Şimdi Ara

şok teknik bi sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım çok sistematik bir şekilde yalnızca ilk açtılışta tamamen rastgele bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor (hata da her seferinde değişiyor) ve işin garibi resetledikten sonra ne yaparsam yapim ne kadar zorlarsam zorliyim en ufak bi sorun çıkmıyor.o yüzden ciddi bi işe girişmeden önce bilgisayarı ilk açtıgımda rutin mavi ekranımı bekliyorum sonra güvenle devam ediyorum..nedir ustalar bu olay? cok ilginç degil mi?

• ram'a bak
  • en son yüklediğiniz programları kaldırmayı deneyin.
  • ram i her türlü testten geçirdm hdd i de ..ekran kartını da ..zaten bazen sadece msn de yazi yazarken bazen tv izlerken bazen oyunda ne zmn resetlicei belli olmuo
  • en son yükledigimle de alakası yok kaç windows kurdum yine aynı tas aynı hamam..getirebildigim en optimum nokta bu..en azından artık resetten sonra hatasız çalişio..

asıl merak ettigim resetleyince mavi ekrandan sonra ne oluyo da daha önce olmayan , sistem inanılmaz stabil hale geliyo..scandisk filan da yapmıyo normal yeniden başlıyo..bilgisayarı ilk açtıgımda kendim yeniden başlatarak denedim yine o ilk kilitlenmeyi mutlaka yaşıyo..mantık kuramıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milanrapajc -- 4 Kasım 2005, 16:41:37 >
  • dostum tamamen yazılımsal bi soruna benzio 1.soru format atınmı hiç 2.soru fomat attıktan sonra win kurduktan sonra hiç bişey kurmadan aynı sorun devam ediyomu?
  • cok format attım .. 3 farklı xp versiyonu denedim.. ve sadece zone alarm kuruorm hemen sadece..varsa onda sorun vardır dedigin gibi ama onun da farklı sürümlerini denedim ayrıca eger sorun zone alarm ise ne oluyor da mavi ekrandan sonraki açılışta sorun çıkmıyor ?
  • Sistemde overclock var mı? Varsa default ayarlarına geri döndürün öncelikle.
  • bios ayarlarından kendi Ram'lerine uygun olan zamanlamaları/saat hızı oranlarını da kontrol etmelisin bence
  • Kullandigin memory ne marka ozellileri neler, ayrica anakartinin chipsetini de yazabilir misin? Bu soylediklerin memory ile ilgili bir problem gibi gorunuyor.
  • ram uyuşmazlığına benziyor sistemindeki ramlerin hepsi aynımı_?_

eğer tek ram'in varsa birinden denemelik bi ram al ödünç dene bakalım ne olucak
  • sistemde overclock yok..
    anakarttaki tek bi 512lik rem takılı sadece.. oem rem kullanıyorum o yüzden zamanlamalarını bilmiyorum ama everestten baktığımda 2,5-4-4-8 görünüyor şu anda..
    anakart MSI 7060 661FM2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.