Şimdi Ara

Sokak Fotoğrafçılığı, paylaşım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
3
Favori
16.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hasan 2. fotoğraf haricinde bir tonlama yapmışsın bu da fazla detay kaybına yol açmış sanki..

ben de birkaç fotoğraf ekleyeyim..

Sokak Fotoğrafçılığı, paylaşım..

• Bilerek o şekilde yaptım böyle daha eski bir görünüm veriyor..
    Senin fotolarda güzel fakat 1. fotografında tramway yolunda ışık patması mevcut..
  • yüksek kontrast diye tabir edilen.. (;
    http://cahilus.deviantart.com/
    bu linke bir göz atalım hep beraber..
    kontrast kullanımını çok seviyorum cahilustanın..
  • sokak fotoğrafçılığında nasıl çektiğimiz değil neyi çektiğimiz önemlidir, ışık patlaması gibi teknik detaylara takılmak sokak fotoğrafçılığının ruhuna, felsefesine aykırıdır. Chryin stüdyoda çok zaman geçimen ve estetiğe verdiğin önem senin sokak fotoğrafçısı yönünü oldukça köreltmiş anlaşılan
  • bir iki kare daha

• cok güzel bir konu olmuş
    paylaşılan fotoğraflarda çok güzel devamını beklerim
    bende bi zaman ayırıpta çıkabilsem fotoğraf çekmeye eklerdim buraya ama nerdeeee
  • Sokaklar..günlük yaşamdan kareler..."Hayata şeffaf bakıştır "

• sokak fotograflarinda neden normal renkler olmaz hic anlamam, demek ki sokagin kendisi aslinda dogal haliyle guzel degildir ki sen renklerle oynayarak guzellestirmeye calisirsin
  • ellerinize saglık bende heveslendim şimdi
  • Bence bu tarz fotograflar çekerken, genel kompozisyonu tamamen istediğin gibi ayarlayamazsın, çok fazla obje vardır ve dolayısıyla renkli haldeyken dikkat dağılması çok olur, bu da insanı vurgulanmak istenen konudan uzaklaştırır.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozturert

sokak fotograflarinda neden normal renkler olmaz hic anlamam, demek ki sokagin kendisi aslinda dogal haliyle guzel degildir ki sen renklerle oynayarak guzellestirmeye calisirsin
  • Bugün 1-2 tane ben de çektim ama pek olmadı.Bir de nedense çekingenim

• Sokak o sokak, bense ben değilim
    Sanki bin yıllar geçmiş aradan
    Boşlukta bir şeyler arıyor elim
    Belki de mahşere dek bulunmayan

• quote:

Orjinalden alıntı: csilah

Bence bu tarz fotograflar çekerken, genel kompozisyonu tamamen istediğin gibi ayarlayamazsın, çok fazla obje vardır ve dolayısıyla renkli haldeyken dikkat dağılması çok olur, bu da insanı vurgulanmak istenen konudan uzaklaştırır.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozturert

sokak fotograflarinda neden normal renkler olmaz hic anlamam, demek ki sokagin kendisi aslinda dogal haliyle guzel degildir ki sen renklerle oynayarak guzellestirmeye calisirsin

demek istedigim, "sokak fotografi siyah beyaz veya sephia olur" diye genel-gecer bir kural var. boyle olunca alelade pozlari bile siyah-beyaz yapip "iste sokak fotosu" diyorlar. halbuki dogru zamanlama ve iyi crop yaparak cok guzel "normal renkli" pozlamalar elde edebilirsin.
    3 yildir dag basinda calistigim icin pek sokaga inemiyorum :) ama ilk firsatta 35mm f/2.0 ile sokaga atlayacam galiba, sirf renkli birseyer cekebilmek icin

• quote:

Orjinalden alıntı: DrynhwyL

bir kaç fotoğraf da benden sokak fotoğrafçısı olmanın en sevdiğim yanı hayatı olduğu gibi, doğallığını bozmadan yansıtabilmek ve fotoğrafı çektikten sonra güzel bir sohbete mi başlanacağını ya da oradan hemen koşarak uzaklaşmak mı gerekeceğini bilememenin verdiği dayanılmaz adrenalin

fotolara herhangi bir uygulama yapıyormusuun?

• Ben de onu soracaktım. Ya hemen herkes bir şeyler yapıyor(photoshop vs.) ya da ben cidden çok yeteneksizim
  • kendi çapımda bir seri yaptım. 4 tane fotoğrafı ekleyeyim buraya..

• 3. fotoğraftaki 86-830 otobüsün şöförünü ilkin Tayyip Erdoğan sandım
  • aynen :D
    hatta başka bir forumda da aynı tepkiyi aldım
  • MYHEN bende tayyip erdoğan sandım ilk baktığımda. otobüs çalışmaların güzel olmuş teşekkürler..

Koşuşturmaca içinde hayat akıp giderken...

Şirince Sokaklarında İki Kız çocuğu

Yorumlarınızı bekliyoruz fotoğraflarıma:

• @aslimdayok ve @mhyen, fotoğraflarımda istediğim duyguyu yakalayabilmek için photoshop'un nimetlerinden elimden geldiği kadar yararlanıyorum

bugunden bir kare daha koyayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrynhwyL -- 5 Mart 2009; 21:40:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.