Şimdi Ara

Sol Kasık Fıtığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi benim sol kasıgımda fıtık var . 2 yaşında iken sağ kasığımdan olmuşum. Doktor iki tarafında da var demiş ama 1 ini yapmış . Şimdi sol taraf şişik şuan 16 yaşındayım. Arada sırada ağrı yapıyor . Ameliyat galiba sonu. Ameliyat olanlar varsa biraz bilgilendirirler mi acaba ? (Nasıl oluyor ameliyat öncesi ve sonrası vs . )

• Hiç biriniz cevap atmaz mı ya ? :(
  • benimde sağ kasıkta var bu yaz aşırı spordan oldu.bende ameliyat olmadım ama fazla yürüyünce ağrısı vuruyor.fakat şişlil yok bende nedense.
  • Yeni olduğu içindir , yırtık küçüktür :)
  • Çok fazla korkacağınız bir şey yok. Rejyonel anestezi (spinal-epidural) ile şuurunuz yerinde ağrısız çok rahat ameliyat olabilirsiniz. fıtık olan yere yama koyarlaar bu yamanın etrafında vücut fibroz bir yapı oluşturur ve daha sonra fıtık olmasını engeller. Dediğim gibi çok zorlanacağınız bir ameliyat değil rahat olun.
  • Teşekkür ederim kardeş :) Biraz olsun rahatladım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StRazhets

Teşekkür ederim kardeş :) Biraz olsun rahatladım :)

aynı sorun bende de başladı, yaşım 47.
    siz ameliyat oldunuzmu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testiste ve Kasıkta ağrı
    15 yıl önce açıldı
    Ankara bel fıtığı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

quote:

siz ameliyat oldunuzmu?

Evet ameliyatımı oldum şükür. 17 yaşındayım ve gittim birgün yattım hastaneye .

1.gün öyle boş boş oturdum akşama kadar maç vardı izledim evimde gibiydim. Ne gelen vardı ne giden :)

2.gün serum falan taktılar . Kontroller yapıldı. Doktor geldi tekrar muayene etti.

3.gün Ameliyat sabahıydı. Öğlen gibi girdim 15 dk ameliyat bitti fakat ayılma falan derken 1 saati geçti sanırım. Baştan lokal sandım fakat sonradan komple gitmişim :D

4.Gün çok bişeyim yoktu ameliyattan 12 saat sonra ayağa kalktım tuvalete gittim. Sadece büyük abdestte sıkıntı var gerdiği için oturamıyorsunuz klozet varsa sıkıntı olmaz. Hafifi yürüyüşlerle sıkıntıyı azaltıyorsunuz.

Yani korkulacak veya sıkıntı yapacak birşey yok. En fazla 1 hafta biraz zorluk çekersiniz. Oda yama açılan yeri gerdiği için sonra alışıyorsunuz :)

• quote:

quote:

quote:

siz ameliyat oldunuzmu?

1.gün öyle boş boş oturdum akşama kadar maç vardı izledim evimde gibiydim. Ne gelen vardı ne giden :)

2.gün serum falan taktılar . Kontroller yapıldı. Doktor geldi tekrar muayene etti.

3.gün Ameliyat sabahıydı. Öğlen gibi girdim 15 dk ameliyat bitti fakat ayılma falan derken 1 saati geçti sanırım. Baştan lokal sandım fakat sonradan komple gitmişim :D

4.Gün çok bişeyim yoktu ameliyattan 12 saat sonra ayağa kalktım tuvalete gittim. Sadece büyük abdestte sıkıntı var gerdiği için oturamıyorsunuz klozet varsa sıkıntı olmaz. Hafifi yürüyüşlerle sıkıntıyı azaltıyorsunuz.

Yani korkulacak veya sıkıntı yapacak birşey yok. En fazla 1 hafta biraz zorluk çekersiniz. Oda yama açılan yeri gerdiği için sonra alışıyorsunuz :)

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Sizi bulmuşken aklıma takılanları sorayım cevabınızı mutlaka beklerim.
    Açık mı kapalımı ameliyat oldunuz?
    Devlet hastanesimi özel mi?
    Ameliyat olduğun doktor uzman veya prof falanmı?
    Kaç tl masraf ettiniz?
    Tek tarafmı çift tarafmıı sağ sol?
    Teşhis veya ameliyat öncesi muayene yapılırken külotu komple indiriyolarmı yoksa sadece şişliğin görünme seviyesine kadarmı? anlamışsındır.
    Ameliyata girmeden lağman denilen ilaç verilerek bütün dışkının çıkarılması işlemi yapılıyormu?
    Ameliyat sırası veya sonrası sonda takılıyormu idrar çıkması için?
    Ameliyat öncesi kaç saat aç susuz kaldınız?
    Vereceğin bu cevaplar benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

siz ameliyat oldunuzmu?

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Sizi bulmuşken aklıma takılanları sorayım cevabınızı mutlaka beklerim.
    Açık mı kapalımı ameliyat oldunuz?
    Devlet hastanesimi özel mi?
    Ameliyat olduğun doktor uzman veya prof falanmı?
    Kaç tl masraf ettiniz?
    Tek tarafmı çift tarafmıı sağ sol?
    Teşhis veya ameliyat öncesi muayene yapılırken külotu komple indiriyolarmı yoksa sadece şişliğin görünme seviyesine kadarmı? anlamışsındır.
    Ameliyata girmeden lağman denilen ilaç verilerek bütün dışkının çıkarılması işlemi yapılıyormu?
    Ameliyat sırası veya sonrası sonda takılıyormu idrar çıkması için?
    Ameliyat öncesi kaç saat aç susuz kaldınız?
    Vereceğin bu cevaplar benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.

1. Sanırsam kapalı ameliyat küçük bir çizik var sadece.

2. Devlet hastahanesinde ameliyat oldum.

3. Op.Dr ünvanı var bir Genel cerrahi uzmanıydı.

4.Hiçbir masraf etmedim.

5.Sol tarafımdan ameliyat oldum.

6. Penise kadar indiriyorlar kasıklar açıkta kalıyor zaten penis açılmıyor tabiki sadece oraya kadar indiriyorlar biraz bastırıyorlar o sıkıntı yapıyor :)

7.Bende hatırladığım kadarıyla hiç öyle birşey olmadı.

8.Ameliyat sırasını bilemem ama ameliyat sonrasında takılı değildi zaten o bölge uyuşuk hiç birşey hissetmedim karnım ağrır gibi oldu tuvalete gittim 5 dk rahat tuvalette durmuşumdur serumlar malum :) Ama isterseniz takılır herhalde.

9. Gece 12den sonra birşey yiyip içmeyin dediler. Ameliyat saatinize göre değişir ama Genelde 9 da ameliyat başlıyor 8 -10 saat aç ve susuz kalabiliyorsunuz.

• kafama takılan sorulara genel olarak cevabımı almış oldum.benim şişliği farkedeli 15 gün gibi oldu ramazan ayının çıkmasını bekleyeceğim.siz şişliği farkettikten ne kadar sonra ameliyat oldunuz acele etmek gereklimi?bu arada yeni farkettim demişsinizki baştan lokal zannettim sonradan komple gitmişim.yanlış bilmiyorsam lokal anestezi olunca omurilikten iğne yapıyorlar genel anestezi de ise ağız ile burundan maske ile bir gaz veriyorlar siz hatırlıyormusunuz nasıl yapıldığını?birde hangi devlet hastanesi?istanbul da ise bende oraya gideyim.
    tekrar teşekkür ederim, geçmiş olsun.
  • quote:

kafama takılan sorulara genel olarak cevabımı almış oldum.benim şişliği farkedeli 15 gün gibi oldu ramazan ayının çıkmasını bekleyeceğim.siz şişliği farkettikten ne kadar sonra ameliyat oldunuz acele etmek gereklimi?bu arada yeni farkettim demişsinizki baştan lokal zannettim sonradan komple gitmişim.yanlış bilmiyorsam lokal anestezi olunca omurilikten iğne yapıyorlar genel anestezi de ise ağız ile burundan maske ile bir gaz veriyorlar siz hatırlıyormusunuz nasıl yapıldığını?birde hangi devlet hastanesi?istanbul da ise bende oraya gideyim.
    tekrar teşekkür ederim, geçmiş olsun.

Bende yaklaşık 14 15 senedir vardı şişlik rahatsızlık vermediği için olmadım yada hissettirmedi bana şişliği :) ramazandan sonra mutlaka olun sağlık işleri , babamda da vardı biraz daha bekleseydi fıtık daha kötü şeylere sebeb olabilirmiş bir bağırsağı tıkayacakmış. Sizin en azından bir muayene olmanız gerek bence. Ramazanı geçirdikten sonra gidin muayene olun ameliyatlık derse zaten istediğiniz bir günü seçer doktora haber verirsiniz :) Valla sol bacağımdan sağlam bir iğne girdi uyuşmaya başladı beni konuşturmaya başladılar . Yan taraftan hemşire sürekli iğne yapıyodu . 1 2 3 derken ağzıma oksijen verilen maskeyi tıkadılar nefes aldım beynim yandı sanki sonrası ameliyat bitmiş :) kütahyada evliya çelebi eğt. araştırma has. de oldum. :)

• Diger adi karin zari yirtigidir suan oldum kesi yeti aciyir ayaklarım hissetmiyorum sanci yavaş yavaş ortaya çıktı hayırlı olsun gecei atlatirizartik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bymaxpak B kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun arkadaşım.
  • bymaxpak B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun merak etme ben 1 haftada normal hayatıma döndüm benim en sıkıntı çektiğim konu büyük tuvaletimi yaparken ıkınamamaktı onda baya sıkıntı çektim 1 hafta sıvı ağırlıklı beslendim. 1 hafta sabret :)
  • Sagolun arkadaşlar bigun 4. Gun şükür geziyorum ama baska sıkıntı var kabiz ve testislerim ve kasik aralarim tesunduklarınırdukleri icin tahriş oldu 20 adim atiyorum apis arasi kavruluyor.dun tualete ciktim zirladim kendimi inanin elimle cikarttim.kanadi bagsur olcaz.bugun arac bulup cilt doktoruna cikicam bakalim neden kizarttik tesyisleri bi krem felan yazar belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.