2. Mobile Terminal
if you want to test it, dl the file here,
1. delete the sms.db to resolve the sms application crash (fixsms.sh) ->http://download.yousendit.com/A490FE350123A829 (updated new file)
2. backup sms (backupsms.sh)->http://download.yousendit.com/45E01A346ADCBE32
3. restore sms IF you have done a backup prior to this (restoresms.sh)->http://download.yousendit.com/759733CF7C3AB537
4. upload it using iBricker
5. Go to your MobileTerminal, type
# # chmod +x fixsms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./fixsms.sh
OR
# # chmod +x backupsms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./backupsms.sh
OR
# # chmod +x restoresms.sh (change file permission only for the 1st time, subsequently, you can skip this step)
# # ./restoresms.sh
6. turn off and turn on your iphone
Alıntıları Göster
ibrickr ile (ne yaptığınızı bilmiyorsanız dikkat edin lütfen cihaza zarar verebilirsiniz) :
Eğer iBrickR programı yoksa buradan idirip direkt olarak C klasörü altına dosyayı kopyalamanızı tavsiye ederim : iBrickR için buraya tıklayın
iBrickR acip (Daha önceden yazılım ile sim free yapilmis bir iphone olmasi lazim ve usb den pc ye takdiginizda bekleyin pc iphone u taniyor olmasi lazim) :Daha sonra C nin içine girip iBrickR dosyasından iBrickR ı çalıştırın (Free my iphone yazısı çıkar ise iphone için uğraşmanız gerekicek ve tekrar ediyorum bunu bilmeden yaparsanız cihazı kullanılmaz hale getirebilirsiniz.Bilen birisi tekrar cihazı çalıştırabilir ama bilmiyorsanız çalıştıramama olasılığınız mevcut)
Tavsiyeler : Kesinlik ile stabil bir işletim sisteminizin olması lazım (Tercihen service pack 2 ye sahip ve en son güncellemeler yüklü olan) elektrik kesintilerini göz önüne alıcak olur isek şarjı tam bir laptop yada iyi bir ups ye bağlı desktop ciddi bir 'sigorta' gibi değerlendirilebilir.
Opsiyonel : Antivirüs ve firewall programlarının kapatılması art alanda başka progrmaların çalıştırılmaması.
USB hub vb var ise onun üstünden değil direk olarak bir usb 2.0 portundan iphone u kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
Files secenegine tiklayip sagda acilan fake iphone ekranindan sirasi ile :
private/var/root/Library/sms/sms.db ulasip sms.db yi silmeniz lazim (Solda delet opsiyonu var)
Bunu yapinca iphone otomatikman yeni bir adet sms.db olsturuyor.Bunun kotu yani : iceride sakladiginiz tum sms leri silmezi.Guzel yanida en zahmetsiz ve dertsiz olarak bunu gerceklestirmenin yolunun bu olmasi.Yoksa yukaridaki gibi ugrasmak zorunda kalicaginiz yontemlerde mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 16 Ekim 2007; 3:59:37 >
-
restore etmeden sadece reset all contents secerek sorun cozulduquote:
Bu arada bir metod daha var Aslinda en BASITI bu :
ibrickr ile (ne yaptığınızı bilmiyorsanız dikkat edin lütfen cihaza zarar verebilirsiniz) :
Eğer iBrickR programı yoksa buradan idirip direkt olarak C klasörü altına dosyayı kopyalamanızı tavsiye ederim : iBrickR için buraya tıklayın
iBrickR acip (Daha önceden yazılım ile sim free yapilmis bir iphone olmasi lazim ve usb den pc ye takdiginizda bekleyin pc iphone u taniyor olmasi lazim) :Daha sonra C nin içine girip iBrickR dosyasından iBrickR ı çalıştırın (Free my iphone yazısı çıkar ise iphone için uğraşmanız gerekicek ve tekrar ediyorum bunu bilmeden yaparsanız cihazı kullanılmaz hale getirebilirsiniz.Bilen birisi tekrar cihazı çalıştırabilir ama bilmiyorsanız çalıştıramama olasılığınız mevcut)
Tavsiyeler : Kesinlik ile stabil bir işletim sisteminizin olması lazım (Tercihen service pack 2 ye sahip ve en son güncellemeler yüklü olan) elektrik kesintilerini göz önüne alıcak olur isek şarjı tam bir laptop yada iyi bir ups ye bağlı desktop ciddi bir 'sigorta' gibi değerlendirilebilir.
Opsiyonel : Antivirüs ve firewall programlarının kapatılması art alanda başka progrmaların çalıştırılmaması.
USB hub vb var ise onun üstünden değil direk olarak bir usb 2.0 portundan iphone u kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
Files secenegine tiklayip sagda acilan fake iphone ekranindan sirasi ile :
private/var/root/Library/sms/sms.db ulasip sms.db yi silmeniz lazim (Solda delet opsiyonu var)
Bunu yapinca iphone otomatikman yeni bir adet sms.db olsturuyor.Bunun kotu yani : iceride sakladiginiz tum sms leri silmezi.Guzel yanida en zahmetsiz ve dertsiz olarak bunu gerceklestirmenin yolunun bu olmasi.Yoksa yukaridaki gibi ugrasmak zorunda kalicaginiz yontemlerde mevcut.
Alıntıları Göster
-
Bunu denememiştim öğrendiğimiz iyi oldu.quote:
Orijinalden alıntı: cemmete
restore etmeden sadece reset all contents secerek sorun cozuldu
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: cemmete
-
bana ve bir arkadaşımada gelmiyor bankalardan sms ama normal sms alabiliyoruz. Sms.db dosyasını silmeyide denedik genede gelmiyor bankadan çözebilen var mı bu sorunu ?quote:
Bunu denememiştim öğrendiğimiz iyi oldu.
quote:
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: ozgurdonanimhaber
bana ve bir arkadaşımada gelmiyor bankalardan sms ama normal sms alabiliyoruz. Sms.db dosyasını silmeyide denedik genede gelmiyor bankadan çözebilen var mı bu sorunu ?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: ozgurdonanimhaber
bana ve bir arkadaşımada gelmiyor bankalardan sms ama normal sms alabiliyoruz. Sms.db dosyasını silmeyide denedik genede gelmiyor bankadan çözebilen var mı bu sorunu ?
henüz ben de çözemedim, telefon bilgisayarın yanında dururken bankadan mesaj gonderdiğimde kolonlar cızırdıyor, gelmiş olması lazım fakat mesaj telefonda gözükmüyor.
-
peki reset all deyince neler gidiyor ? contacts ve notlar gidiyor mu ? mp3 videolar falan yoksa tüm ayarlar mı sıfırlanıyor sadecequote:
Alıntıları Göster
quote:
-
ne var ne yok hepsi gidiyor malesefquote:
peki reset all deyince neler gidiyor ? contacts ve notlar gidiyor mu ? mp3 videolar falan yoksa tüm ayarlar mı sıfırlanıyor sadece
quote:
Alıntıları Göster
quote:
peki reset all deyince neler gidiyor ? contacts ve notlar gidiyor mu ? mp3 videolar falan yoksa tüm ayarlar mı sıfırlanıyor sadece
quote:
-
Ya bende istedigim mesajı silemeiyorum nasıl silecez. Bu arada ben hala kayıt altına almadım telefonu 1 haftadan uzun suredır kullanıyoırum. Sizce ne zaman kapanırquote:
ne var ne yok hepsi gidiyor malesef
quote:
quote:
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: benbenor
Ya bende istedigim mesajı silemeiyorum nasıl silecez. Bu arada ben hala kayıt altına almadım telefonu 1 haftadan uzun suredır kullanıyoırum. Sizce ne zaman kapanır
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: benbenor
Ya bende istedigim mesajı silemeiyorum nasıl silecez. Bu arada ben hala kayıt altına almadım telefonu 1 haftadan uzun suredır kullanıyoırum. Sizce ne zaman kapanır
15 gün içinde kayıt altına alınmalı diye biliyorum.
-
reseti yapmadan once , iphoneda olup , itunes ve/veya PC de olmayan contact leri nasıl backup alabiliriz ?quote:
ne var ne yok hepsi gidiyor malesef
quote:
quote:
Alıntıları Göster
sim karttan outlook eksprese aktarımın yolu var mıdır ?
..
Ben tek tek girmiştim de .......
-
Yine itunes üzerinden yapacaksıniz.iTunes da gerekli yere (misal outlook senkronizasyonu) tıklayınca cihazınızı taktığınızda senkronizasyon yapınca backuplamış olursunuz.quote:
reseti yapmadan once , iphoneda olup , itunes ve/veya PC de olmayan contact leri nasıl backup alabiliriz ?
..
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ibreng
reseti yapmadan once , iphoneda olup , itunes ve/veya PC de olmayan contact leri nasıl backup alabiliriz ?
..
-
arkadaşlar bu sms problemi tüm iphone lar için geçerli mi yoksa sadece bazılarında mı oluyor bu sorun ?quote:
Yine itunes üzerinden yapacaksıniz.iTunes da gerekli yere (misal outlook senkronizasyonu) tıklayınca cihazınızı taktığınızda senkronizasyon yapınca backuplamış olursunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: ibreng
..
Alıntıları Göster
-
Hepsi için geçerli.Eninde sonunda bu problemi yaratacak bir sms gelicektir.quote:
arkadaşlar bu sms problemi tüm iphone lar için geçerli mi yoksa sadece bazılarında mı oluyor bu sorun ?
Alıntıları Göster
quote:
arkadaşlar bu sms problemi tüm iphone lar için geçerli mi yoksa sadece bazılarında mı oluyor bu sorun ?
-
ibrickr ile sms db yi yok ettimquote:
Hepsi için geçerli.Eninde sonunda bu problemi yaratacak bir sms gelicektir.
quote:
Alıntıları Göster
kilitlenmiş SMS fonksiyonuna girebiliyorum artık.
teşekkürler VIPRACING
-
Bişey merak ediyorum bu SMS sorunları AT&T ile çalışan iPhonelarda da var mı ??? Çünkü hiçbir incelemede böyle bir sorun okumadım da merak ediyorum ???quote:
ibrickr ile sms db yi yok ettim
kilitlenmiş SMS fonksiyonuna girebiliyorum artık.
teşekkürler VIPRACING
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- iphone kapalıyken alarm çalar mı
- apple kimliği sunucusuna bağlanmayla ilgili bir hata oluştu
- apple taksit seçeneği çıkmıyor
- apple pil değişimi kaç gün sürer
- iphone kendi kendine sessize alıyor
- ipad mini 7
- pin kodu kaldırma
- apple watch se 2. nesil ne zaman çıktı
- ipad mi macbook mu
- telefon yönlendirme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X