Şimdi Ara

Soğutma için kullanılacak klima önerisi (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizden İzmir'de, 16 küsur metrekarelik odada soğutma amaçlı kullanmak üzere 1200'lük klima önerisi istiyorum acilen. Bütçem maksimum 2500 civarı.
    Evde doğalgaz olduğundan ısıtma özelliğine pek ihtiyacım olmayacak. Olsa da İzmir soğuk memleket değil malum, süper ısıtmasına gerek yok.

Önem verdiğim özellikler:
    -Sessiz çalışması
    -Fatura bakımından ekonomik olması
    -Durduk yere kapanma, kilitlenme gibi saçma sapan hatalar vermemesi

Bütçeme göre belirlediğim modeller:
    -Baymak Elegant Plus:http://www.baymakstore.com/baymak-klima/baymak-elegant-plus-12-12000btu-klima.html
    -Siemens S1ZMI12405:http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/klimalar/S1ZMI12405
    -Bosch B1ZMI12100:http://www.bosch-home.com.tr/ürünler/ev-konforu/klimalar/B1ZMI12100.html
    -LG AS-W126H4A0:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-as-w126h4ao-mega-inverter-v-12k-btu-klima.html#urun-ozellikleri
    -Arçelik 12320:https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12320-klima.html
    -Samsung AR5500:http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5500-ar12jsfscwk-sk-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6499462.html
    -Samsung AR5600:https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5600-ar12jsfncwk-sk-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klim-fiyati,4841811.html

Baymak ve Samsunglar öne çıkıyor benim araştırmalarıma göre.

Siz ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz?
    Başka marka ve model olarak ne önerirsiniz?

Birkaç gün içinde almam lazım o yüzden aciliyeti var biraz. Klimadan pek anlamam, daha önce klima kullanmadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

• m2 oldukça düşük, almayı düşündüğünüz BTU ise büyük, buna paralel bir de ısıtmada kullanmayacağınızı beyan ediyorsunuz. Bu durumda ne alırsanız alın zaten soğutma ve performans gibi sorunlar yaşamazsınız.

Günümüz üretimleri arıza bakımından eskiye nazaran daha stabil çalışsa da, kimse size arıza yapmayacağının garanti olduğu bir marka tabi ki öneremez.

Siz BTU ve marka tercihinize kadar belirlemiş gibisiniz lakin o alan ve bu koşullar için ayırdığınız bütçe sanki gereksiz gibi geldi bana.

Ben size sıradışı bir bakış açısı getireyim madem ve

16 / 2.2 x 1000 = 7272BTU ihtiyacınız olan alan için 9000BTU luk aşağıdaki ürünü incelemenizi tavsiye edeyim.
    Bu bir bakış açısı önerisidir ürün önerisi değil. sadece yolunuzun yanlış olduğuna dikkatinizi çekmek istedim.

http://urun.n11.com/klima/vessen-montaj-dahil-daikin-vtxn25a-9000-btu-a-inverter-klima-P174428744?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwv_fKBRCGARIsAL6R6ege57e8MA7GgbQcUSDpICx85AKjxg11B5AUkXz4zi9_L8O8vK5ILWoaAiR3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

m2 oldukça düşük, almayı düşündüğünüz BTU ise büyük, buna paralel bir de ısıtmada kullanmayacağınızı beyan ediyorsunuz. Bu durumda ne alırsanız alın zaten soğutma ve performans gibi sorunlar yaşamazsınız.

Günümüz üretimleri arıza bakımından eskiye nazaran daha stabil çalışsa da, kimse size arıza yapmayacağının garanti olduğu bir marka tabi ki öneremez.

Siz BTU ve marka tercihinize kadar belirlemiş gibisiniz lakin o alan ve bu koşullar için ayırdığınız bütçe sanki gereksiz gibi geldi bana.

Ben size sıradışı bir bakış açısı getireyim madem ve

16 / 2.2 x 1000 = 7272BTU ihtiyacınız olan alan için 9000BTU luk aşağıdaki ürünü incelemenizi tavsiye edeyim.
    Bu bir bakış açısı önerisidir ürün önerisi değil. sadece yolunuzun yanlış olduğuna dikkatinizi çekmek istedim.

http://urun.n11.com/klima/vessen-montaj-dahil-daikin-vtxn25a-9000-btu-a-inverter-klima-P174428744?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwv_fKBRCGARIsAL6R6ege57e8MA7GgbQcUSDpICx85AKjxg11B5AUkXz4zi9_L8O8vK5ILWoaAiR3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

O hesabı ben de yaptım fakat çok düz bir hesap gibi geldi bana. İşin içine yaşadığım şehri, cepheyi, camların boyutunu katınca işim rengi değişebiliyor. Baktığım tüm mağazalarda 12000'lik önerdiler, sadece İklimsa 9000 yeter dedi ama ya yetmezse? 200-300 lira daha az ödeyip sonra soğutmuyor ya da soğutmak için fazla enerji harcıyor diye canımın sıkılmasını istemiyorum.

Başka önerebileceğiniz model var mı? 2600-2700 de olabilir biraz zorlarsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad benim odanın 3 tarafı duvar, 1 duvar dış cepheye, 2 duvar evin içindeki odalara komşu. 1 taraf da duvar boyu cam ama tavandan yarıya kadar yani olduğu gibi cam değil ve doğuya bakıyor. 9000 btu yeter mi İzmir'in sıcağında ne diyorsun? Önümüzdeki hafta yine 40 derece ve üstüne çıkacak mesela hava. İlk başta ben de 9000 diye düşünmüştüm senin yaptığın matematik hesabına göre ama gittiğim hemen hemen her yerin 12000 btu önermesi kafamı karıştırdı. Yardım et de bana bi klima alalım :)
  • the_mert T kullanıcısına yanıt
    Hocam saatlerce ve çoklu cephelerden gunese maruz kalmiyorsa rahat rahat yeter. Yine de iciniz rahat etmezse tabiki 12 lik alin enerji tuketimi bakimindan sorun olmaz merak etmeyiniz.

Abi peki internetten alım olayına ne diyorsun? Akakce'den bakıyorum bazı modellerin fiyatı mağaza fiyatlarına göre çok daha uygun. Alınır mı sence yerine göre?
    Kardeşim beni tanıyanlar bilir, özellikle yetkili bayi denen o para tuzağı mekanlardan alışveriş yapılmasına taraftar değilim taaa ki o kaf dağında olan burunlarını İNSAN seviyesini çekecekleri güne kadar.

Günümüz koşulları, güvenli mağazalar olmak şartı ile artık internetten, alışveriş sirkülasyonu ve olumlu geri dönüş yorumları yüksek olan yerlerden alışveriş etmenin gerekliliğini sunuyor bize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç için inverter tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sözde eleyip karar verecektim ama 2-3 model değil 10-12 model arasında kaldım ve kafam çok karışık :) Bu kararsızlık huyum öldürecek beni.
    Vaktin varsa ve erinmezsen birlikte karar versek ya da en azından 2-3 şıkka indirsek?
    Seçeneklerimi biraz azalttım.

İnternetten sipariş verirsem aşağıdaki 2 modelden birini almayı düşünüyorum ama güvenilir olur mu bilemedim.
    Bunları ilk 2 sıraya almamın sebebi ikisinin de güç tüketimi, sessizlik ve sezonsal verimliliğinin gayet iyi olması.
    -LG Sirius Deluxe Inverter AS-W096J1R0 9000 btu: Fiyat bandı çeşitli satıcılarda 2400-2500 civarında.
    -LG Sirius Deluxe Inverter AS-W126J1R0 12000 btu: Fiyat bandı çeşitli satıcılarda 2500-2600 civarında.
    LG'nin servis desteği nasıldır iyi midir yoksa üzer mi?
    Nete güvenilirse ve servis desteği de iyiyse bunlardan birini alıcam.

Bu iki modelden sonra belirlediğim modeller:
    -Baymak Elegant Plus 12000 btu: Fiyatı nette 1800 civarından başlıyor, mağazada 2000-2100. Fiyatının uygunluğu ve 5 yıl garantisinin olması cazip.
    -Arçelik 12320 12000 btu: Fiyatı nette 2100 civarından başlıyor, mağazada 2400. Sezonsal verimliliği gayet iyi, 3+4 yıl garanti olayı ve servis desteği cazip ama diğerlerine göre çok az da olsa daha sesli çalışıyor sanırım.

Bir de isimlerine güvenip alsam mı dediğim modeller var:
    -Mitsubishi SRK 35 ZMP-S 12000 btu: Alırsam mağazadan değil netten alırım. 2800 civarından başlıyor netteki fiyatı.
    -Mitsubishi SRK 25 ZMP-S 9000 btu: Netteki fiyatı 2400 küsurdan başlıyor, mağazada 2600 küsur.
    -Daikin ATXN35NB7 12000 btu: Daikin'in sitesinde 2735. Nette daha uygun fiyata bulamadım.
    -Daikin ATXN25NB7 9000 btu: Daikin'in sitesinde 2399. Nette daha uygun fiyata bulamadım.

Airfel'i güç tüketiminin ve dış sesinin fazla görünmesinden dolayı eledim.
    Vestel'e hiç bulaşmadım.

Yorumlarını alabilir miyim? Sen olsaydın hangisini ya da hangilerini seçerdin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_mert -- 8 Temmuz 2017; 2:57:12 >

Hem ekonomik hemde kullanıcılarının memnuniyetine binaen LG ürünleri bana daha yakın duruyor bu listede. BAYAMK ile LG kalitesini kıyaslamam kesinlikle.

ARÇELİK ile LG temel prensipleri zaten aynı.

ME Daıkın gurubuna ben zaten para vermem.

Kişisel görüşlerimdir elbette
    LG'yi ilk 2 sıraya koydum ben de ama o cihazlar için bütçem internet alışverişine uygun. Çok bilindik yerler değil şu an uygun fiyata verenler. Güvenilir mi tam emin olamıyorum.

LG'nin servis desteği ve yedek parça olayı hakkında bilginiz var mı?

Yeeek parca konusunda yerli firmalar kadar hizli destek veren bulamazsiniz hocam.

.arkadsimin 33 gunde ariza yapan lg sirius dis unite kontrol panel gurubu 13 gunde geldi. 15 gunde anca islem bitti.

Bilgi ve yardım için çok sağ ol usta.

Rica ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.