Şimdi Ara

soğutucu ile cpu tam temas etmiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amd phenom II 1055t işlemcim var.Yeni termal macun alıp sürmeme rağmen sıcaklıklar yükte 65'e çıkıyor...Macunu sürdükten sonra soğutucuyu takıp - çıkardım.Ama işlemci üzerine baktığımda sadece kenardaki macunda sürtünmeden-baskıdan dolayı dağılma ve silinme vardı, cpu'nun tam ortası ise hiç birşey değmemiş, sürüldüğü gibi duruyor...yani soğutucu sadece işlemcinin kenarlarına temas ediyor...Stok soğutucu kullanıyorum soğutucunun tam temas etmesi için ne yapabilirim?Yeni soğutucu almak istemiyorum,kasada 3 tane fan var 1 adet 8cm 2 adet 14 cm,8 lik arkada egzoz fan,12'liğin birisi yan kapakta cpu'ya üflüyor,diğeride tabandan gpu'nun üstüne üflüyor...Yardımlarınıızı bekliyorum.

• Soğutucuyu değiştirmeyecekseniz thermal ped deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

Arkadaşlar amd phenom II 1055t işlemcim var.Yeni termal macun alıp sürmeme rağmen sıcaklıklar yükte 65'e çıkıyor...Macunu sürdükten sonra soğutucuyu takıp - çıkardım.Ama işlemci üzerine baktığımda sadece kenardaki macunda sürtünmeden-baskıdan dolayı dağılma ve silinme vardı, cpu'nun tam ortası ise hiç birşey değmemiş, sürüldüğü gibi duruyor...yani soğutucu sadece işlemcinin kenarlarına temas ediyor...Stok soğutucu kullanıyorum soğutucunun tam temas etmesi için ne yapabilirim?Yeni soğutucu almak istemiyorum,kasada 3 tane fan var 1 adet 8cm 2 adet 14 cm,8 lik arkada egzoz fan,12'liğin birisi yan kapakta cpu'ya üflüyor,diğeride tabandan gpu'nun üstüne üflüyor...Yardımlarınıızı bekliyorum.

bende de aynısı olmuştu bir ara ( intel c2q ama )
    anakartı söküp arkadaki pimlere bakarak takmıştm doğru düzgün o zaman oturmuştu
    sizdede benzer birşey olabilir ama intel gibi değil biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Soğutucuyu değiştirmeyecekseniz thermal ped deneyin

termal ped düşünüyorum,Önerebileceğin bir model varmı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Soğutucuyu değiştirmeyecekseniz thermal ped deneyin

termal ped düşünüyorum,Önerebileceğin bir model varmı?

çok faydası olmaz peltier kullan bence.
  • hepinize düşünceleri içni teşekkür ediyorum, sorunu çözdüm.Nasıl çözdüğümü sorarsanız eğer, easy tune programı ile cpu fanını kısıtlıyordum çok ses yapmasın diye, onu kapatınca cpufanı 4000rpm'e çıktı ama sıcaklıklar boşta 33,yükte maks. 49'a indi,Ama bu seferde ses yükseldi...
  • quote:

hepinize düşünceleri içni teşekkür ediyorum, sorunu çözdüm.Nasıl çözdüğümü sorarsanız eğer, easy tune programı ile cpu fanını kısıtlıyordum çok ses yapmasın diye, onu kapatınca cpufanı 4000rpm'e çıktı ama sıcaklıklar boşta 33,yükte maks. 49'a indi,Ama bu seferde ses yükseldi...

o sorunuda yeni 12 cm lik bir soğutucu alarak çözebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

quote:

hepinize düşünceleri içni teşekkür ediyorum, sorunu çözdüm.Nasıl çözdüğümü sorarsanız eğer, easy tune programı ile cpu fanını kısıtlıyordum çok ses yapmasın diye, onu kapatınca cpufanı 4000rpm'e çıktı ama sıcaklıklar boşta 33,yükte maks. 49'a indi,Ama bu seferde ses yükseldi...

o sorunuda yeni 12 cm lik bir soğutucu alarak çözebilirsin.

Yeni bir soğutucu almak istemiyorum,stock soğtucunun sadece fanını değiştirip 12cm fan takamazmıyız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.