Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

Rendering nasıl yapılır bunla ilgili güzel tutorial var mı bildiğiniz? İngilizce olabilir dili.

burdaki tavsiyeler belki işine yarar
    http://www.reddit.com/r/SolidWorks/comments/246nhu/best_practice_for_creating_renders_using_photoview/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

Rendering nasıl yapılır bunla ilgili güzel tutorial var mı bildiğiniz? İngilizce olabilir dili.

burdaki tavsiyeler belki işine yarar
    http://www.reddit.com/r/SolidWorks/comments/246nhu/best_practice_for_creating_renders_using_photoview/

Teşekkürler faydalı şeyler yazılmış.

• tick1988 kullanıcısına yanıt
    merhabalar yeni yükledigim 2012 solidworks ta bir problemim var masa üstünden başlattıgımda program açılıyor fakat var olan çizim veya montaj dosyalarını açarken hata veriyor tamam dedigimde kapanıyor . ve program türkçe degil çevrilmiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • sağ tık / birlikte aç / solidworks luncher
    kesin çözümü budur demiyorum ama bir deneyin.
  • civanmertler resimdeki gibi bir sorun yaşamaktayım solid 2013ü sildim 2014 de böyle beni ortada bıraktı acil yardım bekliyorum
     SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...
  • quote:

Orijinalden alıntı: der rote baron

civanmertler resimdeki gibi bir sorun yaşamaktayım solid 2013ü sildim 2014 de böyle beni ortada bıraktı acil yardım bekliyorum

iso dosyasını klasörden çıkartmayın. daemon tools programnı kurarak iso dosyasını daemon tools'a sürükleyerek açmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: h94

silindir şeklinde çubuk nasıl bükülür ? sketch bend ve flex komutlarını denedim ama yapamadım yapabilen biri aydınlatabilir mi burayı ?

silinidir çubuğun ne şekilde olmasını istiyorsanız o şekilde bir sketch çiziniz. sketchten çıkıp bir önceki sketchin yolunu izleyecek olan silindir çapının sketchini çiziniz. elinizde 2 sketch olduğuna göre swept komutunu kullanabilirsiniz. eğer süpürme işlmeni yapmıyor ise:
    -çubuk kıvrım radüsünü büyütün veya
    -çubuk çapını küçültün
  • Solidworkste çizilen bir parçanın üstüne hata yorumunu nasıl yazabiliriz?
  • insert/ annotations/ note seçeneğini seçerek parçanın istediğiniz yerinden ok çıkartarak yorumunuzu yazabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Hosbak

insert/ annotations/ note seçeneğini seçerek parçanın istediğiniz yerinden ok çıkartarak yorumunuzu yazabilirsiniz.

Sıfırdan başlayanlar için ne gibi önerileriniz olur nereden araşyım yada videolar izlemeliyim? Lise öğrencisiyim makine mühendisi olmak istiyorum ve bu konulara ilgim var. Kuzenim Almanya da bir sergiye davetliydi ve bana oradaki makinaların videolarını seyrrettirdi. Gerçekten çok heveslendim ve bu işi yapmak istediğimi biliyorum. En azında lise zamanımda günde 1-2 saat temel atmak istiyorum. Tavsiyeleriniz ne olur
  • istekli olmanız çok önemli. karşınıza çıkacak zorluklara karşı daha dirençli olursunuz. zorlukları aştıkça, programı öğrendikçe daha çok keyif alırsınız.
    başlangıç olarak sketchte (2 boyut) tüm parçaları çizmeyi deneyiniz. 2 boyut kavramını kaptıktan sonra 3 boyutlu parçalar çizmeye başlayınız. daha sonra ise montaj yapmayı öğreniniz. ilgi alanınıza göre sac, profil, yüzey, kalıp, render, animasyon, analiz gibi alanlarda da kendinizi geliştirebilirsiniz.
    kendinizi geliştirdeikten sonra sayfamda sürekli paylaştığım eğitim videolarını izleyerekte kendinize bir şeyler katabilirsiniz:
    Solidworks Eğitim Videoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 2 Ağustos 2014; 12:42:22 >

• Arkadaşlar SW 2014 te swshelllauncherresu.dll hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim?
  • quote:

Arkadaşlar SW 2014 te swshelllauncherresu.dll hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim?

Son versiyona güncelleyin. Türkçe ve İngilizce ikisi de yüklü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

quote:

Arkadaşlar SW 2014 te swshelllauncherresu.dll hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim?

Son versiyona güncelleyin. Türkçe ve İngilizce ikisi de yüklü mü?

ikiside yüklü son versiyona derken yüklenen sp 3.0
  • Beyler bir tasarım işimiz var, üç boyutlu ve detaylı bir çizim yapmam gerekecek. Bunun için en uygun program olarak Solidworks var sanırım. Öğrenmek ve bir şeyler ortaya çıkarmak ne kadar zaman alır?
    Bu tarz programlara çok yabancı sayılmam, benzerlikleri var mı bilmem ama AutoCAD ve SketchUp biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

Beyler bir tasarım işimiz var, üç boyutlu ve detaylı bir çizim yapmam gerekecek. Bunun için en uygun program olarak Solidworks var sanırım. Öğrenmek ve bir şeyler ortaya çıkarmak ne kadar zaman alır?
    Bu tarz programlara çok yabancı sayılmam, benzerlikleri var mı bilmem ama AutoCAD ve SketchUp biliyorum.

autocad biliyorsan zaten temel bilgiye sahipsin tasarım için. solidworks'te sketch olarak çizdikten sonra 3 boyuta taşıyorsun sketchi. yapıcağın işe bağlı olarak değişir ne kadar zamanda öğrenebileceğin. solidworks 'u açtığın gibi menü tuşlarını kullanarak hemen modelleme yapabilirsin, arayüzü kolaydır. Türkçe çevirisi iyi değil, kolaylık olur dersen olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

Beyler bir tasarım işimiz var, üç boyutlu ve detaylı bir çizim yapmam gerekecek. Bunun için en uygun program olarak Solidworks var sanırım. Öğrenmek ve bir şeyler ortaya çıkarmak ne kadar zaman alır?

AutoCAD 2B tasarımda iyidir lakin 3B de solid borusunu öttürür eğer AutoCAD biliyorsan soliddeki sketch kısmını halledersin ama mutlaka birkaç eğitim videosu izle sıfırdan oturursan solidin başına bilgisayarı yumruklarsın (benim gibi) çünkü AutoCAD ile çalışma mantığı farklı Haluk TATAR bu videolar konusunda sana önerebileceğim bir isim hadi kolay gelsin
  • @Ninamarok Cevap için teşekkür ederim hocam. Bir yerlerden başlamam gerek zaten, AutoCAD'in işe yarayacak olması sevindirdi beni.

@der rote baron Teşekkür ederim. Eğitim videoları çok işimi görecek.
  • Selam arkadaşlar bir kaç gündür Solidworks 2014 Premium Edition SP1 x64 Win 7 yüklemeye çalışıyorum. Bilgisayar konusunda tecrübesiz değilim ancak forumlarda falan bulamadığım bir hata yüzünden kurulumu gerçekleştiremiyorum.

İşletim sistemi Win7 x64 Sp 1 Home Premium4 Gb Ram
    Hata: SW işletim sistemimi vista sanıyor. Sp 1 öncesi Sp 1 yükle diye uyarı veriyordu yükledim bu sefer de vista ile uyumlu değil hatası. Günlerdir Windows güncellemeleri yüklüyorum ama hala bir sonuç alamadım.
    Uyumluluk tanılayıcı da çalıştırdım o da fayda etmedi. Çünkü SW'14 Sp1 sadece Win7 x64 ve Win8 de çalışıyor. Uyumluluk sorun gidericisinde bu sürümler yok.

Teşekkür ederim

**2 yıl geçmiş :) ama sorun sürümle ilgiliymiş arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimbiraralik -- 8 Şubat 2016; 18:34:31 >

• Merhaba arkadaşlar.Bende Solidworks 2013 SP3.0 yüklemeye çalışıyorum.Yükleme kısmı tepkisiz olarak öylece kalıyor.Hiç başlamıyor öylece duruyor.Ne yapmam lazım acaba??
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.