Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
279.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba... ben bogaz kelebegini ve valfi temizlettim sorun duzelmedi. Bogaz kelebeğinin degişmesi gerekiyor dedi usta.. simdi bu parçayi nerden temin edebilirim bilgisi olan varsa ve bana yardimci olursa cok sevinirim... simdiden tesekkur ediyorumm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide sag on cam krikosu lazim...motoru çok zayif cok ama cok yavas indiriyor ve artik kaldiramiyor

• Bogaz kelebeği parçacilarda vardır. Bence rolanti sensörü bozuk. Aynı sorun bende de vardı usta boğaz kelebeğini temizledi ve rolanti sensörunu değiştirdi. Can krikosuna gelirsek orjinali pahalı. Bence universal cam krikolarina bak daha ucuz

• Peki rolanti sensörünü nerde bulabiliriz bildiginiz bi site varmi bulabilecegimiz

• nezir5656 N kullanıcısına yanıt
    kardeş bizim arabada renault motoru var. bu nedenle bu tip motor parçalarını tüm parçacılarda bulabilirsin.
    bu arada subap ayarları da bozulmuş olabilir. malum lpg motorun düzenini bir süre sonra bozuyor. senede bir subap ayarı yaptırmak lazım. gidersen ona da baktır. hatta en temizi senede bir aracı servise sokup baştan aşağı bakıma aldırmak da pahalı oluyor işte :)
  • Arkadaşlar kalorifer motorunda arıza var, hiç çalışmıyor, değişmesi yahut elden geçmesi gerekiyor, bu parçayı sökmek istiyorum ancak kalorifer motoruna nereden ulaşılacağını bilmiyorum. göğüs bölgesinden mi, yoksa motor kısmından mı girmemiz lazım, daha önce söken - takan - yerini bilen varsa yardımınızı bekliyorum.
  • cihatyilmaz kullanıcısına yanıt
    Kalorifer motoru, kaput-motor tarafından sökülebilir. Göğüs tarafını ben açmıştım, oradan sökülemez. Ben de benimkini sökmeyi düşünmüştüm ama hatırı sayılır bir işçilik gördüm ve vazgeçtim.

Nasıl sökerim dersen, aracın motoru ile sürücü tarafı arasında bir metal parca var. Düz levha kapak gibi, motorun tam arkasında kalıyor. Civatalı ve ek olarak macunla yapışmış. o kapak ve geçiş noktasındaki bilumum parça sökülerek kaloriferi alabilirsin ancak...
  • hakan kizil kullanıcısına yanıt
    Sağolasın, elim boş olduğu bir zamanda sökmeyi deneyeceğim inşallah.
  • Yagmur yagnca arabanın içi ön taraf ve bagaj su alıyor nasıl çözebiliriz... değerli tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. İlginiz için şimdiden teşekürler

• bence bagaj fitillerini değiştir. kartalın bagaj fitili tam uyuyor diye duymuştum
    Aynı problem benim aracımda da vardı. Arka camın etrafında çürümeler başlayınca su alma sorunu baş gösteriyor. Araç içine giren su büyük oranda arka camın kenarlarından giriyor. Arka camı söktür, camın oturduğu çerçevenin paslarını temizlendikten sonra slikonlayıp camı tekrar yerine oturtursan su alma sorunu çözülür. Eğer sorun fitil sorunu ise kartalın fitili uyumlu. Ben fitili de değiştirtmiştim.
  • Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezir5656

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım...

hocam bagaj su alıyorsa ,kapağı açtığında bagaj menteşelerinin orada su gideri var, oralara yaprak tıkanmıştır onları temizle sorun kalkar. ön taraftada silecek motorunun altında su gideri var ara ara temizlenmeli.
  • Eyvallah digicemba... ilgin için teşekkürler
  • Benim arabanın fitiller iyice eskidi. Bir kaç yere sordurdum bulamadım. Bagaj için kartal fitili kullandık diyelim, diğer kapılar ne olacak? Her kış donma problemi yaşıyorum. Fitil konusunu özen var mı? Bagajda plakalığın arkası komple su alıyor. Sanırım arkadaşın dediği gibi arka camın sökülmesi gerek. Su yollarını önceden keşfetmiştim. Temizliğini sık sık yapıyorum. Birde arka cam resistansı çalışmıyor. Ona ne yapmalı hiç bir fikrim yok.

• Merhaba Solenza severler.
    Forumu baştan sona asla okumadım önce onu belirteyim. Zaten yeni üyeyim.
    2. el, benzin, manuel, yakıt cimrisi, 7-8 yıl kullanabileceğim, acemiliği atabileceğim, 14000 altı araç araştırırken karşıma solenza çıktı. İlk aracım olacak. Arabaya çok fazla para vermek istemiyorum beni okula götürsün getirsin, ıvırı zıvırı masrafı çıkmasın sanayide zaman öldürmeyeyim yeter. Bu yüzden siz solenza severler, bu yazdıklarımı okuyanlar araçtan memnunmusunuz? Öneriyormusunuz? Aracınızın yıllık bakımları, vergileri ne kadar tutuyor? Ve sahibinden.com da ilanlar neden 14000 lirayı geçiyor.Bana uçmuşlar gibi geldi.Siz ne diyorsunuz? Özellikle konfor estetik aramadığım için dayanaklılık az masraf istediğim için bu araca yöneldim.Hatamı ettim.

• muzunman M kullanıcısına yanıt
    dayanıklı arabadır rahat rahat görürür getirir seni. kolay kolay sanayiye yolun düşmez. tabi aracın önceki sahibi aracı nasıl kullanmış orasını bilemem.
  • Aracımın ön takımını 4 ay gibi bir süre önce yaptırdım. ancak tamirden çıktığından beri sağ taraftan ara sıra bir sey tok tok ediyor. fazla bozuk olmayan zeminlerin ise hiç birini sönümleyemiyor. adam bütün ön takımı yenilediğini amartisörlerin bile değiştiğini söylediydi ancak benim içimde yinede şüphe oldu araç orjinalindede bu şekilde mi yardımcı olabilecek olan arkadaşlar varsa sevinirim. aracım fotoğraflarınıda paylaşayım.

• Hocam şu anki takılı olan lastik ebatlarınızı yazabilirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.