Şimdi Ara

SNR Margin 6db Sınır olayı şehir efsanesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim açımdan durum şu;

SNR Margin'in net kopmasında direk etkili bir unsur olmadığı yönünde.

Yani şöyle ki; Şimdi SNR Margin 6db ve altında ise "internete giremezsiniz" deniliyor. Girseniz bile "kopmalar çok fazla olur" deniliyor. Benim SNR Margin 5db tek bir kopma yaşamadım.Farklı modemle denedim ondada 6db çıktı.

Üst komşumun 3db yakın arkadaşız onlardada zira öyle kopma yok yani bildiğin kopmuyor hat.

ee şimdi burada başka bir şey var o zaman ? 16 mbit adsl paket kullanıyorum santralden gelen hız 15038 kbps yani 15 mbit snr margin 5db.

SNR Margin değeri -2 olan gördüm bırakın +3 ü 5 i adamın değer eksiye düşmüş tek bir problem yaşamıyor ben dedim ondan sonra uyandı adam kopma felan olmuyor mu dedim "yoo gayet iyi" dedi

bu durumu nasıl açıklayabiliriz ?

yanlış ölçüme karşı 2 modemle denedim birinde 5 birinde 6 çıkıyor. yani en iyi ihtimal 6db.

yani benim bu durumda 15 mbit hızı stabil şekilde 5-6db lik bir oranla almamın mümkün olmaması gerekiyor. ama alıyorum. kopma yok modem 7/24 açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 24 Mayıs 2014; 14:20:56 >

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Türkiye şartlarında 6 db ile kopmaz sen 6 db inince kopacağınımı sanıyorsun veya 5 e benimkide öyledi hatta 3.5 anca cok dalgalanırsa veya çok aşırı yoğunlukta kopar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 24 Mayıs 2014; 15:04:44 >
  • Modemden modeme değişiyor. Akrabamda 0.9 SNR ile kopmuyordu, modem TP-Link :D

Ölçümler birbirini tutmuyor da olabilir.
  • kopma kesin diye birşey yok. Sinyal zayıflar ve kalitesiz bağlanır, bol bol crc üretir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wızard06

kopma kesin diye birşey yok. Sinyal zayıflar ve kalitesiz bağlanır, bol bol crc üretir...

Hakkaten, esasen CRC göstermeyen modemlerde SNR düşük olsa bile hat düzgün sanılıyor, halbuki hattı mok götürüyor.
  • son hızda download yaparken hattına bir bak o snr lerde.
  • komşunun interneti kapayıp-açması snr'yi etkiliyor mu? Kontrol et bunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman benim hızımı niye 14 ya da 15 Mbps yapmıyorlar. Şu anda 12 alıyorum ve SNR 7.8 ile 8.2 arasında. 14 Mbps'ye çıkarıldığında hattıma sinyal gelmiyor.
    Son hızda bir download yapın hattınız da CRC rekoru kırabilirsiniz. Bu kapsamda indirdiğiniz dosyaların bozuk çıkma olasılığı çok fazla..

Ama benim olayım aklıma takıldı, neden 14 bile alamıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

son hızda download yaparken hattına bir bak o snr lerde.

CRC Hatam yok.

Battlefield 4 uzerine Ghost indirdim torrentte 1.6 mb/saniye hizla geldi CRC Sifir gozukuyor.

SNR 5db idi 1.6 ile gelirken

Torrentte toplamda 30-40 gb indirdim oyunlarda sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 24 Mayıs 2014; 17:29:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airties 5650 modemim var snr 10 un altına düştümü hat sürekli olarak kopup baglaniyor. bazen cıvıtıyor 1 dk dan uzun bagli kalmiyor hiç birşey yapmasan bile.
  • yoğun saatlerde 6 nın altına düşüyo ama kopmuyo bağlantı, bana kalırsa biraz şans işi
  • Valla benim 7nin altına düştüğünde arada bir kopmaya başlıyor modem airties rt 206

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.