Şimdi Ara

SnowRunner Türkçe Yama [ÇIKTI] (GF Çeviri V12.2 18 Mayısta Yayında) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
10
Favori
29.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son durum nedir ? İmla hataları düzeltildi mi? Sabırsızlıkla beklemekteyiz. Artık oynamaya can atıyoruz. :)
  • Güncelleme geldiğinden dolayı yama ertelenmiş.
  • Ooo,tam kavuştuk derken birde update mevzusu çıktı şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 11 Haziran 2020; 11:36:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari yaptıkları yamayı yayınlayıp güncellemeler için ileride yeni yama çıkarsalardı. 10 gün sonra çıkacak derler yine güncelleme gelir yine kalır. Eldeki hazır yamayı sunun. Güncellemeler için olanıda sonra sunarsınız.
  • Zannetmiyorum ellerinde yama olsun . baslarda bi arkadaş demiş ya umarım bu yamayı bari yarım bırakmaz<sınız diye.
    Arkadaşa,ların mazısı belli yapamadılar bugun yarın oyalayıp duruyolar. Nereye kadar :(
  • Arkadaşlar oyunun testi az biraz uzun sürebilir çevrilirken imla hataları elbetki oluyor cünkü kimsenin ingilizcesi ana dili gibi değildir. Onun icin baştan aşşaği oyunu inceleyip öyle yayınlanıcak. Sizlere daha iyi ve sorunsuz bir yama verebilmek için :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyice işkillendim ben. 96 - 98 dediler 100 dediler. update dediler. bu işte bir iş var hacı
  • Gelmez bu yama. Daha önce hangi yamayı çıkardılar ki ?

• Beyler oyunun çıkmış yaması var sitede, lakin ücretli satışta bilginize.
  • Tamamladiklari ilk %100 calismalari olacak herhalde. Tabii ceviri kalitesi tartisilir. Baska bir konuda Yandex uzerinden Translate ceviri yapildigi yazilmisti. Konu kaldirilmis sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Beyler oyunun çıkmış yaması var sitede, lakin ücretli satışta bilginize.
    Onlarda ayrı bir çakal önce 10 lira dediler sonra baktılar ki alan var 20 lira yaptılar bu oyun için 20 lira yamaya verilir mi ? Odyssey tam sürüm yamasına bile tek aylık abonelik alarak 10 liraya sahip oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Beyler oyunun çıkmış yaması var sitede, lakin ücretli satışta bilginize.
    Hangi hakla ücretli satıyorlar? Oyunların dosya içerikleri telif haklarıyla korunuyor. Dosya değiştirildiği anda yasadışı işlem yapılmış oluyor. Birde bundan kar elde ediliyor. Firmadan izin almadan ücretli yamada neyin nesi.
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    Valla ortada bir rekabet olmadığı için isteseler 50tl bile yaparlar ya da paylaşıma vermezler. Lakin o durumda hobi niyetine yapmış olurlar.Bu fiyat bile fazla. Ama dediğin doğru, oyunda zaten kaç sayfa metin var? Millet ne oyunları çeviriyor binlerce kelime olan. RDR 2 o zaman 100-150tl den aşağı olmaz,adamlar binlerce kelimeyi 20-30 kişilik ekiple kaç aydır çevirmeye uğraşıyor...Diğer yandan fiyatları buymuş, umarın bu ücretsiz yamada kısa sürede çıkarda fiyatları indirirler veya kaldırırlar. Lakin bu yamada çıkacak mı belli değil, önce bitmesini bekle.Sonra güncellemenin uyumluluydu, şimdi imla hatalarının düzeltimi vs Tamam yama ücretsiz olacak, tamam daha iyi bir iş yapmaya çalışıyorlar ama bu proje için bu kadar süre beklenti biraz fazla. Lakin olay onların elinde yapacak bir şey yok..
  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar çeviri hizmeti için, emeklerinin karşılığı olarak istiyorlar. Koskoca firmalar, Tr kim bilir yüzlerce satış yapmasına rağmen, tenezzül edipde bir alt yazı eklemiyor. Bir ücret istemelerini çok görmüyorum ama fiyatı çok iyi ayarlamak gerek, verilen projenin büyüklüğü, satış kitlesi, yapılış amacı, tr şartları vs her şey dikkate alınarak fiyat verilmeli. Ücretsiz olmamalı, bağış barajlıda olmamalı. Projenin büyüklüğüne göre 5-50tl kadar ücreti olabilir bence. Misal RD2 50TL bence makül. Bu yamada kişi başı 5-10tl olabilir. Diğer türlü bir ücret olmayınca, sanki para vereceksiniz diyip yamayı dalgaya alıyorlar. Canım istediği zaman çeviririme getiriyorlar, burunların kıl aldırmıyorlar. Sanki oyun yapıyorlar gibi.:) O yüzden makül bir ücretin olmasını doğru buluyorum. Hem büyük gönüllülük olmaz hemde bir iş disiplini olur.Şimdi bu yama için 1 ayı geçti halen oyalıyorsunuz, milleti bekletmeye hakkınız var mı desen. Zorla veya parayla satmıyoruz, istemiyorsan gidersin der.Haklıda olur, bir şey diyemezsin tabi. :)

• Ellerinize saplık
  • Elinize sağlık ama ilk önce ücretsiz olcak deyip talep olunca öcretli yapmak tam bir şark kurnazlığı kimse kusura bakmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Onlarda ayrı bir çakal önce 10 lira dediler sonra baktılar ki alan var 20 lira yaptılar bu oyun için 20 lira yamaya verilir mi ? Odyssey tam sürüm yamasına bile tek aylık abonelik alarak 10 liraya sahip oldum.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Bu mesajı görünce cevaplamadan edemedim. Bazı sorularınızı cevaplayayım. Yamamız sonteklifte 20 TL çünkü sontekliften yapılan satın alımları Shopier'a geçirmek istiyoruz. Ama bazı arkadaşlar daha fazla bağış yapmak istiyor onlar da sonteklif linkini kullanıyor. Shopier'da yamamız 12 TL. Hala bu fiyattan satın alınabiliyor. Buradan bize gelen ücret 10.20 TL bunu da 4 kişi arasında paylaşıyoruz. Evet oyun belki bir RDR2 değil ancak bu bizim RDR2 çeviremeyecek kapasitede olduğumuz anlamına gelmiyor. Bizler eskiden 4 şu an 5 kişi olan çevirmenleriz. Aramızda yazılımcı yok. O yüzden bir oyunun dosyalarını açma ve yeniden paketleme işlemlerini kendimiz üstleniyoruz. Yamanın 5.1 sürümü çıktı. Eski yamayı 5.1 sürüme geçirmek bir günümü aldı. Aynı günün akşamında destekçilerimize v5.1 yamayı dağıttık. Bu yamayı 3. veya 4. kez güncelleyişim. Aldığımız ücret 12 TL ama kaç kişinin bilgisayarına bağlanıp teamviewer ile yama kurduğumuzu biliyor musunuz? Siz burada bizi çekiştirirken satışlar dışında bağış da aldığımızı biliyor musunuz? Bu tarz şeyler bizi mutlu eden şeyler. Biz yaptığımız iş ile birilerini mutlu edebildik ve bunun karşılığını da aldık. Bu yüzden biz halimizden memnunuz. Siz çekiştirmeye devam edin. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz.

• Çekiştirme demeyelim de fiyat-hizmet politikasının tartışılması desek daha doğru olur.Oda bir arkadaş bu fiyat eder mi diye alıntı yapmış bende ona kinayen yazdım. RD2'den kastım çevirinin yükünün kıyaslanması. Bir GTA 5 veya Metro değil sonuşta bu oyun. Kasttettiğim şey bu.Bu oyunu netten original olarak en düşük 40 TL civarına bulunuyor. Tr yamasının 20TL olması biraz fazla buna göre.Tabi aradaki kurumların kesintileri vs elinize geçen miktar azdır, çoktur o ayrı. Yukarıda da belirttiğim gibi bu tür yamaların bir ücretinin olmasından yanayım.Lakin yüksek değerler değil, düşük değerlerle ürün başına toptan satıştan bir dönüşünün olması bence daha doğru bir yaklaşım. Sonuçta bu işi organize eden siz veya başkasıyla, original sayfanızda IBAN bırakabilir, minimum değeri belirtip buradan yamaya ekonomik destek oluşturabilirsiniz. Aracı firma kullanmaya bence gerek yok. Finansbank gibi kartlar özellikle havale ve EFT kesim yapmıyor.İsteyen buradan ara kesintiden olmadan minimum ve üstü (gönlünden ne koparsa) bağış yapabilir.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Oyunun RDR2 veya GTA 5 olmadığını ben de kabul ediyorum. Şöyle de bir şey var göz ardı edilen: RDR2'yi 4 kişi çevirmiyor arkadaşlar. RDR2 çeviren çevirmenin burnu daha çok sürtmüyor. Proje yöneticisi tarafından adil bir dağılım yapıldıysa her çevirmenin çevirdiği kısım eşittir. Toplam kaç kişinin çevirdiğini bilmiyorum ancak 4 kişi olmadıkları kesin. Bu durumda oyun çok büyük diye her çevirmen başına 50k satır düşmüyor. Oyun büyük bir oyunsa ona göre çevirmen sayısı da artar. Çevirmen sayısı arttıkça çevirmenlere düşecek ücret miktarının da azalacağını varsayıyorum. Eğer çevirmen sayısı artmazsa yamanın çıkış süresi uzar. Her çevirmene mantıklı bir ağırlık verilir. Çevirmenler de insanlar ve kendi hayatları var. Gerek iş hayatı, gerek özel hayat. Bu arada metin dosyalarına ulaşan yazılımcının da büyük emeği var. Bazen çevirmen olup da sırf metin dosyalarına ulaşılamadığı için bir yamaya başlanamıyor. Bazen de dosyalara ulaşılıyor ama çevirmen olmuyor :)

RDR2 çevrilesi, güzel bir oyun. Çeviren grup da bu işte kısa zamanda uzun yol katetti. Emekleri kendi emekleridir. Fiyatı da emeklerine ne paha biçiyorlarsa o olacaktır. Ücretli yamaları satın almak veya almamak oyuncuların elindedir. Yama ücretli veya pahalı diye kızmak bana göre gereksiz.

Biz ürünün ortaya çıkması ve kullanım devamlılığı için gerekecek her türlü uğraşı düşünerek 4 çevirmen bu fiyatı uygun gördük. Fiyat Shopier'da 12 TL, 20 TL değil. Ayrıca IBAN da mevcut. IBAN'dan yollayan arkadaşlar 10 TL yolluyor. Buraya link koyup arkadaşlara saygısızlık etmek istemem. İsteyen forumdaki konumuzdan bakıp bilgi sahibi olabilir. Kimine fazla geliyor, kimi üzerine bağış yolluyor. Bu yüzden taleplere göre değil emeğe göre belirledik. Snowrunner'ın v5.1 güncellemesinin çıktığı gün biz de yamamızı güncelledik. Dediğim gibi yamayı en az 3. kez güncelleyişim.

Çekiştirme dememin sebebi de o kadar fazla konuşuldu ki bu olay. İnanın 10 TL etmeyecek(!) yama için bu kadar konuşma fazla. İşte 10 TL etmediği düşünülen yamayı bu başlıkta arkadaşlar çeviriyor. Bittiğinde onların yamasını alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Ücretli ücretsiz oyun çeviren tüm gruplara başarılar diliyorum. Emek emektir. Umarım herkes elde etmek istediği tatmine ulaşıyordur.

• az daha bağış yapacaktım yemin ediyorum zor tuttum kendimi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.