Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen sanırım bu soliddeki bir problem. Fakat çok iyi render alınmış tekerlek ve jant tasarımlarıda görmedim değil. Jant parlarken lastik olması gerektiği gibi mattı. Benim kullandığım sürüm 2012. Seninki kaç? Veya yeni sürümlerde render konusunda bir iyileştirme varmı acaba?
  • Birde şöyle birşey sorayım. Soliwrokste yaptığımız dosyaları başka bi programda render alabilirmiyiz? 3DS Max gibi veya Vred?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner91

Aynen sanırım bu soliddeki bir problem. Fakat çok iyi render alınmış tekerlek ve jant tasarımlarıda görmedim değil. Jant parlarken lastik olması gerektiği gibi mattı. Benim kullandığım sürüm 2012. Seninki kaç? Veya yeni sürümlerde render konusunda bir iyileştirme varmı acaba?

hocam benim de aşırı derecede sıkıntı yaşadığım bir konuya değinmişsiniz bu arada benim sürüm 2013 premium bende de aynı sıkıntı var sanırım sürümlerde düzeltme yok .. resmin rengi beyazsa ben hiç kaplama veya renk vermeden renderlıyorum o zamn mat görünümü veriyor . mesela resimlerden tamamı görünende hiç bir doku ve renk ataması yok.. sadece kablo görünende ise mat plastik doku kaplı ama kıvrımlar sanki çelik gibi parlıyor..
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

• Jenaratör..
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...
  • Benim kullandığım sürüm Solidworks 2013 Premium. Daha önce denemedim başka bir programda render almayı ancak solid dosyalarının 3dsmax ta açıldığını biliyorum. Birde photo wiev 360 diye bir program var solidin dışında render alıyorsun solidin içindeki program küçük kapsamlı olabilir birde onu denemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 23 Ağustos 2013; 16:44:29 >
  • Aynen yigithan89 hocam çok sinir bozucu. Tamam yaptığımız tasarımlardan imalatta faydalanabiliriz fakat birazda estetik olmalı, biri baktığı zaman beğenmeli. Aynı ürünün farklı boyutlarındaki modellerini render yaptığımda renkler arasındaki fark dağlar kadar. Işık ayarı yapmaya çalışmaktan bıktım diyebilirim...

memoli156 hocam zaten photoview 360'la render alıyorum. Siz nasıl render alıyorsunuzki?
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Ben Solidworks`ün içindeki Photoview den render alıyorum bildiğim kadarıyla Solidìn içindeki Photoview daha küçütülmüş az kapsamlı bir program birde dışındaki program var. Parçayı orada açıp render alıyorsunuz.
  • Merhabalar.

Bir arkadaşım için ekran kartı tavsiyenize ihtiyacım var.

Yada şöyle söyliyeyim. Solidworks 2013 için mutlaka profesyonel bir kart mı alınmalı.

Solidworks diğer ekran kartları ile hiç mi çalışmaz yoksa her ekran kartı ile çalışır ama performanslı mı çalışmaz ?

Fiyatı en düşük olan ve Solidworks de orta karar çalışabilecek pro olmayan bir kart tavsiye edebilir misiniz ?

Teşekkürler ;)
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben sıradan bir kart olan ati radeon 5770 ile kullanıyorum. Eskide diyebiliriz kartım için fakat hiç bir problem yok. Profesyonel kartların artısı; tasarım yaparken real view açabilmeniz. Renderda bir yararı varmı bilmiyorum. Yanlış şeyler söyleyip bilgi kirliliği yaratmak istemiyorum fakat dediğim gibi sıradan bir kartla solidworks'ü kullanabilirsiniz. Yeni parçaları takip eden arkadaşlar yardımcı olacaklardır öneri için, fakat burdan istediğiniz sonucu alamazsanız, forumun hardware->ekran kartı bölümünden bütçenize göre tavsiye alabilirsiniz.
    İyi günler...
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    Dostum eğer normal seviyeden küçük boyutlu tek paraç ve ya 10-15 li montajlar yapıcaksan öyle abratı birşeye gerekyok ekran kartının iyi olması renderde akıcılıkta ve büyük ölçekli çizimlerdeki performansta doğrudan etkisi var.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Aşağıdaki şekli yapmam lazım CNC için, fakat yüzeyleri oluşturamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (Ölçüler karışık, ölçülere çok takılmanıza gerek yok.)

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 26 Ağustos 2013; 17:04:13 >
  • Bilgi için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 26 Ağustos 2013; 17:35:54 >
  • Arkadaşlar olayı çözdüm. Yardıma gerek kalmadı. Teşekkürler...
  • Arkadaşlar laptopumda solidworks 2013 daha önce yüklüydü sonra bir hata verdi ve ben onu kaldırdım yeniden kurmaya çalıştım şu hata geldi Kurulum projesi hatası: Proje dosyası yok (C:\Windows\SolidWorks\IM_20130-40000-1100-200\sldim\)

Yöneticinizi bilgilendirin. {14000}
  • dostum tam emin dwğilim ama format atman gerekebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • render komutunu kullanmayı denedinmi hiç gerçekçi görünüm elde edebilirsin bu komut sayesinde.
  •  SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Renault motoruna ait bir piston 1e1 ölçüdür kendileri. Render almada hala sıkıntılarım var çözücem inşallah.
  • Ben Solidworks 2013 Sp3'ü yüklemeye çalıştım ama olmadı.Setup'a tıkladığım hiç ilerleme dolum işlemi yapmıyor.Sorun nedir acaba?
  • 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 7 Temmuz 2016; 1:21:07 >
  • arkadaşlar sizler ne güzel bişeyler üretiyorsunuz ve bizleri heyecana katıp üretme isteği yaratıyorsunuz : ) sizlere teşekkürler : )

ancak bir de programdan oluşan engeller var. Aşağıdaki konuda bende sıkıntı yaşıyorum araştırdım ancak bişeyler bulamadım. siz bilgili arkadaşlardan yorumlarınızı ve çözümlerinizi bekliyoruz

şimdiden teşekkürler

YARDIM KONUSU :http://forum.donanimhaber.com/m_74638436/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.