Snapdragon 8 Gen 3'ün maliyeti 200 dolara ulaştı: Çipset fiyatları her yıl artıyor
-
-
Asus Zenfone 2/3/4 kullaniyorsundur diye tahmin etmistik.
-
Ortada rakip olmayınca fiyatları istediği gibi belirliyorlar malesef. Bu yüzden samsung'un exynos ile başarılı olmasını istiyorum. Exynos 2400 ile güzel bir yol katettiler fakat hala yetersiz snapdragon karşısında.
-
Bu hesapta bi bit yeniği var mutlaka
200 dolara sadece işlemcisi üretilen bir ürün Çin'den çıkıp dünyanın yarısını katedip 1300 dolara satılamaz
Esnafın "yeminle kardeşim bana maliyeti bu, gelişine veriyorum sana" muhabbeti gibi bir fiyat olmuş bu :) :)
-
Acilen Samsung ve Mediatek işlemcilerinin verimliliğini arttırıp Qualcommun bu tekelliğini sonlandırması lazım
-
1 ghz neyine yetiyor ya alo meraba dersin anca
-
Hani nanometre düşünce üretim maliyeti düşecekti, ucuzlayacaktı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tsmc bu konuda rakipsiz olunca haliyle fiyatlar da artıyor (!). Tüm firmaların hayali Samsung gibi on küsurat yıldır verimli üretimi beceremeyen rakipleri olmasıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı tasarımı daha gelişmiş üretim süreciyle piyasaya sürerseniz maliyet düşer. Ancak üreticiler çekirdek sayısı ve önbellek miktarını arttırırken yeni işlem ünitelerine yer veriyor. Bu da transistör miktarını arttırıp maliyetleri yükseltiyor.
-
Bu nasil dar bir dusunce ya ben oyun oynuyo olamazmiyim. arena breakout diye bir oyun oynuyorum o lgmi nedir varsa play sroresinde bak bi istersen oyunda 144 fpse kadar destek var bende ekrani 1440×3200 yani 2k olan k60 promun ekraninda o oyunda en yuksek ayarlarda 120fps oynamam icin sd 8gen 2 olmasi gerek icinde bu mecbur. Sen burada fakirsen kendi kendine kudurup beddua edemezsin insanlara yani. Ben bu oyundan zevk aliyosam ve param varsa sikayet de etmiyosam sana agzini acmak dusmez bir dahakine boyle bos yorumlari insanlara okutarak zamanlarini calmazsin umarim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremwiuu -- 1 Şubat 2024; 8:54:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Snapdragonun işi zor mediatek orta ve alt seviyede snapdragona nal toplatıyor mediatek 8300 vs 7s gen 2 yazın arada iki kat fark var bir de şimdi 9300 ile amiral gemileri kullanmaya başladı. Snapdragon da şu anda bütün karı elinde tutabildiği yüzde 25 lik pazardan çıkarmaya çalışıyor. En basitinden türkiye'de s23 ultra ve s23 plus fiyat farkına bakın. O aradaki 20.000 lira büyük oranda sd gen 3 parası.
Bazıları diyor ya Türkiye ye sd gelsin exynos yerine bence gelmesin abi vergilerle arada 10.000 20.000 fark çıkıyor. Sd çok pahalı.
-
8300 ile de oynarsınız hocam gaming aynı puanda.
nanoreview.netSnapdragon 8 Gen 2 vs Dimensity 8300: tests and benchmarkshttps://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-8-gen-2-vs-mediatek-dimensity-8300
Exynos 2400, Galaxy S24 serisi ile birlikte çok iyi bir şekilde piyasa çıkışını yaptı ve gen2-gen3 ile çok rahat rekabet edebiliyor, umarım Samsung 2500 serisi ile biraz olsun Qualcomm'un tekelini kırar.
Samsung'a benden tam destek. Demekki Samsung çok önceden görmüş bu durumu ve Exynos'u geliştirmesini hiç bırakmadı.
-
Ulan bunlar da iyi alıştı her yeni çipsette daha fazla fiyat bindirmeye. Yok çip kriziydi, yok enflasyondu, pandemiydi gerçekten iyi bahane oldu bunlara. Tekel olmanın avantajı ve maliyet bahaneleriyle güzel saplıyorlar valla.
Gerçek mi yoksa şaka mı :)
-
Pazarlama lafları...
-
Mediatek kullanılmalı
-
1ghz hızında kullanıo fazlasına ihtiyaç duyanı gormediysen mağaradan buraz çık da kendini gelistir. Kim neden aliyor neye ihtiyacı var biraz öğren. Maddi fakirlik tamam da beyin ve fikir fakirliği parayla geçmez bilesin ;)
-
Al ula al donumu da vericem :D(yabancıların içsesi)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Hani nanometre düşünce üretim maliyeti düşecekti, ucuzlayacaktı ?
|
Bu hesapta bi bit yeniği var mutlaka
200 dolara sadece işlemcisi üretilen bir ürün Çin'den çıkıp dünyanın yarısını katedip 1300 dolara satılamaz Esnafın "yeminle kardeşim bana maliyeti bu, gelişine veriyorum sana" muhabbeti gibi bir fiyat olmuş bu :) :) |
Acilen Samsung ve Mediatek işlemcilerinin verimliliğini arttırıp Qualcommun bu tekelliğini sonlandırması lazım
|
1 ghz neyine yetiyor ya alo meraba dersin anca
|
Benzer içerikler
- tv kumanda uygulaması
- whatsapp ekran görüntüsü alma engelleme
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- mobil imza nasıl alınır
- müzik indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X