Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: serghat

AC7 nedir? Pahalı değilse alayım.

Arctic Cooling Freezer 7 Pro
    http://www.hepsiburada.com/arctic-cooling-freezer-7-pro-soket-775-islemci-sogutucu/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd9861

Bana kalırsa Akasa dan sonra en iyi fiyat performans ürünü.. (Performansı aralarındaki 14tl lik farka değer.)
    Çok büyük değil. ama etkili soğutuyor.
    Montaj için anakartı sökmen gerekmiyor. tak ve çevir soketli (intel stock fan gibi)..
    Üzerinde piyasadaki en iyi thermal pastalardan biri MX-1 sürülmüş halde geliyor.
     soğutucu tavsiyeleri

• arkadaşlar e8400 işlemci kullanıyorum,anakartım gigabyte ep35-ds3r.
    etkili soğutma için hangi işlemci soğutucusunu önerirsiniz.tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgkhn01 -- 4 Ocak 2010; 12:23:15 >
  • --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Bugün Yarın Thermalright cpu soğtucusu alıcam fakat almadan önce bir kez daha sormak istiyorum. Şimdi ben hepsiburada.com dan alıcam

Ürün Adı Birim Fiyatı ( TL ) Adet Sil
    THERMALRIGHT TRUE BLACK REV.C AMD/INTEL LGA775-COREi7 İŞLEMCİ SOĞUTUCU – (TR-TB120C) Fiyatı 110 TL

Bunun yanında ekstradan bi fan veya fan kontrolcü almam gerekiyor mu ? Herhangi birşeye ihtiyacım var mı ? Kuzey köprüsü Vs. Vs.

Şimdiden Teşekkür Ederim.
  • true black fansız satılıyor. fiyatı dediğin gibiyse iyiymiş aslında. yanına fan alman lazım. 3pin fan alırsan bir fan kontrolcüde alman gerekebilir sessizlik için yada 4pin bir PWM fan alırsın biostan ayarlarsın. Ama mutlaka bir fan alman lazım. Noctua NP-12, akasa apache ve xilence ın birkaç fan modeli çok tavsiye ediliyor. anladığım kadarıyla fanların kralı noctua(sessizlik/verim açısından) fakat 50 TL tek fan. Bence en mantıklısı noctua NH-U12P soğutucu almak. 2 tane NP-12 fanla geliyor 150TL. Soğutucu 50 TL ye geliyor. Diğer ekstra fanıda en düşük devirde eksoz veya intake fanı olarak kullanabilirsin kasanın toplam gürültüsünüde düşürürsün böylece. Fanlar 3pinli kendinden voltaj (dolayısıyla devir, dolayısıyla daha az performans daha az ses) düşürücü aparatlarıyla geliyorlar. 1156 soket kitleride çıktı sanırım ben şahsen ileride bunu almayı düşünüyorum. Gayette güzel sonuçlar almış birçok testte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camoka5 -- 18 Ocak 2010; 15:05:30 >

• herkese iyi forumlar daha önce bilgisayar kullanıyordum fakat hiç o/c ile uğraşmıyordum şimdi o/c ye merak saldım fakat işlemci ısım bariz şekilde artmaya başladı tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathlesshe -- 17 Şubat 2010; 18:58:24 >
  • thermaltake big typ vx öneririm
  • bende de intel Q9505 var.

hangi soğutucuyu tavsiye dersiniz ?

kasa olarak Coolermaster RC690 anakart olarak gigabyte p35 dsr var.
  • biraz araştırma sonucu

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0217

%20 indirim varmış
  •  soğutucu tavsiyeleri

1 sene önce vatandan almıştım

Ömrümde gördügüm en sesli fan bu sogutucuda üstündeki 92 lik 4pin fanın yerine sessiz 3pin fan taktım ses çıkmıyor ama fan hızıylada
    anakarttan oynanmıyor

Şiddetle Tavsiye etmiyorum
  • Mugen 2

yada

Megahelm
  • arkadaşlar intel corei7 1156 socketli cpuya o.c için bi soğutucu önerisi istiyorum her fiyat olabilir anakartımada imzamda yazılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpTraum -- 4 Nisan 2010; 14:31:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpTraum

arkadaşlar intel corei7 1156 socketli cpuya o.c için bi soğutucu önerisi istiyorum her fiyat olabilir anakartımada imzamda yazılı

Bende aynı sogutucudan istiyorum yalnız o.c icin degil ondan daha dusuk butceli...
  • bende laptop için 15 inç özellikleri sessiz olsun ve iyi soğutsun fiyatı 60 lirayı açmasın tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr07

bende laptop için 15 inç özellikleri sessiz olsun ve iyi soğutsun fiyatı 60 lirayı açmasın tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

kimseden bilgi yok mu???
  • Sunbeam Tuniq Propeller siparişi verdim yeni işlemcim phenom II için, 1-2 güne gelir testleri yayınlayacağım.
  • Sunbeam Tuniq Propeller ürünüm geldi testleri sunuyorum sonuçlar harika.

Eski soğutucu ile yüksüz iken aldığım sıcaklıkları propeller ile yük altında bile almıyorum, üstelik anakart pasif soğutmalarına, ramlere, hard disklere ve ekran kartına da hava üfledigi için kasa içi bileşenlerin ısıları büyük ölçüde azaldı ayrıca gürültü oranı büyük ölçüde azaldı, kasam gerçekten rahatladı, aşağıdaki ss lerden sonuçları görebilirsiniz.

Stok soğutma varken çekirdek ısıları yüksüz 56 derece, yük altında 70leri geçerken, Propeller ile prime95 testinde yük altında 55 dereceyi geçmedi,

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

Stalker oynarken yaşadığım takılmalar bile kayboldu, şiddetle tavsiye edilir.

soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 25 Ağustos 2010; 23:56:54 >

• Merhabalar

Şimdi konu şu, şuan kullandığım işlemcimde stok fan takılı, yaz günlerinde acayip sesyapmakta ve yük altında 55 dereceleri çok rahat geçmekte ve sistemi tıkamakta. Boşta ise 39-40 derecede ve sessiz. Orta düzey hatta düşük düzeylerde bir sistemim var farkındayım ama amacım bu sistemi en optimum halde kullanabilmek ve maksimumda hız aşırtabilmek. Kış günlerinde ve eski kasam ile ( kasamı değiştirdim) Gigabyte'ın easytune programı ile işlemcimi 3.6 ya çıkarıp kullanabiliyordum fakat şuan bunu yapmam neredeyse imkansız gibi. Sizden yardım istediğim nokta ise belirli bir bütçeyle şuan ki işlemcimi 3.4 - 3.6 dolaylarında kullandırabilecek ve sesi az olacak iyi bir işlemci fanı tavsiyesi.

Bütçem 35 TL civarında aslında fakat bunu yüksek performans ve stabilite adına 60-70 TL civarına çekebilirim.

Benim aklımdaki ürün ve ufak araştırmalar sonucu bu olmuştu : Arctic Cooling Freezer 7 Pro Soket 775 (Bunu 35TL ye alma imkanım var kullanılmış)

Bir diğeri ise hem ileriye dönük olabilecek : THERMALTAKE CL-P0477D BigType VP -çift fan- ( Bunu da 70 TL ye sıfır alabilirim)

Bir başkası da: Xigmatek Dark Knight (60 TL 3 ay kullanılmış)

Sistemim:
    > Intel Pentium 4 630 socket 775
    > Gigabyte 8I915P Duo-Pro
    > Kingston HyperX 2GB DDR2 800MHz
    > Powercolor ATI Radeon X1950 Pro (256Ram)
    > Samsung 500GB HD502HJ
    > Xilence 480W 120MM Fan PSU Redwing Serisi Pasif PFC
    > Xigmatek Asgard II Kasa (Arkada xigmatek 12 cm egzost fan mevcut, yan tarafına da 12cm'lik iki fan almayı düşünüyorum, şimdilik eski iki 8 cm'lik fan var)

Son olarak Arctic Cooling Freezer 7 Pro'nun 9.2cm lik bir fanı olması kafamı kurcalıyor ve 12cmlik bir fanı olan bir soğutucuya almışken daha sıcak bakıyorum. Baktığım birkaç test sonucu Big Typhoon alası geliyor insanın ama kurulumu ve anakartıma bu kasa ile takıp takamayacağım konularında tereddütlerim var Tabi bunların kasaya sığıp sığmama ve monte durumları da önemli.

Elimdekiler bunlar, yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: msw

Eski soğutucu ile yüksüz iken aldığım sıcaklıkları propeller ile yük altında bile almıyorum, üstelik anakart pasif soğutmalarına, ramlere, hard disklere ve ekran kartına da hava üfledigi için kasa içi bileşenlerin ısıları büyük ölçüde azaldı ayrıca gürültü oranı büyük ölçüde azaldı, kasam gerçekten rahatladı, aşağıdaki ss lerden sonuçları görebilirsiniz.

Kasanın diğer elemanlarına da hava üflediğini söylemişsiniz :) Bunu nasıl oluyor acaba çözemedim aydınlatabilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.