Şimdi Ara

Sola, Atrix ve One V arasında kaldım... Yardım !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 600 TL civarında Akıllı Telefon alacağım fakat arada kaldım. Ben daha çok oyun oynayan, film izleyen birisiyim birazda fotoğraf çekmeyi seviyorum... Bu özelliklere göre Sony Xpreia Sola, Motorola Atrixve HTC One V arasında kaldım... Sizlerden hangisi neden önerdiğinizi öğrenmek istiyorum... Bana 2-3 sene yetecek bir telefon olmalı... İlginize teşekkürler

• Htc one v yi seçeneklerden hemen çıkar çünkü parasını hak ettiğini düşünmüyorum.

Tek çekirdekli işlemcisi var ve ram i düşük. Oyun oynarken ve internette sıkıntılar yaşatacaktır.

Motorola atrix çok tartışılan bir telefon bazıları iyi bazıları kötü diyor. Kağıt üzerindeki özelliklerine bakınca insanı çok cezbediyor ancak ekranı o kadarda kaliteli değil. Parmak izi okuyucusu bana göre göz boyamadan ibaret.
    Benim içime sinmezdi açıkcası bu telefon ama sen tercih sebebi yapabilirsin.

Bende bu segmentte telefon araştırıyordum ve en etkin 2 seçenek

Xperia Sola ve Samsung Galaxy ace2 dir.
    Samsung almayı düşünmüyordum açıkcası ancak araştırınca cazip gelmeye başladı şöyle bilgilendireyim.

1-) Galaxy ace 2 xperia soladan daha ucuz. Hepsiburada.com fiyatına göre bakarsan 50tl pahalı ancak o cihaz ithalatçı firma garantili ve sorun çıkarabilir.
    2-) Sola nın bataryası sabit oldugundan ileride batarya ile ilgili sıkıntı yaşarsan servise gitmesi şart gibi duruyor.
    3-) Samsung Sony e göre çok daha yaygın kullanılıyor bu daha kaliteli oldugu anlamına gelmiyor elbette ancak halkımız samsung a rağbet ediyor nedense.
    Satmak istersen 2. el olarak sony e göre çok daha hızlı satılacaktır. Ayrıca servisi daha yaygındır ve parça bulman kolay olacaktır.
    4-) Sola ics güncellemesini aldı ve daha güncellenmeyecek ancak ace2 JB güncellemesini aldı. NOT: Yazılım sürümlerine bakmadan alacağın akıllı telefon ancak yarım akıllı olabilir bir telefonu akıllı yapan donanımı değil yazılımıdır.
    5-) Ace2 gps konusunda daha başarılı.
    6-) Ace2 de ön kamera mevcut. Pek kullanılmasada mevcut işde.
    7-) Ekranı solaya göre çok farkedilmesede büyük.
    Şimdi gelelim sony nin avantajlarına.

1-) Tasarımı ve malzeme kalitesi samsungdan daha iyidir. Çok yaygın olmadıgındanda ilgi çekici ve şekillidir.
    2-) İşlemcisi ace2 e göre daha hızlı olsada ram olarak düşüktür. Şunuda unutmayın android ram canavarıdır.
    3-) Nfc desteği mevcuttur bunuda ace2 nin önkamarası kadar bile kullanmayacak olsanızda mevcut işde.
    4-) Ekranı gorilla glass gibi korumalıdır çizilmesi kırılması daha zor olacaktır.
    5-) Touchwiz özelliği ile browserda elinizi ekrana tam deydirmeden seçim yapabilirsiniz. (bunuda pek kullanmayacaksınız)
    6-) Dahili depolama alanı olarak ace2 1,2 gb gibi size bir alan bırakırken bu solada 5 gb gibidir. Telefonu root yapmadan hafızakartına uygulama kuramıyorsunuz. uygulamalar sadece telefon hafızasına kurulur. 1,2 gb alan uygulamalarınız için yetersiz ise sola biraz daha önde demektir.
    7-) Sola da kamera deklanşör tuşu olması da bir avantaj diyebiliriz.

Tüm + ve - leri göz önünde bulundurunca ben ace2 alma kararı aldım. ekran için ise kaliteli bir jiletin kullanmak işimizi görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

Htc one v yi seçeneklerden hemen çıkar çünkü parasını hak ettiğini düşünmüyorum.

Tek çekirdekli işlemcisi var ve ram i düşük. Oyun oynarken ve internette sıkıntılar yaşatacaktır.

Motorola atrix çok tartışılan bir telefon bazıları iyi bazıları kötü diyor. Kağıt üzerindeki özelliklerine bakınca insanı çok cezbediyor ancak ekranı o kadarda kaliteli değil. Parmak izi okuyucusu bana göre göz boyamadan ibaret.
    Benim içime sinmezdi açıkcası bu telefon ama sen tercih sebebi yapabilirsin.

Bende bu segmentte telefon araştırıyordum ve en etkin 2 seçenek

Xperia Sola ve Samsung Galaxy ace2 dir.
    Samsung almayı düşünmüyordum açıkcası ancak araştırınca cazip gelmeye başladı şöyle bilgilendireyim.

1-) Galaxy ace 2 xperia soladan daha ucuz. Hepsiburada.com fiyatına göre bakarsan 50tl pahalı ancak o cihaz ithalatçı firma garantili ve sorun çıkarabilir.
    2-) Sola nın bataryası sabit oldugundan ileride batarya ile ilgili sıkıntı yaşarsan servise gitmesi şart gibi duruyor.
    3-) Samsung Sony e göre çok daha yaygın kullanılıyor bu daha kaliteli oldugu anlamına gelmiyor elbette ancak halkımız samsung a rağbet ediyor nedense.
    Satmak istersen 2. el olarak sony e göre çok daha hızlı satılacaktır. Ayrıca servisi daha yaygındır ve parça bulman kolay olacaktır.
    4-) Sola ics güncellemesini aldı ve daha güncellenmeyecek ancak ace2 JB güncellemesini aldı. NOT: Yazılım sürümlerine bakmadan alacağın akıllı telefon ancak yarım akıllı olabilir bir telefonu akıllı yapan donanımı değil yazılımıdır.
    5-) Ace2 gps konusunda daha başarılı.
    6-) Ace2 de ön kamera mevcut. Pek kullanılmasada mevcut işde.
    7-) Ekranı solaya göre çok farkedilmesede büyük.
    Şimdi gelelim sony nin avantajlarına.

1-) Tasarımı ve malzeme kalitesi samsungdan daha iyidir. Çok yaygın olmadıgındanda ilgi çekici ve şekillidir.
    2-) İşlemcisi ace2 e göre daha hızlı olsada ram olarak düşüktür. Şunuda unutmayın android ram canavarıdır.
    3-) Nfc desteği mevcuttur bunuda ace2 nin önkamarası kadar bile kullanmayacak olsanızda mevcut işde.
    4-) Ekranı gorilla glass gibi korumalıdır çizilmesi kırılması daha zor olacaktır.
    5-) Touchwiz özelliği ile browserda elinizi ekrana tam deydirmeden seçim yapabilirsiniz. (bunuda pek kullanmayacaksınız)
    6-) Dahili depolama alanı olarak ace2 1,2 gb gibi size bir alan bırakırken bu solada 5 gb gibidir. Telefonu root yapmadan hafızakartına uygulama kuramıyorsunuz. uygulamalar sadece telefon hafızasına kurulur. 1,2 gb alan uygulamalarınız için yetersiz ise sola biraz daha önde demektir.
    7-) Sola da kamera deklanşör tuşu olması da bir avantaj diyebiliriz.

Tüm + ve - leri göz önünde bulundurunca ben ace2 alma kararı aldım. ekran için ise kaliteli bir jiletin kullanmak işimizi görecektir.

Cevaplarının hepsine katıldım ve hepside mantıklı geldi. Ama şu bir gerçekki benim SONY hayranlığım var... Samsung telefonlarımın hic birinden memnun kalmadım... Ben bir şeyi alıp 2-3 sene haşat edene kadar kullanmayı seven birisiyim. Öyle hemen çabuk patlak vermesin. 1sene 2 sene götürsün beni sonra bozulsun Bu konuda Sony hep beni tatmin etti... Samsung Galaxy ace 2 bildiğim bir telefondu fakat seceneklere almadım bile... Dokunmatikte ciddi sıkıntılar veriyor. Bir çok arkadaşım kullanıyor ve hepsine yakının ekranı haşat olmuş... Bilmiyorum kalite arıyan birisiyim birazda... Beni cezbedecek başka şeyler söyle İkimiz bir ortak sonuca varalım burada... Birisi gerçekten özellikleri ağır basan Samsung diğeri ise kalitede ödün vermeyen benim efsanem SONY

• Fikrini değiştirmek için çaba göstermiyorum da şu video işlemci farkını gösteriyor

http://www.youtube.com/watch?v=TwgMCij9Cb4
  • xperia go tavsiye ederim tam sana göre telefon :)
  • Ace 2
  • Tartışmasız Ace 2 derim bu fiyat segmentine göre.

Arkadaşın talihsiz olabilir fakat ben Ace 2 modelini hem çıktığı zaman 3 ay kadar kullandım, hemde şu an valideme verdim kullanıyor fakat en ufak bir sorun yaşatmadı. Elektroniğin şans işi olduğunu düşünerek alışveriş yapın derim, taraf tutmak parayı mantıklı kullanmayı engeller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

xperia go tavsiye ederim tam sana göre telefon :)

O telefon biraz fazla pahalı gibi hocam Sağol önerin için...
    Simdi baktım da... O da indirimde su an 600 civarı ? Sony xperia go mu alsam yoksa
    quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak
    Ace 2

quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a
    Tartışmasız Ace 2 derim bu fiyat segmentine göre.

Arkadaşın talihsiz olabilir fakat ben Ace 2 modelini hem çıktığı zaman 3 ay kadar kullandım, hemde şu an valideme verdim kullanıyor fakat en ufak bir sorun yaşatmadı. Elektroniğin şans işi olduğunu düşünerek alışveriş yapın derim, taraf tutmak parayı mantıklı kullanmayı engeller.

Sizlerin cevapları içinde çok teşekkürler arkadaşlar... Dediğiniz gibi teknoloji şans işi... Ama nedense bi ısınamadım o markaya belki sizlerin sayesinde bu ön yargımı yenebilirim... Biraz daha araştırayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aumar -- 19 Mayıs 2013; 19:28:01 >

• foruma geç girdim k.bakma.

SONY GERÇEKTEN BAŞARILI ALIRSANDA HAYIRLI OLSUN DİYELİM.

Ben şu ara galaxy s advance telefona bakıyorum s2 nin bir alt modeli fiyat olarak iyi özellik olarak biraz düşüksadece
  • 2-3 hafta para biriktir s3 mini al kesinlikle pisman olmazsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix
  • s3 mini gerçekten dandik bir telefon s advanced veya s2 alsan daha iyi ama arkadaş samsung sevmediğini belirtmiş sanırım xperia l yi bekleyecek oda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aumar

Evet arkadaşlar 600 TL civarında Akıllı Telefon alacağım fakat arada kaldım. Ben daha çok oyun oynayan, film izleyen birisiyim birazda fotoğraf çekmeyi seviyorum... Bu özelliklere göre Sony Xpreia Sola, Motorola Atrixve HTC One V arasında kaldım... Sizlerden hangisi neden önerdiğinizi öğrenmek istiyorum... Bana 2-3 sene yetecek bir telefon olmalı... İlginize teşekkürler

Telefonu alıp haşat olana kadar kullanacaksan xt910 oneririm burda kiyaslananlarin hepsinden iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

s3 mini gerçekten dandik bir telefon s advanced veya s2 alsan daha iyi ama arkadaş samsung sevmediğini belirtmiş sanırım xperia l yi bekleyecek oda :)

Cok para be Xperia I Ama varya aşık etti beni kendine... Yaz tatiline kadar idare edebilecek bir tel buldum... Bakalım yaza neler olacak... Ama SONY olayı bir aşktır abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_0017

quote:

Evet arkadaşlar 600 TL civarında Akıllı Telefon alacağım fakat arada kaldım. Ben daha çok oyun oynayan, film izleyen birisiyim birazda fotoğraf çekmeyi seviyorum... Bu özelliklere göre Sony Xpreia Sola, Motorola Atrixve HTC One V arasında kaldım... Sizlerden hangisi neden önerdiğinizi öğrenmek istiyorum... Bana 2-3 sene yetecek bir telefon olmalı... İlginize teşekkürler

Telefonu alıp haşat olana kadar kullanacaksan xt910 oneririm burda kiyaslananlarin hepsinden iyidir

Bu telefonuda tuttum üstad Listeye ekledim... Bİraz pahalı ama yaza kadar uculasa keşke

• quote:

quote:

quote:

Bu telefonuda tuttum üstad Listeye ekledim... Bİraz pahalı ama yaza kadar uculasa keşke

Burda konuşulanlrdan daha iyi ve daha üst seviye bir cihaz.. Ayrıca micro hdmi ve micro usb portları yanyana ;) xperia l yi bilmiyorun onu şimdilik konu dışı tutayım hiç araştırmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 24 Mayıs 2013; 21:32:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burda konuşulanlrdan daha iyi ve daha üst seviye bir cihaz.. Ayrıca micro hdmi ve micro usb portları yanyana ;) xperia l yi bilmiyorun onu şimdilik konu dışı tutayım hiç araştırmadım.

Ben motorola telefonları cok severim. Simdi google falanda aldı bayağı değişik şeylerde yapabilirler... Bilmiyorum bak fikrimi değiştirebilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben motorola telefonları cok severim. Simdi google falanda aldı bayağı değişik şeylerde yapabilirler... Bilmiyorum bak fikrimi değiştirebilirsin

Valla 4x hd ile xt910 arasında kaldım ve hala 4x hd yi seçtiğim için pişmanımdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.