Şimdi Ara

sola döniş kuralı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şehirler arası iki şeritli yolda giderken sola dönmem gerekti. Dönemece 200 m kala sol sinyalimi verdim. Arkamda araç olduğunu fark etmedim. Dönemece yaklaşırken hızım yaklaşık takriben 50-60 km idi ve arkamdaki arabanın beni sollamaya kalktığını fark ettım. Ve can havliyle arabayı sağa çektim.
    Size sorum: 1 Arkamdaki aracın benim dönmemi beklemesi gerekir mi?
    2 Arkadaşlarım arabayı sağa çekip adamı geçmemi beklemem gerektiğini söylediler. Bu ne kadar doğru?
    Teşekkürler

• Anlattiklarinizdan anladığım kadarıyla gidiş dönüş toplam 2 şerit olan yolda olan bi olay. Eger anladigim gibi ise siz sinyal verdikten sonra sollamaya cikmasi hatali ama o sollamaya ciktiginda sinyal verdiyseniz sizin o araci beklemeniz lazım. Eger 2 serit gidis yönünde ise zaten sol seritte ilerler ve sinyalinizi verir donersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sola sinyal verip yol müsait eğil ise aracı sağa çekip arka müsait olduğunda sola dönmeniz gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

sola sinyal verip yol müsait eğil ise aracı sağa çekip arka müsait olduğunda sola dönmeniz gerekir

+1. Ayrıca sola dönecekseniz, sol şeritten ilerlemelisiniz. Yani çok önceden sol seride geçmelisin. Bundan sonra da şerit değiştirirken aynaya iyi bak abi aman :)
  • Sinyalinizi verdiğiniz gibi sola geçseydiniz bir şey olmazdı. Sola dönecekseniz en az 100 metre sol şeritten gitmeniz lazım.
  • çift şeritli yolda yani 1 gidiş 1 geliş olan yolda pat diye sola yanaşılmaz ki zaten sol dediğimiz yerde karşı şerit olur.2 gidiş 2 geliş 4 şeritli yollarda sola dönecekseniz soldan gidip sinyalinizi verirsiniz arkanızdaki araçlaarda sağdan devam eder trafik durmaz bu durumda beklemenize gerek yok.
  • ernn93 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Ben sinyalimi vermiştim çoktan. 50 km hıza düştüğümde. Diğer araba sollamaya çıktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gidiş geliş şehirlerarası yolda sola döneceksem her zaman önce arkamdan gelen trafiği kontrol ederim. Eğer gelen araç varsa sağ sinyalimi verir, sağa çeker arkadan gelen ve karşıdan gelen trafiğin uygun olmasını beklerim. Ki bence doğru olan bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    sola sinyal verip sağa çekmek pek mantıklı gelmedi?
  • sen sinyal verirken seni sollayabilir bunda bir sakinca yok tek yapamayacagi sen serit degistirmeye baslamisken seni sıkıstırıp sollamaya kalkmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    bu doğru hareket ama kural bu mu onu merak ediyorum.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    mantıklı geldi ama böle bi durumda kaza olsaydı suç bana mı ait olurdu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih1252

mantıklı geldi ama böle bi durumda kaza olsaydı suç bana mı ait olurdu?

Arkadan çarparsa suçlu o olur ama yandan çarparsanız siz olurdunuz.
  • quote:

sola sinyal verip sağa çekmek pek mantıklı gelmedi?

nesi mantıksız?neden sağa çekilir anlatiim.diyelimki sen sinyal verdin ama karşıdan araçlar geliyor önlerine mi kıracaksın?yolun ortasında durup bekleyemezsin arkadan araçlar geliyor trafiğin akması için sağa çekilir
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    karşımdan araç gelmiyordu. normal şartlarda ben sol şerite geçerdim önceden. ama aracı geç fark etmem sola geçişimi geciktirdi. Benim söylemek istediğim ben sinyalimi metrelerce önceden verip sola doğru dönerken adamın beni sollamaya kalkması. Burada hatalı ben oluyorum galiba
  • quote:

karşımdan araç gelmiyordu. normal şartlarda ben sol şerite geçerdim önceden. ama aracı geç fark etmem sola geçişimi geciktirdi. Benim söylemek istediğim ben sinyalimi metrelerce önceden verip sola doğru dönerken adamın beni sollamaya kalkması. Burada hatalı ben oluyorum galiba

kuralı sormuştun anlattım ben olay sırasında orada değildim bilemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.