Şimdi Ara

Snapdragon 855, Geekbench performans testinde 10 bin puan aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi işlemcilerini üreten Samsung ve Huawei'nin cihazları dışında 2018'in tüm amiral gemisi telefonları Qualcomm’un Snapdragon 845 yonga setinden güç alıyor. Qualcomm, SND 845'in devamı niteliğindeki Snapdragon 855 için son rötuşlarını tamamlamak üzere. Yonga setinin Geekbench performans testinde yüksek puan aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca Bkz.İlk yerli ve milli anakart Çin malı çıktı
    Geekbench yaklaşan Qualcomm yonga setinin modem numarasını yayınlamadı. Sadece “msmnile” kod adı ile listelendiğini görüyoruz. Performans testi yapılan cihaz 6 GB RAM'e sahip ve Android 9 Pie işletim sistemini çalıştırıyor.

Performansı ile Apple'ın A11 işlemcisini yakaladı

Söz konusu yonga setinin Snapdragon 855 olduğunu onaylayan şey ise SND 855 destekli cihazın çoklu çekirdek testinden 10.469 puan alması. Yani Apple'ın geçen yılki iPhone'larda kullandığı 64 bit mimariye sahip A11 Bionic çipin aldığı puana çok yakın.

Yeni Qualcomm yonga seti tek çekirdek testinden ise 3.697 puan alarak, 4.300 puanlı Apple A11 çipinin gerisinde kaldı. Geekbench testine tabi tutulan Snapdragon 855, üretim modeli olmayabilir. Yani yonga seti piyasaya sürüldüğünde, Apple'ın A11 işlemcisinden daha iyi bir performans göstermesi kimseyi şaşırtmamalı.

• Aşağı yukarı aynı aynı sonucu alırlardı. Sanıyorsunuz ki; işlemcinin işlem yapabilmesi için bir işletim sistemine ihtiyacı var... Hayır yok. İşlemciler zaten kendi içlerinde mini bir işletim sistemi barındırılar. Hani şu Spectre ve Meltdown açıklarının yer aldığı sistem.

Kaldı ki örneği de var zaten. Apple'in ilk işlemcisi olan A4, Samsung'un Galaxy S2 de kullandığı Hummingbird işlemcisinin aynısıdır. Samsun tarafında üretilmiştir. Sadece saat hızları ve bellek yönetimleri farklıdır. Aldıkları puanlar da neredeyse bire bir aynı...
    İşlemci isterse 5 milyon puan alıp bütün rakiplerini geride bıraksın. Günün sonunda beş para etmez, çöpten daha değersiz Android işletim sistemli telefonlar tarafından kullanılacak. Rakibinin sunduğu deneyimin %1'ini bile sunamayacak. Bu donanım üreticilerine özellikle de Samsung'a çok üzülüyorum. Android denilen bir işletim sistemi yüzünden ellerindeki bütün donanımı beş para etmez bir deneyime yem ediyorlar.
  • 2019 işlemcisi 2017 işlemcisini geçemiyor cidden ilginç.
    Edit: Samsung kullanıcısıyım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kirin 980'in Geekbench skoru 3360 olacağı konuşuluyor. (Yayınlanan bir test yok.)
    Çoklu çekirdek 9-10bin arası olabilir.

• Bu tip işlemciler bence hala telefonlarda heba ediliyor. Ufak ve güçlü bilgisayarlar görme vakti geldi. Her şey oyun değil işin sonunda, işlemci yüküne ihtiyaç duyan insanlar bu işlemcileri daha elverişli, batarya derdi olmayan platformlarda kullanabilmeli.

• Pixel 3 ve Pixel 3 XL mi acaba diyesim var :D .

Olsa dehset acik ara onde satislari patlar . Turkiye ye de bir sekilde satilirdi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 4 Eylül 2018; 17:21:8 >
  • Güzel exynos 9810 kadar olmuş. Biraz daha zorlayıp tek çekirdek performansını 4000 üstü puanlara cikarsinlar.

• Apple’ın işlemcilerini Android ile kullansaydık nasıl olurdu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Snapdragon 845'li Meizu 16 Plus'un çoklu çekirdek'te 9000 civarında puan aldığını düşündüğümüzde yeni mimari Cortex A76 ve 7nm ile 855'in en az 12.000 civarında bir puan almasını bekliyorum. Konu olan işlemci muhtemelen test örneği olduğu için düşük frekanslarda çalıştırıldığından 10.000 civarı çoklu çekirdek puanı almıştır.

• tabiki daha az puan alırdı. iosda fazla birşey olmadıgından snd 655 bile androiddeki 845 kadar puan alır :D
  • Sonra bu işlemcinin olduğu telefonu alıp instgrama resim attığını düsünsene...:)

• Benzer düşüncesi mGPU lar için de paylaşıyorum. Laptoplara konan az güç tüketen mGPU ların ne kadar başarılı olabildiklerini gördük. Tek slot lu versiyonları pek ala yapılabilir kanaatindeyim. Hem ucuz hem soğuk hem az enerji tüketimi. Ama bakıyoruz yapan yok....
  • polatxp635 kullanıcısına yanıt
    Öyle yazınca arada 2 sene varmış gibi oluyor. 2017 Eylülünde tanıtılan A11 ile 2018'in bu zamanlarında bahsi geçen sd 855 ile arasında an itibariyle 1 sene bile yok. Yalnız İşlemci gücünü ölçmek için aslında her işlemciyi de hem ios hem android de deneyebilseler mesela sd 855 ios da kaç puan alırdı, A11 android de kaç puan alırdı siz düşünün.
  • Kirin 980 i merak ediyorum

• strathmorea kullanıcısına yanıt
    Ps4 vs. PC karşılaştırması yapmışsınız. Birisinde stabilite 5 sene sürerken, androidde cihaz 2 sene sonra patates oluyor. Ne a11 i androidde calistiracak gücüm var ne de sd 855 i ios da. Calistirsaydim zaten burada olmazdım. Gün sonunda elime geçen hız ve stabiliteye bakarım ben. Aralarında 1 yıl yok demişsiniz evet geliştirme sürecinde yok. Ancak bu işlemci 2019 yılı boyunca ceplerimizde olacak. A11 2017'de cebimize girdi. Hâlâ cebimizde. Adamlar 2019 boyunca işlemci çıkarmasalar bile ellerinde yeni mimari işlemciye kafa tutacak muadil işlemci olacak. Bir de bu açıdan bakın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple ın işlemcileri hep bir adım önde olmaya devam edecek gibi görünüyor.

• Yanına da 16 cigolayt ram ekledin mi gta 5 aç oyna.

• strathmorea kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı aynı aynı sonucu alırlardı. Sanıyorsunuz ki; işlemcinin işlem yapabilmesi için bir işletim sistemine ihtiyacı var... Hayır yok. İşlemciler zaten kendi içlerinde mini bir işletim sistemi barındırılar. Hani şu Spectre ve Meltdown açıklarının yer aldığı sistem.

Kaldı ki örneği de var zaten. Apple'in ilk işlemcisi olan A4, Samsung'un Galaxy S2 de kullandığı Hummingbird işlemcisinin aynısıdır. Samsun tarafında üretilmiştir. Sadece saat hızları ve bellek yönetimleri farklıdır. Aldıkları puanlar da neredeyse bire bir aynı...
  • Çok ciddi bir değişim var. Tek çekirdeği baz alırsak SDM845 SDM835'ten %25 civarı daha hızlıydı. Sonuca bakılırsa SDM855 SDM845'ten %50 daha hızlı görünüyor. Her ne kadar 7 nm ile üretilecek olması etkilese de dökümü TSMC yapmasının da etkisi olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 8 çekirdeği ile 6 çekirdekli A11 i çoklu görev testinde geçmek başarı mıdır? Pek de emin olamadım. :D
  • Şu A11'de nasıl bir kara büyü vardır ki, veya Apple çip tasarımcıları nasıl bir büyücü adamlardır ki böyle inanılmaz tasarımlara imza atıyorlar?

Veya yoksa... Çipleri özel bir şey içermemekle beraber iOS sistemi çip ile o kadar güzel entegre ki o yüzden mi böyle puanlar almaktalar?

Bu şekilde ne yapmak, nereye varmak istemektedirler?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.