Şimdi Ara

Snapdragon 855, Geekbench performans testinde 10 bin puan aldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

O zaman şöyle sorayım; işlemcinin gücü işletim sistemi ile mi ölçülüyor?

Alıntıları Göster
    Yok, Geekbench gibi benchmark yazılımları ile ölçülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Geekbench testi hakkında öncelikle yukarıda arkadaş durumu açıklamış ama büyük ihtimalle okumadın. Geekbench testinde işlemcinin matematiksel yetenekleri test edilir ve işletim sisteminin zerre etkisi yoktur. İşletim sistemi, bellek ve diğer bileşenlerin devre dışı bırakıldığı salt işlemci testidir.
    geekbenc olsun o olsun bu olsun. 2 cekirdek 6s diyorum snp 8x orta seviyeden yüksek cıkmasının tek aciklamasi var ayriyetten küfür etmesini de gerektirmez. chipsetler (çekirdekler mi desem bilemedim ) zaten aynı hepsinin az özelleştirip telefona koyuyor.
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Sen A9'u basit bir şey sandın sanırım. Apple 64-bit işlemciyi mobil dünyaya kazandırdığında rakipleri iki yıl geriden gelmeye başladı ve sonuç hâlâ da aynı. Tepe seviye bir işlemciden bahsediyorsun. İki çekirdek bile olsa o çekirdeklerin ürettiği güç ve yapabileceği matematiksel işlem kapasitesi bahsettiğin sekiz çekirdekten kat be kat daha üstündür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    İlk mesajınızda işlemci-işletim sistemi uyumundan bahsedip ondan yüksek puan mı alıyor dediğiniz için sordum.

Fakat diğer kullanıcıların mesajlardan anladığım kadarıyla işlemci gücünün işletim sistemi ile alakası yok. Sizin mesajınızdan kaynaklı yanılgıya düşmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Sen A9'u basit bir şey sandın sanırım. Apple 64-bit işlemciyi mobil dünyaya kazandırdığında rakipleri iki yıl geriden gelmeye başladı ve sonuç hâlâ da aynı. Tepe seviye bir işlemciden bahsediyorsun. İki çekirdek bile olsa o çekirdeklerin ürettiği güç ve yapabileceği matematiksel işlem kapasitesi bahsettiğin sekiz çekirdekten kat be kat daha üstündür.
    teknik detaylarını karşılaştırmalı olarak gösteren herhangi bir döküman var mı? nereden bu bilgileri edindiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

İlk mesajınızda işlemci-işletim sistemi uyumundan bahsedip ondan yüksek puan mı alıyor dediğiniz için sordum.

Fakat diğer kullanıcıların mesajlardan anladığım kadarıyla işlemci gücünün işletim sistemi ile alakası yok. Sizin mesajınızdan kaynaklı yanılgıya düşmüştüm.
    Şöyle bir durum var. Apple ios u Cihaza direk yüklüyor sistem ekstra bir sanallaştırma gereği duymuyor.

Google ise android i sanal bir makinaya kuruyor. Şöyle düşünün, bir tane windows 7 ki PC bir tane windows 7 üzerinde sanal makina kurulmuş windows 7.

İlk windows 7 de çıkan test sonuçları ile 2. Sistemdeki sanal makinada yüklü windows 7 nin test sonuçları asla aynı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 12 Eylül 2018; 11:55:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan performansın şişirilmesi değil, doğru ölçeklenmesi. 2 watt işlemci 2 watt sabit sürücü yüzünden takılıyorsa daha fazla performans için 1 watt işlemciye 3 wattlık sabit sürücü bir tasarım seçeneği olarak ortaya çıkıyor. Alabileceğiniz en hızlı, akıcı cihazlar son çıkan işlemciyle gelmez. Intel Optane, M.2-NVME gibi sürücü seçenekleri ARM ekosistemine de elbet birgün çıkacak. Hani ne olur olsa olsa, Intel'in tek çekirdekten ulaştığı performansa ARM'lı işlemci iki çekirdekten ulaşabilir diye biraz daha düşük toplam yazma hızı olan ürünler devşirilir bu ekosisteme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Aşağı yukarı aynı aynı sonucu alırlardı. Sanıyorsunuz ki; işlemcinin işlem yapabilmesi için bir işletim sistemine ihtiyacı var... Hayır yok. İşlemciler zaten kendi içlerinde mini bir işletim sistemi barındırılar. Hani şu Spectre ve Meltdown açıklarının yer aldığı sistem.

Kaldı ki örneği de var zaten. Apple'in ilk işlemcisi olan A4, Samsung'un Galaxy S2 de kullandığı Hummingbird işlemcisinin aynısıdır. Samsun tarafında üretilmiştir. Sadece saat hızları ve bellek yönetimleri farklıdır. Aldıkları puanlar da neredeyse bire bir aynı...
    Hocam şu yorum aynı örnekle birlikte hemen hemen her işlemci karşılaştırma konusuna yazılıyor, hala da arkadaşlar cahilce o işlemci iOS'ta olsa bu işlemci Android'de olsa muhabbeti yapıyor. Ve bu iOS hafif sistem ondan puanlar yüksek çıkıyor mesajları hala bir sürü artı alıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 12 Eylül 2018; 13:0:35 >

• Snapdragon 845 işlemcili telefonlar eskiyor yani? Meizu 16 almayı düşünüyordum da kötü oldu bu.
  • Bunların tasarımı masaüstü işlemcilerden çok farklı. Kullanılır kullanmaz değil ama mobil için özel optimize edilmişler diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

İşlemci isterse 5 milyon puan alıp bütün rakiplerini geride bıraksın. Günün sonunda beş para etmez, çöpten daha değersiz Android işletim sistemli telefonlar tarafından kullanılacak. Rakibinin sunduğu deneyimin %1'ini bile sunamayacak. Bu donanım üreticilerine özellikle de Samsung'a çok üzülüyorum. Android denilen bir işletim sistemi yüzünden ellerindeki bütün donanımı beş para etmez bir deneyime yem ediyorlar.
    Allaaaaahh!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Dökümana gerek yok bu bir gerçek. 5S ile birlikte gelen işlemci o dönem rakiplerinden en az 4-5 sene öndeydi. 64 Bit Mimari’ye geçiş yapan ilk telefon 5S’dir. Ondan sonra Samsung S5’i çıkardı ama cidden çok kronik sorunları vardı telefonun. Kasmalar, Donmalar cabası. Apple yaparsa en iyisini yapar. Diğer şirketlerinde güçlü işlemcileri, mükemmel yüz tanıma ve parmak izi okuma sistemleri var ama hiç biri Apple kadar güvenli değil. Haa Apple kırılamaz değil kırılır ama çok ama çok zor bir iş. Android arkaplanda çok fazla alakasız alakasız programlar çalıştığı için telefonlar bir süre sonra kasıyor donuyor. Ram yönetimi kötü. 100 GB Ram koy hatta işlemciyide al 50.000 Puan işlemci koy yinede o Google servisleri senin telefonunu yavaşlatacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.