Arkadaşlar, 63 m2 salonda yaz sıcaklarıyla baş edebilmek için bir klima araştırıyorum. Çift cam, parke ve gaz beton var. Ara kat. Öğleden sonra güneş hıncını alıyor. Sabah güneşi alan dairede 24.000 Btu kullanan komşum var. Sharp kullanarak güzel soğutma sağlıyor. Bende bu yüzden 24.000 BTU lara yoğunlaştım. İnverter gereksiz. Aldığım fiyatlar, Mitsubishi electric 2.508 YTL Mitsubishi ( iklimsadaki ) Heavy industry 2.460 YTL Hitachi 2300 YTL Beko LG Neo Plazma 1560 YTL Alarko Airfel 1500 civarı. Daikın 2050 EURO + KDV ( Arkadaş bana 3600 e bıraktı) Hepsinde peşin fiyatına taksit var 8-12 arası.
Klima servisi bir arkadaş da iyi klima ile kötü klimanın farkının ısıtmada ortaya çıktığını söyledi, soğutmada hepsi aynı diyor. Airfel fiyatına göre iyidir diyor. Bu doğruysa eğer **çok para ödemeden** nasıl kesin çözüm bulalım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, evet her Klima sogutma da aynıdır deniliyor ama kaliteli klimalar Adam gibi sogutuyor vede ısıtıyor.Klimada 1 Numara Daıkın'dır.Sonrası General electric marka klimalar.Tabi forumlarda herkes farklı konusuyor ama benim Klima Montajı yapan arkadaşlarımla yaptıgım degerlendirmeler sonucu bu sıralamayı yaptık.Size GENERAL ELECTRIC GE AIR 121 24000 BTU/H klimayı önerebilirim.Fiyatı 2380 ytl.Taksitli fiyatı 200 ytl farklı.Bende şahsen 30 m2 odamda 12000btu General electric marka klima kullanıyorum ve inanki en düşük seviyede oda buz gibi oluyor.Bu arada elektrik faturasında 30-40 ytl fark olduki bu bence çok iyi.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Toshiba Inverter Daiseikai serisini düşünmenizi tavsiye ederim, eğer enerji tasarrufu yapacak kaliteli bir klima arıyorsanız.
Tavsiye ettiginiz klima ile keyfe bakılmaz.Foruma bir bakın Demirdöküm klima nasılmış.
ben klimaya bakma taraftarıyım forumda yazı yazanlar kusura bakmasınlar ama uzman değiller onların söyledikleri fikirden ibaret
O halde ya siz uzman oluyorsunuz yada Demirdöküm bayisi.Hangisi? Bu Forum sayesinde çogu Tüketici kendine uygun hesaplı ve kaliteli Klima seçiyor.Aramızda birçok Uzman arkadaş var.Birçok Klima kullanmış arkadaş var.Bunların hepsi Acemi oluyor size göre o zaman.Başkalarını yanıltmayın lütfen.
Tavsiye ettiginiz klima ile keyfe bakılmaz.Foruma bir bakın Demirdöküm klima nasılmış.
ben klimaya bakma taraftarıyım forumda yazı yazanlar kusura bakmasınlar ama uzman değiller onların söyledikleri fikirden ibaret
O halde ya siz uzman oluyorsunuz yada Demirdöküm bayisi.Hangisi? Bu Forum sayesinde çogu Tüketici kendine uygun hesaplı ve kaliteli Klima seçiyor.Aramızda birçok Uzman arkadaş var.Birçok Klima kullanmış arkadaş var.Bunların hepsi Acemi oluyor size göre o zaman.Başkalarını yanıltmayın lütfen.
ben söylediklerimi kullanan olarak ve yıllarca kullanmış insanların düşüncelerini alarak söylüyorum tavsiye etmek kötü birşey mi? ben kesinlikle sizin gibi bir ürünü karalayarak fikir vermiyorum arkadaşın istekleri doğrultusunda bildiğim ve memnun olduğum markayı öneriyorum.
o halde o klimayı kullanan ve memnun olmayan kötüleyen biri çıksın onu kullanan olarak söylesin , hem kulaktan dolma fikirlerle hem uzaktan yakından alakan olmayan bir ürüne çamur atmak yakışık olmaz
Bende yeni klima almis biri olarak fikrimi soyleyim.
Bu konuda en az 2 ay arastirma yaptim ve klima denince DAIKIN ön plana cikiyor zaten bu marka Japonyada tasarim odulu almis bir marka tabii DAIKIN in URURU SARA serisi olmali. Bu urun pahali derseniz DAIKIN cilerin bile bizi Mitsibushi Electrik zorlar dedikleri bu markayi tavsiye ederim. Toshibanin super daisekiler de guzel olup pahalidirlar. Bence General elektrik klimada ilk 5' e girebilecek bir marka degildir. Mitsibushi MSZ GC35 modelini kullaniyorum yukarda loko arkadas herhalde birde mitsibushi toshiba gibi urunler denese bu urunleri tanimlamak icin ne kullanirdi merak ediyorum.
General electric klima markası degildir bu sene samsunga yaptırır,başka sene LG yaptırır,daha başka sene mideaya yaptırır kalkıpta bu klimayı ilk beşe sokmak bilgisizlik olur.
Kaliteli konforlu birsey olsun diyorsan uzun sure klima arastirmis biri olarak siralamam 1.) DAIKIN (URURU SARA) 2. MITSIBUSHI( KRIMINIGA) ve TOSHIBA (SUPER DAISEKI) 3.) SHARP ve FUJITSI 4.) DIGERLERI Yukardaki urunler pahali derseniz su anda kullandigim ve son derece memnun oldugum MSZ GC serisini oneririm ama para sizin yinede.
quote:
Orjinalden alıntı: basakmurat
Arkadaşlar, 63 m2 salonda yaz sıcaklarıyla baş edebilmek için bir klima araştırıyorum. Çift cam, parke ve gaz beton var. Ara kat. Öğleden sonra güneş hıncını alıyor. Sabah güneşi alan dairede 24.000 Btu kullanan komşum var. Sharp kullanarak güzel soğutma sağlıyor. Bende bu yüzden 24.000 BTU lara yoğunlaştım. İnverter gereksiz. Aldığım fiyatlar, Mitsubishi electric 2.508 YTL Mitsubishi ( iklimsadaki ) Heavy industry 2.460 YTL Hitachi 2300 YTL Beko LG Neo Plazma 1560 YTL Alarko Airfel 1500 civarı. Daikın 2050 EURO + KDV ( Arkadaş bana 3600 e bıraktı) Hepsinde peşin fiyatına taksit var 8-12 arası.
Klima servisi bir arkadaş da iyi klima ile kötü klimanın farkının ısıtmada ortaya çıktığını söyledi, soğutmada hepsi aynı diyor. Airfel fiyatına göre iyidir diyor. Bu doğruysa eğer **çok para ödemeden** nasıl kesin çözüm bulalım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
ben söylediklerimi kullanan olarak ve yıllarca kullanmış insanların düşüncelerini alarak söylüyorum tavsiye etmek kötü birşey mi? ben kesinlikle sizin gibi bir ürünü karalayarak fikir vermiyorum arkadaşın istekleri doğrultusunda bildiğim ve memnun olduğum markayı öneriyorum.
o halde o klimayı kullanan ve memnun olmayan kötüleyen biri çıksın onu kullanan olarak söylesin , hem kulaktan dolma fikirlerle hem uzaktan yakından alakan olmayan bir ürüne çamur atmak yakışık olmaz
Ne yaptınız siz ya?Konuyu iyice ciddi yerlere çekiyorsunuz.Ben kimsenin Klimasını veya markasını kötülemedim.Klimacı ve Klima Montajı yapan arkadaşlarımla yapılan degerlendirmeler sonucu Demirdöküm klimalarının kaliteli olmadıgını saptadık.Ok?Herhaldeki Daikin,Mitsubishi ile Demirdökümü yan yana koyamayız.Ben arkadaşa uzun senelerce ve ekonomik olarak kullanabilecegi seçenekler sundum.Neyse boşverin hadi Demirdöküm olsun ok?
Ne yaptınız siz ya?Konuyu iyice ciddi yerlere çekiyorsunuz.Ben kimsenin Klimasını veya markasını kötülemedim.Klimacı ve Klima Montajı yapan arkadaşlarımla yapılan degerlendirmeler sonucu Demirdöküm klimalarının kaliteli olmadıgını saptadık.Ok?Herhaldeki Daikin,Mitsubishi ile Demirdökümü yan yana koyamayız.Ben arkadaşa uzun senelerce ve ekonomik olarak kullanabilecegi Klima Tavsiye ettim.tavsiyemi kabul eder veya etmez ama degerlendirir..Neyse boşverin hadi Demirdöküm olsun ok?
quote:
Orjinalden alıntı: cemele
Bende yeni klima almis biri olarak fikrimi soyleyim.
Bu konuda en az 2 ay arastirma yaptim ve klima denince DAIKIN ön plana cikiyor zaten bu marka Japonyada tasarim odulu almis bir marka tabii DAIKIN in URURU SARA serisi olmali. Bu urun pahali derseniz DAIKIN cilerin bile bizi Mitsibushi Electrik zorlar dedikleri bu markayi tavsiye ederim. Toshibanin super daisekiler de guzel olup pahalidirlar. Bence General elektrik klimada ilk 5' e girebilecek bir marka degildir. Mitsibushi MSZ GC35 modelini kullaniyorum yukarda loko arkadas herhalde birde mitsibushi toshiba gibi urunler denese bu urunleri tanimlamak icin ne kullanirdi merak ediyorum.
Yakında odama bir Klima daha alacagım.Egerki seçimim Mitsubishi olursa vede dediginiz gibi olursa size tanımlamaya çalışacagım.
Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür ederim. Kafamdaki klima başından beri aslında Mitsubishi, invertersız modeli. Klima işindeki arkadaşlar, diamond diye bir markayı telafuz ediyorlar. Bunlar da bir alt segmentteki kaliteli kompresör ve malzeme kullanan cihazlarmış. Diamong genelde profesyonel soğutma ürünleri üzerine çalışıyor. Benim gibi öğrenmek için soruşturan arkadaşlarımın bilgisine...