< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sokak Hayvanı Kavramının Ortadan Kalkması Gerekliliği (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
O arkadaşı siz mi besliyorsunuz; yoksa ebeveynleri mi?
Bu köpeklerin sahipleri vardı; ama sıkılıp beslememeyi tercih edip sokağa attı.
Onlardan niye bakım masraflarını tahsil etmiyorsunuz?
Vatandaş kendi canını, çocuğunun canı verdiği yetmiyor birde parasını mı verecek?
Fransa'da 2 yıl hapis, 30 bin Euro cezası var yanlış bilmiyorsam.
Almanya'da da köpek vergisi; 70-200 Euro arası.
Önerileriniz içinde bunlar yok.
Sizde önce köpek besliyenlerden vergi alın ve sokağa atanlardan da bakım bedelini.
Bu ikisini ödemekte çekimser kalacağından kimse sorumsuz şekilde köpek satın almaz ve sokağa atmaz.
O zamanda vatandaş sorunun çözümü için fedakarlık yapar.
-
Lady brom çok güzel konuşmussun fakat Türkiye de yaşadığını da unutmamalisin. Hollanda, İsviçre değil burası. Böyle bir olay karşısında Vergiden kimse çekinmez, umrunda olmaz, ödemezler bile. Denetleyen hiç kimse yok. Ülkede vergi kaçırmayan bir tek gariban kesim var.. Bu ülkedeki insanların büyük bir çoğunluğu aptal. Bir kısmı zeki rolü yapiyor, Çok az bir kısmı zeki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen kimsin ki, benim özel sigortam var, ben her ay SGK da ödüyorum, kendim çalışıp kendim ödüyorum. Senin benim üzerimde ödediğin krş değer yok, hepsini ben kendim alın terimle ödüyorum.
Sosyal medya böyle bir şey işte, senin gibi eli klavye gören herkese laf söyleme hakkı veriliyor malesef bak sana cevap verdim değerini bil.
-
-
Köpekler tarafından canlı canlı yenilip yutulduğu bahse konu olan Tunahan Yılmaz aşağıdadır... Yalanınıza ne diyim bilmem ki! Heralde sonra kırmızı başlıklı kızın annesi babası gelip köpeklerin karnından Tunahan'ı çıkardılar ve masal mutlu sonla bitti! Bukadar iftirayı ancak siyasal islamcılar becerebilir. Vallahi ben bu kadar yalan söyleyemem bak.
Köpekleri istemeyenler İstanbul'da ev almak isteyen Araplardır. Beyaz kaftanlarına köpek salyası bulaşırsa mundar oldukları için abdest almaları gerekiyor tekrardan. Bu yüzden köpek istemiyor bu tayfa. Maksat Araplara bolca ev satabilmek.
Yoksa neden 3-5 köpeğe bu kadar organize bi kampanya başlatsınlar ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Mayıs 2024; 22:22:40 >
-
Hocam 40-45 yaşında emekli oldum diye; sokakta davul zurna çalanlara ne dersin. Alaman ne yapsın; 35 yıl çalış 65 yaşında emekli ol,1000-1200 Euro al. Yazık bu Alaman'lara, yazık.
Vatandaş isyanda; isyanım var diyor temiz parka.
https://forum.donanimhaber.com/konya-da-basibos-kopek-goremeyen-vatandas-cinnet-gecirdi--158786489
-
Amerikada yasayip Turkiyede sokakta 3-5 kopek oldugunu soyleyen kamil kardesim benim uza. Arap sosuna batirinca arti alamazsin bu konuda, bos yere kendini yorma :)
Attığın linkteki habere, okuduklarim doğru mu diye tam 2 kez baktım.. Hangi simülasyon'da yaşıyor acaba..
Masallah ne guzel sgk ile ilintiliyse benim de payim var, sadece ozelse yok. Ama gelen suyun icin yapilan barajda, atigin icin kullanilan kanalizasyonda, gittigin devlet okulunda, universitede, kisacasi kamu kaynaklarindan istifade ettigin her seyde benim payim var.
Benimkinde de senin var. Kalkip birbirimize benim vergimden ona 5 kurus harcanmasin diyemeyiz. Verimsiz harcanmasin diyebiliriz, o verime de ikimiz ve kacimizsak oturur ortak karar veririz.
Senin demenle olmaz. Benim dememle de olmaz. Once saygi duymayi ogreneceksin, sonra diger her sey.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İdrak kanallarının tıkanması sonucu gelişen fikri prostat sendromu.
-
Sokakta ki köpeklerin masraflarını karşılama yükümlülüğünde öncelik; bu köpekleri sokağa terk edenlerdir.
Aynı çocuğuna karşı nafaka ödeme yükümlülüğü olan anne veya baba gibi.
Siz de çocuk figürü yerine koyduğunuz köpekleriniz için; sorumlularından nafaka yükümlülüğünü yerine getirmesini talep etmeniz gerekmez mi?
-
Hah şöyle hizaya gel. Benim içtiğim suyun barajında senin katkın olabilir, senin kullandığın elektrikte de benim katkım var. Bak ayarı yiyince ne güzel yazmaya başladın.
Sokakta insan parçalayıp insana parçalanarak ölme eziyetini çektiren sokak köpeklerine saygı duymamı bekleyenlerden saygı dersi almıyorum ben, 21. yy'da sokakta parçalanarak ölme tehtidi ile yaşama ilkelliğini savunan senin gibilerden kimsenin saygı dersi alacağını da sanmıyorum.
Benim vergimden sizin bayıldığınız sokak köpeğine niye para gitsin? Bir halta yaramayan sokak köpeği için niye para vereyim? Tohumuna para saydım sanki.
Sigorta sağlık konularını hiç açmayın. Mesela bizde sgk'sı olmayan kimse yok. Ancak sizin ailelerinizde birinin sigortasıyla bakılan varsa madem istiyorsunuz bakılmasın. Senin dedenin sigortası yoksa hastane kapısında kalsın ölüm kalım meselesi bile kapıda ölsün.
-
Allah'a şükür ki kendisi hayatta ama bu çocuğun travmaya maruz kaldığı ve köpekler tarafından yenildiği gerçeğini değiştirmiyor. Köpekler tarafından ısırıldıktan sonra ameliyathanede çekilmiş bir fotoğrafı var, sana atsam miden kaldırmaz. O yüzden yalan değil, hakikati söylüyorum. Ben çocuk öldü demedim ki, köpekler tarafından canlı canlı yenildi dedim :) Babası verdiği röportajda da bunu doğruluyor. Yalan mı söyleyecek adam?
Bu konunun ideolojik veya siyasi hiçbir tarafı yok, Araplarla ve siyasal İslam ile zaten hiç alakası yok. Toplumun kahir ekseriyetini ilgilendiren bir konu. Köpek ısırırken CHP'li, Arap, Türk diye ayırmıyor. Alakasız noktalara çekip olayı saptıran sensin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 28 Mayıs 2024; 23:28:45 > -
Köpek saldırısında ölmeyince eskisi gibi olacaksın diye birşey yok. Estetik cerrahi mucizler yaratmıyor. Çocuğun yüzü dikilince hiçbir zaman iz kalmamış gibi olmuyor. Hatta bazıları öyle kötü oluyor ki dikiş makinasıyla dikilmiş gibi oluyor. O çocuğun hayatı boyunca psikolojisi kötü olacak.
Yara izini komple düzeltecek bir teknoloji olsa sokakta kolu façalı kimseyi göremezdiniz. Öyle bir tedavi yok. Dikiş yapılan yerde iz kalır. Buna sebep olanda cigeri beş para etmez sokak köpeği.
-
Hicbiriniz samimi degilsiniz arkadaslar, kopeklerin siddetine maruz kalan cocuk sayisi, trafikte olen cocuk sayisindan cok daha azdir! O zaman trafigi yasaklayalim hadi buyurun... Hadi eski hatta yeni olup da hicbir guvenlik onlemi olmayan araclari trafikten men edelim! Hadi buyurun, Tirlarin arkasina saglam celik bariyer koyulmasi icin kampanya yapalim, eylem yapalim, buyurun, hepimiz destekleyelim sizleri. Hadi buyurun cocuklarin agir kosullarda calistirilmasina itiraz edelim, imza toplayalim, meclis gundemine getirtelim, hepimiz variz.
Bunlarin hicbirisi sizin gundeminizde yok, sadece kopekler varsa o zaman sen bu isi Arap icin yapiyorsunudr, kusura bakma!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Mayıs 2024; 23:44:4 > -
Trafikte insanların ölmesi; yayaların ve araçların kurallara tabii olmadığını ya da kural ihlali yaptığında ceza almayacağı anlamına gelmez. Suç işlersen trafikten men edilirsin. Çocukların ağır koşullarda çalışmasını önemsiyorsanız; köpeklere verdiğiniz değeri ve paraları; çocuklara harcayabilirsiniz; evlat edinebilir veya koruyucu aile olabilirsiniz.
Köpeğin ölmesine tepki gösterirken; derisi ve eti için, insanların bilinçaltı tiksinti veya kişisel bakımdan yaşam hakkı olmadığına inandığı milyonlarca hayvanın ölmesine tepki göstermemenizde ayrı çelişki ve samimiyetsizlik.
-
Hayvan dağda yaşıyor, adam gidiyor dağa ev yapıyor, sonra diyoki yılan var, domuz var.
Hayvanın göç yolu üstüne ev kurmuş, kuş sıçıyor diye sikayet ediyor.
Denize giriyor, balık var diye şikayet ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X