Şimdi Ara

soğutucu tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
40.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat Aralığına göre soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger -- 2 Eylül 2008; 0:15:47 >

• İlk mesajı ben yazayım bari sevgili kardeşim..
    30 - 60 ytl aralığında, Asus P5GD1PRO ve 3.2 Prescot işlemci ile beraber, AC Freezer7 kullandım. Sessizlik, stabilize, soğutma ve yakışıklılık konusunda 10 puan veriyorum kendisine.Üreticilerini de ayrıca tebrik ediyorum..

90 + ytl aralığında ise, Abit IP35-E anakart ve E6300 işlemciyi %72 oc ile, İNFİNİTY kullanıyorum şu an. Herşeyi ile 4x4 diyebilirim.Yalnız, kasası küçük olanlar kasayı değiştirmek durumunda kalabilir. Bir de azıcık büyük gibi sanki..
    Sağlıcakla kalın...
  • 90+ ytl
    Scythe Infinity CPU Cooler SCINF-1000
    Biostar ta690g

Artilari:
    (+)Montaji sizi şok edecek kadar basit.

(+)Buyuk olmasina karsin hafif. BigTyphon gibi anakartinizin yamulma derdi olmaz. hangi cpu sogutucusunu kullanirsaniz kullanin, mutlaka anakartin cpu yakinlarinda eksik vidalar varsa mutlaka takin veya takilmis olanlari belli zamanlarda kontrol edip sıkın. zaman asimindan gevseyebiliyorlar.( belki bunu okuyanlardan biri "harbiden ya, hele bir su vidalara bakayim, sıkayim eksik vidalari tamamlayayim" diyecektir :) )

(+)4 adet 120mm lik fan takilabilmesine ragmen su an fansiz kullaniyorum. 2 adet karsilikli fan ile 1 derecelik bir fark oldu 3200mhz de. elimdeki iki fanin yerlestirme varyasyonlarini denedim ( karsilikli. yanyana vb... ) ve hic bir degisiklik gozlemyemedim. farketmedi cpu sicakligi.

2600Mhz de (default) fansiz 19-21 derece
    2600Mhz de (default) tek fanli 20-21 derece :)
    3200Mhz de fansiz 30 derece :)
    3200Mhz de tek fanli 28 derece
    EKLEME1: bir arkadas sordugu icin ekleme yaptim. bu degerlerde oda sicakligini tam hatirlamiyorum, bakmak aklima gelmemisti. ama 30 derecenin %100 ustundeydi, hava sicakti o gunler. malum burasi Şanlıurfa :)
    NOT: Kullandigim fan fm123 ve 600 devirde kullaniyorum. cunku max devirde de kullansam cpu sicakliginda degisme olmuyor. yani kontrolleri ile minumumda. Mugen'in kendi orjinal fani 1xxx devirde calismasina karsin 600rpm de donen fm123 ten cok daha sessiz. benim tavsiyem Mugen icin ayriyetten ( benim yaptigim hata gibi) bir fan almayin. orjinal fan fazlasiyla size yeter.

(+)cpu frekansinizi ne kadar yukseltirseniz , esas o zaman sogutucu kendini gostermeye basliyor bu da tam bir o/c sogutucusu anlamina geliyor. bu sebeple Mugen (Infinity) ile diger sogutucular karsilastirilacaksa yuksek mhzlerde karsilastirilmali diye dusunuyorum. yoksa bir islemcinin defalt hallerinde ya da az bi oc yaparak cpu sogutucularini kiyaslamaya veya test yapmaya girerseniz Mugen siralamada ortalarda(belkide sonlarda) yer alacaktir!

(+)cpu sicakligi konusunda kendinizi guvende hissetme ( ki bu esas artisi bence :) )

eksileri:

(-) her anakart icin uygun olacagini sanmiyorum. cunku oncelikle ramlerimi cpudan uzak son iki slota takmama ragmen , ramler bunaliyor, hava almasi gerektigi gibi alamiyor. ama Mugen'in yerden yuksekligi ilk iki slota da ram takmaya musade ediyor. once ilk iki slotta idi ramlerim. baktimki ramler bakinca kaybolmus, bende son iki slota koydum. bu anakartta en azindan ramlerin dual calisma slotlari yan yana. slotlari numaralandirirsak 1,2,3,4 diye. bu anakartta ramleri dual olarak calistirmak icin 1-2 veya 3-4 e takmaniz gerekiyor. neden bunu soyluyorum? cunku bazi anakartlarda dual calisma 1-3 veya 2-4 e ramler takilarak saglanir. eger 1-3 veya 2-4 dual calisan bir anakarta sahipseniz , o zaman ramlerinizden birini sicakliga mahkum edeceksiniz demektir. ve isin dahada kotu tarafi fanli bir ram sogutucusu takamazsiniz yer olmadigindan
    (bu madde ram slotlari , cpunun hemen dibinde olan anakartlar icindi. eger anakartiniza cpu ile ramler uzakta ise ne mutlu size)

soğutucu tavsiyeleri

(-) chipset durumu... beni memnun etmeyen tek durum diyebilirim. ramlerim kendinden sogutucuya sahip oldugu icin cokta ram isinmasini onemsemiyorum. fakat chipsetin durumu Mugen ile ta690g ile belada diyebilirim. uzerini kapattigi icin ve mugenin fanlari yapi itibariyle anakartin uzerine ufleme yapmadigi icin ( tt bluorb2 de ki gibi degil yani) cok isiniyor ve anakartin sogutulmasinda da cok fazla etkili olmuyor. 60 dereceleri gordum chipset isisi olarak. su an 35-40 derecede(o/c siz kullaniyorum 2 gundur pc mi . birazda tasarruf edelim di mi :) ) . chipsetin isinmasi da o/c ye mani bir durum. ~3320Mhz yi gecemememi birinci olarak chipsetin cok isinmasina , ikinci neden olarak onboard ekran kartina bagliyorum.

soğutucu tavsiyeleri

(-) kasasi kucuk olanlar yan kapagi kesinlikle kapatamazlar. kasam feel hurricane olmasina karsin , resimde gordugunuz yan kapaktaki fanimi disaridan baglamak durumunda kaldim. hele ki kucuk bir kasada zaten mugen disari tasacagindan yan kapak kapanmayacaktir.

sonuc olarak kendi donanimim icin (anakart , kasa , vs...);
    montaj, %5 uzerinden %5
    fanli-fansiz cpu sogutma basarisi, %75 uzerinden %72,5 ( %72 az gibi geldi , %73 te fazla gibi geldi bana)
    cevreye bilesenlere etkisi, %20 uzerinden %5 (%5 i kasa ici hava surkulasyonuna yardim eden yandan hava uflemesi icin)

yani toplamda %82.5 genel anlamda basarili buldum uzun oldu galiba. sonucta inceleme topigi degil, anket-bilgi-gorus amacli acilmis bir topik oldugundan olsa gerek foto, ss koyma ihtiyaci gormedim

-----------------------------------------------------------------------------------------
    EKLEME2: su an (18ekim07) everestten aldigim sicaklik degerleri ss'si. havalarin serinlemesine bagli olarak cpu sicaklik degerleride dusmus durumda tabi. yukarida gozlemledigim sicaklik degerleri yaz sicagindaki degerlerdi. bu arada amd nin Q&N ozelligini ben hep kapali tutarim. bazilari soruyorda

cpu bosta,fan acik (minumum rpm de)
     soğutucu tavsiyeleri

cpu bosta,fan acik (maximum rpm de)
     soğutucu tavsiyeleri

cpu bosta,fan kapali (ss deki 204rpm ye kanmayin. everest fan 204 te calisiyor saniyor
     soğutucu tavsiyeleri

ORTHOS-stressCPU 10dk , fan devrini maximuma aldim(36 ile 39 derece arasi degisiyordu. genelede 38 derecede duruyordu)
     soğutucu tavsiyeleri

EKLEME3: bu son isi SSlerindeki degerler oda sicakligi 28 derece civarinda iken alinmistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalllavi -- 26 Ekim 2007; 13:25:21 >

• 90 +

Zalman 9700 led.
    Commando anakart.

Ben bu soğutucunun işini çok iyi yaptığını düşünüyorum.İşlemcim ve ısı değerleri,

Q6600

Default hız.Boşta.şu anda 28 derece.
    Default hız.Orthos 10 dk. 44 derece.

oc ile çok uğraşmıyorum ama.bir ara işlemciyi 3600 mhz de denedim.bu hızda sıcaklıklar yanlış hatırlamıyorsam,

Boşta 35 derece.
    Orthos 55 derece gibiydi.

Değerler minimum fan devrinde ( 1400 rpm ) alınmıştır.

Önce artılar.

+ Soğutma performansı çok iyi.
    + Tünel yapısı sebebiyle yapraklarda oluşan sıcaklık zorlanmadan direk egzos fanıyla dışarı atılabiliyor.Benim kasamda soğutucu tam arka egzos hizasına geldiğinden çok işlevsel.Ama her kasa böyle olmayabilir.Sıcak hava sistem içinde kalmıyor.
    + Fan çok sessiz.Minimum devirde ki ben işlemcimi default hızdayken minimum devirde( 1400 rpm ) kullanıyorum,fan sesini duyamazsınız.Ancak full devirde yani 2750 rpm devirde rahatsız etmeyecek kadar sesli.
    + Fan devrinin soğutucuyla birlikte gelen fan mate ile ayarlanabiliyor olması.Malum herkeste fan kontrolcu yok.Fan mate ile işlemcinizi kullanma durumuna göre fan hızını ayarlayabilirsiniz.
    + Malzemesi gerçekten çok kaliteli.Zalamn kalitesini herkes bilir.Kutu içeriği zengin ve eksiksiz.Sadece bir tornavidaya ihtiyacınız var.
    + Montajı kolay.Ancak arka aparatı takmak için anakartı çıkarmalısınız.Bunun dışında montaj son derece basit.
    + Görüntüsü gerçekten cezbedici.Özellikle ledli olan modeller kasaya hoş bir görüntü veriyor.
    + Commando anakartımda diğer sistem bileşenleriyle uyumsuzluğu yok, çakışmıyor.Bu konuda zalmanın sitesinden anakart uyumluluğu kontrol edilmeli.

Sıra eksilerde.

- En önemli dezavantajı soğutucunun montajdan sonra sağa sola oynuyor olması.Tabi oynuyor derken bilerek tutup sağa sola biraz sertçe oynatmanız gerekiyor.bunun dışında kendiliğinden oynamıyor.Bu yüzden kasa içine müdahele ederken oldukça dikkat etmek gerekiyor.Elimizin çarpması soğutucunun açısını değiştirebiliyor.
    - Biraz pahalı gibi.Rakipleri düşünüldüğünde fiyat dezavantaj.
    - Soğutucu büyük.Dar kasalarda kullanımı zor olabilir.Ben fell II ile kullanıyorum.Herhangi bir sorun yok.en az bu büyüklükte bir kasada kullanılmalı diyorum.
    - Yaprakları çok fazla ve çok ince.Bu büyük avantaj ama temizlik açısından da dezavantaj.
    - Fanının değişmiyor olması.Performansından dolayı gerek yok ama değişmek isteyen olabilirse böyle bir şansı yok.

Sanırım 100 üzerinden 80 puanı hakediyor.En çok kırdığım puan soğutucunun yukarıda bahsettiğim gibi oynuyor olması.Tabi bu benim yorumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promet -- 18 Ekim 2007; 15:10:36 >

• benimde katkım olsun:)

60-90 YTL

THERMALTAKE BİG TYPHOON AMD ATHLON 3500+ ASUS A8N5X ANAKART İLE kullanıyorum.
    soğutucudan gayet memnunum sessiz işlemcim boşta 28-30 derece load halinde iken en fazla 40 derece oluyor.

artıları:performans açısından çok gusel
    fiyat aralığı makul
    sessiz

eksileri:montajı azda olsa uraştırıyor.
    şu aralar bulmak zor:))
    birde biraz irice bi soğutucu her kasaya olmamyabilir.

soğutucu tavsiyeleri
  • katkıda bulunan arkadaşlarım, AMFİBİ, kallavi, promet ve unicorns , çok teşekkürler
  • CoolerMaster Hyper 6+ PR-UNH-P0U1 Fan
    Pentium 4 640 3,2 Ghz veya Pentium D Dualcore 923 3,0 Ghz 2*1Mb Cache Cpu da İncelemesi Yapılıyor.
    Ürünün Piyasa Fiyatı : 65$

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 28 Ekim 2007; 12:48:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • su soğutma, ve piyasada satılan her türlü soğutmanın incelemesini yapabilirsiniz arkadaşlar sanırım 1 saati geçmez, ve farklı farklı soğutmaların tavsiye ve tanıtımını yapabiliriz burada

maksadım , el ele vererek komple bir tavsiye başlığı oluşturmak
  • bende TT Big Typhoon kullanıyorum
    işlemcim e6750 günlük 3.7 ghz de kullanıyorum işlemcim boşta 20-25 derece (speed-step açık) yükte ise 40 dereceyi geçmiyor

+ ları
    performan olarak çok başarılı bence
    sessiz
    üzerindeki 12cm fan rahatlıkla değiştirilebiliniyor
    fan dik üflediği için yüksek cfm li fanlar kullanıldığında kuzey köprüsü ve mosfetlere bir nebze yardım edebiliyor
    4 noktadan sıkıldığı için işlemciye tam oturuyor
    blok kısmı oldukça büyük
    rakiplerine göre ucuz

- leri
    montajı biraz zor
    içindeki kurulum anlatan broşür berbat
    KULLANMAK İÇİN YAN KAPAKTAN HAVA ALMASI ŞART
    çok büyük olduğu için yan kapaktan hava almıyorsa performansı çok düşebilir(fan kapağa çok yakın duruyor)
    biraz ağır

diyeceklerim bu kadar kullanıyorum menunum f/p oranı en iyi soğutucu bence kasanız yan kapaktan taze hava alıyorsa en iyi soğutucu bu diyebilirim

soğutucu tavsiyeleri

bunlarda sıcaklık değerleri iki ss dede işlemci 3.8 ghz hızındadır

idle
     soğutucu tavsiyeleri

load
     soğutucu tavsiyeleri

@unicorns
    hocam eğer imkanınız varsa bt yi benimki bağlayın(sizinkini 90 derece döndürerek) çünkü sizinki bu şekildeyken ısı yaprakları egzost fanın önünü kapatıyor hem kasa içindeki sıcak havayı atmayı engeller hemde bt den çıkan sıcak hava kasa içine dağılır 90 derece döndürürseniz daha iyi soğutacığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberk23 -- 21 Ekim 2007; 17:17:26 >

• 60-90 arası zalman 9500 led ben çok memnunum
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer35

60-90 arası zalman 9500 led ben çok memnunum

evet 9500 led bende de var ce gayet iyi fakat 7700 cu vardı önceki fan. çok fazla fark yok aralarında linki burda fiyatı da
  • Bilal hocam el yapımı su soğutma da dahi mi bu listeye?
  • yok değil ümit herkesin alıp ulaşabileceği parçalar olursa, hazır setler falan, onlara yer verelim istiyorum. gördüğün gibi çok sık soğutucu tavsiyesi başlıkları açılıyor, burası yeterli hale gelince o başlıkları buraya yönlendireceğiz
  • arkadaşlar e6600 c2d işlemciyi üstünde gelen stok fanla kullanıyorum ve acaip derecede ses yapıyor
    overcolock veya başka bir işlem uygulamadım işlemciye
    bu sesi kesebilmek için ucuz bir işlemci fanı tavsiyeniz varmıdır
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0235
    mesela bu ürün nasıldır sesi kesermi
  • ocz vendetta yı tavsiye ederim e2160 işlemcide 1.5750v ve 3.4ghz de ısı 58 dereceyi geçmiyor.fiyatı 60ytl

soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri
     soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Kasım 2007; 19:45:12 >

• ZALMAN ZM-NC1000 aldım ve çok memnunum 20 dereceye kadar fark ettiriyor bu da oyunlarda müthiş bir performans almama vesile oluyor fiyatı 75 ancak internette 86 olarak var ben elden aldığım için pazarlık payım oldu.

soğutucu tavsiyeleri
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SX-120CL

arkadaşlar bu cpu soğutucu nasıl?anakartım p35ds4 ve üzerindeki heat pipelar sorun yaratırmı sizce?şu an macunsuz kullanıyorum boşta 30-35 derece, yükte ise 45-50 derece stok fanla!bikaç güne kadar arctic silver 5 sürcem ve üstüne bide bundan alsam işlemci sıcaklığı ne değerlere ulaşır?(işlemci default halde fakat alındığı takdirde 3500mhz de kullanılacaktır,E6750)
  • Merhaba
    0-30 Ytl Aralığında Glacialtech Sc 775 Lga Soğutucu
    Igloo 5050
    Anakart Olarak Asus P5pl2-e Anakart İle Kullandım İşlemci Pentum 4 631 3.0 Ghz Boşta Yazın 36 Dereceydi Şu Anda O Fanı Kullanmıyorum Valla O Fanla O İşlemciye 1.6 vcore Verip 4890 Mhz De Boot Ettirebilmiştim Ama Kaliteli Bi Macun Kullanmalısınız Overclock Yapacaksanız
    Fan Dönüş Hızı Max 3800 Rpm Pwm Modelinde Ben light Modelini Kullandım
    Görüş Olarak Fiyatına Göre İyi Bi Soğutucu Aparatlı Sistem Olduğu İçin Tam Baskı Yapıyor
    Soğutucunun Resimleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

soğutucu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 27 Kasım 2007; 22:38:17 >

• 60-90 ytl arasında TT Big Typhoon bana göre eniyisi , 90+ olarak ise zalman 9700led oldukça iyi.

Coolermaster hyper6+ , TT Big Typhoon ve Zalman 9500led in hakkında izlenim oluşturacak kadar bu soğutucuları kullanıdm ve hala 9500led kullanıyorum.

Coolermaster hyper6+; oldukça iyi soğutucu fakat bir okadar da sesli çalışıyor.En düşük devirde bile ses sizi rahatsız edebilir. Üzerindeki 10cm lik sıradışı çaplı fanı, yenisini bulamadığınızdan solayı değiştiremiyorsunuz. Bence pekte tercih edilecek bir dürün değil bana göre.

TT Big Typhoon; Fiyat/performans oranı çokiyi üzerindeki stock fanın yerine extra bir fan takılınca daha bir başarılı olabilir. Bana göre kötü olan yönleri; 1. oldukça büyük olması, 2. havayı üstten alması( yani zalman 9500led gibi yan taraftan alsaydı bence başarımı daha bir artabilirdi)

zalman 9500led ; Küçük boyutu ve görünümü ile gönlümde taht kurmuş bir soğutucu o Özellikle pencereli bir kasanız varsa oldukça keyif alabilirsiniz soğutucuyu izlemekten. Yanında gelen manuel fan kontrol cihazı oldukça işe yarıyor.Tek eksiği sabitleme aparatının soğutucu bloğa sağlam şekilde basmayışı. Yani biraz kuvvet uyguladığınızda soğutucuyu sağa sola doğru çevirebilirsiniz.

• @kallavi: Hocam, Schyte Mugen için "Ram'lerin üstünü kapatıyor" demişsin ama bence senin montajında sorun var. O soğutucu normalde senin taktığından 90 derece döndürülerek montajlanıyor. Böyle yaptığın takdirde ram'lerin üzerine denk gelmeyecektir ve kanatlar fanın tamamını kaplayacağı için fanlı kullanımda performansta daha da artış bile olabilir. Şu an benim aklıma en çok yatan soğtucu bu. Sanırım alacağım

Edit: İncelemedeki fotoğrafa biraz daha dikkatli bakınca durumu anladım. Heralde kuzey köprüsü yüzünden böyle montajlamak zorunda kaldın. Kötü bir durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 11 Aralık 2007; 1:22:02 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.