Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akşama 8-9 gibi size küçük ama etkili bi sogutucu tanıtayım

soğutucu tavsiyeleri
  • ASUS TRITON 70
    Genel Özellikler:

* CPU Desteği: Intel® Core2 Extreme (Conroe)/Core2 Quad
    Intel® Core2 Duo/ Pentium® Dual-core
    Intel® Pentium® 4 HT/Celeron® D CPU
    AMD Athlon 64 X2 (AM2/939) / FX (939)
    AMD Athlon 64/ Sempron
    * Klips Tipi: Intel Push pin + AMD klips
    Net Ağırlık(g): 350g (Sadece heatsink)
    * Heatsink:
    - Boyut (mm)
    90 x 78 x 125
    - Materyal
    Cu. Base + Al Fins + 3 Heat Pipes
    * Fan:
    - Boyut (mm)
    92 x 92 x 25
    - Bearing Tipi
    Vapo(Long Life Sleeve)
    - Hız
    2,300 rpm ± 10%, PWM kontrollü
    - Maks. Hava Akışı
    36.5 CFM
    - Maks. Hava Basıncı
    2.8 mm-H2O
    - Sertifikasyon
    CE, TUV, UL

soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri

testler 1500-1650rpm arası yapıldı max 2200 çalışan fan en yuksek sevıyede bıraz seslı fakat rahatsız etmıyecek kadar az 1800 ve asagısında ise ses duymanıza imkan yok
     soğutucu tavsiyeleri

default halde işlemci e6300 @1.86 2x1 c2d
     soğutucu tavsiyeleri
    default halde yükde
     soğutucu tavsiyeleri

günlük olarak kullandıgım 501x7 e6300 3.5 ghz yüksüz halde
     soğutucu tavsiyeleri
    yük halinde
     soğutucu tavsiyeleri
    hepsi kapalı kasa içinde normal oda sıcaklıgında yapıldı...genelllikle default hali ile load arasında 5 derece oynuyor oyunlarda zaten %100 işlemci kullanılmadığı için bunlar cıkabilecek max sıcaklıklar..
    ürünün fiyatı exa da 50ytl am2 ve lga775 desteği veren bu sogutucu kutu içeriği:
    sogutucu(sogutucu stock fandan yaklasık 30gr daha hafif]
    asusun max 2200rpm sessiz plastilk vidalı fanı ve sogutucuya takmak için aparatı
    2. fan takmak için gerekli aparat
    üzerinde asus yazan thermal macun(çok kaliteli değil)
    kullanıcı kitapçığı ve garanti belgesi..

+ ları
    kolay kurulum(stock fanla aynı) hafif olması ve gercekten 100liralık fanların performansını aratmıyor
    4pin pwm fan
    - ları
    2. fanı taktım fakat fazla bi etkisi olmadı 2 ya da 3 santigrat dusus elde ettim
    biraz daha kaliteli malzeme kullanılabilirdi..

ürün oldukca kompakt ve sessiz core2quad işlemci kullanmayıp oc yapmak ve fazla ücret ödemek istemenyenler için bicilmiş kaftan bana göre f/p ürünü...

ürününün tr de satan firmalardan birisi
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=3736

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 31 Mart 2008; 14:16:50 >

• Intel stock fan kullanıyorum ve gürültüsünden acaip rahatsızım. Benim için sessizlik de soğutma kadar önemli. Hem sessiz hem performanslı bir soğutucu ararken Zerotherm'in NV120 modelini buldum. Hakkında söylenenleri onaylayacak birilerini bulsam direkt bastırıp parayı alıcam. Bu konuda yardımı olacak arkadaşları bekliyorum.

soğutucu tavsiyeleri

• arkadaşlar öncelikle ben aranıza yeni katıldım yaklaşık 5 aydır siteyei saniyelik takip altında tutuyorum ve donanım hakkında yeterli tecrübeye sahibim ve bu tecrübelerime dayanarak zalman 9500 CNPS LED YADA zalman9700 NT yi yada zalman istemiyorsanız NIRVANAYI tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Intel stock fan kullanıyorum ve gürültüsünden acaip rahatsızım. Benim için sessizlik de soğutma kadar önemli. Hem sessiz hem performanslı bir soğutucu ararken Zerotherm'in NV120 modelini buldum. Hakkında söylenenleri onaylayacak birilerini bulsam direkt bastırıp parayı alıcam. Bu konuda yardımı olacak arkadaşları bekliyorum.

soğutucu tavsiyeleri

kardeş ben tavsiye ederim kullanmadım ama namı adına çok güzel şeyler duyuyorum zaten donanımhaber video incelemelerinde de işlemciyi sürekli olarak stabil tutuyo mesut çevik abimiz kullanıyosa vardır heralde bi bildiği bendede zalman 9500 CNPS led var ondanda çok memnunum yük altında çift çekirdekli işlemcimin sıcaklığı 35 dereceyi geçmiyo nirvananın bakır bacak sayısıda çok iyi zaten biliosundur asıl soğutmayı sağlayanda bakır bacak sayısı SAYGILAR umarım işe yaramışsır hayırlı akşamlar diliyorum

• Ben sistem konusunda az çok bir bilgiye sahibim ama daha da öğrenmek istiyorum.Eğer sizinde yardımlarınız olursa(ki çok oldu) daha da sevinirim.

Benim sistemim eski,5 yıllık.Ama hala kullanıyorum.Tek problemim işlemcinin soğuyamaması.Merak ettiğim birkaç soru var:

1.İşlemcim,ortalama 55-60 dereceler arasında çalışıyor.Cooler master adlı bir programım var ,45 derecelere düşürüyor sıcaklığı ama mesela oyun ve programı aynı anda çalıştırsam bile program sonuç vermiyor,sıcaklık yine 60 derece...Acaba kasa fanı ekleyerek soğtmayı belirgin biçimde arttırabilir miyim?
    2.Ati 9550 ekran kartına sahibim ve o/c lu halini kullandığımda işlemcimin sıcaklığı 70 derece gördü.Acaba güçlü bir soğutma sistemi mi kullanmalıyım?
    3.Acaba 2.el soğutma almak bana problem çıkarır mı,riski var mıdır?
    4. Son olarak asıl konu: Sizce soğutmaya bütçe ayırmalı mıyım?Yoksa idare edip boşu boşuna kendimi riske sokmamalı mıyım? (hani boşver soğutmaya vereceğin paraya yeni işlemci falan filan alırsın diyebilirsiniz)

Sevgili arkadaşlar,bütün yazıları okudum. 3 nolu mesajı atmamın sebebi,bu konu 4-5 senelik,söylenen sistemler de eskiyebiliyor,yenisi çıkabiliyor.Bu sebeple bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.Keşke çok para ayırabilsem de devamlı düşe kalka yaka yaka öğrensem şu mereti de olmuyor...

• Ekran kartınızın üzerine pc açıkken kola dökmenize rağmen sadece fanı çalışmıyorsa yaklaşık 20ytl
    30dereceyi geçmiyor

soğutucu tavsiyeleri

Eski amd xp 2500ünüze artık ölmek üzereyse ve yarım saat içinde 90dereceyi aşıp kapanıp duruyorsa ve siz bulunduğunuz yerde elektromarket olmadığı için 6cm bi fan bulamıyorsanız ve artık termal macun da fayda etmiyorsa tahminimce hiç bir işlemciyi 70derecenin üstüne çıkartmayacak (9firefox tabı, itunes ve nfs carbon birlikte açıkken denendi ) bir sistem işte karşınızda su soğutma sadece 50ykr

soğutucu tavsiyeleri

aluminyum bloğun üstüne koyun yeter bakırsa zaten pek ihtiyacınız olmaz böyle şeylere komik ama cidden bunları kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilloow -- 15 Nisan 2008; 2:51:56 >

• arkadaşlar, eğer yeni inceleme yapan arkadaşlar olursa incelemelerini buraya ekledikten sonra bana pm ile ulaşsınlar
  • Arkadaşlar almayı düşünenler için ASUS TRİTON 70 CPU soğutucusu

Soğutucu özelliklerinin en önemlileri soğutucu peteklerinin sol ve sağ tarafındaki duvarlar kapalı bu sayede fanın üflediği hava soğutucunun solundan ve sağından kaçmayarak peteklerin arkasına kadar giderek daha etkin bir soğutma sağlıyor.Saoğutucuda 1 adet 92mm çapında ASUS un kendi fanı bulunuyor normalde 700-900 devir arasında çalışıyor ve oldukça sessiz.Fan istenildiği taktirde değişebiliyor yerine değişik renklerde veya daha sessiz vbir fan takılabilir.Ve yine isterseniz 2. bir fanda takılabiliyor.Buda soğutma performansını artırır.Soğutucunun tabanı Ayna gibi parlak olmasada çok pürüssüz.Fiyatıda kalitesine göre çok iyi 50 Ytl lik bir soğutucu olmasına rahmen 100 Ytl lik soğutucularla aynı performansı hatta daha iyisin veriyor.Yapılan testlerde gayet iyi bir sonuç almıştır.Test sonuçlerı Altta.Benim sistemim imzamdaki gibi AMDx2 6000+ (3000Mhzx2)ben OC li olarak 6400Mhz (3200Mhzx2)de kullanıyorum.Stok fanla 45-50 arasında gezen sıcaklık ASUS la 30-35 e ,Yükte 70-75 olan sıcaklık 40-45 lere gerilemiştir.Boşta 15,yükte 30 derece fark olması iyi bir soğutucu olduğunu gösteriyor.

ASUS Triton 70 Soğutucunun linki:

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=3736

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfturk -- 17 Mayıs 2008; 18:53:59 >

• Zalman 9500LED ve ya NIRVANA arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim.Sessizlik ve performans benim için önemli.
  • Ocz vendetta 2, thermal macun olarakda zalman zm-stg1 i önerrim. 85 ytl + 22 ytl
    Eksileri;
    Benim kasa eski olduğundan kasanın yan kapağını kapatamıyorum.
    Birde intelin standart fanı gibi klipsli olsa bile anakartı sokmem gerekti.
    Artıları;
    1450 rpm cıvarında calışıyo ve sadece psu fanının sesini duyuyorum.Daha önce fandan müziği duyamıyodum :) (Logitech Z-5500)
    Standart fanda ilk açılış boşta 38 derece oluyodu.Şimdi aynı durumda 30 derece oluyor.
    Önceden kullandığım programlarla rahatlıkla 40 ı gecerken , daha hiç gecemedim.
    Şuan işlemcimi (p4 3.0Ghz 630) 3.4 ghz de kullanıyorum.en fazla 34 derece oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomarks -- 11 Haziran 2008; 12:48:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wayerlatsou

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Intel stock fan kullanıyorum ve gürültüsünden acaip rahatsızım. Benim için sessizlik de soğutma kadar önemli. Hem sessiz hem performanslı bir soğutucu ararken Zerotherm'in NV120 modelini buldum. Hakkında söylenenleri onaylayacak birilerini bulsam direkt bastırıp parayı alıcam. Bu konuda yardımı olacak arkadaşları bekliyorum.

soğutucu tavsiyeleri

kardeş ben tavsiye ederim kullanmadım ama namı adına çok güzel şeyler duyuyorum zaten donanımhaber video incelemelerinde de işlemciyi sürekli olarak stabil tutuyo mesut çevik abimiz kullanıyosa vardır heralde bi bildiği bendede zalman 9500 CNPS led var ondanda çok memnunum yük altında çift çekirdekli işlemcimin sıcaklığı 35 dereceyi geçmiyo nirvananın bakır bacak sayısıda çok iyi zaten biliosundur asıl soğutmayı sağlayanda bakır bacak sayısı SAYGILAR umarım işe yaramışsır hayırlı akşamlar diliyorum

eet bnmde dikkatimi çekti mesut çevik abimizin videolarında kullandığı bi soğutuda ancak ben Asus Silent Square Pro ile Zeroterm Nirvana 120 yani yukardaki resimdeki ürün ile asus arasında kaldım :S asus un hava akımı 49.9 cfm iken zeroterm nirvana nın ki 84 cfm aslında kararsız kalmaya gerek bile yok gibi sanki zeroterm i alıorum zaten arasında 10 ytl oynuo ikisininde değer büyük ihtimal.

peqi zero nun veya asus un video incelemeleri varmı ? ben göremedim de bakmak istiyorum kutu içeriği fln zero da termal macun çıkıo dimi bi sorun olmaz yani ( yalnış anlamayın da ilk defa alıorum bilmiorum neler çıkıo içlerinden )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johan_06 -- 15 Haziran 2008; 15:45:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

Merhaba
    0-30 Ytl Aralığında Glacialtech Sc 775 Lga Soğutucu
    Igloo 5050
    Anakart Olarak Asus P5pl2-e Anakart İle Kullandım İşlemci Pentum 4 631 3.0 Ghz Boşta Yazın 36 Dereceydi Şu Anda O Fanı Kullanmıyorum Valla O Fanla O İşlemciye 1.6 vcore Verip 4890 Mhz De Boot Ettirebilmiştim Ama Kaliteli Bi Macun Kullanmalısınız Overclock Yapacaksanız
    Fan Dönüş Hızı Max 3800 Rpm Pwm Modelinde Ben light Modelini Kullandım
    Görüş Olarak Fiyatına Göre İyi Bi Soğutucu Aparatlı Sistem Olduğu İçin Tam Baskı Yapıyor
    Soğutucunun Resimleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

bu benim aldığım işlemcinin kendi kutundan çıkanla bir farkı yokki ? intel işlemcisini kullanıom (ayrıca zeroterm nirvana 120 ye geçtim geçicem az kaldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johan_06 -- 15 Haziran 2008; 18:15:18 >

• arkadaşın biri nirvana mı 9500led mi diye sormuş. bende bu ikisi arasında kaldım gerçi 1.5lt lik erikli su petide iyi duruyor ama :D siz genede nirvana ile zalman 9500led icin bi yorum yaparsanız çok memnun olurum ki bi cok arkadaşa cok yardımcı olursunuz .

Ayrıca ben işlemci 8400 kullanıyorum
    anakartımda
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=328&pid=2398

fiyat cok da önemli değil .

Birde benım işlemcim fazla ısınmaması lazım ama yükde 60 a cıkıyor normal mi acaba ?
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

İşlemci Soğutucuları:

0 - 30 Ytl Arası:

Glacialtech Sc 775 Lga Soğutucu [inceleme: "ylpc" e teşekkürler ]

30 - 60 Ytl Arası:

Arctic Cooling - Freezer 7
    Asus Arctic Square [inceleme: "Merzah" a teşekkürler ]

60 - 90 Ytl Arası:

THERMALTAKE BİG TYPHOON [inceleme: "unicorns" a teşekkürler ]
    inceleme: "tugberk23"e teşekkürler

ASUS TRITON 70 [inceleme: "S3KO" ya teşekkürler ]

90+ Ytl

Scythe Infinity [inceleme: "kallavi" ye teşekkürler]

Zalman 9700 led [inceleme: "promet" e teşekkürler ]

güzel bir paylaşım yaşadığım yer Türkiye 'nin en sıcak yerlerinden biri bende soğutucu almayı düşünüyordum bu nedenle ancak her kasaya uyar mı? boyları stardart galiba değil mi?

• [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.