Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Bir süredir (Titan amanda aldım alalı) soğutuculardaki gelişmeleri takip edemedim.
    Bana;
    1-titan amandaya yakın performans veren
    2-sökülüp takılması kolay (Anakart dq6 ve crazy cool arkada kocaman bir çıkıntı yapıyor) mümkünse anakartın önünden monte edilebilen
    3-Ses konusunda ortalamaya uyan (ses takıntım yok ama aşırı ses de çıkarmasa iyi olur tabii)
    4-Bütçe konusunda sıkıntım yok
    hava soğutma tabanlı bir soğutucu önerir misiniz?

ultra 120 extreme core contact freezer ve cnps 9700 diyebilirim ama titan amanda dan vazgeçme derim

• selam arkadaşlar bütün incelemeleri okudum o/c yapmak istiyorum benim işlemcimi kullanıpta soğutucu tavsiye edicek arkadaş varmı? amd x2 5000+ (BE) 2,6ghz stok 3,2ghz yapmak istiyorum corsair ddr2 1066mhz ramlerim var 2X1gb aynısından bitane daha almayı düşünüyorum bana uygun bir soğutucu birde 800mhz olarak görüyo ramlerimi o/c ile 1066mhz yapmam mümkünmü anakartım da msi k9a2cf teşekkürler arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..
  • intel in stok fanından bıkıp bir cpu sogutucu almaya karar verdım
    zalman
    CNPS9700 LED in tamamen bakır olması ılgımı cektı
    sanırım sogutucunun bakır olması alüminum almasında iyiymiş

sizden ricam
    aranızda kullanan veya bılen varsa yorumlarını paylasabılırmı
  • Gigabyte MA78GM-S2H'nin kuzey köprüsü icinde bir sogutucu tavsiyesi söyleyebilirmisiniz arkadaslar.Ben bu modeli düsünüyorum
     soğutucu tavsiyeleri
    http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/chipset/hr05_ifx/product_chitset_cooler_hr05_ifx.htm?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

• quote:

Orjinalden alıntı: CaRviLLE

selam arkadaşlar bütün incelemeleri okudum o/c yapmak istiyorum benim işlemcimi kullanıpta soğutucu tavsiye edicek arkadaş varmı? amd x2 5000+ (BE) 2,6ghz stok 3,2ghz yapmak istiyorum corsair ddr2 1066mhz ramlerim var 2X1gb aynısından bitane daha almayı düşünüyorum bana uygun bir soğutucu birde 800mhz olarak görüyo ramlerimi o/c ile 1066mhz yapmam mümkünmü anakartım da msi k9a2cf teşekkürler arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

edit: ramlerim o/c ile 1066 gördü anakartım phenom işlemci almanıza gerek yok yani

• Bu konularda hiçbir bilgiye sahip değilim artık burayı takip edip öğrenmeye çalışacağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anlayamadığım yer olursa da yardım edersiniz heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenderen -- 20 Ocak 2009; 12:34:40 >
  • 90ytl sunbeam core contact freezer pek çok insan tavsiye ediyor bana göre de akıllı bir seçim gibi göründü
    Scythe Zipang da testler de başarılı, yakın bir fiyatı var ama hangisi alınır tercih edilir, o sizin bileceğiniz iş

ocz vanquisher kullanıyorum 10 derece aşağı çekti(40larda dolanıyo çok uzun süre yük altında kalsa dahi) işlemci sıcaklığını 50ytl fiyat için çok iyi performans aldım gözümde f/p 1.liğine oynar

çok üst bir şey içinse scyhte orochi 150ytl fiyatıyla bence verdiği performansı hak ediyor

önemli not:thermaltake sonic tower rev2 soğutucuyu pasif haliyle ve fan takarak,2 şekilde de kullandım.
    kasamdaki hava akışının gayet iyi olmasına rağmen(gayet matematiksel ve teknik bir hava akımı var) pasifken yetersiz kaldı(tabi o.c. da var) ve mavi ekran aldım!!
    fan takılıyken ise gayet başarılıydı ancak fan montajı yaparken yapraklara vidalıyosunuz yapraklar birbirine yaklaşıyo yani saçma bir fan montaj sistemi var
    fan takılıyken ki sıcaklık değerleri vanquisher dan biraz daha azdı yani çok da değecek bir soğutucu değil.

yerine vanquisher ı aldım gayet de menunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnCrhn -- 31 Ocak 2009; 18:39:48 >

• arkadaslar sistemimi yeni topladim fakat sogutmasi yeterlimi degilmi bilemiyorum cok fazla bilgilide degilim bu konuda bi yardim ederseniz sevinirim profosyonel bi yardima ihtiyacim var cnk hicbir sekilde hicbir kusur olsun istemiyorum bilgisayarda toplarken oyle topladim bitek sogutma yuzundende ilerde sorun ciksin istemiyorum oda en iyi sekilde olsun yani sistemi yazinca ne kadar titiz davrandigimi anlicaksiniz bu arada sistemi toplarkende bu siteden yardim almisim gercekten cok yardimsever ve isini bilen insanlar var tesekkurler hepinize simdiden hava sogutma yada su sogutma fark etmez....

CPU :intel core i7 920
    MainBoard: msi x58 platium
    EkranKarti: msi n295gtx
    Bellek : ocx platium xtc 3x2gb ddr3
    hard disc : wd 500gb 32mb x2
    power supply:enermax modu82 625w(power supplyda yeterlidir umarim bunun icinde bi yorum yaparsaniz sevinirim)
  • Selamlar, işlemci fanımdan memnun olmadığım için değiştirmek istiyorum. Aklımda Zalman cnps9500 var kullanan arkadaşlar ses durumu ve soğutma performansı hakkında bilgi verirse sevinirim
    http://www.sanalmarketim.com/urun/CNPS9500L/ZALMAN-CNPS-9500-LED-Intel-478-775---Amd-754-939-940-AM2-CPU-Cooler
  •  soğutucu tavsiyeleri

arkadaşlar Allah'ını seven yardım etsin bu cümleyi kurmayı pek sevmem ama bu işlemci fanının sesi ya beni delirtecek yada ben kasayı 5.kattan aşağıya atacağım Q6600 işlemcim var normal ilk aldığım zamanki soğutucusu takılı eskiden böyle değildi ama nedense bi anda çok ses çıkarmaya başladı bende söktüm yağladım fanını ama şimdi 50derecede falan 3200devirde dönüyor tam bir baş ağrısı ne yapmam gerek bilmiyorum yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim
  • Arkadaşlar AKASA NERO AK 967 gözüme çarptı fakat fan devirleri max 1500 rpm yaptığını gösteriyor sizce bu bir dezavantaj olabilir mi. Gerçi değişebildiğini yazmışlar fanın. açıklamasında LGA 775 e de uyumlu oldugunu söylüyor. benim quad core işlemcime uyar sanırım. bu işlemciyi 3.5 ghz a çıkarmayı planlıyorum. sizce yük altında max kaç derecede tutabilir bu hızda.

soğutucu tavsiyeleri

Birde AEROCOOL DCC 1200 dikkatimi çekti bu nasıldır sice

soğutucu tavsiyeleri

iki gün içinde alıcam bitane soğutucu tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 7 Nisan 2009; 18:42:13 >

• neyse kimse bişey yazmamış zaten contact freezer aldım ben de
  • arkadaşlar benım işlemcim amd athlon x2 3800+ ankartım asus M2V-MX

Tavsıye ettgınız sogutucu nedır montaj ve performans bakımından okudugum kadarıyla hepsı farklı anakartlara gore seçiliyor yada ben yanlış biliyorum
    Şöyle orta şekerli bi fiyattan tavsiyeleriniz nedir?
    Teşekkür Ederim şimdiden.
  • 40 ytl'yi aşmayacak iyi bir sogutucu söyleyebilir misiniz?
  • ewt sorun yaratmaz
  • Arkadaşlar işlemci ısısını ve fan sesini azaltmak ve biraz daha overclock yapabilmek için cpu (işlemci) soğutucu almayı düşünüyorum ancak bu konuda fazla bir bilgim yok. Biraz araştırdım bir kaç model buldum bunları aşağıda veriyorum sizce hangisini tercih etmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum gerçekten sağlam bir soğutucu almak istiyorum. İşlemcim Intel Q9550. Stokta 2,83 Ghz şuanki oc ile 3,2 Ghz seviyelerine çıkardım, kışın da 3,4 yapıyorum ancak fan stok olduğu için tedirginim. Bu işlemciyi 4Ghz seviyelerinde çalıştırıp bana ısı sorunu yaşatmayacak bir soğutucu arıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum...

OCZ Vendetta 2
    Zalman CNPS 9700 Led
    Sunbeam Core Contact Freezer
    Asus Arctic Square
  • Arkadaşlar Merhabalar Öncelikle Hepinize

Konu hakkında eminim bir çok arkdaşımızın görüşü olacağına inanıyorum.

Core2Quard 2x 2400 Mhz İşlemci
    Gigabyte P35T-DQ6 Anakart
    OCZ 1333 Mhz 1024*6 DDR3 ( Golden İce ) Ram
    Soket 775

dan oluşan bir sistem kullanıyorum sitemin son 3 aydır anlmadığım bir nedenden dolayı sürekli donmakta bunun üzerine bende teknik servisten destek aldığımda bana işlemcinin stok fan ayağının kırdıklarını ve stok fanın zaten verimsizliğinden pcnin donduğunu aktardılar bana yeni işlemci fanı almam gerektiğini ve ücretini karşılayacaklarını belirttiler

ama stok fan ücreti en pahalısı 20 ytl intelin orjinal fanı 60 ytl ama yine ben sonuç alamayacağımdan korktuğum ve çekindiğim için markalı ve iyi bir şey almanın derdindeyim şuan .

Ayrıca hız aşırtmada yapmaktayım ama dediğim gibi seçim konusunda kararsız durumdayım yardımlarınıza acil ihtiyacım bulunmaka

en fazla 80 ytl ye çıkabileceğim

ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Soket 775 CPU Cooler
     soğutucu tavsiyeleri

Ürüne Ait Ücret ve Ürün detay Bilgisi

ZEROTHERM CORE92 MAVİ LED PWM INTEL(LGA 775/ CORE I5/ CORE I7) CPU SOĞUTUCU
     soğutucu tavsiyeleri

SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER ULTRA-PERFORMANS İŞLEMCİ SOĞUTUCU SB-CR-CCTF
     soğutucu tavsiyeleri

OCZ GLADIATOR MAX 120MM INTEL/AMD İŞLEMCİ SOĞUTUCU - OCZTGLADM
     soğutucu tavsiyeleri

bunlardan birini almayı düşünüyorum fiyat aralıkları paylaştığım aralıklarda ama sonuç olarak aşağıdaki listeye bakınca ve yapılan yorumlara bakıldığında aşırı derecede şaşırıyor ve ne alacağıma bi türlü karar veremiyorum aslında OCZ GLADIATOR ve SUNBEAM CORE arasında çok kararsız kalmış durumdayım sizlerden ricam bu hassas konuda bana acil olarak yardımcı olmanız olacaktır yardımcı olan tüm arakdaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

soğutucu tavsiyeleri

• Arkadaslar banada bi öneride bulunun.Fiyat önemli değil server olarak kullandığım aerocool m40 bilgisayarıma işlemci fanı arıyorum.Q8400 işlemci
  • Arkadaşlar stok fan değiştirilebilir mi? Yani metak kısım kalacak yerine yeni fan takılacak sadece.

AKASA X4 sipariş etmiştim ama kaç gündür tedarik edilmedi bende siparişimi iptal ettim. Ve o kadar para vermeme kararı aldım.

Pentium D 3.0
    Asus P5Q-SE
  • quote:

Orijinalden alıntı: serghat

Arkadaşlar stok fan değiştirilebilir mi? Yani metak kısım kalacak yerine yeni fan takılacak sadece.

AKASA X4 sipariş etmiştim ama kaç gündür tedarik edilmedi bende siparişimi iptal ettim. Ve o kadar para vermeme kararı aldım.

Pentium D 3.0
    Asus P5Q-SE

intel stok fan aluminyum soğutucudan fan tırnakları kurtarılarak fanı çıkartılabilir ama yerine takılabilecek bir fan yok. bir şekilde uydursan da stok fanın aluminyum bloğu mühendislik ayıbı bir tasarımda olduğundan yine çok fazla soğumayacaktır.En iyi çözüm Heatpipe tasarımlı kule tipi soğutucular..
    Akasa X4 en ekonomik çözüm görünüyor. ama AC7 öneririm..

@Extaz karşılaştırdığın 4 ürünlerde grafikte Arctic Cooling7 intel stok fandan sonra en düşük performanslı ürün olarak görünüyor. karşılaştırıldığı soğutucular 12cm fanlı devasa yarım kg ağırlığında kule soğutucular AC7 ise 7cm fanlı ufak bir ürün (yani haksız bir kıyaslama) ben 5yıldır bu ürünü kullanıyorum.. işlemci Q6600 oc. suz 28°C boşta / 41°C yükte sıcaklıkları.
    (kasa CM-RC690 12cm lik 4fan 7v@900-1100dd de çalışırken kış günü 21°C ortam sıcaklığında Stress Test-Blend ile 10dk lık boşta/yükteki ölçüm sonucudur.)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.