tüğü bitmemiş yetimi kurşuna dizmek de çağdaşlık mıdır?
ABD-Israil'e asla çağdaş demedim. 3 oldu söylüyorum. Benim ilk cümlemde cağdaş kavramına dair bir olgu yoktu!
pek ulke stratejısıne uygun bi durum deil. spaklatorler iş basında gibi geldi..
quote:
Orjinalden alıntı: NoVaRiX
quote:
Orjinalden alıntı: somali
tüğü bitmemiş yetimi kurşuna dizmek de çağdaşlık mıdır?
ABD-Israil'e asla çağdaş demedim. 3 oldu söylüyorum. Benim ilk cümlemde cağdaş kavramına dair bir olgu yoktu!
abd israile çağdaş demedin iran çağdışı diyorsun peki bu ülkenin stratejisi ne olmalı sence?
valla girebilirsek girelim.kerkuk u alırsak AB YE İHTIYACIMIZ OLMAZ...
Yaa yok ebesinin... töbe töbe yaa olmaz öyle şey. İran kimmiş ki bizimli müttefik olma isteğini dile getirecek!
VALLA BEN ONU BUNU BİLMEM KUZEY IRAK ABDULHAMİTİN MALIYDI.BİR TÜRK OLARAK BENİM ORALARDA GÖZÜM VAR.KEŞKE Bİ ŞEY OLSADA ORALARA GİRİP ALSAK AMA İMKANSIZ TABİ ARTIK.BENİMKİSİ SADECE HAYAL.
quote:
abd israile çağdaş demedin iran çağdışı diyorsun peki bu ülkenin stratejisi ne olmalı sence?
bu ülkenin çıkarına hangisi en çok uyuyorsa o yapılmalı. Şuanki şartlar altında Türkiyenin Kerkük olayına girmesi uluslararası ekonomi-siyasi arenada intihar olur. Ancak PKK gerekçe gösterilerek kuzey ırakta bir takım kilit noktalar kontrol altına alınabilir. Zamanla orada Türk gücü arttırılır ve stratejik anlamda bize büyük katkı sağlar. Ancak tüm bunlar olurken rejimimizi tehdit eden unsurları bu topraklara ihrac etmeye çalışan, çağdışı bir Iranla asla ve asla işbirliği yapılmamalıdır.
İranla Pkk'ya karşı askeri bir işbirliği neden yapılmanasın ki ? Bunu İranın rejimiyle ne alakası var? O İranı ilgilendirir. Kendi iç meselesidir. Ayrıca Avrupa birliğine kimsenin girmek istediği falan yok. Bizim emperyalizmin uşağı olmuş medya bu AB'yi bize cennet gibi gösteriyor. Sanki AB'ye girince sihirli bir değnek her şeyi düzeltecek. Halkımız da buna inandı tabi . Ama insanlar artık gerçekleri görüyor. Ab'nin bize çifte sıtandart uyguladığı, iç işlerimize karıştığı, Türkiye günden güne bir sömürge haline getirmeye çalıştığı, bölünmesine zemin hazırladığı bir gerçek artık.
quote:
quote:
bu ülkenin çıkarına hangisi en çok uyuyorsa o yapılmalı. Şuanki şartlar altında Türkiyenin Kerkük olayına girmesi uluslararası ekonomi-siyasi arenada intihar olur. Ancak PKK gerekçe gösterilerek kuzey ırakta bir takım kilit noktalar kontrol altına alınabilir. Zamanla orada Türk gücü arttırılır ve stratejik anlamda bize büyük katkı sağlar. Ancak tüm bunlar olurken rejimimizi tehdit eden unsurları bu topraklara ihrac etmeye çalışan, çağdışı bir Iranla asla ve asla işbirliği yapılmamalıdır.
NoVaRiX ARKADASIM NE KADAR ANLATIRSAN ANLAT KARSINDAKİNİN ANLAMAK İSTEDİĞİ KADAR HERSEY KESİNLİKLE DUSUNCELERİNE KATILIYORUM BU ULKEYE SERİAT GETİRMEYEK İSTEYENLERİDE DİNİ BUNA ALET EDENLERİDE KINIYORUM....
quote:
Orjinalden alıntı: NoVaRiX Kadınlarını zorla kapatmak ÇAĞDIŞILIKTIR! Insanların özgürlüklerine müdahale etmek ÇAĞDIŞILIKTIR! Senin inancını paylaşmadığı için idamla tehdit etmek ÇAĞDIŞILIKTIR! Evli olmadığı biriyle cinsel birliktelik yaşadığı için kadınları taşlamak ÇAĞDIŞILIKTIR! Ülke yönetimine DiNi karıştırmak ÇAĞDIŞILIKTIR! Dünya devi olmanın ONCE EKONOMiDEN geçtiğini ve IRAN'ın ASLA BÖYLE BİR ÜLKE OLAMADIĞINI BİLMEK iSE çağdaşlıktır! Dikkat edersen cümlemde ÇAĞDAŞLIK kavramı geçmedi. Bana kalkıp burda son derece duygusal yaklaşımlarla IRAN-Venezuella muhabbeti yapma! Gerçek çok farklı bunu biliyorsun! SAVAŞTA YENMEK DEMEK İŞGAL ETMEK DEMEK DEĞİLDİR. ABD Iran'a girer, ekonomisini darmaduman eder ve çıkar! O zaman hala IRAN kazanır dersiniz siz! Pardon birde Kuba ve Venezuella var dimi?
kadını zorla kapatıyorlar çünkü senin gibi uçkuru bozuklardan korumak için. özgürlükten anladığın nedir? orada ki yahudi veya kürt veya azeri sendekinden daha özgür. devlet tvleri bağıra bağıra ana dilllerinden yayın yapıyor.. yoksa özgürlük anlayışın etilerdeki gibi mi? 3. maddede tamamen sallamışsın. hiç bilmiyon iranı.. 4. toplumu kerhaneye çevirmemek için aldıkları bi önlem. 5. din bir anayasal kurum görevi görüyorsa ve kimsenin hakkını kimsede koymuyorsa ha din olmuş ha krallık.. bunu anlamayanlar bence çağ dışı. 6. dünyaya kafa tutup herşeyini kendi üreten bir ülke çağdaştır. sen istediğin kadar konuş. donundan kulak çöpüne kadar herşey gavur malı..
7. asla içgüdülerinle konuşma, çünkü insan hayvan değildir..
quote:
Orjinalden alıntı: YüzBaşı_ Yaa yok ebesinin... töbe töbe yaa olmaz öyle şey. İran kimmiş ki bizimli müttefik olma isteğini dile getirecek!
sen kimsin ya! amerikan köpeği olmaya devam diyon yani.. sıra sana gelince görürüz..
Beyler Türkiye 'de din ve devlet işleri birbirine karıştığı için böyle. Atatürk'ün en büyük hedeflerinden biri Devlet işleriyle Din işlerinin ayrı tutulmasıydı. Şöyle bir etrafıma bakıyordumda karıştırmak istiyen okadar insan varki..
dağlarında pkk yı barındıran her gun en az bir sehit cenazesini bizlere yollayan muslumanlıgı terorist gosteren kıbrısı hala tanımayan bir milleti savunuyorsunuzya yazık..................... uckur cozme diye kapanmaymıs kapalılar turbanlarını artık erkeklerden once cozuyolar haberin yok galiba.........
yazıklar olsun onları destekleyenlere diyorum
quote:
Orjinalden alıntı: queensnake
quote:
quote:
NoVaRiX ARKADASIM NE KADAR ANLATIRSAN ANLAT KARSINDAKİNİN ANLAMAK İSTEDİĞİ KADAR HERSEY KESİNLİKLE DUSUNCELERİNE KATILIYORUM BU ULKEYE SERİAT GETİRMEYEK İSTEYENLERİDE DİNİ BUNA ALET EDENLERİDE KINIYORUM....
allahalla
kardeşim birşey merak ettim arkadaş efendi bir şekilde cevaplamış ben de tekrar bişeyler yazmanın mantıksız olduğunu düşündüm kapandı konu sana ne oluyor yırtık çoraptan çıkar gibi..
quote:
uckur cozme diye kapanmaymıs kapalılar turbanlarını artık erkeklerden once cozuyolar haberin yok galiba.........
böyle genellemeler yapmamanı öneririm. terbiyeli olmakta fayda var.
quote:
dağlarında pkk yı barındıran her gun en az bir sehit cenazesini bizlere yollayan muslumanlıgı terorist gosteren kıbrısı hala tanımayan bir milleti savunuyorsunuzya yazık..................... uckur cozme diye kapanmaymıs kapalılar turbanlarını artık erkeklerden once cozuyolar haberin yok galiba.........
adamlara her seferinde küfür ediyonuz. sonra niye iran bunları yapmadı diye konuşuyon utanmadan. götünü yaladığın amerika yapsın o zaman. sırf adamları iranlı diye bu ülkenin soytarları adamlara bürokratik engeler çıkarırken. senin kıbrısının neyini tanıyacak. artık akıllı olma vakti geliyorda geçiyor bile. sırf ideolojin uymuyor diye yazıyorsun bunları.
iranı iyice bi öğrenin ondan sonra yazın. genelkurmay-cumhurbaşkanı- meclis başkanı-başbakan sıralamanız ne zaman doğru olursa o zaman adam olursunuz.. bu kafayla bu milleti daha çok dürterler yazık valla. Allah sonumuzu hayır etsin.
bana irandan şunu fazla yapıyoruz diyeceğiniz bişey varsa ekleyin, bilgimiz artsın..
ne adamlar var ya bu forumda, venezuelaymis kubaymis, iran amerikayi daitirmis, saka falan yapiosunuz herhalde, kuba yi bir gun bitmeden amerika yeryuzunden siler kumsala cevirir tum ulkeyi, amerika irak ta falan tutunamadi degil, amerika istedigini aliyor, derdimi irakta guvenlik, biraksin onlar birbirini yesin o goturuyor goturcegini, iran guvenilir bir ulke degil, israil e guvenirim iran a guvenmem, Musluman diye diye her turlu kazigi bunalrdan yedik, birakin artik bu din kardesligi muhabbetini, iran amerikaya karsi taraf toplamaya calismaktadir, oalsi iran savasinda da Turkiye nin us olmasini ve amerikanin yaninda girmesini engellemek icin bunlari yapmaktadir, iran in elindeki nukleer guc elinde nato fuzeleri ve nukleer basliklari olan Turkiye yi bile tehdit etmeye yetmez, iki deneme yaptilar adamilari super guc yaptiniz ya
quote:
Orjinalden alıntı: wineleven
quote:
adamlara her seferinde küfür ediyonuz. sonra niye iran bunları yapmadı diye konuşuyon utanmadan. götünü yaladığın amerika yapsın o zaman. sırf adamları iranlı diye bu ülkenin soytarları adamlara bürokratik engeler çıkarırken. senin kıbrısının neyini tanıyacak. artık akıllı olma vakti geliyorda geçiyor bile. sırf ideolojin uymuyor diye yazıyorsun bunları.
iranı iyice bi öğrenin ondan sonra yazın. genelkurmay-cumhurbaşkanı- meclis başkanı-başbakan sıralamanız ne zaman doğru olursa o zaman adam olursunuz.. bu kafayla bu milleti daha çok dürterler yazık valla. Allah sonumuzu hayır etsin.
bana irandan şunu fazla yapıyoruz diyeceğiniz bişey varsa ekleyin, bilgimiz artsın..
SENDEMİ KASIMPASALISIN BOŞBAKANINDANMI OGRENDİM BU AGIZLA KONUSMAYI
adam olmanın gerekliliği öyle yazmamı emrediyor.. bilemiyorum sen hangi katagoriye giriyorsun..