Slm arkadaşlar, dün bilgisayarımda çıkan bir sorun nedeniyle bilgisayarın parçalarını defalarca söküp takmak zorunda kaldım. Bu sırada işlemci pasif soğutucusunun anakart'a bağlanan tırnaklarından birini kırdım, bu yüzden pasif soğutucu işlemciye tam yapışmıyor ve işlemci ısınıyor. Bu nedenle bilgisayar açılmadı, power tuşuna basar basmaz bilgisayar durmadan kendini resetliyordu.. Bende kırılmış tırnağın yerine bir kibrit çöpü sıkıştırdım, bilgisayar açıldı ama işlemci yinede 55 dereceye kadar ısınıyor ne yapmamı önerirsiniz? Sırf o tırnak yüzünden pasif soğutucuyu mu değiştireceğim şimdi ben?
Merhaba,
Maalesef değiştirmeniz gerekmekte. O şekil de kullanmanızı önermem.
Bütçenize göre, bir fan almanız sizin kârınıza olacaktır.
Bu tırnağın işini görecek bir işlem var mı? Uğraşmam sorun değil, yeter ki işe yarasın..
Tekrar tırnağı yerine yapıştırabilirmisin?
Kopan tırnağı bulamıyorum, kayıp.. :)
O zaman onun yerini aratmayacak bir aparat ilave etmen gerekiyor.
Olmazsa, boş yere efor sarf etme. 20-25 Türk Lirası gibi bir rakama yeni bir işlemci fanı alman senin yararına olacaktır.
Anladım teşekkürler.. Ama kırık olan fan'ın tırnağı değil, pasif soğutucunun tırnağı..
anladığım kadarı ile intel kullanıyorsunuz. Size yardımcı olabilirim. Pm den kaç pin lazım söyleyin göndereyim. Ya da isterseniz çok daha iyi aktif fanlarda ücreti karşılığı olabilir. Ama standart fan lazım diyorsanız lafı bile olmaz gönderebilirim arkadaşlık ölmedi ya
Saygılarımla
Termal macun kullandığınız mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: dj batuhan
arkadaşımınızın sorunu tam olarak macunla alakalı değil. Soğutucu pasif soğutucu ve tamamen işlemiye oturuyor. Sadece üst kısmındaki bakır kısım tutmuyor. Bakır kısmın bir ayağı kırıldığı için havaya kalkıyor. Yoksa alt tepsi tamamen oturmuş anladığım kadarıyla.
quote:
Orijinalden alıntı: afsinedremitli
anladığım kadarı ile intel kullanıyorsunuz. Size yardımcı olabilirim. Pm den kaç pin lazım söyleyin göndereyim. Ya da isterseniz çok daha iyi aktif fanlarda ücreti karşılığı olabilir. Ama standart fan lazım diyorsanız lafı bile olmaz gönderebilirim arkadaşlık ölmedi ya
Saygılarımla
Çok teşekkürler ama sizi zahmete sokmak istemem, biraz uğraştıktan sonra yapıştırmayı başardım. :)
quote:
quote:
arkadaşımınızın sorunu tam olarak macunla alakalı değil. Soğutucu pasif soğutucu ve tamamen işlemiye oturuyor. Sadece üst kısmındaki bakır kısım tutmuyor. Bakır kısmın bir ayağı kırıldığı için havaya kalkıyor. Yoksa alt tepsi tamamen oturmuş anladığım kadarıyla.
Hocam ben termal macun uygulanır ise biraz tutabileceğini düşündüm. Fakat tırnak oturmuyor ise elbet zamanla yine yerinden çıkıp problem yaratıcaktır. Uygun fiyatta fanlar bilgisayarcılarda mevcut almanız iyi olacaktır.
quote:
quote:
Evet aynen öyle..
quote:
quote:
quote:
Hocam ben termal macun uygulanır ise biraz tutabileceğini düşündüm. Fakat tırnak oturmuyor ise elbet zamanla yine yerinden çıkıp problem yaratıcaktır. Uygun fiyatta fanlar bilgisayarcılarda mevcut almanız iyi olacaktır.
Gayet iyi yapıştırdığımı düşünüyorum, bi sorun olmaz heralde ama şimdi aklıma takılan şey işlemciyle bir işim olduğunda yerinden çıkaramıyacağım çünkü çıkarırsam pasif soğutucuyu tekrar yapıştırmam gerekecek..
tekrar sökerseniz iyicene üzerinde kalan termal macunu temizlemeniz lazım. Fakat bunlar tamamen mantıksız. Neden bir soğutucu almıyorsunuz? Bu sefer pasif de değil bence aktif alın.
quote:
tekrar sökerseniz iyicene üzerinde kalan termal macunu temizlemeniz lazım. Fakat bunlar tamamen mantıksız. Neden bir soğutucu almıyorsunuz? Bu sefer pasif de değil bence aktif alın.
Termal macun kullanmıyorum o sorun olmaz ama sonraki bilgisayar temizliğinde yapıştırdığım yeri söktüğümde yeniden yapıştırmayayım bari o zaman yenisini alırım..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme