Gecenin şu saatinde kafama takıldı yakın zamanda ebayden solar hücre alıp bir panel yapmayı planlıyorum ama kafama takılan konu şu;
Şimdi yerli sitelerden birinde satılan hazır 300wattlık bir panelde 44.1volt açık devre gerilimi ve 300watt güç değeri belirtilmiş panelde 72 adet poli kristal hücre kullanılmış.
Yaptığım hesaplara göre tek bir hücrenin güç ve gerilim değeri 4w 0.6v civarında bu hesaba görede 72 adet hücreden aynı anda hem 44volt ve 300watt güç almamız mümkün gibi gözükmüyor 44volt almak için en az 24 hücreyi seri bağlamak gerekli o zaman bu 24lü grubun voltajı 40v civarı gücüde 4 watt olacaktır bu grubu 3lü paralel yaparsak 24lü seri 3 grubu paralel bağlarsak 12 watt 40 volt gibi bir değer elde etmemiz gerekli kafam durdu nedir bu işin doğrusu?
Valla ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım ama benim de panellerle ilgili bi bilgim yok. Ama normal devre mantığıyla hepsini seri bağlayınca verilen değerler elde ediliyor hocam. Siz ne elde etmek istiyorsunuz? Veya hepsini seri bağlamak sorun mu çıkartıyor?
Dediğim gibi hazır satılan panelde 300watt 44.1volt değerleri verilmiş 72 tane solar hücre kullanılmış bu panelde hücrelerin değerleride hücre başına 4watt 0.6 volt civarı bu hesaba göre 72 adet hücreden belirtilen değerleri alamayız ya 300watt 0.6 volt alıcaz yada 40 volt 12 watt güç alıcaz ama bu ticari ürün yalan olamyacağına göre bağlantı şekli nasıldır onu merak ediyorum 72 adet hücreyi nasıl bağlamışlar ki hem 300watt güç hemde 44.1 volt açık devre gerilimi elde etmişler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme