Şimdi Ara

Soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuanda kullanmakta olduğum Macbook umda oyun oynamak istiyorum. Oyun derken de bahsettiğim Diablo3, Starcraft2 oyunları.. Model 104TU/A ve 1gb GT 650M harici ekran kartım mevcut sistemimde. Kaldırmasına full grafikte kaldırmakta fakat 70 dereceleri geçen CPU ve GPU sıcaklıkları olduğunda fan controler programı ile 5K-6K rpm lerde çalıştırıyorum fanlarımı..

Bu şekilde sıcaklığı anca kontrol altına alabiliyorum. Şuanda "Thermaltake Massive 23t LX" notebook soğutucusu kullanıyorum. Pek te işe yaradığını söyleyemiyorum. Bana daha güçlü tavsiye edebileceğiniz notebook soğutucusu varmıdır? İşe yararlığı konusunda deneyimleriniz varsa aktarabilirseniz sevinirim.

Bu arada normal kullanımda sistemim 40-45 dereceleri geçmez..

Yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tydd -- 20 Ocak 2014; 13:29:18 >

• ZALMAN NC3000 kullanıyorum.Kenarları plastik kaplı olsada yüzeyi alüminyum.Soğutması gayet güzel.Ben alırken sessiz olmasından dolayı tercih ettim.Gayet sessiz çalışıyor.Tozlandığı zaman kolay açılıp temizleniyor.Birde alırken içinde adaptör vermiyorlar usb aparati ile geliyor.Ama bilgisayarda yanyana 2 usb girişi olmadığı için adaptör almak zorunda kalıyorsunuz.
  • mogosan kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz modeli araştırdım ve biraz inceledim. 220mm çaplı fan ve 620-720 rpm dönüş aralığı demiş buna istinaden de 17-23dB bir ses yaptığı söylenmiş.. Ve tabi bahsettiğiniz gibi alüminyum & plastik kasa..

Kullandığım Thermaltake de çok benzer, 230mm çaplı fan, 600rpm (fiks, ayarlanamaz) dönüş hızı ve 17dB lik bir ses çıkartmakta.. Ve yine alüminyum & plastik bir kasa modeli..

Demekki piyasadaki F/P soğutucuları birbirine yakın ve çokta efektif değil benim kullandığıma göre.. Bu işe artık bir çözüm bulmaları gerekmekte malesef ki..

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim
     Soğutucu tavsiyesi Soğutucu tavsiyesi

• Uyuşturucu sağlığa zararlıdır. :(

Şabaka bir yana Zalman'ın son koyduğun resimdeki ürününü kullanıyorum, memnun değilim. Tıkırtı yapıyor. Distribütörle görüştüm, kabul etmediler.

Tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyepesto -- 20 Ocak 2014; 23:21:43 >
  • Kasa yapısından ötürü macbooklar soğutucu için uygun değil hiç birinden verim alamazsınız. Ben bir ara buzla soğutma yapıyordum gayet başarılı soğutuyordu. Ama sonra bozarım diye bırsktım fakat 1 hafta resmen fan çalışmadan kullandım üstelik grafikleri ve işlemciyi çok zorladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yanıltıcı cevap. Tam tersi, MacBook'lar alimünyum yapısıyla soğutma için en uygun cihazlar. Zira ısı iletiminin en aktif olduğu elementlerden biri alimünyum. Bu nedenle yine alimünyum bileşenleri olan ve soğutma algoritması başarısız olmayan ürünler MacBook'larda çok rahat etki eder. Sizin buz ile sonuç almanızın da sebebi budur.

Dilerseniz aktif soğuk sıvı dolaşımı olan bir panel yapıp üstüne koyarsınız, o zaman da etkili sonuç alırsınız. Ama önemli olan bağlantı noktalarının ısı iletebilmesi.
  • Ben de "kaf-sin-kaf" arkadaşımıza katılıyorum. MBP ların alüminyum unibody kasaları, kesinlikle ısıyı dağıtabilmek ve daha düzgün bir denge sağlamak için tasarlanmış kasalardan. Bir çok laptop a göre de çift fan kullanan bu gövdenin tek kusuru bence sıcak hava çıkışları.. Hem alt hem de ekran tarafında bulunan egzoz çıkışları bu cihazların sıcaklığını dışarı atmak için yeterli gelmiyor.

Benzer durumu Dell XPS 1645 de de yaşamıştım.. Şayet MBP ların ekranlarındaki cam olmasaydı, egzozdan çıkan sıcak hava LCD panele zarar bile verebilirdi.. Elinizi LCD nin klavye ile bağlandığı kısma tutarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Fakat yine de soğutucu gerçekten genel olarak çok efektif birşey değil sanıyorum ki.

Dün Diablo 3 ü, 2.5 saat kadar aralıksız oynadım;

Maksimum CPU sıcaklığı: 80 derece
    Maksimum GPU sıcaklığı: 78 derece ye çıktım. Yurtdışı sitelerden edindiğim bilgilere göre intelin bu cihazlarda kullandığı "İ serisi" çekirdeklerin Tj Max değerleri 105 derece imiş.. Bu biraz rahatlattı beni.. Ama GPU yu bilemiyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    12700k için soğutucu önerisi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bana mi ogretiyisun macbooklari kisa pantolla gezerken elimde macbook vardi benim. Hava dolasimi sogutucu icin uygun degil. Yukaedan havayi alip alttan veren bir sistem var. Sen alttan havayi uflersen bir ise yaramaz. Bosuna sogutuculara para vermeyin. Yabanci forumlari incelemeni oneririm. Aluminyum isi ceker bu konuda hem fikiriz. Ama fanla sogutmak icin havayi alttan degil ustten ufletmen lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu okudum da, benim makina da sorun var ozaman ben normal kullanımda bile (safari e-posta download) 75-90 derecelere çıkıyor hatta abartmıyorum 105 dereceye çıktı kapattim makinayi dinlenmesi için.

NFS Rivals'de kasmasının sebebi bu olabilir mi acaba oyunu heveslendim oynayamadım

Saygılar
  • burcink kullanıcısına yanıt
    Ürünün modeli nedir?

Bendeki MD104tu/a, dediğiniz değerler epey bir yüksek. Kasma yapar evet, ama direk bundandır demek doğru olmaz..

Ben dün tekrar baktım normal office kullanımı diyebileceğimiz kullanımda 38 derece.. 40-45 demiştim ama daha bile düşükmüş.
  • MC975TU hocom ben daha 49 dereceyi bile göremedim hocam :)

Saygılar
    Benim cihazın üst modeli olarak gözüküyor fakat sorun bilemiyorum ama kasa inceliğinden geliyor olabilir?

Aynı işlemciyi kullanmalarına rağmen daha dar alanda ısı kontrolü sağlamaya çalışmak sıkıntı yaratmış olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla sizin ürününüzün kasası ile benim ki arasında ciddi bir fark var. Onun dışında egzoz kanalları tozlanmış olabilir. Bir açıp ona da bakmak lazım..
  • Açmaya açarımda garanti dışı kalır diye cesaret etmek istemiyorum yoksa elimden gelir Asus'umu çok temizlemiştim. İzne ayrıldığımda servise bırakacağım zaten

Saygılar
    Anladım.. Tabiki bir servisin yapması daha doğru olur Umarım bir problemi yoktur.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

konuyu okudum da, benim makina da sorun var ozaman ben normal kullanımda bile (safari e-posta download) 75-90 derecelere çıkıyor hatta abartmıyorum 105 dereceye çıktı kapattim makinayi dinlenmesi için.

NFS Rivals'de kasmasının sebebi bu olabilir mi acaba oyunu heveslendim oynayamadım

Saygılar

bendede durum farklı değil. :D
     Soğutucu tavsiyesi

• http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/18/55c7.jpg

O yine iyi hocam benden bir örnek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç 90' nı görmedim, 80 lerde filan .Ama senin fanlar az çalışıyor gibi geldi.Benimki 5.8k left 5.4k right ,76 civarında gezinirken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogosan -- 21 Ocak 2014; 20:24:33 >
  • Woowww

Şuan da Diablo 3 açık ve arka planda çalışmakta ve safariden size yazarken ki bir screenshot görüntüsü:

http://postimg.org/image/wl9mwj3dz/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tydd -- 21 Ocak 2014; 21:06:28 >
  • Zalman N3000 ile kullanıyorum. Browser + Twitter ile standart ısı değerleri ekte.

Bu da daha önce foruma eklediğim başka bir örnek. Benim ısı değerlerim bu şekilde.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1084067/4312783F0E2B40618C1FA7A0BB5B4F0B.jpg
     Soğutucu tavsiyesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.