Şimdi Ara

Sokak Köpekleri vs Köpeğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün köpeğimi gezdirmeye çıkardığımda bizim mahalleyi mesken tutmuş bir köpek çetesinin saldırısına uğradık.
    Aslında hep karşılaşıyoruz ama hep bir şekilde kaçmayı başarabilmiştik, bu sefer olmadı. Neyse ki mahallelinin yardımıyla köpekleri ayırabildik.
    Fakat durum şu, oturduğum binanın 4 tarafında da köpekler var.
    Yaklaşık 10-11 tane; daha evvel belediye bırakmıştı.
    Köpeğimi dışarı çıkaramıyorum bu işe bir çözüm bulmam gerek.
    Dahası dışardan gelen havlama seslerine tepki vermeyen köpeğim artık havlama sesinden irkilip kendi de havlamaya başladı. Üstelik apartmanla sorunluyuz.
    Belediyeyi aramak istemiyorum ama sabah 6da da köpek saldırısına uğramak da istemiyorum. Nasıl bir yol izlesem çözüm olur sizce? Acil yorumlarınızı bekliyorum. İyi geceler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ve işte maalesef evi, rahatı, huzuru olan bir can için evsiz, aç, kendini korumak için tedirgin ve tetikte olmak zorunda kalan canların yaşam hakkı engellenip, en iyi ihtimalle barınağa gönderiliyorlar. Empatisini kuramıyorum sizinle, benim de köpeğime saldırmaya kalkmışlardı 3 köpek, korkmuştum ama köpeğime vermek için yanımda taşıdığım ödül mamasından onlara vermek aklıma gelmişti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Saldırmayı geçin, canlarım bizi her gördükleri yerde geliyorlardı artık yanımıza.

Ben asla ve asla onlar için belediyeyi aramayı düşünmedim, asla onları barınağa göndermeyi aklımdan geçirmedim. Hatta üstte birisi yazmış ya hani umarsızca "birilerini ısırdı deyin" diye (ki bunun sonucunun o hayvanın uyutulacak olmasını bilmeden yazdığına inanmak istiyorum), öyle bir yalana itilmedim.

Biraz vicdan koyun ortaya ve düşünün. Yemek verini sizi sevmelerini, size saygı duymalarını sağlayın. Köpekler vefalıdır, bir kez doyuran, bir kez okşayan eli hiç unutmazlar.
  • Köpeğinin cinsi ne ?
  • en kolay cozum yollarindan baslayıp
    belediye barınak vs gibi yerleri aramak en iyisi
    hatta gazetelerin sikayet koselerine burda biri ısırıldı vsvs diye yazı yazın

sonrasında çözüm düşünmeye devam

suan aklıma gelen birsey nekadar ise yarar bilmem

-yanlız cıkın
    -yanınıza kpek kovucu diye satılan ulrasonic ses cıkaran cihazlardan alın..
    -kopeklerin uzerine gidin
    -kopekler size saldırgan bir sekilde yaklasmasını bekleyin (onceden basmayın yaklasmasını bekleyin)
    size satasmaya baslayıp yaklastıklarında dugmeye basin
    -bunu defalarca gunlerce tekrar edin
    mahalledeki kopekler sizi gorunce uzak durmaya kosullansın...

• birzamanlar devreyi kendi yapıp 8 liraya satan vardı bir bisiklet forumunda
  • köpeğimin cinsi golden retriever.

köpek kovucu olayını ben de öğrendim şimdi bulmaya çalışıyorum ama oldukça pahalılar :/
    belediyeyi aradık mecbur, pazartesi geleceklermiş. esasen hiç istemezdim çünkü alınıp napılacaklar genelde iyi koşullar beklemiyor onları. ama kendi köpeğimi de düşünmek zorundayım işte..
  • köpeğiniz erkekmi? burda sokak köpekleri çok bazıları saldırgan olmalarına rağmen tanışmalarına izin verdim fakat kızım onlarla oynamadı ve ne zaman görüş mesafesine girse sokak köpeği ilgi göstermez.
  • Köpeğim erkek evet, tanışma gibi bi durum olamadı çünkü doğrudan koşarak saldırıyor yani yanına gelip koklama falan olmadı.
  • Ve işte maalesef evi, rahatı, huzuru olan bir can için evsiz, aç, kendini korumak için tedirgin ve tetikte olmak zorunda kalan canların yaşam hakkı engellenip, en iyi ihtimalle barınağa gönderiliyorlar. Empatisini kuramıyorum sizinle, benim de köpeğime saldırmaya kalkmışlardı 3 köpek, korkmuştum ama köpeğime vermek için yanımda taşıdığım ödül mamasından onlara vermek aklıma gelmişti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Saldırmayı geçin, canlarım bizi her gördükleri yerde geliyorlardı artık yanımıza.

Ben asla ve asla onlar için belediyeyi aramayı düşünmedim, asla onları barınağa göndermeyi aklımdan geçirmedim. Hatta üstte birisi yazmış ya hani umarsızca "birilerini ısırdı deyin" diye (ki bunun sonucunun o hayvanın uyutulacak olmasını bilmeden yazdığına inanmak istiyorum), öyle bir yalana itilmedim.

Biraz vicdan koyun ortaya ve düşünün. Yemek verini sizi sevmelerini, size saygı duymalarını sağlayın. Köpekler vefalıdır, bir kez doyuran, bir kez okşayan eli hiç unutmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Ve işte maalesef evi, rahatı, huzuru olan bir can için evsiz, aç, kendini korumak için tedirgin ve tetikte olmak zorunda kalan canların yaşam hakkı engellenip, en iyi ihtimalle barınağa gönderiliyorlar. Empatisini kuramıyorum sizinle, benim de köpeğime saldırmaya kalkmışlardı 3 köpek, korkmuştum ama köpeğime vermek için yanımda taşıdığım ödül mamasından onlara vermek aklıma gelmişti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Saldırmayı geçin, canlarım bizi her gördükleri yerde geliyorlardı artık yanımıza.

İşte bu kadar noktayı koymuş ne deyim bu arada hocam sizin köpeğin cinsi ne

• quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

quote:

Ve işte maalesef evi, rahatı, huzuru olan bir can için evsiz, aç, kendini korumak için tedirgin ve tetikte olmak zorunda kalan canların yaşam hakkı engellenip, en iyi ihtimalle barınağa gönderiliyorlar. Empatisini kuramıyorum sizinle, benim de köpeğime saldırmaya kalkmışlardı 3 köpek, korkmuştum ama köpeğime vermek için yanımda taşıdığım ödül mamasından onlara vermek aklıma gelmişti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Saldırmayı geçin, canlarım bizi her gördükleri yerde geliyorlardı artık yanımıza.

Benim köpeğim kırmaydı, evlat edinmiştim barınaktan İngiliz Setter ve Husky kırmasıydı. Artık benimle yaşamıyor maalesef ama durumu oldukça iyi, AKUT köpeği oldu kendisi, kocaman bir çiftlikte evin en kıdemli oğlu olarak geziyor ortada.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

quote:

Benim köpeğim kırmaydı, evlat edinmiştim barınaktan İngiliz Setter ve Husky kırmasıydı. Artık benimle yaşamıyor maalesef ama durumu oldukça iyi, AKUT köpeği oldu kendisi, kocaman bir çiftlikte evin en kıdemli oğlu olarak geziyor ortada.

Bende İnşallah Kangal alıcam barınağa baktım ama çok az köpek vardı.Bende evcil hayvanlara para vermem tam umutsuzluğa kapıldım abim dedi Kangal getiriyorum diye arkadaşımın Kangal'ı doğum yaptı bana sözü vardı oda dedi vericem 1 erkek sana diye şimdi nasipse ikisinde biri benim olucak

• quote:

+1 böyle düsünmeliyiz

• quote:

Birincisi, mahallemizde yaklaşık 10-11 sokak köpeği var, ben ve ailem de dahil olmak üzere hemen hemen bütün apartmanlardan en az bir kişi yemek ve su sağlıyor bu çocuklara. Burada bir otoparkımız var kışı da burada geçiriyorlar. Aç açıkta değiller ki bu birçok barınağa göre çok daha iyi bir koşul.

Evi, huzuru olan bir can dediğiniz köpeğim için kimlerle uğraştım, nelerle başettim. Nelerden vazgeçtim. O evi ve huzuru verebilmek adına. Şimdi bırakın O'nun evini benim bile bir evim olduğu şüpheli. Beni; hayatımı, ortamımı, başımdan geçenleri, köpeğimi ve diğer köpekleri tanımadan, bilmeden vicdansız addetmek öyle mi? Siz buna vicdan mı diyorsunuz?

Sizce ben akıl edememiş miyimdir, yemek vermeyi, rehabilite etmeyi veya en azından bunu denemeyi? Yemek de verdim, sevmeyi de denedim, dostça köpeğimi onunla tanıştırmayı da denedim çeşitli yöntemlerle. Daha evvel ne yaşadı tabi ki bilmiyorum, ama şiddet gördüğü veya köpek dövüşüne falan sokulduğu aşikar. Aksi takdirde hiçbir köpek durduk yere bu kadar saldırgan olamaz. Sokaktan geçen genç bir kızın gezdirdiği süs köpeğini ağzına alarak kaçırıp, kanlar içinde geri getirmesinin başka bir açıklaması yoktur herhalde. Ya da telefonuyla uğraşarak yürüyen bir kızın kolunu parçalamasının başka bir açıklaması? Ya da arabadan köpeğim iner inmez koşup boynuna saldırmasının? Bunları sadece daha evvel gördüğü şiddet açıklar herhalde. Neden, neye kızıyor ya da neyden tahrik oluyor çözemiyorum. Çözebilsem zaten yardım edeceğim.

Sonuç olarak bu iş beni aşıyor. Gerekli koruma aksesuarı olan, amatör değil profesyonel olarak yardım edebilecek insanlara ihtiyacım var, anlatabiliyor muyum? Ve bunun için belediyeyi aradım evet. Çünkü bu köpeciğin küpesi yok ve saldırgan. Bağlı olduğum belediyenin bir barınağı olmadığını biliyorum, kaldı ki ben nasıl bir çözüm bulabilirizi konuşmak için aradım. En kötü ihtimalle alınıp, aşılanıp kısırlaştırılıp buraya geri bırakılacaktı. Ki kısırlaştırmanın saldırganlığını azaltabileceğini düşündüm. Bunlardan bir çözüm alabildin mi diye sorarsanız, hayır alamadım.

Benim köpeğime de saldırmaya kalkmışlardı demişsiniz, biz bu köpekle toplam 6 kere karşılaştık, 2sinde saldırdı 3ünde kaçmayı başardık 1inde de çok uzaktan görüp olay çıkmadan önlem aldım. Benim köpeğimin boynunda ise 3 tane dikiş var. Siz bana diyebiliyor musunuz, kardeşim ne var bunda saldırdıysa saldırdı? Ya da merak etme diğer süs köpeği gibi öldürmez köpeğini? Ben diyemiyorum şahsen. Çünkü o benim evladım ve bundan daha kötüsünün olmayacağının asla ama asla bir garantisi yok. Ve ben O'nu kendim de dahil olmak üzere herkesten ve herşeyden korumakla yükümlüyüm.

Siz beni iki kere havlayan sokak köpeği için dünyaları inleten, belediyeyi arayıp gelin bunları alın ne yapıyorsanız yapın diyen insanlarla bir tuttunuz. Oysa ben hayvanları gönülden seven bir insanım. Köpeği ego tatmini yaşamak adına yanında dolaştıran ya da sadece kedi-köpekleri sevenlerden değil. Size bu yazdıklarınızı insanların tutumları yazdırdı adım gibi eminim. Ama bu sonucu değiştirmiyor; gördüklerinizden duyduklarınızdan edindiğiniz gözlemlerinizi ve bunun sonucunda oluşan duygularınızı yanlış insanda deşarj ettiniz. Ve bu haddinden fazla canımı sıktı bu gece. Benim vicdanımın muhasebesini yapmak yerine elle tutulur bir çözüm sunsaydınız ya da en azından sunmaya çalışsaydınız çok daha faydalı olacaktı hayvanlar adına. Umarım bir gün benimle empati kurmanızı gerektirecek gerçekten ciddi bir durum yaşamazsınız ne diyeyim.

Son olarak bilmenizi isterim, iş benim vicdanıma kalsaydı, bu dünya çok daha huzurlu olurdu emin olun. Ve de sokak hayvanlarını birinden korumanız, onlar adına vicdan hesabı yapmanız gerekenler varsa, ben onlardan değilim. Olmayacağım da.

• O sokak köpeklerinin saldırgan olması onlaırn suçu değil! insanlarındır!

nasıl bi yerdesiniz bilmiyorum ama herkes tarafından 'hoşt!' diyen, mama, suyunu, yemeğini vermeyen bi kesimdeyseniz köpekler saldırgan olurlar yemek içinde birbirlerini yerler..

burada sahil var hemen hemen kızımı bütün köpekler tanıyor oynamak için can atıyorlar.. Ve buranın özel bir mama/su içme yerleri yapmış belediye sağolsun.. eğer sizin oralarda yoksa belediyeyi arayın, şikayet edin gerekirse hemen gelip yaparlar YAPMAK ZORUNDA.
  • Ben de farklı bir şeyi savunmadım zaten. Daha evvel şiddet görmeseydi bu hale gelmezdi dedim. Sokak köpeklerini suçlayan bir cümle mi kurdum da böyle bir tepki verdiniz?

Buranın ortamını da ilk cümlemde açıkladım. Esasen çok hayvan dostu insan yok, ama olanlar yetiyor, biz bakıyoruz yani. Bizim apartmanın özellikle hayvansever olduğunu söyleyemem, nitekim hiçbir sorun yokken dini görüşleri sebebiyle aleyhimize dava açtılar ve kazandılar daha acısı.Herneyse, hayvan dostu olduklarını söyleyemem ama bir kötülük de yapılmıyor.

Şahsen bu konuda en çok çocuklardan korkarım. Onlarla da konuşuyorum hep, onlar can oyuncak değil, canları acır onların da bizim gibi hisleri var diye. Allah'tan acı çektirerek zevk alan çocuklardan yok buralarda da başım belaya girmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.