|
SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı? (12. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tekrar hepinize selamlar arkadaşlar,
Bağlantı kopukluğundan dolayı 4 yıllık modemimi emekliye ayırmaya karar verdim. Zaten dıştan sararmış. Beni uzun süre üzmeyecek ve yeni teknolojilere uyum sağlayacak bir modem önerebilir misiniz? Ben biraz baktım ama sizlerin de aşağıdaki modemler hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Zyxel VMG3625-T20A
Zyxel VMG3625-T50B
TP-Link Archer VR400
TP-Link Archer VR600
TP-Link Archer VR900
TP-Link Archer VR2100
Tenda V1200
Asus DSL-AC55U
Asus DSL-AC56U
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zyxel ve Tendayı baştan eleyin bence
Mobil uygulama desteği saçma bir şekilde yok
Zyxel VMG3625-T50B modelini aldım 5ghz ve 1 Gigabit portu ve ucuz olması önceliğimdi
Ama zamanla fark ettim ki mobil uygulaması ve ince ayar v.s çok arar oldum
Asus DSL-AC56U modelini baya araştırmıştım keşke Zyxel VMG3625-T50B alacağıma üç beş daha fazla verip Asus alsaydım
SNR ayarı
Mobil uygulama
Nas gibi kullanabilme
Uzaktan erişim
Torrent desteği v.s
Bunlar çok güzel özellikler Asusta
-
Asus tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Zyxell ve Tenda'yı eleyelim. TP-Link için de tavsiyeniz olur mu hocam? Listeye eklemeyi unuttuğum Archer VR2800 var mesela. Çok pahalı ama.
mercusys mr50g aldım bugün. Tryoldan
Özellikleri harika gözüküyor.
3x3 mu mimo
Beamforming
Band steering
2.4ghz 600mbps
5ghz 1300mbps
6 adet 5dbi anten.
Fibere geçeceğim için hızı sonuna kadar yağ gibi hissetmek istiyorum
benim de aklımda olan bir modeldi, guzel ozellikleri var. gule gule kullanın. ben zyxel vmg8623-t50b modemini aldım. bikac aydır kullanıyorum sorun yok 100 mbps veriyor kablolu, kablosuz
-
Arkadaşlar sıkıntı neyde çözemedim..türknet online teknik bilgilerde 58.46 download 8 upload hız gösteriiyor..fakat bendeki hız test edince (kablolu tabiiki) 8mb ila 15mb arası download hız 0,3 ile 0,6 arası upload hızları var...modem ekran görüntüsü de bu..ve arıza kaydı açtırdığımda Türknete verilen cevap ,TÜRKTELEKOM'dan müşteri kaynaklı diye..ve inat ediyor telekom..., saolsun türknet eve ekip gönderdi ve teknik ekip problem sende değil hatta dedi, bekliyoruz bakalım ama hala telekom inatla müşteri diyor..modemi söküp bina ankastreye bağladık sonuç gene aynı..aklımı kurcalayan şu , acaba modemde sıkıntı varmıdır..modem model resimde..bilen birileri yardımcı olursaa sevinirim..modemde ise sorun birebir değişim garantisi vardı değişiyim bari..
-
Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? -
snr değerin çok düşük hızını 35 mbps'e düşür
-
Arkadaşlar özellikle geceleri 10 saniyelik kopmalar yaşıyorum.Modem ışığı bile sönmüyor. Bi ara hızım 25'e düşmüştü
Onun değeleri de burada. Bi arkadaş paketimi değiştirmemi söylemişti. Sizce kopma sorunlarımın sebebi hızımın yüksek olması mı ? Daha öncesinde böyle bir sorunum yoktu. Son zamanlarda özellikle dün gece 20 defa gitmiştir. Modem değerlerinden anlayan birisi bir yorumda bulunabilir mi ? Şuan 100 mpbs'e kadar olan paket bu. Duruma göre 35'e düşürmelerini talep edicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 1 Mayıs 2021; 15:37:25 >
-
Merhaba, eğer bizden hizmet alıyorsanız sorun yaşadığınız zaman destek kaydı oluşturur musunuz? Teknik ekibimiz kontrol ederek bilgi verecektir. -
Hocam altyapınız şuan maximum 59 mbps destekliyor. Ve size direkt 59 mbps tanımlanmış. Yani kopmanın nedeni bu, hızınızı 52.000 kbps'ye sabitlettirmeniz lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlginiz için teşekkürler fakat şuan başka bir internet sağlayıcısı kullanıyorum. Fakat böyle giderse değiştireceğim gibi
@nicktatör hocam tam sınırda olduğu için böyle oluyor sanırım dediğiniz gibi. Kendilerine bi türlü ulaşamıyorum bi ulaşabilsem durumu açıklayacağım. Millenicom kullanıyorum buarada.
-
Hocam arıza kaydı oluşturun numaradan, kablo koptu mahallenin vs. yalan atın. Sonra ekip gönderirler ekip geldiğinde resimleri detaylı gösterin onlar sabitler hızınızı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben teşekkür ederim. İyi günler dilerim. -
Üstatlara bir soru da ben sorayım, cevap veren olursa sevinirim. Pandemi döneminde bağlantı özellikle gündüz ve akşam saatlerinde devamlı kopuyor. 50 Mbit vdsl 2 kullanıyorum paket olarak 8 mbit upload var. Sıkıntı şu, modem ara yüzünden takip ediyorum bağlantı kalitesi, snr margin değerleri devamlı değişiyor. Hatta buyrun 5-10 dk ara ile çektiğim ekran görüntüleri;
Aynı anda birden fazla telefon, işte bilgisayar adına ne derseniz deyin video vs açınca hat kopuyor. Pandemiden dolayı olduğunu tahmin ediyorum çünkü gece bunu yapmıyor. Bunun çözümü ne olabilir? Modemi alalı 4-5 ay oluyor ondan yapacağını sanmıyorum tplink WG-9970 modeli var. Hat değerleri çok dengesiz, bunun çözümü ara yüzden hız düşürmek falan mı acaba? Bu kopmaların önüne geçip stabil bağlantı elde etmenin yolu nedir? Hatta şimdi ölçtüm sabah ve öğle saatlerinde 2.7 lere falan da düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalel99 -- 15 Mayıs 2021; 11:16:44 >
-
-
hat değerlerimi yorumlar mısınız acaba? bugün bağlandı sıfır bina
-
snr değeriniz düşük kopma yaşamamak için 8 db üstüne olsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: onemlibirisidegilsnr değeriniz düşük kopma yaşamamak için 8 db üstüne olsun
kopma yaşamazsanız bir şey yapmanıza gerek yok keza 4 db ile stabil şekilde kullananlar da var birçok parametre var bu konuda ama genel olarak 8 db ve üstü önerilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X