Şimdi Ara

SNR Margin değeri çok düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hipernete geçiş yapmayı düşünüyordum, hızı alabilirmiyim alamazmıyım ne kadar sağlıklı olur diye araştırırken snr değerimin 2.4 olduğunu gördüm. İşin garip kısmı internetim kesilmiyor. En azından şu anda 48 saat kesintisiz çalışıyordur. Ya da ben bilgisayar başındayken sorun olmuyor. Bu kadar düşük snr değerinin nedeni ne olabilir?

• O gördüğünüz Sne değeri muhtemelen firmware hatasından dolayı gerçek dışı, yanlış. Normalde 6-7 db ve aşağısı kopartır direkt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de modemin olduğu odaya gelene kadar 2 kabloya ek yapmıştım. Yani evdeki kablolamada çok iyi değil etki eder mi?
  • Eder, kablonun da etkisi vardır. Hatta siz apartmandan itibaren tek kablo cat5 olarak çektirin değerler daha da düzelir büyük ihtimal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Appetite

Bir de modemin olduğu odaya gelene kadar 2 kabloya ek yapmıştım. Yani evdeki kablolamada çok iyi değil etki eder mi?

Bugün şunuda gördüm: 1.5 liralık UpTech marka hiper dandik splitter ile 10 db civarı Snr aralığı alırken, başka ve daha büyük kasa trafolu splitter ile bu 20 db'lere ulaştı. Yani çok fark ediyor.

• Aynı sorun bende de var. Sanırım bu genel bir problem. Bağlantı kopması sorunu yok ve hız gayet iyi. Soruna çözüm bulamadım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 1 Ekim 2012; 21:57:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Appetite

Bir de modemin olduğu odaya gelene kadar 2 kabloya ek yapmıştım. Yani evdeki kablolamada çok iyi değil etki eder mi?

Bugün şunuda gördüm: 1.5 liralık UpTech marka hiper dandik splitter ile 10 db civarı Snr aralığı alırken, başka ve daha büyük kasa trafolu splitter ile bu 20 db'lere ulaştı. Yani çok fark ediyor.

aslında evde telefon yok yalın net ama ev baya eskiydi, bağlantıyı yapmaya gelen tekniker splitterı falan bıraktı çıkarmadan onun üzerinden bağlantı yaptı. bende modemi odama taşıyabilmek için 2 kabloya ek yaptım. hiç sağlıklı değil şu an hat aslında. aradaki splitterı kaldırıp cat 5 kablo çekicem yakında. sorunumu çözmesini umuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kabloda ek olmamasına özen gösterin. Bu arada bazı modemlerin hat değerlerini düşük gösterdiğini duydum ne kadar dogru bilmiyorum .
  • kutu arızalı ise arıza bildirin gelip kontrol etsinler kardeş.
  • alakası yok ama elektrik dalgalanmalarından minimum etkilenen ve hat sinyalini son noktaya kadar bırakmayan bir modem ve kaliteli ayırıcıyi nerden bulabileceğim konusunda bilgi verirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

alakası yok ama elektrik dalgalanmalarından minimum etkilenen ve hat sinyalini son noktaya kadar bırakmayan bir modem ve kaliteli ayırıcıyi nerden bulabileceğim konusunda bilgi verirmisiniz?

tp link marka modemlerin bazı modelleri elektrik dalgalanmalarından etkilenmiyor.
  • teşekkürler. Arastirayim bizim burda çok dalgalanma var..

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

teşekkürler. Arastirayim bizim burda çok dalgalanma var..

anladım araştırın tabiki. bu arada hangi bölge orası merak ettimde.
  • profilimde yazılı olan yer. Sakarya erenler.

•  SNR Margin değeri çok düşük

benim net gitti yarım gün gelmedi geldiğinden beri 1 haftadır böyle yüksek düşmez inş bu arada niyeyse modemde gelen giden ters yazıyor tp link 1port wireless modem crc ne demekse 30k ya dayanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 3 Ekim 2012; 1:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

benim net gitti yarım gün gelmedi geldiğinden beri 1 haftadır böyle yüksek düşmez inş bu arada niyeyse modemde gelen giden ters yazıyor tp link 1port wireless modem crc ne demekse 30k ya dayanmış

modemin modeli nedir ?

tarife değişikliği yapıcak mısınız değerleriniz baya iyi. crc veri iletimindeki hataları gösterir.

• tam modeli TP-LINK TD-W8101G modem ucuz diye korkmuştum 1 sene doldu sorun çıkartmadı fişi takıyorum 30sn olmadan hat alıyor 2 sene anlaşmalı girdim biterse 16ya geçerim aralıkta askerim evdekilere 8 yeter evet paketle ilgili bişeymiş upload kısmı yüksek . online oyun oynarsam sorun çıkarabilirmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

tam modeli TP-LINK TD-W8101G modem ucuz diye korkmuştum 1 sene doldu sorun çıkartmadı fişi takıyorum 30sn olmadan hat alıyor 2 sene anlaşmalı girdim biterse 16ya geçerim aralıkta askerim evdekilere 8 yeter evet paketle ilgili bişeymiş upload kısmı yüksek . online oyun oynarsam sorun çıkarabilirmiş

evet , crc hataları sorun var anlamında aslında bazen kablolamadan bazense altyapıdan kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.