Olabilir, doğru olduğunu iddia edemem ama 30 senelik pc kullanımım sürecinde 2 adet psu ölümü yaşadığım için, birini de çok yenilerde, idle de iken yaşadığım için biraz daha sağlam olması konusunda hassasım. Yine de siz de bildiğiniz doğruları da yazarsanız hem ben, hem de okuyan başka arkadaşlarda faydalanır. Ben kendi bildiklerimi biraz daha detaylandırayım bu esnada, belki düzeltmek isteyeceğiniz başka hususlarda olabilir böylece; - Eskiden bu sertifikalar çıkmadan önce, özellikle markalara bakardık, piyasada bilinen dandik markalar için genelde "onun üstünde örneğin 500 yazdığına bakmayın ancak 400 verir" denirdi. - Aynı watt dahi yazsa, iki psu arasında ağırlık farkına önem verilir. Daha ağır olanın daha fazla sargı kullanıldığından, daha kaliteli olduğu söylenir. - Güneş panellerinde olduğu gibi her psu'nun her sene verim kaybettiği, misal 700W la hayatına başlayan bir psu nun 5-10 sene içinde kalitesine de bağlı olarak 650-600w a düştüğü söylenir. - Bir psu'nun gerçekten kaç watt olduğu ancak onun patlamasına sebep olan test ölçümü ile anlaşılabilir Önceki mesajımdaki sertifika farklarından dolayı watt farkı olduğunu ima etmemi yanlış bulduysanız, teknik olarak haklısınız. Zira aslında sertifika farkları, duvardan çekilen elektrik ile ihtiyaç duyulan elektrik farkının ne kadar verimli kullanıldığını, böylece hem daha az elektrik sarfiyatı ve daha az fazla ısı oluşmasına sebep olması amacı ile çıktı diye biliyorum. Ama yukarıda ilk maddede belirttiğim husus ile ilişkilendirerek, genelde düşük sertifikalı ürünlerin, daha hafif, daha kalitesiz olduğu kişisel kanaatindeyim. Zira bildiğim kadarıyla 80+ sertifikları teknik olarak watt doğrulaması yapmıyor, sadece verimlilik ölçümüne sertifika veriyor. Bu sebeple sertifika öncesi bahsedilen olayın devam ettiğini düşünüyorum. Bu sertifika olayları zaten doğru düzgün 2008-2010 dan sonra yaygınlaşmaya başladı. Bildiklerimin bir kısmı mit olabilir, şehir efsanesi olabilir. Kabul ederim ve yeni bilgilere, öğrenmeye her zaman açığım. Yine son olarak belki daha detay ama, kaliteli psu ların ani akım değişimleri veya elektrik kesintilerine karşı donanımı daha güvenle koruduğu söylenir. Ama maalesef benim bildiğim kadarıyla gerçek anlamda Orada yazan watt değerlerini doğrulayan, tescilleyen bir kurum ya da sertifika yok diye biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bir site vardı. Örnek olarak bazı psu ları alıp patlatana kadar test edip, gerçek watt değerlerini bulup yayınlıyorlardı. Edit: Bir de kişisel olarak ekran kartları, işlemciler bu denli pahalılaşmış iken, hepsinin toplamı 20-25 bin ederken, ben bu 20-25 binlik sistemi 1000 liralık psu ya emanet etmeyi güvenli bulmuyorum. Üstüne 2000 daha verip sapasağlam bir psu kullanmayı tercih ederim. Evet bazen forumlarda 600W lık psu ile Rtx 3080 de çalıştırdım diyen var ama çokta itibar etmemeli, kaç watt çektirdi gerçekten, diğer donanımlar ne kadar çekiyor, ne kadar süre hangi güç tüketiminde kaldı gibi sorular var. Yine misal ramlerin düzgün çalışması için bıraktım yan yana aynı gb de olmalarını, aynı markada olmalarını, aynı markanın aynı modeli olması bile çok önemli, buna rağmen dual set almıyorsanız düzgün çalışmasının garantisi olmayabilir denir. Benim seneler önce 4gb yanına 2 tane 8gb farklı modellerde ramler kullanmışlığımda oldu sıkıntısız. Ama sırf farklı modelden ötürü çok sorun yaşayanlarda var forumlarda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 25 Aralık 2022; 1:45:6 > |
ŞOK marketlerde Asus tabanlı farklı oyuncu kasaları var (2. sayfa)
-
-
PSU konusunda verimlilik ile kalite başka şeyler lakin 80+ Gold sertifikasini genelde üst düzey PSU lar alabildigi için kalitelidir denebilir bir miktar. Lakin ikisj de gerçekten üstünde yazanı verebildiği senaryoda 650 w a 6900xt emanet etmezken 750w a emanet edilebilir.
Bir de ram konusunda 2*8 öyle bir lazım ki hem de... 1*16 alıp ileride lazım olunca 16 daha alırım demek şu an deli saçması(oyun oynaniyorsa) çift kanal ram çok çok farkediyor özellikle AMD de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla oyun oynayanlar için haklısınız. Ben herhalde dalıp kendi mantığımda yazdım yukarıda. Sürekli After Effects ile uğraştığım için. 64gb ram de bile yeri gelince ram yetersiz hataları ile kafayı yediğim için alışkanlık oldu yüksek ram ile başlamak.
Gerçi oyuncu için bile bir istisnadan bahsedebiliriz sanırım. Düzenli oyun oynayabildiğim eskiden, misal Civilization 3 ün hastasıydım. Şimdi nasıl kasalarda 8gb-16gb standart ise, o zamanlarda da 512mb-1gb standart kabul edilirdi. (2004) Ama Civ 3 te "yet another Earth Map" diye devasa haritalı 40-50 civ li bir mod vardı. Antik çağdan başlayıp 1700 lere falan bile gelindiğinde 4gb ram istiyordu. Yoksa End Turn e basıldığında artık 5dk, 10 dk beklenmeye başlanıyordu. Yani öyle büyük haritalı strateji hastaları oyuncular için de ekstrem ramler gerekebiliyor. Tr'de öyle TBS hastası çok az, ama dip not olsun. :D
-
reklam parasını cebe indiren dh sahibi gun için sıcak fırsat.
O fiyat bandında 15lık sistem önerir misiniz kasa sadece
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rtx 3060 istiyorsanız inventus Arezu sistemi modifiye edebilirsiniz.
İşlemci i3 12100f / i5 12400f / R5 5600
Ekran kartı Palit RTX 3060
Güç kaynağı Asus tuf 550w / 650w seçilebilir.
Ya da Gaming.gen.tr'de ultima-3060 de olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her an amd sipariş verebilirim
Ultima death strading oynatır mı hocam
RTX 3060 ile oynayamacağınız oyun olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PSU konusunda bu site iyi vir referans
cultists network[psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/ -
Psu konusundaki hassasiyetiniz son derece yerinde hocam. Psu kesinlikle ucuza kaçılacak son parçadır. Ben Bütçenin %15-20'sinin psu için ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
Sizi haksız bulduğum nokta 80+ sertifikalarına fazla anlam yüklemeniz. Bu sertifikaların olması bir psu'yu kaliteli yapmaz. Kalitesiz markalar da test ünitesi olarak kaliteli bir psu üretip bir biçimde bu sertifikaları ürünlerine koyabiliyorlar. Mesela aşağıda linkini attığım ürün tam olarak tarif ettiğim duruma örnek. Diğer bahsettiğiniz durumlara katılıyorum.
Gametech 750WATT 80 Plus Gold 14CM Sessiz Fan Modüler Power Fiyatı (hepsiburada.com)
-
Psu konusu bence de önemli. Ama kaliteli olanların zamanla watt değeri pek düşmüyor. Bende şu an markasını hatırlayamadığım ama üzerinde fatality yazan bir tane 500lük var. Alalı sanırım 13 yıl oldu ama hala aynı sistemde tık demedi. Cooler master 650lik var, o da 10 yılı geçti. Thermaltake grand 750 var. O da 7 yılı geçti. 10 yıl garantili olanlara bakın. Alırken pahalı gelebilir ama uzun vadede oldukça karlı.
harcanan kağıt israf keşke devlet kampanyaları denetleme kurulu olsa ve kötü kampanya yapanları rezil edip dayak üstüne para cezası verseler
-
3070 yazmış altında 3060 ti var diyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X