Şimdi Ara

snr margin değeri anlamsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak yardımınıza ihtiyacım var

sormak istediğim birkaç soru var direk konuya giriyorum

snr margin değeri anlamsızlığı

1- snr margin değerim(genelde 9-10 arası) 9.7 iken gördüğünüz gibi 19mbit max download hızı alabiliyorum(16 mbit kullanıyorum). bu değer hattın kalitesini belirtiyor diye biliyorum. bu aksam 8 gibi download snr margin değerim 25'e yükseldi ancak alabileceğim max hız 9mbit gözüküyordu ve netim dolayısıyla yavaştı. bu konuda yanlış bir bilgiye mi sahibim, snr margin o derece yüksek iken nasıl olur da 9mbit max download hızıydı?

2- 1mbit upload ile 850 bitrate yayın yapıp ping sorunu yaşamayan insanlar var. ben 0.8mbit upload hızına sahipken 200bitrate ile bile yayın vermeye çalışsam ping oluyor. ve snr margin değerim upload'da 25, acaba onun değeri de 10 civarında olsa alabileceğim upload değeri daha mı yüksek olur? (mantıken çok saçma farkındayım ama sormak istedim yine de)

3- binamız 20 yıllık bir bina, kabloların değişmesi gerekiyor olabilir mi? eğer kabloları yenilemek bir çözüm olabilecekse bunu nasıl yapabilirim yol gösterebilir misiniz?

artık şu gidişatı değiştirmek istiyorum, yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

• 1. Download hızı ne kadar düşerse snr yükselir garip bir şey yok akşam hızın düşmesinin sebebi yoğunluk olması.
    2. hayır
    3.vdsl'e geçmen lazım adsl ile en fazla bu kadar hıza çıkabilirsin zaten.
  • teşekkürler cevap için. bölgemizde fiber altyapı yok ve superonline'a başvurdum ancak 2 haftadır 1 gram gelişme kaydedemedik. yanlış yere yönlendirdiler sarıyerden koşuyoluna boşuna gittim, bayi ile yüzyüze görüşün dediler gittim bu sefer biz yapamıyoruz genel merkez ilgileniyor dediler yine elim boş çıktı. yarın son kez bir daha deneyeceğim zaten fiber için. yine bir gelişme kayıt edemezsek mecburi ttnet vdsl'e geçmeyi düşünüyorum bu hafta. upload hızım 5 olsun istiyorum ancak ne yazık ki imkanım yok senelerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levolkie -- 3 Ekim 2017; 2:23:30 >
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Adsl de upload yapılırken sürekli olarak yüksek ve değişken ping olur bu normaldir. Adı üstünde asimetrik dsl . Vdsl de ise ping daha kabul edilebilir seviyede oluyor.
    Alabileceğin max hız değil hızın 9 megabit sabitlendi ise snr yükselir çünkü boşta kalan sinya aralığı artmıştır.
    20 yıllık binada hala aynı kabloları kullanıyorsanız kabloları yenilemek fayda edebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    cevap için sağolun öncelikle, snr konusu şimdi oturdu mantık olarak.
    upload yapılırken ping olur evet ancak twitch platformundaki yayıncılar genelde upload değerinin 300-400bitrate altında yayın yaptığında ping problemi yaşamıyorlar.(2mbit upload, 1600-1700bitrate)
    ben ise 0.8mbit uploadım varken 200 bitrate ile verince bile nette abuk subuk yüklenmeler oluyor hani 10-20 ping oynamasından bahsetmiyorum. yaklaşık saniyede bir ping bi anda 60'tan 500'e fırlıyor. vdsl'e geçince 2mbit upload alıp 1600 bitrate ile yayın yapmaya çalıştığımda pingim artarsa boşuna geçmiş olacağım vdsl'e. o yüzden fiber kovalıyorum şu sıralar.
    kabloları yenilemek için nasıl bir yol izlemeliyim peki, evin küçük cocuğuydum bu işlere hiç bulaştırılmadım da bu işi ttnet mi yapıyor nasıl yapılıyor hiçbir bilgim yok.
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Adsl de ise her türlü ping olur. Vdsl de ise servisi sağlayıcıdan aldığınız upload miktarı ve hattın kalitesine göre ping değişken olur ama adsl kadar kötü olmaz mümkünse 4 megabit upload alın
    Kabloyu bir tanıdık yada elektrikçi ile çektirebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.