Şimdi Ara

Soğutma Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce burdan ve diğer bir kaç yerden aldığım yardımlarla bir sistem kurdum. Gayet güçlü bir sistem olmasına karşın bilgisayar hem çok ısınıyor hem de çok ses çıkarıyordu, ısınmayla beraber gelen kalite düşüşleri + oyun içi takılmalar da oluyordu. Bugüne kadar fazla önemsemedim lakin Dying Light isimli oyunu en iyi ayarlarda çalıştırırken bilgisayarın aşırı ısınarak( ya da bildiğin mangal oldu diyelim) kendini kapatması sonucu bir önlem almam gerektiğini farkettim. Bilgisayarın bulunduğu yerin resimlerini ve bilgisayarın parçalarını aşağıya koyacağım. Bilgisayarın soğuması ve daha az ses çıkarması için neler yapmalıyım? Resimlerdeki o delikli yerleri bilgisayar hava alsın diye açmıştım ama yeterince soğumadığını farkettim, o kısıma çerçeve şeklinde bir yer açmak yeterli olur mu yoksa masayı falan değiştirip çok daha farklı bir şey mi düşünmeliyim? Bilgisayarı soğutmak için herhangi bir parçaya vs. ihtiyacım var mıdır?

-AMD FX-8350 işlemci
    -AMD CROSSHAIR V FORMULA-Z anakart
    -EVGA NVIDIA GeForce GTX 970 ekran kartı
    -CORSAIR 16GB bellek
    -SAMSUNG SSD 850 EVO 250GB ssd
    -CORSAIR CC-9011023-650VS kasa

Soğutma Önerisi Soğutma Önerisi

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberinSahibi

Bu mesaj silindi.
    Fan derken özel bir fandan mı bahsediyorsunuz yoksa kasadaki fan sayısını mı arttırmalıyım(şu anda kasayla beraber gelen 2 tane fan takılı). Eğer özel tip fanlar varsa marka vs. önerebilir misiniz, hangi sokete takılmalı( ya da işlemci fanından mı bahsediyoruz)?
  • Hocam kaliteli bir işlemci fanı alın. O kasaya ne kadar kasa fanı fan takarsan tak işlemciye faydası olmaz. Ayrıca kasayı o daracık yerden çıkartıp ferah bir yere koymanızı tavsiye ederim. Bütçenizi söylerseniz işlemci soğutucu için öneride bulunabilirim.
  • AtArdAmAr kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanı stokmu ? stoksa değişmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

İşlemci fanı stokmu ? stoksa değişmekte fayda var.
    Stoktan kastınız işlemci satın alındığında verilen fan ise evet öyle, işlemci fanı almak sorunu çözecekse bütçe sınırsız diyebilirim.
    Resimleri atmamın sebebi özellikle de o zaten, kasa ne yazık ki çok kapalı bir yerde. Açtığımız delikler şimdiye dek iş görüyordu ama yeterli değil. O nedenle delikler yerine orayı komple çerçeve şeklinde kesmeyi düşünüyorum. Yeterli olur mu sizce yoksa nasıl bir şey yapmamı önerirsiniz masayı falan mı değiştirsem tam olarak bilemiyorum.
  • Hocam aslında fanın üflediği yerlerin açık olması yeterli fakat kapaklar çok ısınır bu seferde. En iyi çözüm iyi bir işlemci fanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHorse

Hocam aslında fanın üflediği yerlerin açık olması yeterli fakat kapaklar çok ısınır bu seferde. En iyi çözüm iyi bir işlemci fanı.
    O zaman ne olur ne olmaz hava akımını kolaylaştırmak için dediğim gibi çerçeve açarım ben. İşlemci fanı olarak kaliteli bir şeyler önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtArdAmAr

Merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce burdan ve diğer bir kaç yerden aldığım yardımlarla bir sistem kurdum. Gayet güçlü bir sistem olmasına karşın bilgisayar hem çok ısınıyor hem de çok ses çıkarıyordu, ısınmayla beraber gelen kalite düşüşleri + oyun içi takılmalar da oluyordu. Bugüne kadar fazla önemsemedim lakin Dying Light isimli oyunu en iyi ayarlarda çalıştırırken bilgisayarın aşırı ısınarak( ya da bildiğin mangal oldu diyelim) kendini kapatması sonucu bir önlem almam gerektiğini farkettim. Bilgisayarın bulunduğu yerin resimlerini ve bilgisayarın parçalarını aşağıya koyacağım. Bilgisayarın soğuması ve daha az ses çıkarması için neler yapmalıyım? Resimlerdeki o delikli yerleri bilgisayar hava alsın diye açmıştım ama yeterince soğumadığını farkettim, o kısıma çerçeve şeklinde bir yer açmak yeterli olur mu yoksa masayı falan değiştirip çok daha farklı bir şey mi düşünmeliyim? Bilgisayarı soğutmak için herhangi bir parçaya vs. ihtiyacım var mıdır?

-AMD FX-8350 işlemci
    -CORSAIR 16GB bellek

İşlemcin için şu fanı al içinden çıkan macunu ince bir tabaka halinde sür ve sağlam bir şekilde montajını yap
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/cooler-master-hyper-412-pwm-rr-h412-20pk-r1-intel--amd-uyumlu-islemci-sogutucu-.aspx
    Kasan için şu fandan eksik olan yerler için al.(2tane fan önde,2tane fan üstte,1arkada egsoz fan olmalı.Öndeki fanlar içeri,üstteki fanlar ve arkadaki fan dışarı üfleyecek şekilde montaj yap.)
    http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125&site=old
    Masaya gelince orası çok dar oraya hava girmezdir kasanı sağı solu açık hava alan biryere koyki fanlar işe yarasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cynaidreau -- 10 Mayıs 2015; 14:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cynaidreau

quote:

Orijinalden alıntı: AtArdAmAr

Merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce burdan ve diğer bir kaç yerden aldığım yardımlarla bir sistem kurdum. Gayet güçlü bir sistem olmasına karşın bilgisayar hem çok ısınıyor hem de çok ses çıkarıyordu, ısınmayla beraber gelen kalite düşüşleri + oyun içi takılmalar da oluyordu. Bugüne kadar fazla önemsemedim lakin Dying Light isimli oyunu en iyi ayarlarda çalıştırırken bilgisayarın aşırı ısınarak( ya da bildiğin mangal oldu diyelim) kendini kapatması sonucu bir önlem almam gerektiğini farkettim. Bilgisayarın bulunduğu yerin resimlerini ve bilgisayarın parçalarını aşağıya koyacağım. Bilgisayarın soğuması ve daha az ses çıkarması için neler yapmalıyım? Resimlerdeki o delikli yerleri bilgisayar hava alsın diye açmıştım ama yeterince soğumadığını farkettim, o kısıma çerçeve şeklinde bir yer açmak yeterli olur mu yoksa masayı falan değiştirip çok daha farklı bir şey mi düşünmeliyim? Bilgisayarı soğutmak için herhangi bir parçaya vs. ihtiyacım var mıdır?

-AMD FX-8350 işlemci
    -CORSAIR 16GB bellek

İşlemcin için şu fanı al içinden çıkan macunu ince bir tabaka halinde sür ve sağlam bir şekilde montajını yap
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/cooler-master-hyper-412-pwm-rr-h412-20pk-r1-intel--amd-uyumlu-islemci-sogutucu-.aspx
    Kasan için şu fandan eksik olan yerler için al.(2tane fan önde,2tane fan üstte,1arkada egsoz fan olmalı.Öndeki fanlar içeri,üstteki fanlar ve arkadaki fan dışarı üfleyecek şekilde montaj yap.)
    http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125&site=old
    Masaya gelince orası çok dar oraya hava girmezdir kasanı sağı solu açık hava alan biryere koyki fanlar işe yarasın.

İşlemci soğutucu için +1 hocam fakat önerdiğiniz fanlar çok pahalı. Eğer kasaya çok fan takılcaksa düşük rpm li çok fan takılması daha mantıklı olmaz mı ? hem sessiz hem serin olur kanatimce.

Kasayı oradan çıkarsan daha iyi olur. Kalacaksa biraz daha aşağı doğru kes tahtayı, aşağıdaki kasanın hava sirkülasyon şeması ona göre fan tak 14cm fan destekliyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/deep-cool-maelstrom-120k-soket-intel-ve-amd-su-bazli-islemci-sogutucusu/productDetails.aspx?productId=bd304990&categoryId=1125 cpu

Soğutma Önerisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

Kasayı oradan çıkarsan daha iyi olur. Kalacaksa biraz daha aşağı doğru kes tahtayı, aşağıdaki kasanın hava sirkülasyon şeması ona göre fan tak 14cm fan destekliyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/deep-cool-maelstrom-120k-soket-intel-ve-amd-su-bazli-islemci-sogutucusu/productDetails.aspx?productId=bd304990&categoryId=1125 cpu

Soğutma Önerisi
    Yorumlar için çok teşekkür ederim, kasanın fan bulunduran sağ tarafını(resme göre delikli yer) açacağım ama sol tarafı mecburen kapalı kalacak sanırım sorun olmaz orada fan yeri olmadığı için.
    Cynaidreau arkadaşımızın önerdiği fanların uygunluğunda hem fikir misiniz yoksa farklı bir şey önerir misiniz.

• Hocam onerdigi sogutucuyi alabilirsin ama bencehttp://www.hizlial.com/cooler-master-bc-120mm-1200rpm-mavi-ledli-kasa-fani-r4-bcbr-12fb-r1/10356764 şu fandan 3 tane al dusuk devirde donuyorlar ve çok sessizler. Zaten kasada 5 tane fan olacagi icin yeteri adar iyi sogutur. 75 liranda cebine kalır.
  • quote:

Hocam onerdigi sogutucuyi alabilirsin ama bencehttp://www.hizlial.com/cooler-master-bc-120mm-1200rpm-mavi-ledli-kasa-fani-r4-bcbr-12fb-r1/10356764 şu fandan 3 tane al dusuk devirde donuyorlar ve çok sessizler. Zaten kasada 5 tane fan olacagi icin yeteri adar iyi sogutur. 75 liranda cebine kalır.
    Tekrar teşekkürler peki su bazlı işlemci soğutucusu hakkında bir şey söyleyebilir misiniz? Yaklaşık 400-500 liraya bir soğutucudan bahsetti bir tanıdığım onu da bir danışmak istedim.

• TheHorse T kullanıcısına yanıt
    Önerdiğim fanları arkadaşıma aldık ve gerçekten sessiz ürünler,soğutması da çok başarılı.
    Ayrıca yalnış bilmiyorsam arkadaşın anakartı 8 tane fan yuvalı bir anakart fanların hızını BIOS dan kolaylıkla ayarlayabilir yani.
  • Kullandığınız güç kaynağı nedir?
    Para sıkıntı değil diyorsanız sıvı soğutucuda tercih edebilirsin tabiki.
    Bu ürünü alıphttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5629
    Yanına 4 tane de bu fanlardanhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125&site=old alırsan gayet başarılı bir soğutma elde edersin.

• Hocam overclock yapmayacağın için bence su soğutma fazla gelir. İyi bir hava soğutma bence yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cynaidreau

Para sıkıntı değil diyorsanız sıvı soğutucuda tercih edebilirsin tabiki.
    Bu ürünü alıphttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5629
    Yanına 4 tane de bu fanlardanhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125&site=old alırsan gayet başarılı bir soğutma elde edersin.
    Para kesinklikle sıkıntı değil sadece kaliteli bir şey istiyorum, ve ne yazık ki neyin nasıl yapıldığı konsunda pek bir bilgim yok. Sıvı soğutucuların genel olarak daha iyi olduğunu duyduğum için sordum lakin onların nasıl takıldığını vs. bilmiyorum. Gerçi aldığım fanı ben takmayacağım bilgisayarcıya taktıracağım. Sıvı soğutucu aldığımda dikkat etmem gereken neler vardır?

Güç kaynağım CORSAIR CC-9011023-650VS kasayla beraber gelen 650W'lık.

• Hocam su soğutma alırsınız belkide hava soğutmayla 15 derece fark oluşur. Ama oyunlara faydası olmaz çünkü zaten hava soğutma hayli hayli işini görecektir. Gerek olmayan bir ürüne daha fazla para veresin ki ?
  • quote:

Hocam su soğutma alırsınız belkide hava soğutmayla 15 derece fark oluşur. Ama oyunlara faydası olmaz çünkü zaten hava soğutma hayli hayli işini görecektir. Gerek olmayan bir ürüne daha fazla para veresin ki ?
    Uzun ömürlü ve tamamen sessiz olmasını istiyorum, yeterli bütçeye de sahip olduğum için sıvı soğutma alabiliyorken almaktan zarar gelmeyeceğini düşündüm =) İlerde daha üst seviye oyunlara yetersiz kalınca bilgisayarın ısınmasındansa şimdiden onun önlemini almak istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.