Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: msw

Eski soğutucu ile yüksüz iken aldığım sıcaklıkları propeller ile yük altında bile almıyorum, üstelik anakart pasif soğutmalarına, ramlere, hard disklere ve ekran kartına da hava üfledigi için kasa içi bileşenlerin ısıları büyük ölçüde azaldı ayrıca gürültü oranı büyük ölçüde azaldı, kasam gerçekten rahatladı, aşağıdaki ss lerden sonuçları görebilirsiniz.

Kasanın diğer elemanlarına da hava üflediğini söylemişsiniz :) Bunu nasıl oluyor acaba çözemedim aydınlatabilir misiniz

PM ile de haberleştik ama herkesin görmesi açısından buraya da yazıyorum,

Anakartta bulunan işlemci çevresindeki soğutucular, kuzey köprüsü soğutucusu, ve ramlerin üzerinde bulunan soğutucular propeller soğutucu fanının altında kaldıkları için, fanın üflediği hava bu soğutucuları da etkilemekte oldugundan kasa içi bileşenlerin ısıları da azalmaktadır

• selam arkadaşlar
    benim sorum şu olacak

-ben kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağlamak istiyorum. kafamda planladığım önde bir fan arkada bir fan yan kapakta bir tane 12 lik fan ve bir tane de 8 lik fan işlemci için. 5 tl ye fan aldım bunlara ama hiç memnun değilim açıkçası hemde hiç! sessiz ve benim bu anlattığım olayı gerçekleştirebilecek fan önerilerinizi bekşiyorum :) en fazla bir fana da 15 tl veririm :D

saygılar
  • Merhabalar...

Bugün Cooler Master RC692 (CM 690 II) kasa aldım.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-pencereli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

Kasanın önünde ve arkasında 120mm fan bulunmakta. 2 veya 3 tane daha 120mm fan almak istiyorum. Ama hangi marka/model en sessiz ve en kaliteli, bunu bilmediğim için burada sorayım dedim. Tavsiyeleri bekliyorum... =)
  • Kısa bir süre önce aldığım Cooler Master V8 için test sonuçlarım.

Ana Bileşenlerim:
    Kasa: Coolermaster HAFX 942
    PSU: Cougar 700W
    Anakart: Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev 2)
    İşlemci: i7 950 (d rev)
    İşlemci Soğutucu: Coolermaster V8
    Ram: Kingston Hyper X 2000 mhz 6GB (3 x 2gb)
    Ekran Kartı: Zotac 480AMP

Oda sıcaklığı: 25˚C civarı
    Kasa fanlarım (4 adet) default 400-800 RPM arasında. Fan kontrolcüm olmadığı için yükseltemedim.
    İmkan olsa, aşağıdaki sıcaklık değerlerinin biraz daha aşağıya düşeceğini sanıyorum. Oda sıcaklığı da ayrı bir etken tabi.

Stock - 3.07 GHz:
    Boşta: 31-38˚C arası.
    Yükte: 47-55˚C arası

4.0 GHz:
    Boşta: 42-46˚C arası
    Yükte: 71-75˚C arası

4.3 GHz:
    Boşta: 51-56˚C arası
    Yükte: 88-92˚C arası

4.4 GHz:
    Boşta: 59-64˚C arası
    Yükte: 97-99˚C arası

4.3 ve 4.4'ü yalnızca deneme için yaptım ve günlük kullanım için önermiyorum. Şu anda 4.0'da kullanıyorum.
    Yukarıdaki değerlerin tamamı stabil test sonuçlarıdır.

Ayrıntılar için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_48925232/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 13 Mayıs 2011; 11:53:03 >

• Intel Pentium E5400
    Windows XP Professional SP3 (Build 2600)
    CPU Arch : 1 CPU - 2 Cores - 2 Threads
    CPU PSN : Pentium Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz
    CPU EXT : MMX, SSE (1, 2, 3, 3S), EM64T, VT-x
    CPUID : 6.7.A / Extended : 6.17
    CPU Cache : L1 : 2 x 32 / 2 x 32 KB - L2 : 2048 KB
    Core : Wolfdale (45 nm) / Stepping : R0
    Freq : 2722.39 MHz (201.66 * 13.5)
    MB Brand : MSI
    MB Model : G31M3-L V2(CN-7529)
    NB : Intel P35/G33/G31 rev 10
    SB : Intel 82801GB (ICH7/R) rev A1
    GPU Type : ATI Radeon HD 3400 Series
    DirectX Version : 9.0c
    RAM : 1024 MB DDR2 Single Channel
    RAM Speed : 403.3 MHz (1:2) @ 5-5-5-18
    Slot 1 : 1024MB (6400)
    Slot 1 Manufacturer : Nanya Technology

arkadaslar elimde böyle bi makina war. En süper soğutucu nedir bunun için? Fiyatın hiç önemi yok her ne olursa olsun.

• İlginiz çok teşekkür ederim. :)
  • Ne demek, ama fiyat sorun değil dediğiniz için en üst düzey olanlarını yazdım. Fiyat performans ürünlerine de bakabilirsiniz daha uygun fiyata da soğutma çözümleri sağlanabilir, ama soğutucu evladiyeliktir. Bir kez parasını verir ve sonuna kadar kullanırsınız
  • Peki anakartıma uygun mu bunlar? :S Ya da anakartıma göre ne tavsiye edersiniz? Sistem bilgisi yukardaki mesajda....
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebluecat

Peki anakartıma uygun mu bunlar? :S Ya da anakartıma göre ne tavsiye edersiniz? Sistem bilgisi yukardaki mesajda....

Anakarta değil işlemcinin pin'ine göre uyumu olur soğutucunun. Seninki LGA775 ki link verdiğim ürünler zaten her türlü işlemciye uyan ürünler. Asıl olay kasa genişliğinde. İlk 2 linkteki ürünleri rahat kullanabilmen için nereden baksan 18-20cm genişliğinde yan yüksekliğe sahip bir kasaya ihtiyacın var. 3. verdiğim ve benim kullandığım ürün olan Tuniq Propeller ise aşağı yukarı her kasaya uyar diyebilirim makul yüksekliği ile

Sen yine de kasanın genişliğini bir ölç veya araştır derim.

• Kasa küçük kasa ama ölçeyim... :)
  • Prolimatech Super Mega ve Zalman CNPS11X
    arkadaşlar bunlardan birini almayı düşünüyorum aranızda kullanan var mı? tavsiye eder misiniz ben internette okuduğum inclemelerden baya memnun kaldım. ancak türkiyede nerede satıldığını bulamadım o konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://www.legitreviews.com/article/1451/1/ (Prolimatech Super Mega)
    http://www.legitreviews.com/article/1616/1/ (Zalman CNPS11X)

• Sistem bileşenlerinizi yazarsanız, daha sağlıklı öneriler gelecektir. Kasa da önemli, çünkü bir de bunların kasaya sığıp-sığmama durumları oluyor...
  • aerocool xpredatorda kullanıcam ölçülere baktım uyuyor zaten o kasaya uymazsa başka kasaya olması zor diye düşünüyorum =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastzombie -- 8 Temmuz 2011; 10:10:12 >
  • AM3 cpu soğutucusu alacağım özellikle sessiz birşey arıyorum red scorpion var aklımda
    Fakat kasam feel hurricane 2 sığarmı bu kasaya?
  • selam arkadaslar amd phenom2 x4 955 islemcili yeni bir sistem yaptim ama kendi fani cok gurultulu sessiz ama iyi bir fan ariyorum oc filan yapmayacagim 75lirayi asmayan bir fan alacagim tavsiyelerinizi bekliyorum
    not: kasa thermaltake v3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dciftci -- 21 Temmuz 2011; 2:40:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikeke

selam arkadaslar amd phenom2 x4 955 islemcili yeni bir sistem yaptim ama kendi fani cok gurultulu sessiz ama iyi bir fan ariyorum oc filan yapmayacagim 75lirayi asmayan bir fan alacagim tavsiyelerinizi bekliyorum
    not: kasa thermaltake v3

O fiyat aralığında alabileceğin en iyi soğutucu ikinci el bir Sunbeam CoreContact Freezer olacaktır, satan birileri vardı galiba

Yoksa sen de Xigmatek Red Scorpion alacaksın o fiyat aralığında
  • AMD A6 X4 3650 Soket FM1 2.6GHz 4MB Cache 32nm

GIGABYTE A75M-UD2H AMD A75 Soket FM1 DDR3 1866MHz DVI&HDMI Anakart

bu sistemde aşağıdaki soğutucuyu kullanıyorum cok memnunum.güc kaynağı olarak Seasonic SS-750AT 80+ Plus Bronze 750W kullanıyorum.

XIGMATEK BALDER INTEL LGA775/1156/1366 & AMD 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • slm arkadaslar i5 750 ıcın f.p hava sogutucu onerebılırmısınız lutfen
  • Arkadaşlar sizce Akasa Venom Pico mu Zalman 9700NT mi? Anakart ASUS M2N-MX SE İşlemci AMD 64 X2 6000+
    Akasa Venom Pico
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
    Zalman 9700NT
     soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboytr -- 26 Kasım 2011; 20:31:13 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.