Şimdi Ara

Snapdragon 8 Elite tanıtıldı: 'Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnanılmaz bir işlemci yapmışlar. Mobil de devrim diyebileceğimiz yegâne işlemci olmuş şu anda. Tam olarak telefon aldıracak bir model. Tüm Qualcomm hizmetlerini kullanacak ve donanımdan kısmayacak Çinli modeller bu sene ortalığı kasıp kavurur. Honor, oppo ve Xiaomi'yi merak ediyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 22 Ekim 2024; 10:8:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

Vivo mediatek 9400 kullanıyor. O da çok iyi bir işlemci. Hatta telefon çıkmış ve vivo tarihinin rekorunu kırmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Doğru onu unutmuşum oppo olarak revize edeyim.

• RTX 4090'a uygulanan Çin yaptırımı buna da gelir mi? Apple'a karşı Çin firmaları 1-0 önde başlamış olacaklar, üstüne maliyet avantajları ve sübvansiyon da eklenirse Apple'ın özellikle Çin pazarından pay kaybetmesi muhtemel.

• Apsny A kullanıcısına yanıt

8G3 skorları

Tek çekirdekte A14 (2020)

Çok çekirdekte A16 (2022)

ya benzerdi

8G4 (Snapdragon 8 Elite) de

Tek çekirdekte A17P den fazla (2023)

Çok çekirdekte A18P den fazla (2024)

Adamlar 1 nesilde, tek çekirdekte 3 yıllık farkı kapamış. çoklu da ise 2 yıllık farkı kapatmakla kalmamış üstüne geçmiş

Snapdragon 8 Elite ARMV9 olsa ve SME, SVE2 gelse kesin A18P ye denk olurdu artık seneye kaldı

• R0llingMan kullanıcısına yanıt
    bu işlemci hangi yazılım ile çalışacak.
    cpu veya gpu kağıt üzerinde farklı, işletim sistemi üzerinde farklı deneyimler yaşatabilir.
    apple çok daha düşük konfigürasyon ile daha iyi sonuçlar almayı amaçlayan şirket. bunu bilgisayar modellerinde de görebiliyoruz.

nihayet saf işlemci gücünde android dünyası öne geçebildi, bu iyiye işaret.

• Bu skorlar Qualcomm'un Android yüklü test cihazı üzerinden yapılmış. Çipset AB versiyonu yani başka OEMler cihazı alınca ucuz versiyonlarda daha düşük skorda görebilirsin, pahalı cihazlarda daha yüksek skorda görebilirsin. AC versiyonu Samsung a özel onda CPU ve GPU saat hızları daha yüksek geliyor fakat Samsung un bataryasında bir değişiklik olmayacağı söyleniyor ayrıca GOS cabası bu yüzden diğer cihazlar daha umut vadedici. Yinede skorları merak ediyorum çünkü AB versiyonu cpu 4.32 iken, AC versiyonu 4.37 deniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AryanVII -- 22 Ekim 2024; 12:2:57 >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

en ucuz 70.000

www.hepsiburada.com
    Microsoft Surface Pro Copilot+ PC (11. Nesil) ZHY-00001– Fiyatı
    https://app.hb.biz/l5NvHlBTTajB
  • Ha geçildi geçiliyor derken sonunda Apple işlemcileri geçildi
    Umarım gerçek hayatta işletim sistemi / arayüzlerle birlikte deneyim olarak da geçilir
    Apple fanboyu ve 16 Pro kullanıcısı olarak son zamanlarda apple'a acayip ayar olmaya başladım. Daha ortada kullanıma hazır yapay zeka bile yok bunca yıl ne bok yediniz. Düz modellere 60 Hz ahlaksızlığını dayatmaya devam ediyor bu ahlaksızlığın bir sonucu olmalı artık.
    Belki seneye A19 Pro ucu ucuna 8Gen4'ü geçebilir ama bu üstünlüğü en fazla 1 ay sürecek sonra mediatek ve qualcomm yeni işlemcilerini tanıtacak hoop yine 3.lüğe düşecek. İşi çok zor artık apple'ın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 22 Ekim 2024; 13:34:56 >
  • System Lord S kullanıcısına yanıt
    Var dedim ucuz demedim 😀

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt

bende amd yerine bunu alak diyorum masaüstüne gelsin ne amd kalır ne intel

• hayloft H kullanıcısına yanıt

Apple ve Samsung, "nasılsa alacak bir kitle var" mentalitesiyle hareket ettikleri için yıllar boyunca yenilikleri yavaş yavaş nihai tüketiciye sundular.

Samsung'un tek iyi yanı, zora düştüğünde kullanabileceği alternatif bir çipset seçeneğinin olması. Ancak donanım açısından bakıldığında pek de ilerleme kaydetmediği açıkça görülüyor.

Apple’ın avantajlı olduğu konular çipset mimarisi, yazılım optimizasyonu ve market yönetimiydi. Ancak bu avantajlı alanların yavaş yavaş elden kaymasıyla birlikte, fazla itiraz eden kullanıcı olmadığı için Apple bu stratejisine devam etti. Bu avantajlar Apple’ı bugüne kadar getirdi. Fakat gelecek yıl işi gerçekten zor olacak çünkü birçok firma hem yazılım hem de donanım açısından çok önemli ilerlemeler kaydediyor.

Belki iOS kadar optimize olmasa da daha iyi sonuçlar elde eden cihazlar varsa, Apple’ın yaptığı hataları sorgulaması gerekiyor. En basit örnek, yapay zeka konusundaki adımları. Yapay zeka konusunda Avrupa’ya getirmemek için çok direniyorlar. Bu iki şeyi gündeme getiriyor. Ya tanıttıkları yapay zeka aslında yerel olarak çalışmıyor ve daha fazla zamana ihtiyaçları var, ya da bulut hizmetlerinde kullanıcı verilerini kullanıyorlar ve bu yüzden ortaya çıkarsa büyük bir skandal yaratmasından endişe ediyorlar.

• Hayret Apple fanboylar tek çekirdek performansında hâla öndeyiz diye konuya gelip bir şeyler yazmamışlar. Hayır olsun inş.

• AryanVII A kullanıcısına yanıt

saf android cihaz üzerinden yapılmıştır diye düşünüyorum.

zaten performans sorunları üreticilerin özelleştirilmiş işletim sisteminde ortaya çıkıyor.

• apple kendi işlemcisini kendi yazılımına göre hazırlıyor ve optimize ediyor. kendi telefonlarında hızlı çalışıyor . snapdragon evrensel her model telefon bir sürü firma kullanabiliyor. bence bu işlemci applenin işlemcisinden 10 kat daha başarılı

• Samsung yeni seride umarım uyumlu batarya ? çıkar. Yoksa benzine parası olmayan bmw sahibi gibi birşey olacak

• İşletim sistemleri de umarım buna göre optimize olur yani android 12 kullanıyorum bu sürümde kaldık. Android 15 çıkmış sanırsam umarım daha yalın daha optimize daha verimli işletim sistemleri olur da önbellekler şişmez ramlar tıkanmaz işlemci kağıt üzerindeki performansıyla çalışır sürekli.

• Apsny A kullanıcısına yanıt

Sen çok fazla "satılık youtuber" dinlemişsin. En az 5 senedir öyle bir şey yok ancak...

Bu sene ilk defa Apple tarihi fark yedi.

• optimizasyonun gücü.
    sadece kas gücü artırıp iyi bir entegrasyon sağlanmazsa ortaya böyle ucube bir deneyim çıkabilir;

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Hala s3 mini ile kıyaslıyorsanız sorun var. TouchWiz arayüzü kalkıp yerine OneUI geleli çağ geçti. OneUI 3 sene kullandım telefona da hiç sıfır ayar çekmedim. Nasılsa öyle kullandım. Şimdi iPhone 14 geçtim onu da öyle kullanıyorum. Eskiden telefoncuydum vestel htc dahil kullanmadığım marka kalmadı piyasada 2 marka vardır Apple Samsung. Xiaomi yeni yeni güzel telefon yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.