Şimdi Ara

Sogutma HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir tane bosta Cpu fanı var

bunun bakır ını cıkarıp HDD nın ustune koysam soguturmu HDD ye zarar verırmı ?
    ne dersınız.

• bence bakır kısmı çıkarıp bu işi yapabilirsin.
    Ben yaptım oldu. (Western Digital WD400 7200 koruma kapaksız için yapmıştım)
    sadece fanı, anakartın sarı(pirinç) montaj vidasını yükseltici olarak kullanarak yüksekte tutarak (0,5cm kadar yükseklikte olmalı) bağlayabilirsin.

fanın diğer boşta kalan kısmını da anakartın plastik montaj vidası ile (klavuzlu kısmını keserek) destek sağlayabilirsin.

yalnız fan için elektrik alımını direk olarak HDD girişine yakın bir yerden yapma!

Umarım işine yarar!
  • ne zararı; aksine şu yaz aylarında hdd ni ferahlatmış olursun. pIII fanları veya biraz daha küçüğü bu iş için biçilmiş kaftan. safkan ın dediği gibi yap. 2 yıl kadar ben de kullandım ve çok da iyi oluyor.
  • Bendeki fan Global Win FQP 38 6800 RPM de donuyor
    sesı de Aynen WARRRRRRRRRRRRRRRRMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM dıye boguruyor
    o yuzden acaba dedım Bakır ı yetmez mı ?
  • işini görür sanıyorum ama çok büyük performans bekleme (olur ama olmayabilrde :PPP )
  • Son bişi daha sorayım

fanı koyım sese katlanayım da ;
    Fan HDD nın ustune yazıların olduğu DUz tarafa mı yoksa Kartın oldugu tarafmı koymalı
  • nası yani anlamadım
    işlemciye nasıl takılıyorsa öyle koy (yani hdd ye üflesin)
    birde büyük bir paket pamuk yada iyi bir kulaklık al (ses karşı iyi olur :) )
  • Rasputin aslaında yapabilirsin ama maxtorlar fazla ısınmıyor yani gerek yok bende. Ama çok ısınıyorsa senin kasadan dolayı fanı dene bence kontrol et ısını hddnin speedfan programı ile.
  • Kart Tarını Soğutmalı Benim Quantumu ancak böyle soğutabiliyorum. Sırf Bunu İçin Kasanın HDD bölmü altındaki sacı kesip fan yeri yaptım süper oldu. Kar tarafı diyorum fakat bu da uzun süre sonunda kart üzerine toz dolduruyor... bunu da hesaba kat....
  • ok deneyeceğim . Bendeki HDD imzamdaki Maxtor ısınıyor cok sıcak degıl ama ne bılım elimde var bos durmasın fıkrı yanı . Sistem sıcaklığı 28-32 derecelerde geziyor CPU ise 37 - 43 arası oynuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.