Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemim var fakat overclock hakkında çok az şey biliyorum..
    İşlemcime soğutucu istiyorum fakat ne kadar artış olur iyi bi aletle ?

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0235
    mesela bu aletle nasıl bir artış elde ederim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aböRjin -- 15 Aralık 2007; 0:19:48 >
  • 90+

zerotherm nirvana

fan control ile çok rahat kullanım sunan bu soğutucuyu gerçekten tavsiye ederim.

stok soğutucu ile boştaki sıcaklık şimdi yük alıntındaki sıcaklıktan fazla.

işlemci p4 506
  • 0-60 YTL Fiyat aralığında

soğutucu tavsiyeleri

Asus Arctic Square

Herkese çok selamlar arkadaşlar.Topladığım bir pcnin bileşenlerinden olan işlemci fanını sizlerle birlikte incelemek için burdayım Acayip bi giriş oldu ama neyse idare edin çok yorgunum
    Asus Arctic Square Asus'un RoG serisinden olup oyuncular için bir işlemci fanı olarak geçer.Daha önce aldığım ve kendi makinamda takılı olan Asus Silent Square Pro dan son derece memnun olduğumdan dolayı bu makinayada aynı seriden olan bir fan almayı uygun gördüm.Bu fan benimkinden daha sonra çıktı ve daha yeni bişr seri ve işlemci desteğinde Quad var fakat benimkinde bu yok ama enteresan yanı ben Q6600 ile kullanıyorum zaten bir sorun çıkaracağınıda sanmam

Arctic Square in Özellikleri:

İşlemci Desteği - Intel® Core™2 Extreme / Intel® Core™2 Quad Intel® Core™2 Duo / Pentium® İşlemci Ailesi ve AMD Athlon™ 64 X2/ FX - AMD Athlon™ 64/ Sempron™ İşlemci Ailesi
    Fan Hızı - 2300 rpm ± 10%
    Materyal - Bakır taban, Aluminyum kanatçıklar, 4 adet ısı borusu
    Led - Mavi led
    Fan - 92 x 92 x 25 mm
    Bilya Tipi - Vapo
    Konektör - 4 Pin PWM Control ile
    Dönüş Hızı - 2300 rpm ± 10%
    Maks. Hava Akımı - 36.5 CFM
    Boyutlar - 108 x 106 x 135 mm
    Ağırlık - 666 g

fotoğraflarla incelememize başlayalım artık

soğutucu tavsiyeleri

İlk fotoğrafımızda ürünün kutusunu görüyoruz.Kutu tasarıma Asus a özgü sade ve şık bir tasarım.
    Kutumuzun üzerinde fanın takılış yönü fanın özellikleri ve boyutunun yanısıra fanın detaylı fotoğraflarıda mevcut.
    Kutunun üst kısmı naylon bir tabaka ile kapatılmış ve birazda osla fanımızı görebiliyoruz yani üst kısmını.

soğutucu tavsiyeleri

Kutumuzun arka kısmında ise gördüğünüz gibi detaylı olarak ürünün özellikleri yer alıyor.

soğutucu tavsiyeleri

İşte içinden çıkanlar yani kutu içeriği.Hem intel işlemci ailesi hemde AMD işlemci ailesine takılabildiği için iki tip aparat ve vida mevcut kutumuzda.Aslında sadece arka kısmı değiştirerek ve vidaları AMD lere de takılabiliyor.
    Kutu içeriğimizde birde Asus un unutmadığı termik macun yer alıyor.Çok güzel bir Asus şırıngada gelen macunu gerçekten kullanmaya kıyamıyorsunuz

soğutucu tavsiyeleri

Ve işte fanımızın üst kısmı tüm heybetiyle

soğutucu tavsiyeleri

Bu fotoda ise fanımızın kutusunda ki hali ve ROG logolu yanından bir pozunu görüyoruz Alt kısmının kalınığına ve ısıyı yapraklara iletmek için kullanılan bakır borulara dikkatinizi çekmek istiyorum.

BU YANLIŞ----------------------------------------------------------------BU DOĞRU
     soğutucu tavsiyeleri

Kasaya montajında kimsenin sıkıntı çekmemesi açısından montaj sırasında bir kaç foto çektim ki karışıklık olmasın zorlanma olmasın diye.Çünkü gördüğüm ve duyduğum kadarıyla bu tip fanların montajının zor olduğunu yazanlar var mesela exa da böyle bir yorum var.Görmüş olduğunuz gibi soldaki kurulum yanlış sağdaki ise doğrudur ve fanın üzerinde ki ok işaretli yerler ise kasanın arka kısmına bakacak şekilde yapıyoruz montajı.
    Termik macun sürme işini biraz abarttım ve düzgün yayamadım zaten aceleye geldi biraz ama sonuç gayet iyi.
    Fan oturduktan sonra yerine gördüğünüz gibi hiçbir yere bir teması olmuyor.

soğutucu tavsiyeleri

Kasa içinde ki duruşu ve ledlerin o güzel aydınlatması gerçekten çok güzel Normal de sol üst fotoda çalışıyor ama nedense hiç görünmemiş anlam veremedim sanırım makinanın gazabına uğradık
    Fotoğraflar böyle arkadaşlar ilk izlenimlerim çok sessiz ve çok etkili bir soğutması olduğu.
    Fanın yüksek rpm dönüşünde 44.9 dB düşük hızda ise 38.3 dB olması onu gerçekten sessiz bir fan yapıyor.
    Eğer yok aga ben duymak isterim derseniz buyrun tıklayın
    Ama buradaki seslerle alakası olmayan bir sesi var daha doğrusu yok çünkü biz baya duymayı denedik hatta acaba fan çalışmıyormu dedik ama çalışıyormuş düşünün yani o kadar sessiz.

Şimdide dilerseniz Ürün hakkında bulunan sitelerin linklerini sizinle paylaşayım ki aramakla uğraşmayın :

Ürünün resmi web sitesinde ziyaret için Burayı

Ürünü satın almak için Buraya

Yabancı kaynaklı incelemeler için Burayı tıklayın

Asus Arctic Sqare işlemcinin ısısını normal dönüş hııznda bios danda gördüğüm 21 dereceye kadar düşürüyor.Bu değer beni şu an kullandığım Asus Silent Square Pro dan 6 derece daha iyi bir değer.Ses olarak benim Silent Sqare biraz ses yapmaya başladı ee artık bayadır kullanıyoruma ma umarım Arctic Square da bu sorunu çözmüşlerdir.
    Fakat bugün gördüğüm kadarıyla bayadır bakmamıştım fanımın temizlenmesi gerekiyor çünkü değerler biraz artmış

soğutucu tavsiyeleri

Maddi durumum istediğim giib giderse bende bu fandan almayı düşünüyorum gerek kompakt tasarımı olsun gerek soğutması sessizliği olsun gerçekten çok iyi bir fan.Asus artık bu işte baya ilerledi.
    Yanlız dikkatimi çeken benim fanımın yani Asus Silent Square in daha pahalı olması.Sanırım o da yanın da fan ayarı için bir aparat gelmesi olabilir.Çünkü Arctic Square de böyle bir aparat yok.

soğutucu tavsiyeleri

Gördüğünüz gibi benimkinden çıkan kutu içeriği baya bir tatmin edici ama yinede bu fanı ablama toplayacağımız Core2Duo sisteme takıp kendime bir adet Arctic Square almayı planlıyorum
    Umarım almayı düşünen arkadaşlara az da olsa fikir verebilmişimdir.
    Herkese iyi forumlar

• dostlar selam..

bu konu oldukça önemli olmakla birlikte ışık tutucu bir hal almış. herkese şükranlar.

sorum zerotherm btf 95 unless fan cooler. bunu kullanan, bununla tecrübesi olan vs arkadaşımız varsa acaba paylaşabilri mi? yada bildiğiniz bi link var mı?

fansız çözümlerde en iysi sizce hangisi. ben 6700 işlemcimi soğutacağım ve sessizlik istiyorum. oc peşinde değilim imdilk. ama birgün neden olmasın?

sizlerin tecrübesine editörlerin yazılarından daha çok güveniyorum... editörlerimiz inşallah alınmaz.. bazen reklam amaçlı çalışmlar olabiliyorda :)
  • Bir süredir (Titan amanda aldım alalı) soğutuculardaki gelişmeleri takip edemedim.
    Bana;
    1-titan amandaya yakın performans veren
    2-sökülüp takılması kolay (Anakart dq6 ve crazy cool arkada kocaman bir çıkıntı yapıyor) mümkünse anakartın önünden monte edilebilen
    3-Ses konusunda ortalamaya uyan (ses takıntım yok ama aşırı ses de çıkarmasa iyi olur tabii)
    4-Bütçe konusunda sıkıntım yok
    hava soğutma tabanlı bir soğutucu önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 20 Aralık 2007; 17:59:43 >
  • big typhoon, ama montajı sorun yaratır mı bilemem

bunun dışında thermalright ürünlerini de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin
  • Üstten montaj yapılabilecek performanslı bi ürün yok mu?
  • arkadaslar bende amd 3200 işlemci,epox anakart var ve kendime daha yeni tt big typ 120 sogutucu aldım.. montesini duzgun bir sekilde yaptım.. macunu işlemciyle sogutucunun arasına surdum.. :(( bunlarla birlikte işlemcinin eski fanini da kasayı sogutması için kasaya taktım...

işlemcimin suanki isisi ortalama 32 filan.. fan devir hizini kontrol ettigimde 1330 devir..

işlemci voltajı genelde 1,46-1,47

eski amd fanımla benim isi degerim de 32-33 dereceydii :((

ilk sorum (bu kadar az ısı degişiminin sebebinden dolayı) big typ in fan deviri normal mi.?? 1330 devir ??? amd fanım 2500 devirle calısıyor.. buykulugunden dolayımı bu sekilde dusuk acaba devirr.??

ikinci sorumm bu kadar az ısı degişimi macundan kaynaklı olabilir mi. ??

not: ısı degerlerini ve fan devirlerini anakartın sistem monitoru programından okuyorum..

yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askemo61 -- 22 Aralık 2007; 2:37:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Bir süredir (Titan amanda aldım alalı) soğutuculardaki gelişmeleri takip edemedim.
    Bana;
    1-titan amandaya yakın performans veren
    2-sökülüp takılması kolay (Anakart dq6 ve crazy cool arkada kocaman bir çıkıntı yapıyor) mümkünse anakartın önünden monte edilebilen
    3-Ses konusunda ortalamaya uyan (ses takıntım yok ama aşırı ses de çıkarmasa iyi olur tabii)
    4-Bütçe konusunda sıkıntım yok
    hava soğutma tabanlı bir soğutucu önerir misiniz?

Hadi arkadaşlar yok mu böyle hem üstten monte edilen hem oc de performans veren bir ürün?

• Bende Dün akşam Zalmanın 9700NT cpu sogutma modelini aldım e6750 i 3.6ghz yaptım sogutmada başarılı gayet.. Gerekli incelemeleri akşam yapıcam buraya da eklerim..
  • saolun bilgiler için......
  • Ben size elimden geldiği kadar,kulladığım ZEROTHERM CF900 LGA 775 High Perf. Cpu Cooler'ı tanıtıcam.Fiyat 45$+Kdv

soğutucu tavsiyeleri  soğutucu tavsiyeleri
    [/simage]

soğutucu tavsiyeleri
    Montajı çok sıkıntı yaratıcak bir seviyede değil.Kutu içinden termal macun çıkıyor.4 pin lik bağlantısı var fakat 3 kablo.Kendi üzerinde bulundan ısı sensörü sayesinde fan hızını kendi ayarlıyor.Fakat ben 950rpm üzerine çıktığı hiç görmedim.Tam yükte bile bu böyleydi.Soğutma performansı nasıl die sorarsanız başka ürünlelrle karşılaştırma imkanım olmadığı için ben test verilerinin SS lerini buraya koyucam.Bu siz karar verirsiniz.hatta fikirlerinizi benimlede paylaşırsanız çok sevinirim.Sistem : Asus P5B - cpu:core2duo e6600(2400mhz)@3070mhz

Normal yük altındaki SS

soğutucu tavsiyeleri

Şimdide TOT ile %100 yük altındaki SS

soğutucu tavsiyeleri
    İlk başta yazdığım bilginin yanlışlığı burda anlaşılıyor :D Fan hızı baya çıkıyor

Eksik bişey varsa affola arkadaşlar.istediğiniz başka bişey olursa mesajı editleyebilirim.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valveTRonic -- 2 Ocak 2008; 1:57:26 >

• bütün testleri inceleyip en iyi olanını almak istedim
    gitti zerotherm btf92 full bakır olanını aldım memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numerik -- 1 Ocak 2008; 23:15:06 >
  • amd 3700 939 pin li işlemci için hangi sogutucuyu önerirsiniz acaba malum artık işlemci eskimeye başladı oc yapmayı düsünüyorum bide mümkün oldugunca sessiz bişey olursa sevinirim 100 ytl lik bir bütcem var anakart olarakda a8n5x kullanıyorum
  • Merhabalar arkadaşlar. yaklaşık 1 aydır kullandığım Thermaltake SonicTower Rev. 2 hakkında birkaç şey söyleyeyim. makinayı sessizleştirme amacıyla böyle bir tercihte bulundum.

Fiyatı KDV dahil 60 ytl civarında. kasadaki 80mm'lik tek fan ile sistem idle iken yaklaşık 22-23 derecelerdeyken stress altında 50 derece civarında bir sıcaklığa ulaşıyor (şunu da eklemem lazım. kasanın arkasındaki fan exhasust olarak çalışıyor, eğer direkt üzerine üflerse idle değerinde fazla bir değişiklik olmasa da stress altında 45-50 derece arasında seyrediyor. AMD athlon 64 x2 4200 işlemci ile kullanıyorum. bunun dışında kasa içerisinde psu'dan çıkan kablo sayısı çok olduğundan hava akımı çok iyi değil.

Sonic Tower fansız kullanılabildiği gibi üzerine 120 mm'lik silent fanlar da takılabiliyor. Sonic Tower gerçekten de adını hakedecek büyüklükte ve 690 gram civarı bir ağırlığı var. kasam aopen'in eski bir modeli fakat buna rağmen yan kapak kapanabiliyor(ben açık durmasını tercih ediyorum ama)

soğutucu tavsiyeleri

dediğim gibi fan sesi ile aranız kötüyse yani sessiz bir sisteme ihtiyacınız varsa oldukça iyi bir soğutma sistemi.

• 30 - 60 Ytl Arası:

arkadaşlar,
    yeni bir fan keşfettim ve bayağı ilgimi çekti.
    kullanmıyorum fakat İntel sisteme geçersem almayı düşünüyorum.
    fiyat/performans bence çok iyi, yazılan yorumlara göre...

OCZ VANQUISHER 92MM CPU SOĞUTUCU (Intel/AMD) 27,12$ + KDV

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=kHpFlDN6y4E3aplHqMlxQw

soğutucu tavsiyeleri

• quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

30 - 60 Ytl Arası:

arkadaşlar,
    yeni bir fan keşfettim ve bayağı ilgimi çekti.
    kullanmıyorum fakat İntel sisteme geçersem almayı düşünüyorum.
    fiyat/performans bence çok iyi, yazılan yorumlara göre...

OCZ VANQUISHER 92MM CPU SOĞUTUCU (Intel/AMD) 27,12$ + KDV

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=kHpFlDN6y4E3aplHqMlxQw

soğutucu tavsiyeleri

Kardeş aynı fandan yaklaşık bir ay önce aldım bu fanı şimdilik gayet memnunum almayı düşünenlere artı ve eksilerini yazayım
    +fiyat
    +soğutma (oc lu sistemim ortosta 30dk boyunca 50 dereceyi geçmedi. tabi bunda oda sıcaklığının düşük ve kasa içi havalandırmanın gayet iyi olması etkili)
    +sessizlik
    -malzeme kalitesi vasat
    -taban pürüzlü iyi traşlanmamış
    -montajı zor klipsler takarken atıyor sürekli ve sonradan atacakmış korkusu veriyor.

• Selamun aleykum

Arkadaslar TT bigtypon 2 aldim 36 € ya ve su anda yolda gibi bir sey rezerve edilmis ancak kafama takilan bir soru isareti var

anakartim asus P5KC ve anakart uzerinde 4 pinli soket var ve TT big 2 de de 3 pin bu benim icin bir sorun olur mu yani calismasinda ve anakart ile uyumunda ne gibi bir sorun ile karsilasabilirim ??

soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 26 Ocak 2008; 10:19:30 >
  • ASUS TRITON 70 Intel® Core2 Duo/ Pentium® Dual-core
    Intel® Pentium® 4 HT/Celeron® D CPU
    AMD Athlon 64 X2 (AM2/939) / FX (939)
    AMD Athlon 64/ Sempron

45ytl Eğer Araştırılırsa Daha Uygunda Bulunur...

soğutucu tavsiyeleri

Hem intel Hem Amd için çok yönlü
    Montaj Çok Zor Değil ....

OCZ ile Hemen Hemen Aynı Perf. Sunar.

25-30C Boşta iken.... Kasada ii soğutma yok.. Fansız çalıştırdım 60C oldu Fan biraz sesli :(
    Stok Fan gibi sesiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibraxi -- 28 Ocak 2008; 17:24:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dark_town

Selamun aleykum

Arkadaslar TT bigtypon 2 aldim 36 € ya ve su anda yolda gibi bir sey rezerve edilmis ancak kafama takilan bir soru isareti var

anakartim asus P5KC ve anakart uzerinde 4 pinli soket var ve TT big 2 de de 3 pin bu benim icin bir sorun olur mu yani calismasinda ve anakart ile uyumunda ne gibi bir sorun ile karsilasabilirim ??

soğutucu tavsiyeleri

sanmıorum sorun olacağını anakart üzerindeki 4 pin girişine 3 pin de takılabilior

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.