Bildirim
Sokak Fotoğrafçılığı, paylaşım.. (10. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
pardon ama fotoların çoğu portre çalışması havasında.....
sokağa çıkıp fotoğraf çekmek ile (sokağı) fotoğraflayabilmek ayrı şeyler.............
buradaki "sokak"; iki taş bir pencere, iki baş bir tencere değil tabiiki -
-
-
-
takip için pm -
enee, çogzel konuymuş bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: semb
3 adım geriden...
Gereksiz yere oynanmis. Fotoraflarinizin daha "dogal" olmasina dikkat edin. -
quote:
Orijinalden alıntı: diffriend
quote:
3 adım geriden...
Gereksiz yere oynanmis. Fotoraflarinizin daha "dogal" olmasina dikkat edin.
Beğeni meselesi tabi...
-
quote:
Zevk meselesi. Kimisi sert tonları, sert renkleri, manipulasyonu seviyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: NovariX
quote:
Zevk meselesi. Kimisi sert tonları, sert renkleri, manipulasyonu seviyor.
Ben bu ise zevk meselesi olarak bakmiyorum. Onemli olan fotografaki duyguyu tam olarak kisiye yansitmaktir.
Bazi fotograflara sert tonlar yakisir, bazi fotograflara siyah beyaz, sepya efektler, bazilarinada kucuk rotuslar.
Hatta ornekleyeyim; ayna karsisinda bir kadin dusunun. Ayna karsisinda sacini makasla kesiyor. Bu fotograf kesinlikle siyah-beyaz bir fotograf olmalidir bana gore. Hem duyguyu yansitmak amaciyla hemde goze hos gelmesi icin. Tabii ikinci kisim zevk meselesi evet ama duyguyu yansitmak daha on planda olmali bir fotografci icin.
Simdi o cekilen kadina bakalim. Kadinin ne dusundugunu anlatamayiz yazi yazamayiz fotografa. Belki aldatildi, belki sorunlari var vs. Bunu nasil yapacagiz? Giyimi, mimikleri, saci gibi ozellikleriyle.
Bu kadin yapili saclarla, iyi giyim ve makyajla ayna karsisinda siritarak sacini makasla kesse ve bunu fotograflasaniz ayni duyguyu mu verecek? Fotografaki isleme de kadini giydirmeye benziyor bu yonden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Ben bu ise zevk meselesi olarak bakmiyorum. Onemli olan fotografaki duyguyu tam olarak kisiye yansitmaktir.
Bazi fotograflara sert tonlar yakisir, bazi fotograflara siyah beyaz, sepya efektler, bazilarinada kucuk rotuslar.
Hatta ornekleyeyim; ayna karsisinda bir kadin dusunun. Ayna karsisinda sacini makasla kesiyor. Bu fotograf kesinlikle siyah-beyaz bir fotograf olmalidir bana gore. Hem duyguyu yansitmak amaciyla hemde goze hos gelmesi icin. Tabii ikinci kisim zevk meselesi evet ama duyguyu yansitmak daha on planda olmali bir fotografci icin.
Simdi o cekilen kadina bakalim. Kadinin ne dusundugunu anlatamayiz yazi yazamayiz fotografa. Belki aldatildi, belki sorunlari var vs. Bunu nasil yapacagiz? Giyimi, mimikleri, saci gibi ozellikleriyle.
Bu kadin yapili saclarla, iyi giyim ve makyajla ayna karsisinda siritarak sacini makasla kesse ve bunu fotograflasaniz ayni duyguyu mu verecek? Fotografaki isleme de kadini giydirmeye benziyor bu yonden
Aslında meselenin çözümü kendi yazdıklarınızda yatıyor. Koyu olarak işaretledim.
Tamamen kişiseldir bu tarz tercihler. Mesela ben örneklediğiniz kareyi çok çok soluk tonlarla sunmayı tercih ederdim siyah beyaz yerine.
Zevkler ve renkler... Bütün mesele bu!
Selamlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NovariX
quote:
Aslında meselenin çözümü kendi yazdıklarınızda yatıyor. Koyu olarak işaretledim.
Tamamen kişiseldir bu tarz tercihler. Mesela ben örneklediğiniz kareyi çok çok soluk tonlarla sunmayı tercih ederdim siyah beyaz yerine.
Zevkler ve renkler... Bütün mesele bu!
Selamlar.
Evet soluk tonlamalar veya karanlik tonlamalarda olabilir bu tamamen kisinin yaraticiligina bagli birsey. Ama sade olacaginda hem fikiriz sanirim. Bunun nedeni ne? Duyguyu yansitmak.
Ayni sekilde koyu ile isaretlediginiz paragraftaki son cumleyi okursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: antique
quote:
Uzun süredir fotoğraf eklenmemiş...
bu fotoğrafta tek birşey hoşuma gitti, o da yaşlı adamın oturuşu ve dalgın dalgın bakışı.. yanında oturanlar kompozisyonu feci bozmuş gibi geldi bana!
yani şöyle ki, o bankta o adam tek başına oturuyor olsaymış, yürüyen insanlar da hayatın koşuşturmacasında havasını veriyor..
o koşuşturmacalar arasında çaresiz bir birey güçlü bir kompozisyon çıkartırdı diye düşünüyorum ama yine de bilemiyorum tabi ellerine sağlık
Antique hocam selamlar... Aslında ben de aynı duyguyu yakalamaya çalıştım.
Bu tip karelerde anı yakalamak çok önemli, dolayısıyla bazen seçim şansı olmuyor.
Gerçi bana göre, fotoğraftaki tek adamın farklılığı yanındakilerle daha da ön plana çıkıyor ama neyse...
-
@NovariX, @diffriend... Fotoğrafın oynanmamış halini bulup eklemeye çalışayım. Sizin dediğiniz versiyonlarla belki farklı sonuçlara ulaşabiliriz... Denemesi bedava...
Aynı fotoğrafı bin kişi farklı yorumlar gerçi yav... -
-
-
Bir foto da biz yükleyelim.
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X